🔰شيخ صدوق رحمه الله در كتاب «كمال الدين» مثلى براى اهل دنيا و براى صاحبان عقل آورده، كه مضمون آن چنين است:
شخص غريبى وارد شهرى شد. به محض ورود، اطرافش را گرفته، او را بر مسند سلطنت نشاندند و اظهار امتثال امرش را نمودند و امور مملكت را به كلى در اختيارش گذاشته، تا هر گونه تصرفى بخواهد بنمايد. آن مرد غريب كه دانا و عاقل بود با خود فكر كرد كه حتما سرى در اين كار مى باشد. بايد تحقيق نمايم و غرور رياست و لذت سلطنت مرا مشغول نسازد. چه بسا بعد از اين خطرى در پيش باشد.
لذا فردى را احضار نموده، حقيقت امر را استفسار كرد و از عاقبت امر خود جويا شده، پرسيد: آيا سلطنت او دائمى خواهد بود و اگر موقت است بعد از انقضاى رياست با او چه خواهند كرد؟
مشاور و وزير در واقع به منزله ى عقل سلطان است و هر قدر وزير مملكت داناتر باشد سلطان را از خطرات، بيشتر مصون و بر كنار نگاه مى دارد، امّا اگر خداى ناكرده وزير ابله باشد خود و سلطان مملكت را به سوى فنا و هلاكت سوق داده و به انواع آمال و آرزو مغرور و مفتون مى سازد. آنگاه ديرى نمى پايد كه مدتش منقضى مى شود، در حالى كه هيچ گونه بهره اى از اين فرصت نبرده، بلكه هزاران آتش در جلوى راه خود افروخته است و عاقبت در آن آتش افتاده، مى سوزد و ندامت براى او هيچ فايده اى نخواهد بخشيد.
و از شؤون عقل اين است كه اگر كسى به آن مراجعه كرد و با او مشورت نمود او را راهنمايى مى كند، به شرط اينكه خود عقل اسير شهوات نفسانى نگرديده و نورش به واسطه ى پيروى از جاهلان خاموش نشده باشد. «إنارة العقل مكسوف بطوع هوى.»
لذا آن مشاور شفيق، مرد غريب را كاملاً از اوضاع مطلع ساخت و او را به راهى كه نفعش در آن بود هدايت نمود و گفت:
أيها السلطان! بدان كه اهل اين مرز و بوم را رسم چنين است كه هرگاه مرد غريبى وارد اين شهر مى شود او را مانند تو بر تخت سلطنت مى نشانند و به انواع و اقسام لذايذ مشغولش مى سازند و پس از اندك مدتى او را عريان كرده، از شهر بيرون مى رانند و آن بى چاره به حسرت ابدى گرفتار مى گردد.
آن مرد دانا از شنيدن پايان كار لرزه بر اندامش افتاده، لذت رياست از كامش بيرون رفت و زندگى برايش دشوار شد. از او چاره ى كار را سؤال نمود. وى گفت: بايد در اين فرصت از انواع جواهرات و مأكولات و ملبوسات، آن مقدار كه تا پايان عمر بدان محتاج خواهى شد تهيه كنى و به محلى كه تو را روانه خواهند كرد بفرستى تا پس از انقضاى مدت سلطنت بتوانى در آنجا بهره مند گشته، هميشه خوش و خرم بسر ببرى.
سلطان دستورات مرد عاقل را به مرحله ى اجرا گذاشت و همين كه مدتى قليل سلطنت نمود اهل آن شهر بنا به عادت ديرين خود او را عزل نموده، بيرونش راندند. آن مرد سعادتمند كه قبلاً تدبير آخر كار را كرده بود، نه تنها هيچ گونه خسارتى را متحمل نشد، بلكه از رياست موقت به سعادت دائمى نايل گرديد.
📘برگرفته از کتاب سفینه الصادقین آیت الله یعقوبی رحمت الله علیه
@tareagheerfan
💐🌷💐🌷
متن صلوات شعبانیه که امام سجاد علیه السلام به خواندن آن در هر روز از ماه شعبان موقع زوال (حدودا ظهر)سفارش کرده اند
@tareagheerfan👈
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امام خمینی: تمام مسائلی که عرفا در کتابهای طولانی خودشان میگویند، در چند کلمه مناجات شعبانیه هست
@Farsna
🌹السلام علیک یا عبدالصالح المطیع لله و لرسوله و لامیرالمومنین
میلاد سراسر نور حضرت ابالفضل علیه السلام مبارک
@tareagheerfan
خجسته میلاد با سعادت سید الساجدین حضرت امام زین العابدین علیه السلام مبارک
@tareagheerfan