زندگی نامه امام خمینی (کوتاه)
امام خمینی (س) در 1 مهر سال 1281 هجری شمسی در خمین به دنیا آمدند. سید مصطفی موسوی، پدر ایشان از منتقدان خوانین و مأموران دولتی بودند و زمانی که امام خمینی پنج ماه بیشتر نداشت به شهادت رسیدند.
امام خمینی پس از مطالعه علوم اسلامی در خمین، برای تکمیل تحصیلات خود به اراک و از آنجا به قم رفتند و تدریس علوم فلسفی را در سن 27 سالگی آغاز کردند. با شدت گرفتن اقدامات ظالمانه حکومت پهلوی، ایشان نیز به انتقاد از رژیم و سپس مبارزه از طریق آگاهی رسانی به مردم مسلمان ایران پرداختند.
امام خمینی؛ دوران جوانی
آن طور که در بیوگرافی امام خمینی آمده است، دوران جوانی ایشان با مهاجرت به اراک و تحصیل در حوزه علمیه در سال 1330 هجری شمسی آغاز شد. او نزد شیخ محمد گلپایگانی منطق و نزد آقاعباس اراکی شرح لمعه را تحصیل نمود. چند ماهی از ورود ایشان به حوزۀ علمیۀ اراک نگذشته بود که آیتاللّه شیخ عبدالکریم حائری، به درخواست روحانیون قم به آن شهر مهاجرت کرد و حوزۀ علمیۀ قم را تأسیس نمود. حدود چهار ماه بعد از مهاجرت آیتاللّه حائری، آقا روحاللّه نیز به قم هجرت نمود به ادامۀ تحصیل مشغول گردید.
اخلاق نیکو
امام خمینی (س) خویش را به اخلاق دینی متخلص کرده بودند، و با وجود اشتغالات فکری و ذهنی اهل شوخی و مزاح نیز بودند، و همیشه لبخند بر لب داشتند، تا جایی که از نوه های ایشان، خانم ها نعیمه و عاطفه اشراقی نقل شده است که هر کدام گمان می کردیم امام ما را بیشتر از بقیه دوست دارد، چرا که همیشه به همه لبخند می زد، حسن معاشرت امام و رفتار انسانیشان می تواند الگویی برای همه افراد باشد
امام خمینی (س) خویش را به اخلاق دینی متخلص کرده بودند، و با وجود اشتغالات فکری و ذهنی اهل شوخی و مزاح نیز بودند، و همیشه لبخند بر لب داشتند، تا جایی که از نوه های ایشان، خانم ها نعیمه و عاطفه اشراقی نقل شده است که هر کدام گمان می کردیم امام ما را بیشتر از بقیه دوست دارد، چرا که همیشه به همه لبخند می زد، حسن معاشرت امام و رفتار انسانیشان می تواند الگویی برای همه افراد باشد
ساده زیستی در عین آراستگی
حضرت امام خمینی همیشه در حد پایین ترین افراد جامعه زندگی می کردند، در حالی که امکان زندگی در شرایط مالی بهتر برای ایشان فراهم بود، اما ایشان ساده زیستی را برگزیده بودند، ایشان در گرمای طاقت فرسای نجف حاضر به خرید پنکه یا گذراندن شب در منطقه خنک تری مثل کوفه نشدند اما در عین حال همیشه برخلاف بسیاری از طلبه های آن روزگار به ویژه علمای پیرمرد بسیار مرتب و آراسته در خانواده و جامعه حضور می یافتند. از اطرافیان ایشان نقل شده است که آیینه ای در اتاقشان نصب کرده بودند که مکرر ظاهر خود را با استفاده از آن مرتب می کردند، همه لباس های خود را حتی پیژامه و دستمالشان را اتو می کردند، لباس منزل و لباسی که برای ملاقات ها در نظر داشتند متفاوت بود، و گاهی روزانه چند بار برای ملاقات لباس ها را عوض می کردند و همیشه آن ها را مرتب تا کرده و پارچه سفیدی روی آن می کشیدند، همیشه اطراف اتاقشان بوی عطر به مشام میرسید و موارد بسیار دیگری که نشان می دهد ایشان همچون یک مسلمان واقعی در عین حال که مقید به ساده زیستی و قناعت بودند به آراستگی ظاهر و نظافت بسیار اهمیت می دادند.
