به کدام حرف، دل می دهی؟
روایتی را از حضرت جواد نقل می کنم:
«عَنْ مُحَمَّدِ بِنِ عَلِیِّ الْجَوَاد (سلام الله علیهما) قَالَ مَنْ أصْغی إلَی نَاطِقٍ فَقَدْ عَبَدَه فَإنْ کَانَ النَّاطِقُ یُؤَدِّی عَنِ الله، فَقَدْ عَبِدَ الله وَ إنْ کَانَ یُؤَدِّی عَنِ الشَّیْطَانِ فَقَدْ عَبَدَ الشَّیْطَان»(مستدرک الوسایل، جلد۱۷ ، صفحه ۳۰۸)
می فرماید کسی که به سخن گوینده ای با طوع و رغبت گوش بدهد تا کاملاً آن را بشنود، در حقیقت او را پرستش کرده یعنی پرستشگر آن گوینده شده. بعد توضیح می دهند: اگر گوینده از طرف خدا سخن می گوید، شنونده عبادت خدا کرده که به حرف او گوش می دهد. اگر گوینده از طرف شیطان سخن بگوید، گوش دادن به حرف او پرستش شیطان است.
این روایت معروفی است.گوش دادن همان استماع است. اصغاء، بالاتر از استماع است. سمع همین است که به گوش آدم بخورد ولو این که قصد شنیدن هم نداشته باشد.
استماع این است که بنشیند گوش بدهد، ولو اینکه خیلی هم آن حرف را دوست نداشته باشد، نپسندد.
اما اصغاء این است که به حرف، دل بدهد. بگونه ای گوش بدهد که میپسندد و میخواهد بپذیرد. اگر اینگونه شد «فَقَدْ عَبَدَه؛ [یعنی بندگی آن گوینده را کرده است.]» اگر «إنْ کَانَ النَّاطِقُ یُؤَدِّی عَنِ الله فَقَدْ عَبِدَ الله» چون این سخن باعث میشود او را به طرف خدا میکشاند. یعنی ما را به راه مستقیم نزدیک میکند و آدم را به حرکت درمیآورد، همان گوش دادن خودش، «عبادة الله» می گردد. عکس آن هم، «عبادة الشیطان» می شود.
۱۳۹۳/۰۷/۰۲
لینک متن کامل جلسه
لینک صوت کامل جلسه
🏴 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #مستند | پرواز بر فراز نخبگی
🇮🇷 #خالقان_امید؛ مستند حضور #نخبگان_المپیادی در دوره های طرح ولایت تابستانه 🇮🇷
#طرح_ولایت
#نخبگان #المپیادیها
@hamzevasl
━━💠🍃🌸🍃💠━━
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_Velayat_T
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
4_5807398088930758293.mp3
6.4M
🎙 صوت بیانات آیتالله خامنهای در اجتماع اقشار مختلف مردم به مناسبت شهادت دکتر مصطفیٰ چمران ۱۳۶۰/۰۴/۰۲
💻 Farsi.Khamenei.ir
💗 خاطره رهبر انقلاب از اولین حضور در جبهه، لباس نظامی و رسته روی یقه آن
✏️ [وقتی به اهواز رسیدیم] من به #شهید_چمران گفتم: «چطور است من هم لباس بپوشم بیایم؟» گفت: «خوب است. بد نیست.» گفتم: «پس یک دست لباس هم به من بدهید.» یکدست لباس سربازی آوردند، پوشیدم که البته لباس خیلی گشادی بود! بنده حالا هم لاغرم؛ اما آنوقت لاغرتر هم بودم. خیلی به تن من نمیخورد.
✏️ چند روزی که گذشت، یکدست لباس درجه داری برایم آوردند که اتّفاقاً علامت رسته زرهی هم روی آن بود. رستههای دیگر، بعد از اینکه چند ماه آنجا ماندم و با من مأنوس شده بودند، گله میکردند که چرا لباس شما رستهی توپخانه نیست؟ چرا رستهی پیاده نیست؟ زرهی چه خصوصیتی دارد؟ لذا آن علامت رستهی زرهی را کندم که این امتیازی برای آنها نباشد. ۷۲/۶/۱۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
📣 رهبر انقلاب در دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس و هیأت همراه:
👈ورود نسل جوان مومن فلسطین به صحنه مبارزه، بشارت دهنده آینده روشن است
👈 حمایت جمهوری اسلامی از فلسطین مبنای فقهی و شرعی دارد
🔹حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز در دیدار آقای «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس و هیأت همراه با اشاره به حرکت رو به جلو قضیه فلسطین، احساس مسئولیت نسل جوان و مومن فلسطینی و ورود فردی و جمعی آنان به صحنه مبارزه را موضوعی بسیار مهم خواندند و تاکید کردند: قضایای روزهای اخیر «جنین» و محاصره نظامیان صهیونیست بهوسیله جوانان فلسطینی نمونه بارز این صحنه جدید و بشارت دهنده آینده روشنِ همراه با پیروزی کامل است.
