▪️ يك توصیه برای پدر و مادرها در مورد بچههایی که تمایل کمتری به غذا خوردن دارند
👈وقتی کودک غذا میخورد او را تشویق نکنید!
▪️رعایت این نکته بسیار مهم است!
وقتی کودک شما خوب غذا میخورد، نباید او را تشویق کنید، نباید پاداش و جایزه بدهید یا حتی به نوعی نشان بدهید که از این قضیه خیلی خوشحالید!
غذا خوردن کار خارق العاده یا کاری که مستوجب تشویق و پاداش باشد نیست!
👈کودک باید بداند که ما غذا میخوریم برای اینکه نیاز به غذا داریم و نه برای خوشایند پدر و مادر یا در ازای جایزه و تشویق!
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_noj
چگونه به فرزندان خود بیاموزیم که از خود دفاع کنند و شجاعت داشته باشند؟
سوال متداول اکثر والدین این است که چگونه می توانیم به فرزندان خود بیاموزیم که از خود دفاع کنند و شجاعت داشته باشند؟ مثلاً اگر فرزندمان دائما تحت فشار همسالان است یا اسباب بازی هایش را از او می گیرند، چکار باید بکنیم؟ در اینجا راهکارهایی برای آموزش دفاع از خود به کودکان آورده شده است که اولین آن، تقویت اعتماد بنفس کودک است.
اهمیت داشتن اعتماد به نفس را به فرزندتان توضیح دهید
ترس یک احساس ذاتی است که در همه انسانها وجود دارد. این احساس برای بقای ما ضروری است و باعث می شود احساس درد یا خطر کنیم. به گفته ی متخصصان علوم اعصاب و روانشناسان، انسان از طریق رویارویی با ترس های خود به روش های ایمن، پیش بینی و کنترل موقعیت یاد می گیرد که بر برخی از ترس های خود غلبه کند.
افراد با اعتماد به نفس، در مواقع بحرانی بر احساسات خود کنترل دارند و به عقل خود رجوع می کنند. همین توانایی کنترل احساسات موجب می شود این افراد، تنها گروهی باشند که معمولا دچار حملات اضطرابی و ترس ناگهانی نمی شوند یا اگر پریشان و وحشت زده شوند، آستانه ی تحمل بالایی دارند چون این افراد، به جای اینکه تسلیم بحران شوند، سعی می کنند خود را با اتخاذ اقدامات صحیح از مهلکه بیرون بکشند.
به فرزند خود بیاموزید که با دوستان خود یک گروه تشکیل دهد
قلدرها، افرادی را که در یک گروه باشند، کمتر مورد هدف قرار می دهند. به فرزندتان یاد دهید که در یک گروه دوستانه عضو شود و همیشه در کنار آنها بماند (بخصوص در جاهایی که احتمال زورگویی زیاد است). اگر فرزند شما گروه دوستانه ندارد، برای پیدا کردن دوست با او همکاری کنید. دوستی یک عامل محافظ در برابر زورگویی است. حتی یک دوست نزدیک هم می تواند در جلوگیری از زورگویی، نقش مهمی ایفا کند.
به فرزند خود یاد دهید که بدون پرخاشگری، سرسخت باشد
بسیاری از کودکان به طور طبیعی سرسخت نیستند. باید به آنها آموزش داده شود که بتوانند در مقابل زورگویی دیگران بایستند. همچنین مهم است که به آنها تفاوت بین شجاعت و پرخاشگری را یاد دهید. توضیح دهید که بچه های پرخاشگر سعی می کنند افراد دیگر را وادار به پیروی از افکار و عقاید خود کنند و اینکار با قلدری تفاوت چندانی ندارد. در همین حال، بچه های مقاوم و شجاع به تفاوت ها و ایده های دیگران احترام می گذارند اما از دفاع کردن از اعتقادات و ایده های خود نمی ترسند. به یاد داشته باشید که بچه های شجاع، در زمان زورگویی یا آسیب دیگران، از خود دفاع می کنند.
با فرزند خود وقت بگذرانید
وقتی وقت خود را با فرزندان خود می گذرانید، به آنها این پیام را می فرستید که برای شما مهم هستند و این برای تقویت عزت نفس کودک بسیار خوب است. علاوه بر این، وقت گذرانی در کنار هم به شما امکان می دهد تا یک رابطه ی محکم برقرار کنید. این رابطه برای رویارویی کودک با چالش های مختلف زندگی بسیار مهم است.
کودکانی که می دانند والدینشان بدون قید و شرط آنها را دوست دارند، بیشتر از کودکان دیگر احساس عزت نفس می کنند و بهتر می توانند با چالش های مهم زندگی روبرو شوند. از طرف دیگر برقراری رابطه ی استوار به فرزندتان کمک می کند تا بتواند به راحتی مشکلات خود از جمله مورد زورگویی واقع شدن را با شما در میان بگذارد.
