🌙سخن نگاشت | علاج بیماری های اخلاقی
🔻 این اشکها دل را شستشو میدهد
🌸 پيامک ويژه سحرهای ماه مبارک رمضان؛ هر روز در👇
📌http://eitaa.com/joinchat/3428581380Cfdb28be55a
📖 أنْتَ الَّذِي فَتَحْتَ لِعِبَادِكَ بَاباً إِلَى عَفْوِكَ، وَ سَمَّيْتَهُ التَّوْبَةَ...« تو خدایی هستی که برای بندگانت دری را به سوی عفو خود باز کردی و آن را توبه نام نهادی»
🔹اگر انسان مقداری از عمر خویش را با کارهای خوب بگذراند و مقدار ديگر را هم با کارهای بد، مسلم است که خدا همه کارهای وی را، بد حساب نمیکند و پاداش کارهای خوبش را میدهد وگرنه خلاف عدالت است. پس توبه چه نقشی در سرنوشت او دارد؟
🔸اگر باب توبه نبود، در اين صورت کسي که نیمی از عمر خود را در کارهای بد و نیمی را در کارهای خوب گذرانده است، در آخرت بايد عمر آخرتی وی به دو بخش تقسيم شود و بخش اول را در جهنم و بخش دوم را در بهشت به سر برد و این عین عدالت بود. اما آيا اين حالت با گشایش باب توبه برای بندگان مساوی است؟ هرگز، اين دو بسيار متفاوتاند.
🔹تفضل خاص الهی درباره توبه اين است که اگر بنده #توبه واقعی کند و آنچه لازمه توبه نصوح است را انجام دهد، همه گناهان گذشتهاش آمرزيده ميشود؛ گويا هيچ گناهی مرتکب نشده است. اين تفضل بسيار بزرگی است. این تفضل برای برخی بندگان تا جایی ادامه پیدا میکند که میفرمايد: «يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئَاتِهِمْ حَسَنَاتٍ؛ خداوند گناهان آنان را به حسنات تبديل میکند.»( فرقان، ۷۰)
۹۴/۴/۳
📝 #درس_اخلاق #شرح_دعای_وداع_ماه_رمضان
🌙 @mesbahyazdi_ir
📘مبانی۴ : #فلسفه_اخلاق
💬به نظر شما:
- چه نسبتی میان ارزش و واقعیت وجود دارد❓
- آیا امور ارزشی مطلق اند یا نسبی❓
- ملاک کشف ارزش مثبت و تفکیک آن از ارزش منفی چیست❓
👈🏻با فلسفه اخلاق می توانیم برداشت مبنایی صحیح و منطقی ای از مفهوم ”ارزش“ داشته باشیم!
نکته❗️
بدون فهم فلسفه اخلاق، درک مبانی حقوق و سیاست غیرممکن است. چون تا وقتی که از برداشت درستی نسبت به واژه ”ارزش“ برخوردار نباشیم، نمی توانیم از هیچگونه نظام حقوقی و سیاسی که مبتنی بر مفاهیم ارزشی هستند، دفاع کنیم.
💬سوال: نظام های ارزشی سه گانه( مبانی اخلاق، حقوق و سیاست) در نسبت با کدامیک از موجودات عالم، تعریف میشوند⁉️
🤔
🤔
🤔
هدایت شده از T_Velayat_T
📘مبانی۳ : #انسان_شناسی
💬به نظر شما:
- حقیقت وجودی انسان چیست❓
- هدف مطلوب از آفرینش انسان چه بوده❓
- آیا نظام ارزشی مبتنی بر انسان تک ساحتی، با انسان دو ساحتی یکسان است❓
👈🏻با انسان شناسی می توانیم شناخت صحیحی نسبت به حقیقت انسان پیدا کرده و بر اساس آن باورها، بایدها و نبایدهای زندگی را هدف گذاری کنیم!
نکته❗️
تا وقتی تحلیل درستی از حقیقت انسان وجود نداشته باشد، صحبت از نظام های ارزشی بی فایده است. چراکه نظام های ارزشی در نسبت با ”انسان“ تعریف شده و هر نوع نگاه به هستی انسان می تواند منجر به نظام ارزشی خاصی شود.
💬سوال: به راستی خود ”انسان“ در جهان هستی چه جایگاهی دارد⁉️
🤔
.
🤔
.
🤔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 مستند طرح ولایت طلاب (قسمت سوم موضوعی) 👇👇👇
🖊 اهمیت و ویژگی های دوره طرح ولایت
🌺🌺همراه ما باشید 🌺🌺
🔹 جهت دریافت مستند به صورت کامل و اطلاع از ثبت نام و برنامه های طرح عضو کانال شوید.
👈ایتا https://eitaa.com/tarhe_velayat_tollab
👈سروش sapp.ir/tarhe_velayat_tollab
fagihi01.mp3
27.67M
🔊 بشنوید | صوت دومین جلسه اخلاق ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دکتر سید احمد فقیهی ، از اساتید اخلاق طرح ولایت
🔻 دربارۀ شهیدِ عزیزِ بزرگوارمان، مرحوم آیتالله مطهّری:
1⃣ امثالِ مطهری، «مبانیِ فکرىِ مستحکم» را برای نهضتِ اسلامیِ مردمِ ایران آماده کردند؛ یعنی «زیرساختهای فکری» را که بر اساسِ آنها میشود فکر کرد، پرورش و گسترش داد، تفریعِ فروع کرد و نیازهای فکریِ امروزِ جوانها را پاسخ داد.
(آیتالله خامنهای، در دیدارِ علما و روحانیان، ۱۹ مهر ۱۳۹۱).