🔹رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه موضوع فلسطین، قلب مسائل دنیای اسلام و امت اسلامی است، گفتند: هر مقدار که در قضیه فلسطین پیشرفت حاصل شود، مسائل امت اسلامی نیز پیش خواهد رفت.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تفاوت محسوس شرایط فلسطین نسبت به 2 یا 3 سال قبل، افزودند: علت اصلی توقف قضیه فلسطین در سالهای نه چندان دور، عدم حضور جوانان در میدان بود اما اکنون جوانان بهصورت خودجوش وارد میدان شدهاند و مهمتر اینکه تکیه آنها بر اسلام است.
🔹 ایشان با تاکید مجدد بر موضوع وحدت و هماهنگی بیش از پیش میان گروههای مقاومت خاطر نشان کردند: در نبرد اخیر غزه شاهد بودیم که تلاش دشمن بر ایجاد اختلاف و دو دستگی میان گروههای مقاومت و القای این فضا بود که به لطف خدا به نتیجه نرسید، بنابراین باید هرچه بیشتر بر موضوع وحدت و هماهنگی تمرکز شود و این مسیر صحیح با قدرت ادامه یابد.
🔹 رهبر انقلاب اسلامی، غزه را مرکز مقاومت خواندند و افزودند: اما آن نقطهای که دشمن را به زانو درخواهد آورد، منطقه ساحل غربی است که تاکنون پیشرفتهای خوبی هم در این منطقه بهدست آمده است.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای گفتند: چه کسی تصور میکرد که روزی جوانان فلسطینی در «جنین» آنقدر عرصه را بر نظامیان صهیونیست تنگ کنند که آنها برای رهایی از محاصره جوانان مبارز مجبور به استفاده از جنگنده شوند اما این اتفاق چند روز پیش در جنین روی داد.
🔹 ایشان تبلیغات بینالمللی را بهرغم همه فشارها، به نفع مردم فلسطین دانستند و خاطر نشان کردند: در روز قدس امسال علاوه بر کشورهای اسلامی، حتی در کشورهای اروپایی نیز راهپیمایی برگزار شد و مردم اروپا با رژیم صهیونیستی ابراز مخالفت کردند که این موضوع بسیار مهمی است و باید تقویت شود.
🔹 رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر حمایت جمهوری اسلامی از قضیه فلسطین گفتند: امام خمینی(ره) از همان آغاز نهضت اسلامی بر مبنای ایمان و اعتقاد قلبی از فلسطین حمایت کردند و مبنای حمایت جمهوری اسلامی نیز ناشی از فقه و شریعت اسلامی است و نه حرکات تاکتیکی و یا دیپلماسی.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای افزودند: سرزمین فلسطین متعلق به همه مسلمانان است بنابراین بر همه مسلمانان واجب است برای آزاد سازی آن وارد میدان شوند و این، یک وظیفه شرعی است.
🔹 در این دیدار آقای «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس ضمن تشکر از حمایتهای همیشگی جمهوری اسلامی از موضوع فلسطین گزارشی از آخرین تحولات سرزمینهای اشغالی بهویژه کرانه باختری ارائه کرد و گفت: غزه قلب مقاومت است اما امروز نبرد اصلی و سرنوشت ساز در کرانه باختری در جریان است و بهرغم تصمیمهای خطرناکی که دشمن صهیونیستی در حال اتخاذ آنها است ولی به دلیل دست برتر جوانان مبارز در کرانه باختری، این رژیم هیچ گزینهای جز گزینههای بد و بدتر در پیش روی خود ندارد.
