✅ ایت الله شیخ محمد صالح کمیلی:
عالم ربانی فقیه عارف مرحوم آیت الله حاج شیخ عباس هاتف قوچانی(ره) از بزرگان اهل معنا , هم در فقه مجتهد بودند و هم در علوم عقلی ید طولایی داشتند ( جامع منقول و معقول بودند ) و هم اخلاقی بودند و هم عارف متواضع ,مودب و با محبت . آشنایی ما با ایشان از روضه های صبح پنجشنبه که در منزلشان برقرار می شد , شروع شد . یک خاطره که از ایشان به یادم هست این است که زمانی دو نفر از آقایان که در فلسفه متخصص بودند , به نجف در مسجد سهله آمدند . یکی از آنان برای اثبات حرف خودش در محضر حاج شیخ عباس قوچانی , پافشاری روی حرف خودش داشت و سروصدا و جدل کرد . آقای قوچانی که تربیت یافته ی مکتب مرحوم آیت الله قاضی(ره) بود , خیلی آرام و متین جواب آن ها را داد و آنان را به آرامی قانع کرد . حالا عرض می کنم : این یک دستور کلی است که انسان در مذاکره مطلب را بیاورد , ولی خودش را نیاورد . این ها کسانی اند که از نفس گذشته اند . بالعکس هم کسانی هستند که از نفس نگذشته اند . ایشان واقعاً دانشمند بودند . آقای آخوندی از انتشارات اسلامیه در آن زمان تصحیح دوره ی جواهر را به ایشان داده بود . رحمت الله علیه
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز شنبه سیزدهم ذی الحجه الحرام۱۴۳۹
ادامه موضوعات معرفی بزرگان.مزار اهل معرفت.کلمات و دستور العملهای عرفانی.
با ما همراه باشید
#ولادت
🔷عالم ربانی عارف بزرگ و بی بدیل حضرت ایت الله العظمی سید احمد کربلائی رحمت الله علیه فرزند سید ابراهیم موسوی تهرانی است و در حدود ۱۲۸۰ قمری شهر کربلا چشم به جهان گشوده، و به همین جهت به کربلایی مشهور و ملقب هستند.
⚪️البته سال میلاد ایشان به طور دقیق معلوم نیست و مرحوم علامه طهرانی با اینکه تصریح میکنند: «حقير هر چه تفحّص نمودم مبدأ ميلادشان را بدست نياوردم» اما با قرائنی تاریخ ولادت ایشان را محاسبه نموده و حدود سال ۱۲۸۰ تخمین زدهاند.
@tareagheerfan👈
#در_محضر_آخوند_همدانی
🔴 سرانجام به حوزه درس مرحوم آخوند ملّا كاظم خراسانى رضواناللهعليه ملحق شده؛ و دوره تعلّم علوم ظاهرى را در تحت تربيت ايشان انجام داده؛ و أخيراً در بوته تربيت و تهذيب مرحوم آية الحقّ و استاد وقت: شيخ بزرگوار آخوند ملّا حسينقلى همدانى قدّساللهسرّهالعزيز قرار گرفته؛ و ساليان دراز در ملازمات مرحوم آخوند بوده؛ و از همگنان گوى سبقت ربوده؛ و بالاخره در صفّ أوّل، و طبقه نخستين تلامذه و تربيت يافتگان ايشان مستقرّ گرديده؛ و در علوم ظاهرى و باطنى مكانى مكين و مقامى امين را اشغال نمود. و بعد از درگذشت مرحوم آخوند، در عتبه مقدسه نجف اشرف؛ إقامت گزيده، و به درس فقه اشتغال ورزيده؛ و در معارف إلهيّه، و تربيت و تكميل مردم يد بيضا نشان مىداد
🆔 @tareagheerfan
✅آری بیگمان مرحوم کربلایی به همراه شیخ محمد بهاری در میان سیصد تن شاگرد آخوند از مبرزترین شاگردان او بودند. بعد از درگذشت آخوند ایشان و مرحوم بهاری راه استاد خود را ادامه دادند. و بعد از آن که مرحوم بهاری به علت بیماری ناگزیر از ترک نجف گردید او یگانه عالم اخلاق و مربی نفوس و راهنمای طالبان حقیقت در طی راه مقصود و ورود در سبل سلام و ایصال به کعبه مقصود و حرم معبود، در نجف بودهاند.
@tareagheerfan
#وفات
🔷 ایت الله العظمی سید احمد کربلایی این عارف نامدار و سالک الی الله پس از سال ها تلاش علمی و تربیت نفوس مستعده، در 27 شوال 1332 قمری در نجف اشرف چشم از جهان فانی فرو بست و پیکر مطهرش پس از تشیع، در صحن شریف امیر المؤمنین علی علیه السلام به خاک سپرده شد.
