#محرم
🗓🏴روز نوزدهم محرم، به یاد جناب مسلم بن عوسجه و توسل به ایشان
🏴اَلسَّلَامُ عَلَی #مُسْلِمِ_بْنِ_عَوْسَجَةَ الْأَسَدِی
◽️مسلم فرزند عوسجه از اهالی کوفه و از اصحاب اباعبدالله الحسین علیه السلام بوده است. #مسلم مانند #حبیب بن مظاهر از قبیله بنی اسد بود. او مردی شریف، عابد و اهل مروّت و سخاوت بود.
▫️#مسلم_بن_عوسجه از کسانی بود که از کوفه به امام نامه نگاشت و سپس به امام وفادار ماند. او از زمره مردانی بود که وقتی مسلم بن عقیل به کوفه وارد شد، از مردم برای او بیعت گرفت. اگر چه در تاریخ از دوران پر برکت عمر ایشان به تفصیل سخنی وجود ندارد، ولی بنا بر بیان زیارت ناحیه مقدسه، او اول شهیدی است که پیمان خویش با حسین علیه السلام را به انجام رسانید.
◾️شب #عاشورا که امام از یاران خواست از تاریکی شب استفاده کرده، از صحنه خارج شوند، مسلم بن عوسجه یکی از کسانی بود که برخاست و ضمن اعلام وفاداری و مقاومت تا شهادت، گفت: به خدا قسم اگر هفتاد بار کشته شوم، سوزانده شوم و خاکسترم بر باد رود، هرگز تو را رها نخواهم کرد، تا چه رسد به اینکه اکنون یک بار کشته شدن است.
📓یاران شیدای حسین بن علی علیهما السلام، ص 149 و فرهنگ عاشورا، ص 454
@tarbiatemanavi
1.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مناسبت
🎥#کلیپ_تصویری
🗓🌹 ۱۵ مردادماه #سالروز شهادت سرلشکر خلبان شهید عباس #بابایی گرامی باد.
@tarbiatemanavi
🗓🏴روز بیستم محرم، به یاد #زهیر_بن_قین و توسل به ایشان
🏴السَّلَامُ عَلَی زُهَیرِ بْنِ الْقَینِ الْبَجَلِی ...
☑️در عظمتِ مقام #زهیر بن قین همین بس که اﻣﺎم ﺣﺴـﯿﻦ ﻋﻠﯿﻪاﻟﺴـﻼم ﺑﺎ ﻣﺸﺎﻫـﺪه بدن مطهر او ﻓﺮﻣﻮدند:
▪️«اي زﻫﯿﺮ، ﺧﺪاوﻧـﺪ ﺗﻮ را از رﺣﻤﺖ ﺧﻮد دور ﻧﺴﺎزد، ﺧﺪاوﻧـﺪ ﮐﺸـﻨﺪﮔﺎن ﺗﻮ را ﻟﻌﻨﺖ ﮐﻨـﺪ، (مانند ﺑﻨﯽاﺳـﺮاﺋﯿﻞ) ﮐﻪ ﺑﻪ ﺷـﮑﻞ ﺑﻮزﯾﻨﻪﮔﺎن و ﺧﻮﮐﺎن درآﻣﺪﻧـﺪ.»
🔳همچنین امام زمان علیهالسلام در #زﯾﺎرت_ﻧﺎﺣﯿﻪ ﻣﻘﺪﺳﻪ، گفتار و کردار او را مورد مدح قرار میدهند و میفرمایند:
▫️«ﺳـﻼم ﺑﺮ زﻫﯿﺮ ﻓﺮزﻧﺪ ﻗﯿﻦ ﺑﺠﻠﯽ، آن ﮐﻪ ﭼﻮن اﻣﺎم ﺑﻪ او اﺟﺎزه ﺑﺎزﮔﺸﺖ دادﻧﺪ، در ﭘﺎﺳـﺦ ﮔﻔﺖ: ﻧﻪ ﺑﻪ ﺧـﺪا ﺳﻮﮔﻨﺪ، ﻫﺮﮔﺰ ﻓﺮزﻧﺪ رﺳﻮل اﷲ صلی الله علیه و آله را ﺗﺮك ﻧﺨﻮاﻫﻢ ﮐﺮد. آﯾﺎ ﻓﺮزﻧﺪ رﺳﻮل خدا را در ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ اﺳـﯿﺮ در دﺳﺖ دﺷـﻤﻨﺎن اﺳﺖ رﻫﺎ ﮐﻨﻢ و ﺧﻮد را رﻫﺎﯾﯽ ﺑﺨﺸﻢ؟ ﺧﺪاوﻧﺪ آن روز را ﺑﺮ ﻣﻦ ﻧﯿﺎورد.»