🔹 وی مهمترین تحول در فلسطین اشغالی را استقبال نسل جوان از مبارزه و جهاد و تشکیل هستههای خودجوش مقاومت مسلحانه در کرانه باختری خواند و افزود: شرایط کنونی و پیشرفتهای جبهه مقاومت، در طول تاریخ اشغال فلسطین سابقه نداشته است.
🔹 آقای اسماعیل هنیه خطاب به رهبر انقلاب اسلامی گفت: ما در حضور جنابعالی تاکید میکنیم که گروههای مقاومت از یک وجب از خاک فلسطین هم عقب نشینی نخواهند کرد و رویکرد مبارزه و جهاد تا آزادی قدس ادامه خواهد داشت و به لطف خداوند و با کمک نسل جوان و مومن فلسطین، مسجدالاقصی در آیندهای نه چندان دور از چنگال اشغالگران رهایی خواهد یافت و همه ما به همراه شما، در آنجا نماز به پا خواهیم کرد.
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔰برخی بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) درباره طرح ولایت:
🔷️ به نظر من اين طرح [ آموزش مبانی انديشه اسلامی] بايستی فراگير شود. (۱۳۷۸/۰۶/۲۶)
🔶️ اينجور طرحهايی که شما جوانها در آن وارد هستيد که مبتکر اين کار هم حضرت آقای مصباح «دامت برکاته» هستند که چند سال قبل اين کار مفيد را شروع کردند و اشباه نظاير اين کار جزء با ارزشترین کارهاست، که جوانها را با ايمان راستين و عميق بار بياورد و ايمان آنها را با معرفت و روشنبينی همراه کند و ارزش اين کارها به همين است.این طرحها آنقدر مفید و خوب و سازنده است که هر چه درباره آن سرمایهگذاری بشود به نظر من زیاد نیست. (۱۳۷۸/۰۶/۱۳)
🔷️ فعالیت سیاسی و فرهنگی دانشجو و دانشآموز بایستی به برکت این معرفت آموزیها جهت پیدا کند و رونق بگیرد دانشجو و دانشآموز بداند که حالا باید چه کار کند و چه فعالیتی انجام دهد.(۱۳۸۱/۰۵/۱۷)
📲 روابط عمومی مرکز طرح ولایت:
۰۲۵-۳۲۱۱۳۶۳۶
🌿 #طرح_ولایت
📱 @mesbahyazdi_ir
━━💠🍃🌸🍃💠━━
📳 لینک عضویت در کانال طرح ولایت طلاب در ایتا:
🆔 @tarhe_velayat_tollab
لینک ارتباط با ادمین:
🆔 @T_Velayat_T
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 #ببینید | میخواهم بیشتر صدایت را بشنوم!
🔺️قسمت صد و دهم از سلسله جلسات #درس_اخلاق حضرت آیت الله مصباح یزدی (قدس سره) با موضوع « #محبت_خدا »
📱 @mesbahyazdi_ir
میخواهم بیشتر صدایت را بشنوم!
🔸️از جمله اوصاف اهل آخرت این است: «دعائهم عند الله مرفوع و کلامهم مسموع؛ دعای [اهل آخرت] بالا می رود و کلام این ها شنیده می شود.»(بحار الأنوار، جلد ۷۴، صفحه ۲۸)
🔸️در بعضی روایات آمده که بعضی گناهکاران، در اثر بعضی از معصیت ها و کفران نعمت ها، دعایشان بر می گردد. [این یعنی] به آن صورت شنیده نمی شود که اثر مطلوبی در پی داشته باشد، به آن مقامی نمی رسد [که مورد توجه قرار گیرد.] در رفتار های عرفی [نیز]، وقتی می خواهند به کسی اهانتی کنند، به حرف آن شخص اعتنا نمی کنند، با این که سخنش شنیده می شود، طوری بی اعتنایی می کنند که گویی سخنش را نشنیده اند. در مقابل نسبت به افرادی که عنایت خاصی به آن ها دارند، به حرفشان توجه می کنند، به خودشان نگاه می کنند.
🔸️[در ارتباط بندگان با خدا هم،] وقتی می گویند دعای [اهل آخرت]، بالا می رود و سخنشان شنیده می شود، یعنی آن گونه شنیده می شود که اثر مطلوب را در پی دارد؛ اگر دعا هست مستجاب می شود. اگر سخن نیکی است، پاداش لازم به او داده می شود.