در خاطرات اطرافیان امام موارد بسیاری در این زمینه نقل شده است، به طور مثال آمده است که امام، هفته خود را به دو قسمت کرده بودند و در هفته، دو بار استحمام می کردند. یکی صبح جمعه همراه با غسل جمعه و صبح سه شنبه وسط هفته. در این دو روز اصلاح سر و صورت را هم انجام می دادند و برای اصلاح سر از فرزندان و یا خانم کمک می گرفتند و لباسهای خود را تعویض می کردند و لباس پاکیزه می پوشیدند.
خانم زهرا مصطفوی، دختر امام نیز در ارتباط با آراستگی ایشان این طور نقل کرده اند: امام هر روز هفت بار عطر یا ادکلن می زدند. چون بین دو نماز مستحب است عطر بزنند و ریش خود را شانه کنند، لذا هم عطر، هم شانه در سجاده شان بود. و حتی در نوع گذاشتن تسبیح به مستحبات و نظم اهمیت می دادند و تسبیح را به صورت خاصی بالای سجاده قرار می دادند.
شجاعت و آرامش خاطر
حضرت امام فردی بسیار شجاع و دلیر بودند که این ویژگی ایشان در جای جای حیات مبارکشان به ویژه در دوران مبارزات به وضوح به چشم می خورد، این خصلتشان تا حدی بروز می یابد که از ایشان نقل شده است که در موقعیت هایی گفته اند: «اصلا نمی دانم ترس چیست؟» در این خصوص دکتر پورمقدس یکی از پزشکان معالج ایشان می گوید: اصلاً ترس در تن امام وجود نداشت؛ چرا که از نظر فیزیولوژی و پزشکی، کسی که بترسد، ماده ای در بدنش ترشح می شود به نام «آدرنالین» و این ماده در ضمن ترسیدن، مسئول تظاهرات ترس است؛ یعنی باعث افزایش تعداد ضربان قلب می شود، رنگ انسان سفید می شود، بدن به لرزش و ارتعاش درمی آید، فشار خون بالا می رود و حالت نامطلوبی در شخص ایجاد می شود و ما که دقیقاً هشت نه سال نبض امام در دستمان ... بود و حتی این اواخر که قلب ایشان به طریقه «تله مانیتور»... کنترل می شد... و در این مدت ناملایمات زیادی رخ داده بود... هرگز ندیدیم ضربان قلب امام بالا رود.
روحیه امیدوار و خستگی ناپذیری
امام در سخت ترین شرایط از جمله بعد از حمله عوامل رژیم شاه به مدرسه فیضیه روحیه امیدوار خود را از دست ندادند، و با جملات امیدبخش جامعه بودند، ایشان پس از آن حادثه فرمودند: «این ها می روند، شما می مانید، ایستادگی کنید، این ها باطل اند» همین جملات ایشان نور امید را در دل ها روشن می کرد.
ایشان علاوه بر امیدواری بسیار خستگی ناپذیر بودند و در مقابل افرادی که در مقابل ایشان اظهار خستگی می کردند، می گفتند: «من از همه شما اولی به خسته شدن هستم» که این گفتارشان کاملا صحیح بود، و با این جملات نشان می دادند که با وجود این امر همچنان استوار در راه حق ایستادگی و حرکت می کنند و همین خستگی ناپذیری ایشان موجب استواری و حرکت مسئولین و مردم میشد
تکامل و رشد مستمر و مداوم
حضرت امام خمینی (س) در تمام طول حیات پربرکتشان به رشد و تکامل شخصیت خویش و حرکت در این مسیر الهی اهتمام می ورزیدند، این امر را می توان در موقعیت های مختلفی از زندگی ایشان مشاهده کرد، مثلا ایشان پس از پیروزی انقلاب همه ساله در طول ماه مبارک رمضان ملاقات هایشان را تعطیل می کردند، و پس از ماه مبارک رمضان زمانی که اطرافیان به دیدار ایشان میرفتند اذعان داشتند که ایشان به طور محسوسی نورانی تر شده اند، یعنی در آن سن بین هشتاد تا نود سالگی هم تقید به عبادات، آثار خود را در ایشان به وضوح آشکار میکرد.