@tareagheerfan
✅🌷✳️
علامه سید محمدحسین حسینی طهرانی می نویسد: «آقا بزرگ تهرانی برایم خاطره جالب و شنیدنی ای نقل کرد. او گفت: بعد از این که آقای سید احمد کربلایی دیده از جهان فرو بست، شبی او را در خواب دیدم که انگشت سبابه او را محکم گرفتم و به او گفتم: از آن مقامات و درجاتی که خداوند به شما عطا فرموده برای من بیان کنید. او با قدرت، انگشت خود را از دست من کشید و تبسمی کرد و گفت: حلوای تن تنانی تا نخوری ندانی.
🆔 @tareagheerfan
#گریہ_شدید
✳️ایت الله کربلائی انقدر اهل بکاء وگریه بود که ملقب به بکّاء شد.
💠شیخ آقا بزرگ تهرانی می نویسد: «من همسایه دیوار به دیوار او بودم و از حال و هوای او چیز هایی را مشاهده کردم که اگر بخواهم در اینجا ذکر کنم سخن به درازا می کشد. او همواره نمازهای خویش را در خلوت می خواند و از این که مردم به او اقتدا کنند پرهیز می کرد. او از خوف خدا بسیار می گریست و اشک می ریخت به گونه ای که در حال نماز، گریه عنان اختیار را از او می ربود. به ویژه در نماز های شب،
🆔 @tareagheerfan
🔴ازتوصیه های ایت الله سید احمد کربلائی رضوان الله تعالی علیه:
إنشاءالله تعالی، تمام مواظبت بر دوام و توجه و توسل به حضرت حجت(عج) که واسطه فیض زمان است، محفوظ داشته، بعد از هر نماز، دعای غیبت که «اللهم عرفنی نفسک...» بوده باشد و سه سوره «توحید» هدیه به آن بزرگوار و دعای فرج «الهی عظم البلاء...» را ترک نکند.
@tareagheerfan
✍گریه ی سحر
الهی! به لطف ما را دستگیر و پای دار که دل در قرب کرم است و جان در انتظار و در پیش حجاب بسیار.
الهی! حجاب ها از راه بردار و ما را به ما مگذار.
یا رب دل پاك و جان آگاهم ده
آه شب و گريه سحرگاهم ده
در راه خود اول زخودم بيخود كن
وانگه بیخود به سوی خود راهم ده
خواجه_عبدالله_انصاری
🔽🔽🔽
@tareagheerfan
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز یکشنبه چهاردهم ذی الحجه الحرام۱۴۳۹
ادامه موضوعات معرفی بزرگان.مزار اهل معرفت.کلمات و دستور العملهای عرفانی.
با ما همراه باشید
هدایت شده از طریق عرفان
توجه.توجه🍀🍀🍀🍀توجه.توجه
دستور بسیار مهم توبه که مورد تأکید بزرگان از عرفان مانند علامه قاضی.علامه طهرانی.ایت الله شوشتری و ایت الله کمیلی وبسیاری دیگر از بزرگان عرفان بوده.مخصوص یکشنبه ها خصوصا شأن ورودش یکشنبه ماه ذی قعده بوده است.
🔹 مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال، غسل و نمازی را ذکر نموده که در میان اساتید اخلاق به «غسل و نماز توبه» معروف شد، که مناسب است هر کس در آغاز منزلی از منازل سلوک و یا ایام خاص -مثل آغاز ورود به ماه رجب و یا شعبان و ماه رمضان- این نحو توبه را انجام دهد. در اربعین موسوی نیز بهتر است در همه یکشنبه های ماه ذی القعده غسل و نماز توبه انجام شود.
🔹اما دلیل این توجه ویژه چیست؟ متن کامل روایت را نقل میکنیم:
👈 «رسول خدا(ص) در یكشنبه ماه ذی القعده میان مردم آمد و فرمود: ای مردم، كدامیك از شما میخواهد توبه كند؟
عرض كردیم: همه میخواهیم توبه كنیم.
فرمود: غسل كنید و وضو بگیرید و چهار ركعت نماز - در هر ركعت یک بار «فاتحة الكتاب»، سه بار «قل هو الله أحد» و هر كدام از دو سوره «معوّذتین» (سوره های ناس و فلق) را یک بار - بخوانید، سپس هفتاد بار استغفار كنید و آن را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیم» ختم كنید، آن گاه دستها را بالا آورید و بگویید:
«یا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ، اِغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ أَنْتَ.»