🔸️[در این حدیث قدسی] می فرماید، [اهل آخرت] کسانی هستند که وقتی دعا می کنند ملائکه از شنیدن صدای این ها شاد می شوند. یک توصیف بالاتری هم می فرماید که: وقتی دعای این ها بالا می رود و به عرش قدسی می رسد، در میان حجاب هایی که آن جا وجود دارد به گردش در می آید؛ خدای متعالی از این که صدای این دعا کننده به این جا رسدیه و گویی در عرش می پیچد، شاد می شود.(این عبارات در واقع تشبیهی از امور ما فوق فهم انسانی به امور مادی است.)
🔸️سپس در [این حدیث قدسی] تشبیهی آمده که عجیب تر است. می فرماید، خدا مثل مادری که دوست دارد بچه اش را ببیند و صدای بچه اش را بشنود، دوست دارد صدای این بندگان(اهل آخرت) را بشنود. [لذا] خدای متعالی به فرشتگان می گوید خواسته این ها را زود برآورده نکنید! بگذارید ادامه بدهند، من دوست دارم صدای این ها را بشنوم.
🔺️اشاره شده در جلسه چهلوهشتم از سلسله جلسات محبت خدا در تاریخ
۱۳۹۳/۰۵/۰۱ (کلیپ ۱۱۰)
لینک متن کامل جلسه
لینک صوت کامل جلسه
#محبت_خدا
🌐 @mesbahyazdi_ir
باز هم ما را رها نمی کند.mp3
403.9K
🔰باز هم ما را رها نمی کند!
🔹ألَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ؛ آرامش فقط در سایه یاد خداست. یاد خدا یعنی چه؟ چگونه میشود انسان بفهمد یک کسی هست هزار برابر بیشتر از خودش او را دوست میدارد؟ خیرش را میخواهد. از هزار مادر مهربانتر است. همه کاری هم میتواند انجام دهد. هیچوقت در کارش درنمیماند و او همیشه میگوید: «بیا پهلوی من! بیا کمکت کنم!»، اما ما میگوییم: «نه! به تو کاری نداریم!».
🔸اگر در یک شهری یک شخصیتی باشد که پست و مقام و قدرتی داشته باشد و آدم موقع گرفتاریها بتواند به او رجوع کند، چقدر انسان به خودش میبالد؟!«ما با فلانی رفیق هستیم!»؛ اما با آنکسی که همه عالم را با یک كُنْ، آفریده است، نمیخواهیم رفیق باشیم! کسی که یک بچه کارگری را به اینجا میرساند که میلیونها انسان عاشقانه برایش زحمت میکشند، این جلسات عجیبی که در تاریخ اصلاً نمونه ندارد، این کار از او میآید بکند، اما ما میگوییم: «نه خودمان!». او میگوید: «پسر! من خیر تو را میخواهم. تو نمیفهمی! حرف من را گوش کن! چطور حرف پزشک کافر بتپرستی را قبول میکنی، من را اندازه او قبول نداری؟!». راستش را بخواهیم بگوییم میگوییم: «نه! قبول نداریم!» اما با همه اینها، باز هم ما را رها نمیکند!
۱۳۹۸/۱۱/۱۰
#یاد_خدا
صوت کامل جلسه
متن کامل جلسه
🌐 @mesbahyazdi_ir
🕋 حج هجرت از خودخواهیهاست
✏️ رهبر انقلاب: حج، یک هجرت است. هجرت از خود ماست؛ هجرت از منیّت ماست؛ هجرت از آن زندانی است که ما را احاطه کرده و گوهر یکدانه بینظیر انسانی را در وجود ما مخفی و پنهان نگهداشته است. حج، هجرت از خودپرستیهایی است که از هوا و هوس ناشی میشود؛ هجرت از خودخواهیهایی است که ما را از خدا دور میکند؛ هجرت از طبقهبندیها و مرزبندیهاییست که زندگی انسانها را از هم جدا میکند.
🕋 #حج۱۴۴۴ | #سخن_نگاشت
💻 Farsi.Khamenei.ir
راهکار امام باقر علیهالسلام برای شکرگزاری
▪️معمولا ما انسانها انتظار داریم آنچه متنعّمترین بندگان خدا دارند داشته باشیم و از خدا گلهمندیم که چرا به او این نعمت را داده ولی به من نداده است؟ ...از این رو امام باقر علیهالسلام میفرمایند: «روزی کمی را که خدا به تو میدهد زیاد بشمار!»...یعنی ببین خداوند با وجود بیلیاقتی و کمی نفس تو، چقدر به تو نعمت داده است.