2⃣ در کشورِ ما، آن سخنِ قاطعی که توانست «تفکّراتِ مارکسیستی» را مثلِ پنبه، حلاجی کند و به هم بزند و بادِ هوا کند، فرمایشاتِ مطهری بود.
(آیتالله خامنهای، در دیدارِ علما و روحانیان، ۱۹ مهر ۱۳۹۱).
3⃣ مطهّری، خصوصیّاتِ ممتازِ بسیاری داشت، امّا شاخصۀ شخصیّتِ او، «معلّمی» بود؛ معلّم بود؛ در حوزه و دانشگاه و محیطِ زندگی. سخنرانیهای او هم تعلیم و درس بود؛ چون با اخلاص و بااجتهاد و با تلاش بود. او برای هر موضوعی، یادداشتهایی داشت؛ در هرجا یک نکتهای مشاهده میکرد، بیدرنگ آن را یادداشت میکرد و در یک جای مشخّصی میگذاشت. ایشان به من نشان داده بود پاکتهایی را که دربارۀ موضوعاتِ مختلف در اینها یادداشت کرده بود. من همانوقت، تعجّب میکردم که ایشان چقد «حوصله» و «نشاط» و «پیگیری» و «تلاش» دارد!
(آیتالله خامنهای، در دیدارِ معلّمان، ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴).
4⃣ امروز چند دهه از شهادتِ این مرد میگذرد، امّا کتابها و حرفهای او، همچنان «زنده» است. امروز هم همان تعلیمات، به دردِ «نسلِ جوان» و «محقّقان» میخورد. البتّه اینها کفایت نمیکند؛ چون افکار و شبهاتِ جدیدی پدید آمدهاند و ازاینرو، باید کسانی «مطهّریوار»، کار کنند، امّا درعینحال، این نام، «نامِ ماندگار»ی است.
(آیتالله خامنهای، در دیدارِ معلّمان، ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴).
5⃣ کتابهای مطهّری، همچنان «در قلّه»، و «خیلی باارزش» هستند.
(آیتالله خامنهای، در دیدارِ دانشجویان؛ ۲۰ تیر ۱۳۹۴).
6⃣ مطهّری، «بااخلاص» حرکت میکرد و کارش برای «خدا» بود. نتیجۀ «اخلاصِ» او نیز این شده است که کارهای او، «ماندگار» شده است؛ چنانکه دهها سال است که شهید شده، امّا همچنان، کسانیکه اهلِ فکر و در پیِ فهمیدن هستند، دنبالِ کتابهای مطهّری میدوند و کتابهای او را بهقولِ سعدی، «چون کاغذِ زر میبرند»! آدمی بود «زمانشناس» و «نیازشناس»، و برای پُر کردنِ خلأ این نیازها، کار میکرد.
(آیتالله خامنهای، در دیدارِ معلّمان، ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵).
7⃣ مطهّری بهمعنای واقعیِ کلمه، «معلّم» بود؛ هم در زبان، هم در عمل، هم در سبکِ زندگی و شیوۀ سلوکِ با زمان و اهلِ زمان.
(آیتالله خامنهای، در دیدارِ معلّمان، ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶).
8⃣ مطهّری را از دست دادیم، امّا «آثارِ او» باقی است. من بهجدّ، توصیه میکنم از نظراتِ او، هرچه میتوانید استفاده کنید؛ چون کتابهای ایشان، ذهن را «هدایت» میکند و «پرورش» میدهد و از «معارفِ صحیح و متینِ اسلامی»، پُربار میکند.
(آیتالله خامنهای، در دیدارِ معلّمان، ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶).
9⃣ مطهرّی و برخی دیگر از شهدای انقلاب، انسانهایی بودند که امثالِ اینها در طولِ زمان، کمتر در یک کشوری بهوجود میآید؛ این قبیل افراد میتوانند «تعیینکنندۀ سرنوشتِ کشورها» باشند.
(آیتالله خامنهای، در مراسمِ سالروزِ رحلتِ امام خمینی، ۱۴ خرداد ۱۳۹۶).
0⃣1⃣ اساتید و دانشجویان، هرچه میتوانند با آثارِ مطهّری، «اُنس» پیدا کنند. سالهای متمادّی از حیاتِ بابرکتِ مطهّری گذشته است، امّا شهادت و خونِ مطهّرِ او، امضای حرفهای او است. او «صادق» بود و «راست» گفت، و «خوشفکر» و «بااستعداد» و «قویِ از لحاظِ فکری» بود. بحمدالله، میراثِ خوبی از خود به یادگار گذاشته که تا امروز، همچنان موردِ استفاده است.
(آیتالله خامنهای، در دانشگاهِ فرهنگیان، ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷).
1⃣1⃣ مطهّری، بهمعنای واقعیِ کلمه، یک «معلّمِ دلسوز» بود، خوب «فکر» و «بیان»، و آنگاه، «دنبال» میکرد؛ ما از نزدیک میدیدیم که چگونه دلسوزانه، «رسوخِ اندیشههای عمیقِ اسلامیِ خود را در ذهنِ جوانها» دنبال میکرد. سرانجام نیز در این راه، «شهید» شد، و این، «مهم» است؛ چون این شهادت، «امضای قطعیِ خدایمتعال در پای کارنامۀ او» است.
(آیتالله خامنهای، در دیدارِ معلّمان، ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸).
2⃣1⃣ مجموعههای دانشجویی باید «نهضتِ کتابخوانی» را راه بیندازند، و من در جلساتِ قبلی که با دانشجوها داشتهام، مکرّر دربارۀ «کتابهای مطهّری»، صحبت کردهام.
(آیتالله خامنهای، در دیدار دانشجویان؛ ۱ خرداد ۱۳۹۸).
➡️ https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi