*🔰 در صورتیکه کودک تلاش میکند شما را عصبانی کند، بهترین توصیه این است که بیتفاوت باشید* و به او توجهی نکنید سپس در فرصتی مناسب درباره این موضوع با کودکتان حرف بزنید.
- به چشمانش نگاه کنید، سپس به او بگویید: «هر وقت رفتارت خوب باشه، مامان خوشحال میشه.» وقتی هم که کار خوبی انجام داد، او را تحسین کنید.
- الگوی رفتاری خوبی باشید. *زمانی که نمیتوانید با همسرتان با احترام صحبت کنید انتظار نداشته باشید که کودک هم با ادب باشد* .
❣ @tarbiaty
*راههای افزایش عزت نفس در کودکان*👼🏻🧡
۱)شب هر کاری دارید کنار بزارید و برایش قصه بگید!
۲)اشتباهش راحت ببخشید!
۳)خوبیهاشو بزرگ کنید!
۴)به حرفاش خوب گوش بدید!
۵)بیدلیل بغلش کنید و ببوسید!
۶)مقایسهش نکنید!
۷)«اگه نکنی وای به حالت» رو نگید!
۸)گاهی باهاش کارتونهایی که دوست داره ببینید!
۹)بهش نگید «تو دیگه بزرگ شدی بچگی نکن»!
۱۰)اگر اشتباه کردید راحت عذرخواهی کنید!
۱۱)در سفر تلفن کنید و به او بگویید دلتان تنگ شده!
۱۲)القای بینش:میدونم از عهده انجام اون
بر میایی!
۱۳)روابطتان را با همسرتان ترمیم و تصحیح کنید!
۱۴)برای تفریح و بازی وقت بزارین!
❣ @tarbiaty
والدین، وظیفه دارند «انتخاب کردن» را به فرزندانشان بیاموزند...
شما دائم برای فرزندتان تصمیم گیری نکنید، یا نظرتان را به او تحمیل نکنید. زیرا او باید در سالهای آینده، تصمیم ها و انتخاب های مهمی داشته باشد، مثل: انتخاب دوست، انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب شغل، انتخاب همسر و...
البته کودک در سن زیر پنج سال، قدرت تصمیم گیری و انتخاب محدودی دارد... و اگر تعداد گزینه ها زیاد شود، او قدرت انتخاب کردن ندارد.
تعداد انتخابهای کودک را محدود کنید تا قدرت تصمیم گیری پیدا کند و انتخاب کردن را یاد بگیرد. مثلا باید در سن زیر پنج سال، دو گزینه به او پیشنهاد دهید تا بتواند یکی از آنها را انتخاب کند. به عنوان مثال، موقع رفتن به مهمانی، دو لباس مناسب مهمانی از کمد خارج کنید، تا او یکی را بتواند انتخاب کند.
❣ @tarbiaty
🔴 *دوتا نکته درباره مدرسه*
👈هرگز در حضور فرزندتان از معلمش بد نگویید،این کار به کودک ضربه میزنید. چون باعث ایجاد حس منفی نسبت به معلمش و دلزدگی از درس و مدرسه میشوید. کودکان ما را خدای خود میدانند و حرف ما برای آنها بالاترین حرف است. اگر اشکالی می بینید، بدون اطلاع فرزند، با معلم صحبت کنید.
👈 به بچه ها دوران ابتدایی سخت نگیرید. دوران ابتدایی برای دانشمند شدن کودکان نیست، بلکه برای چشیدن طعم لذت باسواد شدن، لذت یادگرفتن، خواندن و نوشتن است. نیاید با سخت گیری و ایجاد استرس این لذت بزرگ را از کودکان گرفت!
❣ @tarbiaty
روانشناسی کودک
علت مهم دروغ و پنهانکاری بچه ها
✅ترس
✅عدم اطمینان به شما
❣ @tarbiaty
✅عبادت در حضور کودک
✍️عبادت در حضور کودک تشویقی است برای جلب او به نماز و نیایش.
حال کودکی که شاهد نماز خواندن والدین نیست یا به ندرت آنها را در حال نماز میبیند چگونه اهل نماز شود؟ باید دانست که پدر و مادر نخستین الگوی کودک هستند.