مهارت “نه گفتن” را به فرزندتان یاد دهید
فرزند شما باید این توانایی را داشته باشد که به درخواست های نامعقول و نادرست (حتی از سوی بزرگسالان) نه بگوید. نکته اصلی این است که به بچه های خود بیاموزید که چگونه با احترام “نه” بگویند و مرزهای سالمی برای خود اتخاذ کنند.
بعضی اوقات کودکان نمی دانند که چگونه در مقابل خواسته های خطرناک دیگران نه بگویند و این ممکن است برای آنها گران تمام شود.
از مقایسه کردن خودداری کنید
خیلی اوقات والدین فرزندان را با یکدیگر مقایسه می کنند درحالیکه اینکار بسیار اشتباه است. حتی ممکن است والدین فرزندی را “باهوش”، “زرنگ” یا “ورزشکار” صدا کنند. یا حتی از القابی مانند “قد بلند” و “کوتاه قد” استفاده کنند. این نوع مقایسه ها نه تنها می تواند منجر به ایجاد حس رقابت و حسادت بین خواهر و برادر شود بلکه می تواند باعث زورگویی خواهر و برادران نسبت به هم شود.
درعوض باید از فردیت و نقاط عطف هر کودک بدون مقایسه آنها با یکدیگر قدردانی کنیم. همچنین باید از مقایسه فرزندان خود با سایر بچه هایی که می شناسید، خودداری کنید. ممکن است منظور شما از مقایسه ی افراد، سرکوفت زدن نباشد اما این مقایسه باعث تحلیل اعتماد بنفس و خود کم بینی کودک می شود.
برقراری ارتباط را به کودک یاد دهید
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
#راهکارهای_ایجاد_علاقه_مندی_در_فرزندان_نسبت_به_عبادات
اگر ما بخواهیم نگاه فرزندان خود را به عبادت مثبت و زیبا قرار بدهیم، باید از روشهایی استفاده کنیم که بنا داریم در این بخش برخی از این روشها را بیان کنیم، خصوصاً با استفاده از سیره اهل بیت (علیهم السلام)
در ادامه به راهکار ها اشاره می کنیم
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
#راهکارهای_ایجاد_علاقه_مندی_در_فرزندان_نسبت_به_عبادات
راهکار اول:مشاهده عبادات والدین
اوّلین نکتهای که وجود دارد این است که فرزندان ما باید عبادتهای ما را ببینند. نماز خواندن پدر و مادر را ببینند. خود این تأثیر میگذارد. انسان در مسئلهای مانند تربیت کانالهای دریافتی دارد. یکی از کانالهای دریافتی مهم کانال بصری است؛ یعنی دیدن. لذا انسانها با دیدن خیلی چیزها را یاد میگیرند. لذا ما وقتی عبادت را در حضور فرزندان خود انجام بدهیم، آنها این را ببیند و نگاه کنند بالاخره بخشی از آن یادگیری را داریم در آنها محقّق میکنیم.
حتّی در دوران طفولیّت بچّهها باید ببینند. حتّی موقعی ما فرزندان خود را در رختخواب خواباندیم ولی او بیدار است یا در گهواره قرار دادیم و بیدار است، طوری جهت او را قرار بدهیم که ما را هنگام نماز خواندن و عبادت کردن ببیند. اینها همان «الْعِلْمُ فِی الصِّغَرِ کالنَّقْشِ فِی الْحَجَر» است. یعنی وقتی فرزند ما همین نکات را در دوران طفولیّت میبیند این موضوع در ضمیر ناخودآگاه او حک میشود. یعنی در اصل ما با این ابزار داریم او را تربیت میکنیم
ادامه دارد...
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
#نکته_های_تربیت_فرزند
#راهکارهای_ایجاد_علاقه_مندی_در_فرزندان_نسبت_به_عبادات
راهکار دوم. ایجاد زمینه تقلید از والدین
نکته دومی که ما باید به آن توجّه کنیم این است که وقتی فرزندان ما عبادتهای ما را میبینند و گاهاً در برخی از سنین میخواهند تقلید کنند، زمینه و بستر را فراهم بیاوریم. چون خود تلقید اوّلین گام و مرحله در یادگیری محسوب میشود، در شکلگیری شخصیّت محسوب میشود. موضوع شخصیّت یک موضوع مهمّی است. تقلید مهم است، یعنی اگر مادری نماز خواند و دیدید که فرزند او چادر نماز برداشته است و میخواهد او هم مانند مادر نماز بخواند ما باید او را ترغیب کنیم و به این رفتار او توجّه کنیم. چرا؟ چون این تقلید زمینه علاقمندسازی و انسگیری با عبادت است.
