چرا تا داد نزنم فرزندم به حرفم گوش نمیکنه⁉
🔖والد از کودک میخواهد؛
کاری را در همان لحظه انجام دهد!!
و کودک یا آنرا به تعویق میاندازد یا اصلا انجام نمیدهد.
و والد اینبار با صدایی بلندتر آنرا تکرار میکند و ممکن است عصبانی شده؛
تند و پرخاشگرانه باشد.
▪در این فرآیند کودک چه چیزی یاد میگیرد؟
تا زمانی که مامان یا بابا عصبانی نشده و داد نزده؛ میتونم کاری که میگه رو انجام ندم و اتفاقی نمی افته
👈نتیجه:
در مرحله اول خواستههای والدین رد میشود.
تا والدین دادنزنند ، حرفشان عملی نمیشود.
محیط خانه متشنج میشود.
👈راه حل
درخواستهایتان را با شیوههای #منطقی بگویید
به کودک #زمان بدهید ، مثلا بگویید تا ده دقیقه دیگه تلویزیون را خاموش کن، یااا تا یک ربع دیگه، که عقربه بزرگ به عدد شش رسید بیا غذات رو بخور.
برای درخواست از کودک کنار او بروید نه اینکه از آشپزخانه فریاد بزنید.
@tarbiaty
عدم #تخلیۀ انرژی کودک، مشکلاتی را برای او پیش میآورد که یکی از آنها #عصبی شدن او است.
کودکی که دوست دارد خود را با جنب و جوش تخلیه کند؛ اما پدر و مادر به او اجازۀ این کار را نمیدهند، مانند کسی است که بغض گلویش را گرفته؛ اما به او اجازۀ گریه کردن نمیدهند. این مسئله به شدت روی آرامش روانی و عصبی کودک تأثیر منفی دارد.
یکی از اصلیترین راههای تخلیۀ انرژی کودک، #بازیهای فعال است؛ بازیهایی که کودک در آن جنب و جوش دارد و ساکن نیست.
[کتاب منِ دیگرِ ما]
استاد عباسی
@tarbiaty
✅ #روانشناسی_کودک
🔆 #کمبود_محبت از علل #دروغگویی کودک!
♥️محروم بودن از محبت، به خصوص محبت مادر، از علل مهم دروغگویی است.
♥️مادران گرامی باید بدانند که هیچ چیز جای توجه و محبت آنها را نمی گیرد و این کمبود محبت علت بسیاری از رفتارهای سو کودک است.
♥️جلب توجه و تحسین والدین به خصوص در جمع بزرگسالان که توجهی به کودک نمی شود و یا دریافت پاداش و امتیاز از علل دیگر دروغگویی است.
🔅🔅توجه داشته باشید که کودک تا 6 سالگی دروغ نمی گوید، بلکه تخیل می کند. به او برچسب نزنیم.
♥️ #دکترهلاکویی
@tarbiaty
💛💙💜💚❤️
#استرس #اضطراب 2
استاد دهنوی
♦️ سوال-آیا کودکان هم به استرس و فشارهای روحی دچار میشوند یا فقط به بزرگسالان اختصاص دارد؟
در وجود انسان، حالتهای متفاوتی وجود دارد. گاهی دچار دلهره، دلشوره، و نگرانی میشود؛ گاهی مضطرب و پریشان حال است، و زمانی دچار استرس و فشارهای شدید روحی میشود.
🔻مورد اول (دلهره، دلشوره، نگرانی) و مورد دوم (اضطراب و پریشان حالی) بین کودک و بزرگسال مشترکند؛ اما مورد سوم (استرس و فشارهای شدید روحی)، بیشتر به بزرگسالان اختصاص دارد.
🔻 نویسندگان این مقوله، قرن 17 را عصر روشن بینی، قرن 18 را عصر منطق، قرن 19 را عصر پیشرفت، و قرن 20 را عصر استرس یا فشار نام نهادهاند.
حدود 80 درصد بیماریها به ویژه زخم معده، تنگی نفس، سردرد مزمن، فشار خون و اختلالهای قلبی ـ عروقی، با فشارهای روحی آغاز میشوند.
🔻امروزه، میزان مصرف آرامبخشها در جهان، بسیار بالا است؛ برای مثال، در آمریکا، هر سال، حدود 5 بیلیون آرام بخش و 160 هزار تن آسپرین مصرف میشود، و مردم فرانسه در سال، 25 میلیون جعبه داروی ضد افسردگی و حدود 75 میلیون جعبه داروی ضد فشار روحی استفاده میکنند.
♦️نشانه های اضطراب کودکان و نوجوانان چیست؟
اضطراب با توجه به شدت و ضعف عوامل آن، نشانه های متفاوتی دارد.