امام صادق فرمودند: امیرالمؤمنین علیهالسلام در خانه خود اتاق متوسطی برای نماز داشت هر شب که طفلی به خواب نمیرفت امام او را به آن اتاق میبرد و نماز میخواند.
❣ @tarbiaty
🔘 *هرگاه صدای اطفال از عقبِ صفهای نمازگزاران شنیده نشد، باید بر نسل های آینده ترسید .*
اطفالتان را به مسجد ببرید بگذارید در عقب صفهای #نماز و در مجالس شوخی کنند، امروز اگر شوخی کردند فردا کنارتان می ایستند و نماز می خوانند ...
یکی از عادات بدِ جامعه ما این است که بزرگان بر اطفالی که به مسجد میآیند و اندک سرو صدا راه میاندازند، می غرند و تهدیدشان میکند و اینگونه ذوق آمدن کودک به مسجد را از همان ایام کودکی از او میگیرند...
انتقال شعائر و مجالس با کودکان است مواظب آنها باشیم
❣ @tarbiaty
نکته_تربیتی
شوخی کردم:
دست انداختن کودک اگر چه ظاهراً شرایط را شاد می کند ولی در واقع به شدت مخرب است. هنگامی که کودک عصبانی است، خندیدن به او باعث می شود احساس بدتری پیدا کند. شما به عنوان والدین کودک وظیفه دارید او را حمایت کنید نه اینکه باعث اذیت و آزار او شوید. اگر چنین منظوری ندارید هنگامی که کودک ناراحت است شاد نباشید.
❣ @tarbiaty
*هنر رها کردن به موقع را بیاموزیم*
۱.پسرانتان را رها کنید اولویت اول او باید همسرش باشد.
۲.دخترتان را رها کنید اولویت اول او باید همسرش باشد.
۳.نوه ها شیرین هستند اما آنها را رها کنید تا پیش پدر و مادر خودشان بزرگ شوند،قرار نیست آنها نقش فرزند شما را بازی کنند.
۴.اگر مدام در محل کارتان تحقیر می شوید یا شما را نمیخواهند یا آن را دوست ندارید آن را رها کنید.
۵.لباس هایی که مدتی است نمیپوشید را رها کنید و به کسی هدیه بدهید.
۶.کینه خواهر و برادر را رها کنید، در شرایط ناگوار آنها به داد شما خواهند رسید.
۷.باورهای غلط را رها کنید تا جایی برای افکار خوب و ایده های خوب باز شود.
❣ @tarbiaty
همسرتان را در تربیت فرزندتان دخالت دهید، حتی اگر روشش را قبول ندارید. تا زمانی که روش همسرتان کودک آزاری نیست، داشتن رابطه با پدر بهتر از تنها تربیت کردن فرزندتان است.
از نوزادی فرزندتان را ساعاتی با پدرش تنها بگذارید تا رابطه ی پدری و فرزندی شکل بگیرد.
در بازی همسرتان با فرزندتان دخالت نکنید و مرتب همسرتان را تصحیح نکنید. بچه ها بدون کمک شما راحتتر با پدر خود ارتباط برقرار میکنند و مهارت تطبیق دادن با دیگران را می آموزند.
❣ @tarbiaty
❤️✨❤️✨❤️
#تربیت_کودک
👈 #کمتر_فریاد_بزنید
💢 حتی در صورتی که فرزندتان خرابکاری بزرگی کرده، خودتان را کنترل کنید.
🎗️ هرچند سخت است اما سعی کنید تُن صدایتان را بالا نبرید.
💣 اغلب والدین که بزرگترهای آنها نیز با صدای بلند با آنها صحبت کردهاند، عادت به این کار دارند و ترک این رفتار برایشان سخت است ، شما سعی کنید این چرخه معیوب را ترک کنید.
✨ یک نفس عمیق بکشید و به جای فریاد زدن، آرام صحبت کنید و به خاطر داشته باشید که فریاد زدن تنها رفتار اشتباه را در کودک شما تقویت میکند.
✅ عبارت هایی که لجبازی کودکان را بیدار میکند:
🚫 نکن
🚫 بیا بشین
🚫 مگه نگفتم دست نزن
🚫 باز رفتی سر کمد
🚫 چند بار باید بگم
🚫 خراب میشه ها
❤️✨❤️✨❤️
❣ @tarbiaty