فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام صادق علیه السلام به ابن ابی العوجا فرمود اگر قیامتی باشد و خدایی باشد ما سود می بریم و تو ضرر می کنی ولی اگر قیامت و خدایی نبود باز هم ما ضرر نمیکنیم.
@tareagheerfan
🌹شخصی به نام عبدالله بن اُنَیس جُهَنی که کارش گله داری در اطراف مدینه بود در ماه رمضان خدمت رسول خدا(صلی الله علیه واله) آمد و به آن حضرت عرض کرد:
«من به خاطر شغلی که دارم نمیتوانم هر سه شب قدر را برای احیاء در مدینه بمانم،
دوست دارم شبی را به من معرفی کنید تا آن شب را به مدینه بیایم و در نماز و عبادت حاضر باشم.
به من بفرمایید احتمال کدامیک از این شبها بیشتر است تا همان شب را مدینه بمانم».
بنابر آنچه که در حدیث آمده است، پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم ) سرشان را نزدیک گوش جُهَنی بردند و فرمودند «همان شب بیست و سوم بیا کافی است»
آن مرد نیز وقتی شبهای بیست و سوم ماه رمضان فرا میرسید، با همه خانواده و فرزندان و غلامان به مدینه میآمد و آن شب را میماند و صبحگاهان به منزل خویش بر میگشت.
امام صادق(علیه السلام ) به اعتبار همین حدیث فرمودهاند: شب بیست و سوم رمضان «شب جُهَنی» است.
📚مجمع البحرین، واژه «جَهَن»، عدّة الداعی/ ۴۵، من لایحضره الفقیه، ج 2، ص 161، بحارالانوار، ج 97، ص 9 و 10
حدیث مشهور «جُهَنی» یک از احادیث معتبری است که بر اساس آن بر فضیلت شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان اشاره دارد.
#شب_قدر #ماه_رمضان #شب_بیست_و_سوم
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
@tareagheerfan
در نقل است امام باقر(علیه السلام) فرمودهاند "کسی که شب بیست و سوم ماه رمضان احیا بدارد و در آن صد رکعت نماز بخواند، خداوند معیشت او را وسعت دهد، در برابر کسی که او را دشمن بدارد امر او را کفایت کند، و از غرق شدن، زیر آوار ماندن، دزدیده شدن و دیگر شرور دنیا او را نگهداری کند، ترس نکیر و منکر را از او بردارد، به هنگام بیرون آمدن از قبر نورش بر اهل محشر پرتو اندازد، نامه اعمالش به دست راستش داده شود، برای او برائت از آتش جهنم، گذرنامه عبور از صراط و امان از عذاب نوشته شود، بدون حساب داخل بهشت میشود و خود از رفقای پیامبران، صدیقان، شهیدان و صالحان باشد و آنان چه رفیقان شایستهای هستند."
#شب_بیست_و_سوم #شب_قدر #ماه_رمضان
@tareagheerfan
🌸✨🌸
👌دو رکعت نماز بسیار مهم در شب قدر...
از جای خویش برنخیزد تا خداوند او و پدر و مادرش را بیامرزد و ملائکه ای بفرستد تا حسنات او را تا سال دیگر یادداشت کنند...
#شب_بیست_و_سوم #ماه_رمضان #شب_قدر
@tareagheerfan
توصیه میشود به عنوان دعا کردن حتما امشب دعای مکارم الاخلاق(دعای بیستم صحیفه سجادیه)، خوانده شود.
#شب_بیست_و_سوم #ماه_رمضان #شب_قدر
فضیلت روزهای قدر در بیان عارف بالله سید بن طاووس رحمت الله علیه:👇👇
روایات متعدد به نقل از ائمه علیهم السلام که به راستی از خداوند جل جلاله خبر میدهند گویای آن است که روزِ شب قدر نیز همانند شب قدر است. بنابراین مبادا روز نوزدهم و بیست و یکم و بیست و سوم ماه رمضان را سبک شمرده و بر اعمالی که در شب انجام داده ای تکیه کرده و آن را در درگاه مولایت بسیار بدانی و از نعمت های بزرگ و ادای حقوق ربوبیت غفلت بورزی; بلکه در این روزهای بزرگ تمام توان خود را در انجام عبادات و دعاها به کار بزن و فرصت زندگانی را پیش از مرگ مغتنم بشمار.
