❌❌❌ اثرات گناه ❌❌❌
🔵امام خامنه ای(حفظه الله تعالی):
خداوند متعال، باب توبه را به روي بندگان باز کرده است، تا آنها بتوانند در راه کمال پيش بروند و #گناه زمينگيرشان نکند؛ چون #گناه، انسان را از اوج اعتلاي انساني ساقط مي کند. هر کدام از #گناهان، ضربه اي به روح انسان، صفاي انساني، معنويت و اعتزاز روحي وارد مي آورند و شفّافيت روح انسان را از بين مي برند و آن را کدر مي کنند. #گناه، آن جنبه معنويتي را که در انسان است و مايه تمايز انسان با بقيه موجودات اين عالم مادّه است، از شفّافيت مي اندازد و او را به حيوانات و جمادات نزديک مي کند.
#گناهان در زندگي انسان، علاوه بر اين جنبه معنوي، عدم موفّقيتهايي را نيز به بار مي آورند. بسياري از ميدانهاي تحرّک بشري وجود دارد که انسان به خاطر #گناهاني که از او سرزده است، در آنها ناکام مي شود. اينها البته توجيه علمي و فلسفي و رواني هم دارد؛ صرف تعبّد يا بيان الفاظ نيست.
‼چطور مي شود که #گناه، انسان را زمينگير مي کند؟ مثلاً در جنگ اُحد، به خاطر کوتاهي و تقصير جمعي از مسلمين، پيروزي اوّليه تبديل به شکست شد. يعني مسلمين، اوّل پيروز شدند، ولي بعد کمانداراني که بايد در شکاف کوه مي نشستند و پشت جبهه را نفوذناپذير مي کردند، به طمع غنيمت، سنگر خودشان را رها کردند و به طرف ميدان آمدند و دشمن هم از پشت، آنها را دور زد و با يک شبيخون، حمله اي غافلگيرانه کرد و مسلمانان را تار و مار نمود. شکست اُحد، از اين جا به وجود آمد.
در سوره آل عمران، شايد ده، دوازده آيه و يا بيشتر، راجع به همين قضيه شکست است. چون مسلمانان از نظر روحي به شدّت متلاطم و ناآرام بودند و اين شکست برايشان خيلي سنگين تمام شده بود، آيات قرآن هم آرامششان مي داد، هم هدايتشان مي کرد و هم به آنها تفهيم مي نمود که چه شد شما اين شکست را متحمّل شديد و اين حادثه از کجا آمد. بعد به اين آيه شريفه مي رسد که مي فرمايد: «انّ الذين تولّوا منکم يوم التقي الجمعان انّما استزلهم الشيطان ببعض ما کسبوا» . يعني اين که ديديد عدّه اي از شما در جنگ اُحد، پشت به دشمن کردند و تن به شکست دادند، مسأله اينها از قبل زمينه سازي شده بود. اينها اشکال دروني داشتند. شيطان اينها را به کمک کارهايي که قبلاً کرده بودند، به لغزش وادار کرد. يعني #گناهان قبلي، اثرش را در جبهه ظاهر مي کند؛ در جبهه نظامي، در جبهه سياسي، در مقابله با دشمن، در کار سازندگي، در کار تعليم و تربيت، آن جايي که استقامت لازم است، آن جايي که فهم و درک دقيق لازم است، آن جايي که انسان بايد مثل فولاد بتواند ببرّد و پيش برود و موانع جلوِ او را نگيرد. البته گناهاني که توبه نصوح و استغفار حقيقي از آنها حاصل نشده باشد.
۷۵٫۱۰٫۲۸
#طرح_ولایت_طلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 ویژگیهای ماه رمضان از دیدگاه شهید مطهری
🔸نخوردن و نیاشامیدن کافی است؟
📒مبانی۵: #فلسفه_حقوق
💬به نظر شما..
- معنای ”حق“ به عنوان یک ارزش(در مقابل باطل) چیست❓
- منشأ و منابع آن کدام است❓
- اهداف حق چیست❓
👈🏻 با ”فلسفه حقوق“ می توانیم تحلیل صحیحی از ”حق“، به عنوان مبنایی برای مسائل مربوط به آن داشته باشیم.
👌نکته: تا وقتی فلسفه حقوق را ندانیم نمیتوانیم فلسفه سیاست را درک کنیم. چون تا زمانی که تلقی درستی از مفهوم ”حق“ وجود نداشته باشد، نمیتوان مصادیق آن از جمله حق حکومت و حق مشارکت مردم را تشخیص داد.
💤 سوال: منظور از خود ”ارزش“ چیست، تا به کمک آن بتوان مفاهیم ارزشی مثل حق، باطل، خوب، باید و نباید را شناخت⁉️
🤔
🤔
🤔
🌺🌺همراه ما باشید 🌺🌺
ایتا https://eitaa.com/tarhe_velayat_tollab
سروش sapp.ir/tarhe_velayat_tollab
#طرح_ولایت_طلاب
#سوالات
🔰امتیازات #علامه_مطهری فقط در بعد علمی نبود؛ بلکه علاوه بر اینکه خطیبی ممتار، نویسندهای برجسته و معلمی بزرگوار و از رهبران مبارزه با رژیم طاغوت بود، از لحاظ تقوا، عرفان و تزکیه نفس نیز کمنظیر بود و ساعتهای طولانی در دل شب را به عبادت میپرداخت.
