📜#سیره_اخلاقی و عملی آیتالله سید #مرتضی_کشمیری رحمهاللهعلیه
۸- سکوت و عزلت
🔹پیامبر گرامی اسلام، خلوتهای طولانی با خدای خود دور از چشم و اجتماع مردم و در غار حرا داشتند و اولین وحی و ابلاغ رسالت نیز در همان خلوتگاه کوه نور بر آن حضرت نازل شد.
🔸 البته این مسئله از مسایل بسیار مهم و در عین حال دقیق و ظریف سلوک است که بدون بصیرت، پای در آن گذاشتن، سبب افراط و تفریط میشود.
🔹برای توجه بیشتر به اهمیت سکوت و عزلت به روایات زیر توجه میدهیم.
رسول اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمود:
🔸بر تو باد به خاموشی بسیار، که دور کننده شیطان، و یاور تو در امر دین توست. (بحارالانوار ۱۹/۲۷۹/۷۱)
🔹از حضرت امیرالمومنین علیهالسلام نقل شده است: عزلت، برترین خصلت های زیرکان است.(غررالحکم، ح۶۵۰۵)
🔸آیتالله سید مرتضی کشمیری نیز از این خصوصیات مهم بهرهها برد به گونهای که دربارهاش گفتهاند: بیشتر در انزوا به سر میبرد، سکوتش بسیار و سخنش اندک بود.
ادامه دارد...
📚کتاب آیاتنور، ص۷۲
@TarbiateManavi
💠#سجاد
🌺ابن بابویه از حضرت امام محمد باقر علیهالسلام روایت کرده است که پدرم علی بن الحسین علیهالسلام هرگز یاد نکرد نعمتی از خدا را مگر آنکه سجده کرد برای شکر آن نعمت.
🌹نخواند آیهای از کتاب خدا که در آن سجده باشد مگر آنکه سجده میکرد.
🌺 هرگاه حق تعالی از او بدی دفع میکرد که از او در بیم بود یا مکر مکر کنندهای را از او میگردانید، سجده میکرد.
🌹هرگاه از نماز واجب فارغ میشد، سجده میکرد و هرگاه توفیق مییافت که میان دو کس اصلاح کند، برای شکر آن سجده میکرد و اثر سجده در جمیع مواضع سجود آن حضرت بود و به این سبب آن حضرت را «سجاد» میگفتند.
📕منتهی الامال جلد ۱، صفحه ١٠٨٣
#سجده
@tarbiatemanavi
8.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🌸🌸🌸#کلیپ_تصویری
السّلام علیک یا #زین_العابدین علیهالسلام
🌸 میلاد با سعادت و پر برکت حضرت #سجاد علیهالسلام را خدمت حضرت ولی عصر علیهالسلام و تمامی شیعیان و محبین ایشان تبریک عرض مینماییم. 🌸
🎙 آیتالله #مکارم حفظهالله
@TarbiateManavi
تربیت معنوی
#نزدیکان_ولایت 💠نواب خاص امام زمان علیهالسلام (بخش سوم) 🔹غيبتى كه در احاديث به آن اشاره شده است
#نزدیکان_ولایت
💠#نيابت_خاصه (بخش چهارم)
🔹در هيچيک از دو #غيبت صغرى و كبرى، پيوند امام دوازدهم، با مردم گسسته نبوده است؛ زيرا در هر دو غيبت، «نيابت» وجود داشته و از طريق نايبان، ارتباط امام با مردم برقرار بوده.
🔸نيابت دو گونه است: نيابت خاصّه، در غيبت صغرى، و نيابت عامّه، در غيبت كبرى.
🔹نيابت خاصّه، آن است كه امام، اشخاص معيّن و مشخصى را نايب خود قرار دهد و به اسم، او را معرفى كند، همانطورى كه امام حسن عسكرى عليهالسّلام اين كار را انجام داد و فرمود: عَمرى و پسرش (عثمان بن سعيد، نايب اوّل و محمّد بن عثمان، نايب دوّم) مورد اعتماد هستند، هرچه آنها به تو برسانند از من مىرسانند و آنچه به تو بگويند از جانب من مىگويند.»
🔸و در جاى ديگر فرمود: گواه و شاهد باشيد كه عثمان بن سعيد عمرى (نايب اوّل) وكيل من است و فرزندش محمّد بن عثمان (نايب دوّم) وكيل فرزند من #مهدى شما است.»
🔹#امام_زمان عليهالسّلام نايبان بعد از عثمان بن سعيد (نايب اوّل) را به وسيلۀ نايب قبلش معيّن مىكرد و به مردم معرّفى مىنمود.
📚پژوهشی پیرامون زندگانی نواب خاص امام زمان (عج)، صفحه 35
@tarbiatemanavi
✴️بدی رذایل اخلاقی
🔰 آیتاللّه ارباب فرمودند:
🔶روزی با آخوند ملا محمد کاشی در پشت مدرسه چهارباغ (امام صادق علیهالسلام) در حرکت بودیم ناگهان با آنهایی برخورد کردیم که فضولات و قاذورات را در ظروفی قرار داده و به وسیلهی حیوانات حمل میکردند، در آن موقع من بینیام را گرفتم تا از بو محفوظ بماند. آخوند ملاحظه فرمود و گفت:
♦️آقا رحیم! از این بو ناراحت شدی پس بدان رذایل اخلاقی و درونی ما به مراتب از اینها بدتر است.
📗حدیث خوبان ص۳۲
#حاجآقا_رحیم_ارباب
#رذایل_اخلاقی
@tarbiatemanavi