همانطور که عرض کردیم برای اینکه بتوانیم اصل عبادت را در فرزندان خود نهادینه کنیم و در آنها علاقمندسازی ایجاد کنیم و نگاه آنها را به عبادت مثبت قرار بدهیم باید از راهکارهایی استفاده کنیم که دو نکته بیان شد. یکی دیدن و دوم تقلید کردن.
ادامه دارد....
کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
قابل توجه مبلغان و مربیان گرامی
نکته های کاربردی تربیت کودک مخصوص جلسات اولیا و مربیان را می توانید از کانال تربیت دینی کودک و نوجوان دریافت کنید
به کانال #تربیت_دینی_کودک_و_نوجوان ملحق شوید:
https://eitaa.com/tarbiatkoodak_nojavan
مداحی_آنلاین_سلام_ما_به_تو_میثم_مطیعی.mp3
7.63M
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
🎶 آیینه حُسن طاهایی
🎶 وارث شکوه مولایی
🎤 حاج میثم مطیعی
🎊 ولادت امام محمد باقر علیه السلام
مبارک باد
#این_الرجبیون
#ماه_رجب #رجب
📸 اعمال شب و روز اول ماه رجب
اعمال شب اول ماه رجب:
🔹️هنگام دیدن هلال ماه بگوید:
" اَللَّهُمَّ أَهِلَّهُ عَلَینَا بِالْأَمْنِ وَ الْإِیمَانِ وَ السَّلامَةِ وَ الْإِسْلامِ رَبِّی وَ رَبُّک اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ."
🔹️غسل کردن
🔹️زیارت امام حسین(علیهالسلام)
🔹️بعد از نماز مغرب بیست رکعت، یعنی ۱۰ تا دو رکعتی نماز گزارده شود.
🔹️بعد از نماز عشاء دو رکعت نماز گزارده شود: در رکعت اول حمد و ألم نشرح یک مرتبه و توحید سه مرتبه و در رکعت دوم حمد و ألم نشرح و توحید و معوذتین خوانده شود و پس از سلام، سی مرتبه لا إِلَهَ إِلا اللهُ بگوید و سی مرتبه صلوات بفرستد.
اعمال روز اول ماه رجب:
🔹️روزه گرفتن
🔹️غسل کردن
🔹️زیارت امام حسین(علیهالسلام)
🔹️خواندن نماز سلمان (دستور آن در مفاتیح الجنان آمده است)
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
ادب حضور ماه رجب- نسخه موبایل.pdf
609.3K
📖کتاب| ادب حضور (دفتر اول)
▫️اسرار ماه رجب و مراقبات و مناسک آن، همراه با آداب اعتکاف
💢استاد فیاض بخش
#رجب #ماه_رجب #ادب_حضور #مراقبات_رجب
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🔺کانال معرفتي طَریقُ السُّلُوک «کانال تخصصی یادنامه اولیاء الله و احوالات بزرگان عالم اسلام»
https://eitaa.com/joinchat/2817916981C22f5ba8cfc
💠دستورالعمل قرائت ده هزار مرتبه در کل ماه رجب
👈ده روز اول ۳۳۳ و بقیه بیست روز ۳۳۴ مرتبه هر روز قرائت می شود .
#دستورالعمل #ماه_رجب
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🔺کانال معرفتي طَریقُ السُّلُوک «کانال تخصصی یادنامه اولیاء الله و احوالات بزرگان عالم اسلام»
https://eitaa.com/joinchat/2817916981C22f5ba8cfc
جدول مراقبهی رجبیه سال ۱۴۴۵ هجری قمری.pdf
772.3K
التماس دعا🌀 جدول مراقبهی رجبیه
📝 اعمال و اذکار ماه رجب
📿 اعمال آورده شده در جدول مراقبه، مخصوص کل ماه است که برای آسانی انجام آن و دائم الذکر بودن، به تعداد روزهای ماه تقسیم گردیده است؛ با انجام اعمال و اذکار هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید.
♨️ مطابق توان و ظرفیت خود اذکار را انتخاب کنید و لازم نیست همهی اعمال را انجام دهید.
✅ به جهت تأکید اساتید اخلاق از جمله استاد ایوبی (از شاگردان مرحوم سعادتپرور)، دعاهای روزانه ماه رجب نیز به جدول مراقبه امسال اضافه شده است که به صورت مشترک با کانال نسیم عبودیت منتشر میگردد.
📚 منابع:
1️⃣ اقبال الاعمال
2️⃣ مفاتیح الجنان
#نشر_حداکثری #مراقبات_رجب #رجب #ماه_رجب #جدول_مراقبه
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🔺کانال معرفتي طَریقُ السُّلُوک «کانال تخصصی یادنامه اولیاء الله و احوالات بزرگان عالم اسلام»
https://eitaa.com/joinchat/2817916981C22f5ba8cfc