برنامه ریزی و نظم در امور روزمره
یکی از ویژگیهای شخصیتی امام خمینی اهمیت دادن به برنامه ریزی بود. ایشان ساعات خود را در شبانه روز به بخش هایی همچون استراحت، عبادت، مطالعه، رفت و آمد و ... تقسیم کرده بودند و در انجام تمام امور خود به این برنامه ریزی مقید بودند، و کارهایشان را بر مبنای همین برنامه از پیش تعیین شده انجام می دادند، شایان ذکر است که این برنامه ریزی متناسب با برنامه خانواده ایشان انجام شده بود.
برنامه ریزی های ایشان صرفا به زمان های طولانی اختصاص نداشته و حتی برای زمان های کوتاه مثل فاصله پیش از صرف غذا، یا پخش اخبار نیز برنامه از پیش تعیین شده داشته اند، به طور مثال نقل شده است که زمانی ایشان را برای صرف شام صدا زدند، و امام می فرماید: هنوز ده دقیقه به وقت شام مانده است، که نشان از این دارد که برای آن زمان نیز برنامه ای در نظر گرفته بوده اند، و همین برنامه ریزی ایشان بر سایر افراد نیز تاثیرگذار بوده است
تقید به انجام ورزش روزانه
امام خمینی (س) به انجام روزانه ورزش بسیار اهمیت می دادند و در این رابطه می فرمودند: «عقل سالم در بدن سالم است. ورزش همان طور که بدن را تربیت می کند... عقل را هم سالم می کند و اگر عقل سالم شد، تهذیب نفس هم دنبال او باید باشد. شما همان طور که ورزش می کنید و اعصاب خودتان را قوی می کنید، و ان شاء الله برای مملکت و آتیه مملکت مفید خواهید شد، لازم است که همه ابعاد وجودی خودتان را تحت تربیت ورزشی درآورید.»
ایشان در طول عمر بابرکت خود به ورزش های همچون فوتبال، کوهنوردی، شنا، ژیمناستیک، پرش طول و ارتفاع، ورزش های باستانی و کشتی اشتغال داشته اند، و پس از افزایش سن به پیاده روی و کوهنوردی می پرداختند و هرگز حتی در دوران زندان انفرادی و یا زندگی در نجف پیاده روی و قدم زدنشان را ترک نکردند، در توصیه هایشان به فرزندان و نوه ها آمده است: «در ساعت تفریح، درس نخوانید و در ساعت درس خواندن، تفریح نکنید؛ هر کدام در جای خود» و نیز می فرمودند: «من، نه یک ساعت تفریحم را گذاشتم برای درس و نه یک ساعت وقت درسم را برای تفریح گذاشتم».
ویژگی های شخصیتی امام خمنیی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای
اغلب آن صفاتى که در زمامداران مختلف عالم، مایه امتیاز آنها مىشد، تا آنجایى که من بررسى کردم و به ذهنم رسیده است ما در امام مجتمع مىدیدیم.
او، هم عاقل بود، هم دوراندیش بود، هم محتاط بود، هم دشمنشناس بود، هم به دوست اعتماد مىکرد و هم ضربهاى را که به دشمن وارد مىکرد، قاطع وارد مىکرد. همه صفات و خصوصیاتى که براى یک انسان لازم است تا بتواند در چنین جایگاه حسّاس و خطیرى انجام وظیفه کند و خدا و وجدان خود را راضى نماید، در این مرد جمع بود...»
