🌺طلاب و نيّت خالص داشتن🌺
ورود در هر كارى نياز به انگيزه و نيت دارد، در طلبگى هم بايد انگيزه و نيت خدايى باشد تا آدمى موفق باشد، زيرا طلاب ان شاءالله قدم بر جاى پاى رسول اكرم صلى الله عليه وآله و اميرالمؤمنين على عليه السلام و امام زمان؟عج؟ مىگذارند و آن بزرگواران وقتى كمك مىكنند كه افراد نيّت خالص و براى خدا داشته باشند، زيرا پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله فرمودند:«اِنَّمَا الْاَعْمالُ بِالنِّيّاتِ، وَ اِنَّما لِكُلِّ امْرِىءٍ مانَوى»
(حقيقتاً اعمال به نيّتهاست، و در حقيقت براى هر كس آن چيزى (از پاداش و اجر است) كه نيّت مىكند)
در جايى ديگر آن حضرت فرمودند:«مَنْ أَتى فِراشَهُ وَ هُوَ يَنْوى اَنْ يَقُوَمَ يُصَلّى مِنَ اللَّيْلِ، فَغَلَبَتْهُ عَيْناهُ حَتَّى اَصْبَحَ، كُتِبَ لَهُ ما نَوى، وَ كانَ نَوْمُهُ صَدَقَةً عَلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ»
(هر كس به بستر خود برود و نيّت او اين باشد كه نماز شب بخواند اما تا صبح خوابش ببرد، آن چه در نيّت او بوده براى او نوشته مىشود و خوابش صدقهاى از جانب پروردگارش براى او خواهد بود.)
کتاب اخلاق الطلاب ص 53
طرح ولایت طلاب
🍂🍂◀️یک سوال و یک پاسخ ناب ⬅️تفکر روزانه در قسمتی از جواب تا ادامه آن... 📚 پرسش ها و پاسخ ها ج۱(حضرت
🍂🍂◀️یک سوال و یک پاسخ ناب
⬅️تفکر روزانه در قسمتی از جواب تا ادامه آن...
📚 پرسش ها و پاسخ ها ج۱(حضرت علامه مصباح)
بايد توجه داشت در اينجا فقط قصد روشن ساختن مفهوم «مشروعيت» را داريم، نه چيز ديگر، يعنى گاه در تعريف، فقط مفهوم را توضيح مىدهند و گاه در تعريف توجّه به مصاديق خارجى مفهوم، چگونگى تحقق آن مصاديق، مؤلفههاى پيدايش آن مصاديق و امثال آن دارند. اگر بخواهيم به معناى اخير توجه كنيم، بايد وارد مسائل ديگرى مانند معيار مشروعيت، نظرات مختلف درباره آن و ديگر مباحث بشويم؛ ولى اكنون ما فقط در صدد بيان مفهوم هستيم.
توضيحى درباره حق
گفتيم كه مشروعيت حكومت يعنى حق حكومتبر مردم. در ميان مردم اين باور وجود دارد كه در هر جامعهاى كسانى حق دارند بر مردم حكومت كنند و كسان ديگرى چنين حقّى را ندارند. پس اگر گفته شود فلان حكومت مشروع است، يعنى حق است، بدين معنا نيست كه دستورهاى آن حكومت، حق و مطابق با واقعيت است.
حقّى كه در اينجا گفته مىشود، مفهومى اعتبارى است كه در روابط اجتماعى مطرح مىگردد. اكنون ما درباره معيار حقّ داشتن، چگونگى دريافت حق، منبع اعطا كننده حق و ... سخن نمىگوييم و فقط بحث مفهومى مورد نظر ماست.
هر كس از مشروعيت يك حكومت سخن به ميان مىآورد، تصورش اين است كه كسانى حقّ حكومت كردن دارند و كسانى ديگر چنين حقّى ندارند. مثلاً خردسالان، ديوانهها، افراد عقب مانده ذهنى، افراد جاهل و بىسواد و امثال آنها حقّ ندارند كه بر ديگران حكم كنند و فرمان برانند.
حق حاكميت چرا و لزوم اطاعت به چه دليل؟
گفته شد «حق حاكميت» و «تكليف به اطاعت» با هم ملازمند. پس تفاوتى نيست اگر بپرسيم: چرا حاكم حق دارد دستور دهد، يا اينكه سؤال كنيم: چرا بايد مردم از حاكم پيروى كنند و دستورهاى او را اجرا نمايند.
اگر پذيرفتيم كه اولاً: در هر جامعهاى بايد حكومتى وجود داشته باشد، و ثانياً: حكومت، به معناى تدبير امور اجتماعى يك جامعه است؛ بايد بپذيريم كسانى حق دستور دادن و حكمكردن دارند، و در مقابل، مردم مكلفاند دستورهاى حاكم يا هيأت حاكمه را اطاعت كنند. اگر دستورى در كار نباشد، ديگر حكومتى وجود نخواهد داشت. اگر دستور و اوامرى باشد، ولى كسى اطاعت نكند، حكومت بيهوده خواهد بود و اعتبار حاكم و محكوم بىفايده است.