#شب_قدر #ماه_رمضان
🌷 @tareagheerfan
هدایت شده از طریق عرفان
نماز شب بیستم الی بیست و چهارم ماه مبارک رمضان
#ماه_مبارک_رمضان
@Tareagheerfan
🔰یادآوری نعمت های خدا
قدر حافظه زمانی معلوم می شود که انسان حافظة خود را از دست بدهد؛ تا آنجا که حتی اسم خودش را فراموش کند!اگر حرکت زمین به دور خود متوقف شود، برای بخشی از مردم، روز همیشگی است و برای بخشی دیگر شب؛ و این زندگی برای هر دو گروه طاقت فرسا خواهد شد؛اگر آب به عمق زمین فرو برود، انسان بیچاره خواهد شد؛اگر فاصلة خورشید با ما چند کیلومتر نزدیکتر یا دورتر می شد، یا بر اثر حرارت می سوختیم و یا بر اثر سرما يخ مي زدیم؛اگر گیاهان دی اکسید کربن هوا را به اکسیژن تبدیل نمی کردند، تنفس برای ما مشکل مي شد؛اگر خواب ما همراه با غلتیدن نبود، یک شبه همه مردم نیمه فلج مي شدند؛اگر آب دهان ما تلخ بود، یا به اندازة کافی تولید نمی شد، زندگی و صحبت سخت مي شد؛اگر ابرو نداشتیم، نور خورشید چشم را از بین می برد؛اگر اشک ما شور نبود و یا چشم ما در گودی قرار نمی گرفت، برای چشم ما مشکلات بسیاری به وجود می آمد؛اگر نوزاد مکیدن بلد نبود، همه نوزادان از گرسنگی می مردند؛اگر کمی پوست اضافه روی انگشتان نبود، قدرت خم کردن آنها را نداشتیم و کاری نمی شد کرد؛اگر دندان ها به صورت جدا نمی بود، وارد شدن آسیب به گوشه ای از دندان، تمام فک و لثه را از بین مي برد؛اگر بیست سال همه فرزندان فقط دختر یا پسر باشند، نظام زندگی در دنیا فلج می شد؛اگر ترمیم سلول ها در ساختمان بدن نبود، بدن ما پس از یک صدمه و بیماری از بین می رفت؛ همین که خونی از بدن خارج می شود، بدن خونسازی می کند و کمبود آن را جبران می نمايد.سعدی می گوید: «هر نفسی که فرو می رود مُمدّ حیات است و چون بر می آید، مفرّح ذات؛ پس در هر نفسی دو نعمت موجود است و بر هر نعمت، شکری واجب.از دست و زبان که برآید کز عهده شکرش به در آید؟»اما امام صادق(علیه السلام) فراتر از آن می فرماید: در هر نفسی هزاران نعمت است (و نه دو نعمت)؛ چرا كه در هر نفسی کوسه ها و نهنگ های اقیانوس ها و دریاها هم سهم دارند؛ زیرا هر روز میلیون ها حیوان دریایی می میرند و کوسه ها و نهنگ ها آنها را می خورند. اگر این کار نبود، حیوانات مرده آب دریا را بدبو می کردند و اگر آب دریا بد بو می شد، تنفس برای انسان مشکل بود.باورش سخت است که نهنگ هم در نفس كشيدن راحت ما سهمی داشته باشد و هر برگ درخت نیز به دليل تولید اکسیژن، نقش مهمی ايفا كند. اصولا خداوندزمین را به صورت یک تصفیه خانه رایگان، همیشگی و بدون منت قرار داده است. آب آلوده به زمین فرو می رود و چند متر آن طرف تر، آب زلال از درون زمین بیرون می آید. اگر می خواستیم آب آشامیدنی خود را تصفیه کنیم، با چه ابزار و هزینه ای و در چه مدت زمانی می توانستیم این کار را انجام دهیم!؟خداوند زمین را آنگونه آفرید که يك دانه می گیرد و يك خوشه پس می دهد؛باران را آنگونه آفرید که تمام اندام درختان را شستشو و آنها هم هوا را تصفیه می کنند؛ افزون بر آنكه همین آب در زمین ذخیره مي ماند؛
🪴از بیانات استاد قرائتی سلمه الله
@tareagheerfan
📕#معرفی_کتاب
کتاب توحید مفضل، از جمله یادگارهای معنوی حضرت امام صادق (علیه السلام) است که در آن از شگفتی های آفرینش سخن گفته شده است. از آن جا که مخاطب امام در این گفتار توحیدی، مفضل - یکی از شاگردان امام بوده این اثر معنوی به توحید مفضل شهرت یافته است.
بخشی از این کتاب👇
#علت_مخفی_بودن_زمان_عمر
🔷تأمل کن ای مفضل در مصلحت پنهان کردن عمر هر کس از او، زیرا که اگر مقدار عمر خود را بداند اگر عمرش کوتاه باشد زندگی بر او ناگوار خواهد بود برای آن که عمر خود را کوتاه و وقت مرگ خود را نزدیک می داند بلکه خواهد بود به منزله کسی که مالش فانی شده باشد، یا نزدیک به فنا رسیده باشد، پس پیوسته در غم تنگدستی و در ترس فنای مال است. و بیم تهی شدن کیسه زندگانی بر فرزند آدم زیاده از بیم تهی شدن خزانه دینار و درهم است، زیرا کسی که مالش فانی می شود، امید حصول عوض آن را دارد و کسی که به فنای عمر یقین به هم رسانید، ناامیدی بر او مستحکم می گردد.
و اگر بداند که عمرش دراز خواهد بود، امید بقا به هم می رساند و در لذات دنیا و معاصی حق تعالی فرو می رود به امید آن که لذات خود را در می یابم و در آخر عمر تائب می شوم. و این مذهب و طریقه را خدا از بندگان خود نمی پسندد و قبول نمی کند. آیا نمی بینی که اگر بنده ای داشته باشی و چنان با تو معامله کند که یک سال به خشم آورد و یک روز یا یک ماه تو را خشنود گرداند از او این را قبول نمی کنی؟ و از جمله بندگان شایسته تو نخواهد بود و از او نمی خواهی مگر آن که در دل داشته باشد اطاعت و خیرخواهی تو را در همه امور و در جمیع احوال
@tareagheerfan