سپس فرمود: هر بنده ای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: «ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز كن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.» و فرشته ای از زیر عرش به او خطاب میكند: «ای بنده، خجسته باد بر تو و خاندان و فرزندان تو!» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، تو مؤمن از دنیا میروی و دین تو از تو گرفته نمیشود و قبر تو گشوده و نورانی میشود.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گسترده و فراوان خواهد بود.» و جبرئیل ندا میكند: «من همراه با فرشته مرگ می آیم و به او سفارش میكنم كه با تو به نرمی رفتار كند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد كرد، و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
عرض كردیم: ای رسول خدا، اگر بنده ای این عمل را در غیر این ماه انجام دهد، چه اثری خواهد داشت؟ فرمود: «همانند آنچه توصیف كردم برای او خواهد بود و این سخنان را جبرئیل آن گاه كه خداوند مرا به آسمان [معراج] برد، به من آموخت.»
#مناجات_با_خدا
🌷در یکی از مناجاتهای آیت الله سید احمد کربلائی(رحمه الله) اینطور آمده است که :
🔅" بار خدایا لبیک و سعدیک اگر جان گیرنده تو باشی آن کس که جان ندهد کیست؟ ما هم با تو می خواهیم تو را بشناسیم و {هم} با تو می خواهیم تو را ببینیم ،پس بیننده تو غیر تو نخواهد بود و شناسنده تو غیر تو نخواهد بود.
💠"بِکَ عَرفتُک و انت دَلَلتَنی عَلَیک و دَعوتَنی اِلَیک و لولا اَنتَ لَمْ اَدرَ ما انتَ "«خداوندا به تو تو را شناختم و تو راهنمای منی بر خود و تو مرا به سوی خود می خوانی و اگر تو نبودی نمی دانستم که تو کیستی »
@tareagheerfan👈
🔷مرحوم سید احمد کربلایی(ره) در خصوص اهمیت تفکر میفرمایند: جان من به لب آمد از گفتن اینکه راه نجات و خلاص در استغراق ذکر الهی و تفکر در معرفت نفس و خودشناسی است. ذکر و فکر، خود راهنمای تو خواهد شد. (تذکره المتقین، ص 185 و 186)
@tareagheerfan
سلام دوستان
ان شاءالله از امروز تا روز عید غدیر خم هر روز یک شبهه در مورد واقعه غدیر در کانال جواب داده میشه. لطفا مبلغ باشید🌷
✅بررسى شبهات غدير.
👈شبهه: منظور از کلمه مولى دوست بوده است نه مولا و سرپرست و جانشين.
✅پاسخ:به دلايل زير منظور از لفظ مولى جانشينى و خلافت بوده است
الف:آيه تبليغ که قبل از واقعه غدير نازل شده با آن لحن تند وداغ و قرائنى که در آن بود بخوبى گواهى ميدهد که سخن از دوستى و صداقت معمولى نبوده چرا که اين امر جاى نگرانى نبوده و نياز به اين همه اهميت وتأکيد لازم نداشت.
همچنين ايه اکمال دين که بعد از آن نازل شده گواه بر اين است که مسئله فوق العاده مهمى همچون مسئله جانشينى پيامبر ورهبرى مطرح بوده است.
ب:طرز پياده شدن حديث با آن همه مقدمات در آن بيابان سوزان با آن خطبه مفصل و بااقرار گرفتن از مردم و در آن شرايط حساس زمانى و مکانى همه دليل بر اين مدعى است.
✳️ @tareagheerfan
ج:تبريک هايى که از ناحيه گروه ها و اشخاص مختلف به على علیہ السلام گفته شد و نيز اشعارى که شعرا در همان روز و بعد از ان سرودند. همه بيانگر اين واقعيت است که سخن از نصب على عليه السلام به مقام والاى امامت و ولايت بوده و نه چيز ديگر.
⚪️د:ابوبکر وعمر اولين کسانى بودند که در روز غدير به حضرت تبريک گفتن و عرض کردند که
اصبحت مولى کل مومن و مومنه
يعنى مولاى همه زن و مرد مومن شدى
اگر بگویيم منظور از مولا در کلام انها دوست داشتن است. مگر حضرت امير عليه السلام قبلا دوستدار اسلام و مسلمين نبودندکه تازه بخواهند اينگونه باشند⁉️
ه:نعمان بن حارث که گفت خدايا اگر اين کلام حق است بر من عذابى نازل کن و آيه سأل سائل بعذاب واقع (معارج۱) در مورد او نازل شد آيا بخاطر دوست داشتن على عليه السلام چنين عذابى نازل ميشود؟پس معلوم ميشود که موضوع مهمترى که همان ولايت وامامت امام على عليه السلام بوده مطرح بوده است.
🔰 @tareagheerfan👈
و:به مقدمات اين واقعه دقت کنيد.👇
✅بازگرداندن رفتگان به غدير خم.
✅متوقف کردن حاضران در ان گرماى سوزان.
✅تأکيد بر اينکه هر چه ميشنوند به غايبان نيز بگويند،
✅اعتراف گرفتن از مردم در زمينه ولايت حضرت امير بر مومنين وابلاغ رسالت الهى برانان و نيز گواه گرفتن خداوند بر مردم و در پايان سه مرتبه تکرار کردن جمله من کنت مولاه فهذا علي مولاه.
🔰آيا اين مقدمات صرفاً براى اعلام اين مطلب است که هرکس من او را دوست دارم على نيز ياور و دوست اوست؟واصلا ايا اين دوست داشتن; چنين اهميتى داشت که حضرت فرمود پدران به فرزندان برسانند تا روز قيامت⁉️
آيه تبليغ(يا ايها الرسول بلغ ما انزل اليک من ربک......)درروز غدير نازل شد. حال ايا عدم ابلاغ اين مطلب که هر کس که من ياور و دوست او هستم على نيز ياور ودوست اوست. مساوى با عدم تبليغ رسالت محسوب ميشود؟ايا اين قضيه انقدر مهم است که.زحمات پيامبر اکرم طى بيست و سه سال دعوت به اسلام با عدم تبليغ ان.محو و نابود گردد❓
آيه اليوم اکملت لکم دينکم دراين روز نازل شده است. ايا اکمال دين در واقع همان تداوم رسالت و استمرار دين الهى و ضمانت بقاء پيام آسمانى است جز با نصب امام و مسئله ولايت تحقق خواهد يافت؟
مگر اين مسئله که هر کس پيامبر دوست دار اوست على نيز دوست دار اوست جزء دين است؟چه رسد به اينکه کامل کننده و از ارکان ان شمرده شود؟
چرا رسول خدا ابتدا ولايت علي بن ابيطالب را مطرح نکردند؟بلکه ابتدا ولايت ندا بر مردم را مطرح کردند سپس از انان در مورد اولويت خود بر انان اعتراف گرفتند انگاه فرمودند هر کس که من مولاى اويم على نيز مولاى اوست. ايا اين تقارن به معناى ان نبود که اين نکته را تفهيم کنند که همانگونه که خدا و رسول او از خود شما بر شما اولى هستند. حضرت على نيز بر شما اولى است؟
به هرحال با توجه به اين قرائن اثبات ميشود که هدف نبى اکرم در ان روز انتصاب امير المومنين عليه السلام به جانشينى خود و مقام امامت بوده است
🔱 @tareagheerfan
دوستان عزیز امروزه شاهدیم بعضی از دشمنان کافر اهلبیت علیهم السلام هجمه های شدیدی علیه حضرت امام هادی علیه السلام کرده اند.شاید یکی از مهمترین دلایل این هجمه ها میراث بی بدیل ان امام همام علیه السلام است.همانطور که میدانید مهمترین زیارتنامه اهل بیت علیهم السلام و بهترین منبع امام شناسی زیارت جامعه کبیره است.و همچنین زیارت غدیریه .از بهترین یادگاران آن حضرت برای جهان بشریت میباشد
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
امروز دوشنبه پانزدهم ذی الحجه الحرام۱۴۳۹
ادامه موضوعات معرفی بزرگان.مزار اهل معرفت.کلمات و دستور العملهای عرفانی.
✅ ولادت حضرت امام علی النقی علیه السلام
با ما همراه باشید
#ولادت
✅عالمه عارفه بانو مجتهده امین اصفهانی
سیده نصرت بیگم امین(معروف به بانوی ایرانی) در سال ۱۲۶۵ه.ش در اصفهان متولد شد. پدر ایشان حاج سید محمدعلی امینالتجار اصفهانی، فردی مومن و سخاوتمند و مادرشان بانویی بسیار شریف، متعبد و خیرخواه بود كه خداوند پس از سه فرزند پسر، این دختر را به ایشان عطا كرد. مادر با روشنبینی در چهار سالگی، فرزند را برای آموزش قرآن و فراگیری خواندن و نوشتن به مكتب میفرستد،
و بیشتر علوم را در خانه و نزد علامه آیت الله سیدمحمد علی نجف آبادی و شیخ مرتضی مظاهری فرا گرفت.
آیت الله آقا سیدمحمد علی نجف آبادی از اساتید برجستهی بانو امین كه این مجتهد گرانقدر، فقه و اصول و حكمت را نزد وی خوانده بود، گفته است: «حكمت را داییام به من درس داد و یكی نیست كه من به او درس بدهم. من میخواهم به این خانم درس بدهم كه از من یادگاری باقی مانده باشد.» زمانی كه بانو امین اولین كتاب خود را به نام «اربعین هاشمیه» نوشت و كتاب، به حوزه علمیه نجف رسید و علما از آن استقبال كردند، آیت الله آقا سیدمحمد علی نجف آبادی در تكمیل تشویقهای علما گفتند: «بانو امین هر چه در این كتاب نوشتهاند از تراوشات فكری خودشان بوده و ربطی به تعلیمات من ندارد.»
🆔 @tareagheerfan