📓یاران شیدای حسین بن علی. ص ١١٠
@tarbiatemanavi
#محرم #حضرت_زینب سلام الله علیها
🖊آیتالله #خویی رحمةاللهعلیه:
⏹به تحقیق که او (حضرت زینب سلاماللهعلیها) در دفاع از اسلام و جهاد در راه خدا و در دفاع از شریعت جدش، رسول خدا شریک برادرش #امام_حسین (علیهالسّلام) بود.
🔘در #فصاحت چنین بود که گویا گوشهای از لسان پدرش بود
🔺و در ثبات [قدم] به مانند پدرش بود،
🔺در مقابل افراد سرکش سر تعظیم فرود نمیآورد
🔺و از کسی غیر از خداوند پروا نداشت
🔺و کلامش حق و راستگویی بود،
🔺طوفان و تند باد روزگار او را تکان نمیداد و از بین نمیبرد
🔺و حقا که او خواهر امام حسین (علیهالسّلام) و شریک آن حضرت در راه عقیده و جهاد است.
📓معجم رجال الحدیث و تفصیل طبقات الرواة، ج۲۴، ص۲۱۹
@tarbiatemanavi
🗓🏴روز بیست و یکم محرم، به یاد جناب قیس بن مسهّر صیداوی و توسل به ایشان
🏴اَلسَّلَامُ عَلَی قَیسِ بْنِ مُسْهرٍ الصَّیدَاوِی
🔹 #قیس_بن_مسهر از قبیله صیدا (بنی اسد) و مردی بسیار شجاع و خالص در محبت به اهلبیت علیهمالسلام بود.
او آنقدر مورد اطمینان حضرت اباعبدالله علیهالسلام بود که حضرت او را همراه مسلم به کوفه فرستادند و چندین مرتبه مسئولیت خطیر نامهرسانی را به عهده او گذاشتند.
▫️زمانی که نامه حضرت را به کوفه میبرد، توسط افراد ابن زیاد دستگیر شد و او را مجبور کردند که به بالای منبر برود و امام را لعن کند؛ ولی او با شجاعت تمام از امام به نیکی سخن گفت و ابن زیاد را لعن کرد.
◾️وقتی خبر شهادت او به امام رسید، اشک در چشمان حضرت حلقه زد و فرمود: «فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر؛ پس برخی از آنها جان دادند و بعضی از آنها هنوز در انتظارند.»
📓یاران شیدای حسین بن علی علیهالسلام، ص۹۳؛ ابصارالعین، ص۱۱۳
@tarbiatemanavi
18.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #کلیپ_تصویری | یک #محرم پُرشور
✅ روایت رهبر انقلاب از تلاش دشمن برای بیرونق کردن محرم امسال و آنچه در عمل اتفاق افتاد
@tarbiatemanavi
#محرم
🔻 برخورد امیرمؤمنان علی(علیهالسلام) با #سلبریتی ها و تحریک کنندگان #آشوب
✔️ حَنظَلةبن رَبیع، که جزو لشکریان امیرمؤمنان #علی(ع) در جنگ #صفین بود، هنگام حرکت سپاه اسلام به سوی جنگ با #معاویه، روحیه مردم را #متزلزل می کرد و حتی حضرت را از جنگ با معاویه برحذر می داشت.
⁉️ امام در مرحله اول به او فرمود:
آیا بر ضد ما هستی یا با ما؟ او اظهار داشت:
نه بر ضد شما و نه با شما هستم.
امام باتوجه به زمان خاص و موقعیتی که برای حرکت به سوی معاویه تشخیص داده بود، #حنظله را به رُها(شهری بین موصل و شام) #تبعید کرد، ولی وی از اجرای حکم تخلف کرد و شبانه از #کوفه گریخت و به معاویه پیوست.
✔️ امیرمؤمنان علی(ع) نیز با قاطعیت دستور داد که #خانه او را در کوفه #خراب کنند، تا درس عبرتی برای دیگران باشد.
📚منقری، وقعة صفین، ص97.
@tarbiatemanavi