فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرحی عرفانی بر شعر جوجه نافرمان توسط آیت الله حائری رحمت الله علیه
@tareagheerfan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز دوشنبه چهارم شوال ۱۴۳۹
ادامه بیست ونهمین موضوع: نقش احتیاط و ورع در سیر و سلوک
مرحوم آیت الله بهجت : خدا کند قوال (پرحرف.فقط صرف حرف زدن)نباشیم ، فعال باشیم ، نباید حرکت عملیه بدون علم بکنیم ، و باید توقف با علم بکنیم. آنچه می دانیم بکنیم ، در انچه نمی دانیم توقف و احتیاط کنیم تا بدانیم ، قطعا این راه پشیمانی ندارد .
به همدیگر نگاه نکنیم ، بلکه نگاه به دفتر شرع نماییم ، و عمل و ترک را مطابق با آن نماییم.
@tareagheerfan
🌷
تفاوت احتیاط رحمانی با احتیاط شیطانی و وسواس
علامه بزرگوار طهرانی رحمه الله میفرماید در سفر حج وقتی ایت الحق والعرفان سیدهاشم حداد احتیاط بی جای یکی از بزرگان در طهارت و نجاست را دید فرمودند:
مراد حقيقي از احتياط در «وَ خُذْ بِالاِحْتياطِ في جَميعِ ما تَجِدُ إلَيْهِ سَبيلاً»
احتياطي را كه مرحوم قاضي قدَّس الله سرَّه در ضمن حديث عنوان بصري دستورالعمل همة شاگردهايش قرار داده بود كه: وَ خُذْ بِالاِحْتِيَاطِ فِي جَمِيعِ مَا تَجِدُ إلَيْهِ سَبِيلاً[68] (و در هر جائي كه به سوي احتياط راه يافتي آنرا پيشة خود ساز!) منظور عملي است كه راه انسان را به خدا باز كند، نه آنكه موجب سدّ طريق شود، و راه توجّه و ابتهال و حضور قلب را بگيرد. مقصود عملي است كه براي مؤمن يقين آورد و وي را در ايمان مستحكم كند، نه آنكه او را متزلزل و مشوّش كند، و بيت الله الحرام را در نزد او خانة عقوبت مُجَسّم كند، و حجّ اين خانه را يك عمل جبري اضطراري از ناحية أهرمن شيطاني براي عقوبت جلوه دهد. اين همان مجوسيّت محضه است.
همة غذاهاي مسافران و ميهمانخانه و آشاميدنيهاي آنها حلال و طاهر است، همة آبهاي مترشّحه از ناودانها و جويها طاهر است مگر زمان علم به نجاست. بنابراين اي آقاي من اينك با اين ترشّحي كه به تو شده است برخيز و نمازت را بجاي آور، و اصلاً تصوّر نجاست و عدم طهارت در خودت منماي كه بدون شكّ از تسويلات شيطان است كه ميخواهد انسان را از فيض عظيم نماز و بيتوته و توجّه و دعا در اين مسجد شريف محروم دارد.
✅حدیث_روز
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔷🔵
🌺 ﻋَﻤْﺮِﻭ ﺑْﻦِ ﺳَﻌِﻴﺪِ ﺑْﻦِ ﻫِﻠَﺎﻝٍ ﻗَﺎﻝَ ﻗُﻠْﺖُ ﻟِﺄَﺑِﻰ ﻋَﺒْﺪِ ﺍﻟﻠﱠﱠﻪِ ﻉ ﺃَﻭْﺻِﻨِﻰ ﻗَﺎﻝَ ﺃُﻭﺻِﻴﻚَ ﺑِﺘَﻘْﻮَﻯ ﺍﻟﻠﻪِ ﻭَ ﺍﻟْﻮَﺭَﻉِ ﻭَ ﺍﻟِﺎﺟْﺘِﻬَﺎﺩِ ﻭَ ﺍﻋْﻠَﻢْ ﺃَﻧﱠﱠﻪُ ﻟَﺎ ﻳَﻨْﻔَﻊُ ﺍﺟْﺘِﻬَﺎﺩٌ ﻟَﺎ ﻭَﺭَﻉَ ﻓِﻴﻪِ
ﻋﻤﺮ ﺑﻦ ﺳﻌﻴﺪ ﺑﻦ ﻫﻠﺎﻝ ﮔﻮﻳﺪ: ﺑﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺻﺎﺩﻕ علیه السلام ﻋﺮض کرﺩﻡ: ﻣﺮﺍ ﺳﻔﺎﺭﺷﻰ کنید: ﻓﺮﻣﻮﺩند: تو رﺍ ﺳﻔﺎﺭﺵ ﻣﻴﻜﻨﻢ به تقوﺍﻯ ﺧﺪﺍوند ﻭ ﻭﺭﻉ ﻭ ﻛﻮﺷﺶ. ﺑﺪﺍن که ﻛﻮﺷﺶ ﺑﺪﻭﻥ ﻭﺭﻉ ﺳﻮﺩ ﻧﺒﺨﺸﺪ.
🔺 اصول ﻛﺎﻓﻰ جلد ۳ ﺹ:۱۲۴
❕ورع آن است كه در برخورد با شبهه انسان توقف كند، اگر احتمال مي دهد انجام فعلي حرام باشد، آن را ترك كند و اگر احتمال واجب بودن مي دهد، انجام دهد.
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔷🔵
#اعتقادات_شیعه
🔸عرفانهای دروغین
👈آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی در برخی جلسات علمیشان گفتهاند:
❖ بعضی افراد کرامتهای دروغینی درباره خودشان ادعا میکنند و عوام را به بازی میگیرند. هر روز ادعای شهود و کرامت میکنند. خیلی از اینها دکان است و این برای عقاید مردم خطرناک است.
البته اصل وجود کرامت را نباید زیر سؤال برد، چون ممکن است خداوند متعال به واسطه اعمال و مراقبات فردی و نفسانی برخی افراد به آنها مقامات و الطافی عنایت کند که مردم عادی از آنها بیبهرهاند، چنانکه برای افراد خاصی که در ردههای بالای ایمان و معرفت و عمل به وظیفه شرعی قرار دارند، شکلهای ویژهای از بهرهمندی از وجود امام عصر (علیهالسلام) در عصر غیبت کبری وجود دارد که افراد عادی از آن محروم هستند، اما این مطلب هیچگاه به معنی وجود نیابت یا سفارت یا ارتباط و امثال اینها نیست. چنین افرادی با این الطاف و عنایات الهی دکان باز نمیکنند و به دنبال اغراض نفسانی نمیروند که نقض غرض شود.
❖ شنیدم فردی در یک جمع عمومی ادعا میکرده که فلان آقایی که الان اینجا آمده بود و با من حرف میزد و شما هم او را دیدید حضرت رضا(ع) بود!
چنین ادعاهای نامربوطی میکرد. اینها جعلیاتی است که منتشر کردهاند. این حرفها را آدمهای حسابی نمیزنند. اینها را چاپ میکنند و مردم عوام هم که نمیدانند دروغ است و باور میکنند. باز شدن باب این چیزها خیلی خطرناک است.
❖ درباره برخی بزرگان هم کشف و کراماتهای عجیب و غریب مینویسند ولی خود آنها از خدا میترسیدند و اهل این ادعاها نبودند. آنها آدمهای مقید و با تقوایی بودند. ما که با بعضی از این علما ارتباط داشتیم یک حرف غیر متعارف از این چیزهایی که دربارهشان گفته میشود از ایشان نشنیدیم.
🔸کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://t.me/joinchat/AAAAADu2vXMcSJerFZMLKw
@tareagheerfan