آیت الله خامنه ای در ادامه امام را انسانی می دانند که در هنگام جنگ و در وضعیت صلح توان تصمیم گیری دارد، همچنین در هنگام مواجه کشور با دشمنان و اداره کشور نیز قادر به تصمیم گیری است، اما همین فرد مقتدر و با اراده در زندگی خصوصی خود انسانی زاهد، عارف و منقطع از دنیاست. ایشان در ادامه منظور از دنیا را «دنیای بد» می دانند و می گویند امام معتقد بود دنیای بد، آن چیزی است که در درون انسان است، و ظواهر طبعیت و درخت و اختراعات و مانند آن ها دنیای بد نیست، بلکه نعمت های خداست که باید آباد شود، امام دنیای بد را خودخواهی، افزون طلبی و احساس تعلق در درون انسان ها می دانست، و در نهایت مجدد تاکید می کنند که امام از این دنیای بد به کلی منقطع بوده است
#تلنگر
🌷شهداهمیشه آنلاین هستند
کافیه دلت❤️رو بروزرسانی کنی!
اون موقع
میبینی که در تک تک
لحظات درکنارت
بودند و✨
هستند و✨
خواهند بود✨
هرروز
زنده نگاه داشتنِ یادِ
🌷شهدا🌷
کمتر از شهادت نیست.
•••┈✾~🍃♥️🍃~✾┈•••
🌹25 شوّال شهادت امام صادق علیه السلام
♦️امام صادق علیه السلام در سال 148 هـ در چنین روزی وفات یافت. (1) در شهادت حضرت، نیمه ی رجب (2) و نیمه ی شوّال (3) و 25 رجب (4) را هم گفته اند.
♦️اکثر قریب به اتّفاق شهادت آن حضرت را در ماه شوّال می دانند. (5)
♦️شهادت آن حضرت به سبب انگور زهر آلودی بود که منصور به آن حضرت خورانید. مدّت امامت آن حضرت 34 سال و عمر شریفشان 65 سال بود.
♦️دوران امامت آن حضرت همزمان با هفت نفر از زمامداران غاصب بود که عبارتند از :
♦️هشام بن عبدالملک، ولید بن یزید بن عبدالملک، یزید بن ولید، ابراهیم بن ولید و مروان حمار از بنی امیّه و سفاح و منصور دوانیقی از بنی عبّاس.
♦️فرزندان آن حضرت هفت پسر و سه دخترند :حضرت موسی بن جعفر علیه السلام، اسماعیل، عبدالله، محمّد دیباج، اسحاق، علی عریضی (علی بن جعفر مدفون در قم)، عبّاس، ام فروه، اسماء، فاطمه. (6)
📚 منابع :
1. قلائد النحور : ج شوال، ص 139. و ... .
2. تاج الموالید : ص 44. و ... .
3. شرح احقاق الحق : ج 28، ص 507. و ... .
4. جنات الخلود : ص 29.
5.کافی : ج 1، ص 472. و ... .
6. مناقب آل ابی طالب علیهم السلام : ج 4، ص 280. بحار الأنوار : ج 47، ص 241.
🌍
زیارتنامه امام صادق (ع)
بسم الله الرحمن الرحيم
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الإِمَامُ الصَّادِقُ.
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الوَصِيُّ النَّاطِقُ.
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الفَاتِقُ الرَّاتِقُ.
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا السَّنَامُ الأَعْظَمُ.
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الصِّرَاطُ الأَقْوَمُ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مِفْتَاحَ الخَيْرَاتِ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا مَعْدِنَ البَرَكَاتِ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا صَاحِبَ الحُجَجِ وَالدَّلالاتِ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا صَاحِبَ البَرَاهِينِ الوَاضِحَاتِ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نَاصِرَ دِينِ اللَّهِ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نَاشِرَ حُكْمِ اللَّهِ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا فَاصِلَ الخِطَابَاتِ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا كَاشِفَ الكُرُبَاتِ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَمِيدَ الصَّادِقِينَ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا لِسَانَ النَّاطِقِينَ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا خَلَفَ الخَائِفِينَ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا زَعِيمَ الصَّالِحِينَ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا سَيِّدَ المُسْلِمِينَ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا كَهْفَ المُؤْمِنِينَ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا هَادِيَ المُضِلِّينَ.
السَّلامُ عَلَيْكَ يَا سَكَنَ الطَّائِعِينَ.