دلايل عقلى كه رابطه حاكم و محكوم يا رئيس و مرؤوس و يا امام و امت را به وجود مىآورد، مثل اين كه بدون داشتن چنين رابطهاى مصالح جامعه تأمين نمىشود، همان دليلها ثابت مىكند حاكم حق حكم كردن دارد و مردم بايد از او اطاعت كنند.تاكيد مىكنيم اصل لزوم حكومت و حق حاكم در دستور دادن و وظيفه مردم در اطاعت، امرى جدا از اين است كه به چه دليلى حاكم حق حكومت دارد و چرا مردم وظيفه اطاعت كردن دارند. اكنون بحث در مسأله نخست است، نه مسأله اخير.📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
🌸 وصیتِ شهید مدافع حرم به دخترانی که عکس خود را در فضای مجازی منتشر میکنند...
.
#شهیدمدافع_حرم #حیا #حجاب #امام_زمان #فضای_مجازی
8.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماز روح الله🥀🥀🥀
🥀تقید بسیار عجیب امام بر نماز
در بیانات زیبای مرحوم امام ، در مورد اهمیت نماز، چند نکته ناب وجود دارد.
1. هیچ فریضهاى بالاتر از نماز نیست.
2. نماز پشتوانۀ ملت است.
3. امام حسین علیه السلام براى نماز جنگ کردند (تا نماز اقامه شود.)
4. نماز یک کارخانۀ انسانسازى است.
5. نماز خوب، فحشا و منکر را از یک امّت بیرون مى کند و عامل فساد، بى نمازى است.
6. نماز بالاترین ذکر خداست.و..
(صحیفۀ امام، ج 12، ص 392 ـ 393.)
.📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
👓 ⁉️ چطور دلت میآید؟
یکی از طلبهها در دیداری از شهید صدر میپرسد: «خیلی وقتها دچار بیحوصلگی میشوم و درس و مطالعه و تألیف را کلاً رها میکنم. چه کنم [که از این حالت رها شوم]؟!»
و #شهید_صدر پاسخ میدهد:
«کسی که توطئهها و دسیسهها و تبانیها بر ضد اسلام و تهمتها و دروغپردازیهایی که نسبت به مبانی اسلامی میشود را میبیند چگونه دلش میآید که مطالعه و کار جدی و بیوقفه را رها کند؟!»
📗 السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق، ج٢، ص٢٨٩
قسمت ۱۱
نقش نيّت از ديدگاه مقام معظم رهبرى:
مقام معظم رهبرى حضرت آيةالله العظمى خامنه اى دامت بركاته مى فرمايند: (بايد با نيت خالص وارد ميدان شد، هر جا كه شما ملاحظه مىكنيد توفيقاتى وجود دارد، با اين اخلاصهاست، و خداى متعال زود جواب مى دهد (همانطور كه امام زين العابدين عليه السلام در دعاى ماه رمضان مى فرمايند) «وَ اَنَّ الرّاحِلَ اِلَيْكَ قَريبُ الْمَسافَةِ»
اگر انسان يك قدم براى خدا بر دارد، خداى متعال آن چنان زود جوابش را مى دهد كه خود انسان متحير مى شود، جواب الهى چيست؟ يك پاكت پول زير متكاى آدم؟
نه، جواب خدا آن شوقى است كه در دل شما مى اندازد، آن نورى است كه در دل شما مى افروزد، آن قبولى است كه آن را به شما حالى مى كند، آن چهره ى نورانى الوهيتى است كه آن را به دل و چشم باطن شما نشان مى دهد)
کتاب اخلاق الطلاب ص 53
🍂🍂◀️یک سوال و یک پاسخ ناب
⬅️تفکر روزانه در قسمتی از جواب تا ادامه آن...
📚 پرسش ها و پاسخ ها ج۱(حضرت علامه مصباح)
2. ملاك مشروعيت حكومت چيست؟
درباره ملاك مشروعيت حكومت، ديدگاههاى متعددى وجوددارد. در اينجا به چند نظريه مشهور به صورت گذرا اشاره مىكنيم:
1. نظريه قرارداد اجتماعى:
اين نظريه مشروعيت حكومت را از قرارداد اجتماعى مىداند؛ بدين معنا كه بين شهروندان و دولت قراردادى منعقد شده كه بر اساس آن، شهروندان خود را ملزم به پيروى از دستورهاى حكومت مىدانند؛ در مقابل حكومت هم متعهد است كه امنيت، نظم و رفاه شهروندان را فراهم سازد. در اينكه طرفين قرارداد اجتماعى چه كسانى هستند نظرات متفاوتى اظهار شده، كه يكى از آنها اين است كه يك طرف قرارداد شهروندان هستند و طرف ديگر حاكم يا دولت. نظريه ديگر اين است كه بين خود شهروندان اين قرارداد منعقد مىشود.
2. نظريه رضايت:
رضايت شهروندان معيار مشروعيت است؛ يعنى وقتى افراد جامعه به حكومتى راضى بودند اطاعت از دستورهاى حكومت بر آنان لازم است. رضايت افراد باعث مىشود آنان خود را به الزام سياسى وارد كرده، حكومت حق دستور دادن بدانان را پيدا مىكند.
۳نظريه اراده عمومى:
اگر همه مردم يا اكثريت آنان خواهان حاكميت كسانى باشند، حكومت آنان مشروع مىشود. معيار مشروعيت، خواست عمومى مردم است.
4. نظريه عدالت:🔸️💠🔸️ادامه دارد...
.📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
🌺🌺نمایی از مراسم افتتاحیه ی سال قبل طرح ولایت در سالن های حرم مطهر رضوی🌺🌺
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399