🔸در مرحله ی ابتدایی؛ تکان دادن دست و پا، بالا کشیدن شلوار، گزیدن و لیسیدن لب، و بازی با اشیایی چون خودکار، موی سر، دکمه ی پیراهن و.... این نشانه ها، گویای اضطراب عمومی است که در همگان وجود دارد و چندان نگران کننده نیست. کودک یا نوجوان، مشغول انجام تکالیف است و چون برنامه ی مورد علاقه اش در تلویزیون آغاز شده، اضطراب دارد و دائم دست یا پایش را تکان میدهد.
🔸🔸در مرحله ی شدیدتر؛ اختلالات رفتاری یا عادات عصبی (مانند ناخن جویدن، کندن پوست لب یا مو، کشیدن پوست یا مو، کندن زخم بدن، فشار دادن دندانها)، فرو ریختن دل، پرخاشگری، و تیک [2] ، یعنی پرش عصبی (مانند چشمک زدن، بالا انداختن ابرو، غنچه کردن دهان) دست و پای سرد، بیخوابی، کابوس، تکرر ادرار و....
این نشانه ها گویای عامل جدیتر اضطراب هستند و باید بدانها توجه شود.
✅مهمترین علل اضطراب در این مرحله، فشارهای روحی ـ روانی ناشی از اختلافات و درگیری پدر و مادر، فرزند جدید و... است.
در مرحله ی بسیار شدید (حمله ی وحشتزدگی)؛ پریدن رنگ صورت، عرق کردن دستها و بدن، افزایش سرعت تنفس، تهوع و سرگیجه، تپش شدید قلب، ریختن ادرار و....
این نشانه ها که گویای سیستم عصبی سمپاتیک (فرآیندی طبیعی در بدن انسان) است، نشان از عاملی بسیار شدید، چون ترسی ناگهانی، صحنه های دلهرهآور یا کابوس دارد که باید زمینههای آنها از بین برود.
✅نشانه های اضطراب برای نوجوانان و بزرگسالان، افزون بر موارد پیش گفته، عبارتند از:
تمایل به کارهای سبک، عدم تمرکز، انزواجویی، یبوست و درد دل، کاهش هورمون جنسی، مشکلات خواب، افزایش گرایشهای وسواسی (بررسی قفلها، چراغ، شیر آب و...)، نوشیدن مشروبات الکلی، سیگار کشیدن، کم خوری، بیاهمیتی به وضع ظاهر، رانندگی وحشیانه، ناتوانی در تصمیمگیری، اختلال در حافظه، افزایش افکار خود انتقادگرانهی منفی، اختلال در ترشح هورمونها و...؛ برای مثال، سبب افزایش تیروکسین و در نتیجه، کاهش وزن، افزایش ضربان قلب، عصبانیت و بیخوابی میشود. باعث افزایش کورتیزون و در نتیجه، کاهش توانایی فرد در برابر عفونتها و سایر بیماریها خواهد بود. اضطراب، سبب افزایش کلسترول میشود که عامل مهمی در حمله های قلبی است.
♦️ چه لزومی دارد اضطراب شدید کودکان از بین برود؟
اگر اضطراب شدید کودکان از بین برود و به حد مطلوب برسد، میزان خودباوری آنان بیشتر خواهد شد و کودکانی که خودباوری و اعتماد به نفس افزونتری دارند، استعدادهایشان شکوفا خواهد شد و اگر استعدادها شکوفا شود، به طور قطع بیشتر رشد میکنند و برای جامعه مفیدتر خواهند بود.
(کتاب نسیم مهر)
🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻
@tarbiaty
تکنیک برخورد با کودک #بهانه گیر
✴️- وقتي كودك خردسال شما شروع به بهانهگيري و #نق_نق كرد، از او بخواهيد كه به صورتهاي مختلف ابتدا درگوشي، بعد به #آهستگي و سپس #خيلي بلند و... چيزي را كه ميگويد #تكرار كند. اين روش، درست مثل يك بازی
#توجه او را جلب کرده و #بهانهگيري را فراموش خواهد کرد.
Eitaa.com/tarbiaty
#سوال ۲۴
من یک دختر ۴ سالو نیمه دارم و یک دختر ۱۰ ماهه دختر بزرگم از کوچیکی یا بهتره بگم از وقتی به یاد دارم برای هرچیز کوچیکی گریه میکنه اگر چیزی بخواد،از کسی ناراحت شده باشه،کسی دعواش کرده باشه و...برای هرچیزی گریه میکنه.من با هر ترفندی یا دعوا یا جایزه و تشویق بالاخره به هرصورت خواستم که این گریه رو از سرش بندازم هیچ فایده ای نداشته من خیلی نگرانم و میترسم این قضیه روش بمونه و همیشه برای هرچیزی گریه کنه.