۱۳۹۰/۰۵/۱۷
#امام_باقر
🏴 @mesbahyazdi_ir
موری در دریای بندگی
🔸️ [با تماشای] جمعیت عظیمی که در ایام حج به طرف مسجدالحرام یا در مِنی و عرفات، هجوم میآورند، آدمی عظمت عجیبی را حس میکند؛ چه دستگاه عظیمی است و ما یک مورچهای در این انبوه جمعیت حساب نمیشویم!
۱۳۸۹/۰۶/۱۶
🕋 #حج
🌐 @mesbahyazdi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نعمتی که فکرش را هم نمیکردیم
🔺️بیانات آیتالله مصباح یزدی(قدس سره)، درباره توجه به نعمت هایی که کمتر به آنها توجه می کنیم، ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
#رهبر_معظم_انقلاب
🌐 @mesbahyazdi_ir
دماء (خون) شهدا اگر چه بسیار ارزشمند و سازنده است،لکن قلم ها بیشتر میتوانند سازنده باشند و اصولاً شهدا را قلم ها میسازند و قلم ها هستند که شهید پرورند.
صحیفه نور؛جلد16؛صفحه137
#امام_خمینی
به کانال صحیفه نور امام خمینی(ره) بپیوندید👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/280887296Cfedaa076f1
#امام_میراث_فرهنگی_نیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چطور قلبم را از ریا پاک کنم؟
❓️پرسش:
چطور قلبم را از ریا و میل به نمایش عمل، پاک کنم؟
از این که دیگران کار خوبم را ببینند، خوشحال می شوم. آیا این نشانه ریا است؟
✅️ پاسخ:
۱- برای آغازِ [اخلاص و دوری از ریا] ابتدا از کارهای کوچک شروع کنید.
۲- کارهای کوچک را به گونهای انجام دهید که جای ریا و انگیزههای نفسانی در آنها نباشد.
۳-تدریجا [این حالت را] به کارهای بزرگتر، عمومیت بخشید.
🔸️[همچنین] میبایست، قبل از عمل، به فواید اخلاص و متقابلاً به ضررهای ریا و خودنمایی بیاندیشید؛ علاقه به پاداش و ترس از بطلان عمر و کیفر آن، [میتواند] انگیزهای برای اخلاص بگردد.
🔸️البته اخلاص، مراتب عالیتری هم دارد که با بالارفتنِ معرفت و ایمان، حاصل می شود. [در مراتب عالی اخلاص،] هیچ چیز جز رضایت الهی، انگیزه انجام عملِ نیست؛ [حتی شوق بهشت و ترس از جهنم، در این مرتبه عالی، نقشی ندارد و تنها رضایت الهی، انگیزه عمل میباشد.]
🔸️[توجه:] بر اساس آموزههای اهلبیت صلوات الله علیهم اجمعین، نباید عمل ما [آلوده] به ریا باشد، [اما] نباید آنقدر وسواس به خرج دهیم که انجام وظایف در حضور دیگران موجب عسر و حرج [برای ما] شود.
🔸️بنابر این، [برای دوری و] تحفظ از ریا، باید کوشید و [همچنین] از خدای متعالی درخواست نمود که شیطان را از انسان دور کند و از وساوسِ او، [خصوصاً در این زمینه] محفوظ بدارد.
🔺️کد رهگیری پرسش:
140200229
#اخلاقی
#رذایل_اخلاقی
#ریا
🌐 @mesbahyazdi_ir
🎥ببینید | ویژه برنامه #مذاکره_علم
👤 با حضور مولف محترم کتاب معرفت شناسی
حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجتبی مصباح
#ویژه_برنامه
#معرفت_شناسی
#طرح_ولایت
💻 مشاهده و دانلود از طریق لینک:
https://aparat.com/v/TfBGC
📮 ایتا | بله | سروش | آپارات | روبیکا | سایت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 ویژه برنامه #مذاکره_علم
1️⃣ جلسه اول
✅ مقدمه
👤 حجت الاسلام دکتر مجتبی مصباح
#ویژه_برنامه
#معرفت_شناسی
#طرح_ولایت
📮 ایتا | بله | سروش | آپارات | روبیکا | سایت