#شهیدمطهری
🌙 @mesbahyazdi_ir
🔴آغاز #ثبت_نام دوره طرح ولایت طلاب
🔻فرآیند ثبت نام:
🔸ورود به سامانه پیشخوان حوزههاي علمیه، انتخاب "ثبت نام دوره طرح ولایت"
لینک ثبت نام:
http://login.ismc.ir
🔻جهت اطلاع رسانی و پاسخگویی به سوالات:
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا و سروش:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_V_T1399
9.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 | سخنرانی آیتالله مصباحیزدی در مراسم بزرگداشت شهید مطهری در 38 سال قبل
🔻استاد شهید مطهری دو فضیلت بزرگ داشت...
🔻 یکی در صحنه سیاست و مسائل اجتماعی یار و مددکار امام بود...
🔺 و یکی، در صحنه فرهنگ و فلسفه اسلامی یار و مددکار علامه طباطبایی بود...
♦️ و هر یک از اینها کافی است که در جهان علم و فلسفه شهید مطهری به عنوان یک قهرمان شناخته بشود.
مدرسه عالی شهید مطهری
🗓 اردیبهشت سال 1361
♨️رسانه مستقل خبرحوزه
🔻🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
🖼 #طرح |
هنر
آن است که بمیری
پیش از آن که بمیرانندت
و مبدأ و منشا حیات
آنانند که
چنین مردهاند.
"سید مرتضی آوینی"
📌http://eitaa.com/joinchat/3428581380Cfdb28be55a
🌙سخن نگاشت | علاج بیماری های اخلاقی
🔻 این اشکها دل را شستشو میدهد
🌸 پيامک ويژه سحرهای ماه مبارک رمضان؛ هر روز در👇
📌http://eitaa.com/joinchat/3428581380Cfdb28be55a
📖 أنْتَ الَّذِي فَتَحْتَ لِعِبَادِكَ بَاباً إِلَى عَفْوِكَ، وَ سَمَّيْتَهُ التَّوْبَةَ...« تو خدایی هستی که برای بندگانت دری را به سوی عفو خود باز کردی و آن را توبه نام نهادی»
🔹اگر انسان مقداری از عمر خویش را با کارهای خوب بگذراند و مقدار ديگر را هم با کارهای بد، مسلم است که خدا همه کارهای وی را، بد حساب نمیکند و پاداش کارهای خوبش را میدهد وگرنه خلاف عدالت است. پس توبه چه نقشی در سرنوشت او دارد؟
🔸اگر باب توبه نبود، در اين صورت کسي که نیمی از عمر خود را در کارهای بد و نیمی را در کارهای خوب گذرانده است، در آخرت بايد عمر آخرتی وی به دو بخش تقسيم شود و بخش اول را در جهنم و بخش دوم را در بهشت به سر برد و این عین عدالت بود. اما آيا اين حالت با گشایش باب توبه برای بندگان مساوی است؟ هرگز، اين دو بسيار متفاوتاند.
🔹تفضل خاص الهی درباره توبه اين است که اگر بنده #توبه واقعی کند و آنچه لازمه توبه نصوح است را انجام دهد، همه گناهان گذشتهاش آمرزيده ميشود؛ گويا هيچ گناهی مرتکب نشده است. اين تفضل بسيار بزرگی است. این تفضل برای برخی بندگان تا جایی ادامه پیدا میکند که میفرمايد: «يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئَاتِهِمْ حَسَنَاتٍ؛ خداوند گناهان آنان را به حسنات تبديل میکند.»( فرقان، ۷۰)
۹۴/۴/۳
📝 #درس_اخلاق #شرح_دعای_وداع_ماه_رمضان
🌙 @mesbahyazdi_ir
📘مبانی۴ : #فلسفه_اخلاق
💬به نظر شما:
- چه نسبتی میان ارزش و واقعیت وجود دارد❓
- آیا امور ارزشی مطلق اند یا نسبی❓
- ملاک کشف ارزش مثبت و تفکیک آن از ارزش منفی چیست❓
👈🏻با فلسفه اخلاق می توانیم برداشت مبنایی صحیح و منطقی ای از مفهوم ”ارزش“ داشته باشیم!
نکته❗️
بدون فهم فلسفه اخلاق، درک مبانی حقوق و سیاست غیرممکن است. چون تا وقتی که از برداشت درستی نسبت به واژه ”ارزش“ برخوردار نباشیم، نمی توانیم از هیچگونه نظام حقوقی و سیاسی که مبتنی بر مفاهیم ارزشی هستند، دفاع کنیم.
💬سوال: نظام های ارزشی سه گانه( مبانی اخلاق، حقوق و سیاست) در نسبت با کدامیک از موجودات عالم، تعریف میشوند⁉️
🤔
🤔
🤔
هدایت شده از T_Velayat_T
📘مبانی۳ : #انسان_شناسی
💬به نظر شما:
- حقیقت وجودی انسان چیست❓
- هدف مطلوب از آفرینش انسان چه بوده❓
- آیا نظام ارزشی مبتنی بر انسان تک ساحتی، با انسان دو ساحتی یکسان است❓
👈🏻با انسان شناسی می توانیم شناخت صحیحی نسبت به حقیقت انسان پیدا کرده و بر اساس آن باورها، بایدها و نبایدهای زندگی را هدف گذاری کنیم!
نکته❗️
تا وقتی تحلیل درستی از حقیقت انسان وجود نداشته باشد، صحبت از نظام های ارزشی بی فایده است. چراکه نظام های ارزشی در نسبت با ”انسان“ تعریف شده و هر نوع نگاه به هستی انسان می تواند منجر به نظام ارزشی خاصی شود.
💬سوال: به راستی خود ”انسان“ در جهان هستی چه جایگاهی دارد⁉️
🤔
.
🤔
.
🤔