ناگفته های تربیتی (مشاوره تلفنی)
#سوال ۲۴ من یک دختر ۴ سالو نیمه دارم و یک دختر ۱۰ ماهه دختر بزرگم از کوچیکی یا بهتره بگم از وقتی به
#پاسخ
باسلام خدمت شما مخاطب عزیز
گریه و بهانه گیری در کودکان دلایل مختلفی میتونه داشته باشه وقتی دقیقا بدونیم علت گریه کودک بخاطر چیست راحتر می توانیم با مسئله کناربیاییم .
👈گاهی گریه کودک بخاطر#جلب توجه و دریافت#محبت است وگاهی بخاطر رسیدن به مقصود و خواسته اش است یعنی هربارکه کودک گریه کرده و به خواسته اش رسیده این پیام رو دریافت کرده که همواره می تواندباگریه به خواسته اش برسد.
🔸می تونیدبه جای امتیاز دهی که فرمودیداگر گریه کنه یه ضربدربراش درج میکنیدو در صورت گریه نکردن 🌟ستاره
👈بازی کردن رو برای تشویق درنظر بگیریدزیرا بچه ها عاشق بازی هستندوبسیاری از مفاهیم رو در قالب بازی می توان به کودک آموزش داد.
👈در طول روز کودک خودرا درآغوش بگیریدوبهش بگویید که چقدر دوستش دارید.
👈گاهی اوقات نصحیت و توصیه ای را که به کودک خود می خواهیدبگوییداز زبان عروسکهایش به صورت نمایش عروسکی بیان کنید,چون این کاربرای کودکان جذابیت خاصی دارد.
🔸درصورت گریه وبهانه گیری زیادبه او بفهمانیدکه گریه فایده ای ندارد وتا زمانی که گریه کندبه خواسته اش نخواهدرسید.
✍فروغ ربیعی
@tarbiaty
✨✨✨
🌸 والدین موفق
✅ والدین موفق به فرزندشان #پس انداز کردن را یاد میدهند
#عادت دادن به پس انداز کردن را باید از سنین پایین شروع کنید.
والدین باید به بچهها یاد بدهند که ۲۵ درصد از پول #توجیبیشان را پس انداز کنند. وقتی بزرگتر شدند و دریافت منظمی از پول داشتند، آنها را به #بانک ببرید تا با #افتتاح حساب #پس انداز، خودشان پس انداز کردن را تجربه کنند و این برایشان تبدیل به یک عادت همیشگی بشود.
وقتی دوست دارند یک چیز بزرگ بخرند، به جای اینکه تمام مبلغ را در اختیارشان بگذارید با کمک خودش برنامهای ترتیب دهید تابا پس انداز کردن مبالغ بیشتر بعد از مدتی مشخص، خودش توانایی خرید چیزی را که میخواهد به دست بیاورد.
آنها باید ارزش پولی را که به دست میآورند و زمانی را که صرف پس انداز آن میکنند درک کنند.
@tarbiaty🌿🌹
⚜#تکنیک_های_همکاری_کردن_ کودکان_در_خانه
✅انتظارات زیادی از کودک خود نداشته باشید.شاید اگر در انجام کاری از کودک خود کمک بگیرید کارتان کمی بیشتر زمان ببرد اما بدانید که از این طریق شما یک عادت خوب را در کودک خود نهادینه میکنید اما یادگیری کارهای محول شده به کودک به توجه نیاز دارند و گنجایش توجهِ و تمرکز خردسالان نسبت به بزرگسالان محدودتر میباشد. پس انتظار نداشته باشید که کودک هر روز بدونِ هیچگونه یادآوری وظایف را انجام دهد. و همین طور از آنها انتظار نداشته باشید که از همان دفعاتِ اول کار را خوب انجام دهند.
✅تفاوتهای جنسیتی قائل نشوید. از کودک پسر بخواهید در کارهای آشپزخانه همکاری کند و از دختر بچهها بخواهید در کارهای بیرون از خانه مثل شستشوی ماشین و یا باغبانی همیاری کنند.
✅وظایف را به صورت کاملاً مشخص برای کودکان شرح دهید. درک جمله "اتاقت را مرتب کن " برایِ کودکان سخت است. هر کاری را دقیقاً برایشان توضیح دهید. "اول اسباببازیها را جمع کن " و به او کمک کنید تا این کار را انجام دهد.
دکتر کریمی
🔰🔰🔰🔰🎗🎗🎗🎗🔰🔰
@tarbiaty