وَالسَّلامُ عَلَيْكَ وَعَلَى العَبَّاسِ عَمِّ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُه
صلوات خاصه امام صادق علیه السلام
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ الصَّادِقِ خَازِنِ الْعِلْمِ الدَّاعِی إِلَیْکَ بِالْحَقِّ النُّورِ الْمُبِینِ اللَّهُمَّ وَ کَمَا جَعَلْتَهُ مَعْدِنَ کَلامِکَ وَ وَحْیِکَ وَ خَازِنَ عِلْمِکَ وَ لِسَانَ تَوْحِیدِکَ وَ وَلِیَّ أَمْرِکَ وَ مُسْتَحْفَظَ دِینِکَ فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِیَائِکَ وَ حُجَجِکَ إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ
خدایا درود فرست بر جعفر بن محمد صادق، خزانه دار دانش، دعوتکننده به سوى تو بر پایه حق، آن نور آشکار! خدایا چنانکه او را قرار دادى معدن کلامت، و وحیات، و خزانه دار دانشت، و زبان توحیدت و سرپرست فرمانت، و نگهدارنده دینت، پس بر او درود فرست؛ بهترین درودى که بر یکى از برگزیدگانت، و حجّتهایت فرستادی که تو ستوده و بزرگوارى
📗 مفاتیح الجنان
💠جشنواره بزرگ قرآنی«بهترین پناه»
💠عنوان مسابقه: گنج ناشناخته پدری
(نامه ۳۱ نهج البلاغه)
✅ارسال پاسخ صحیح به صورت یک عدد ده رقمی به :
10000114261
⏰مهلت:تا 20 خرداد ماه 1400
🎁جوایز:10 جایزه چهار میلیون ریالی
🔰جشنواره بزرگ قرآنی بهترین پناه
@mouddaroulquran
#بندگےبہ_سبک_بݩدھ
🌼ترک نمازصبح: #نورصورت راازبین می برد...
🌼ترک نمازظهر: #برکترزق راازبین می برد...
🌼 ترک نمازعصر: #طاقتبدن راازبین می برد...
🌼ترک نمازمغرب: #فایدهفرزند را ازبین می برد...
🌼ترک نمازعشا: #ارامشخواب راازبین می برد ...
#به_وقت_بندگی
#نماز_اول_وقت
👈 ✅کانال درسهایی از قرآن
استادقرآئتی(طرح اُنس باقرآن)
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
🆔http://sapp.ir/tarheonsebaquran1 https://eitaa.com/tarheonsebaquran http://t.me/tarheonsebaquran
💢ما تو زندگی خواه ناخواه از محیط اطرافِ خودمون تاثیر میگیریم و اصطلاحاً به خودمون رنگ میگیریم
👈🏻امّا چه بهتر که از بین همه این رنگها رنگ خدایی بگیریم
و این سفارش قرآن کریم است
🔰سوره مبارکه بقره آیه ﴿۱۳۸﴾〖صِبْغَةَ اللَّهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً〗
رنگ خدایی بپذیرید و چه رنگی از رنگِ خدایی بهتر است؟!
🔹فیلمای سیاه و سفید رو دیدی؟ دیدنشون به هیـــچ عنوان لطف تماشای یه فیلم رنگی رو نداره
🔹هـــــر چی غیر خــدا هــــر چقدرم رنگی به نظر بیاد باز در برابر رنگ خــدا سیاه و سفیده
نذاریم زندگیمون با غفلت سیاه و سفید شه...رنگش کنیم...رنگِ خـُـدا
👈🏻خیلی راحت میتونیم نیّتهامون رو خدایی کنیم و به همه کارهامون رنگ خدایی بزنیم
🔹مثلاً هر وقت میخوایم صورتمون رو بشوریم قصد وضو کنیم و وضو بگیریم اینطوری هم دست و صورتمون رو شستیم و هم عبادت کردیم
🔹هر وقت میخوایم بشینیم مثل پیامبر (صلی الله علیه وآله ) رو به قبله بنشینیم هم نشستیم و هم یاد خدا بودیم
🔹اگر میخوایم درس بخونیم به جای مدرک و مقام برای رضایِ خدا درس بخونیم که به دینِ خدا خدمتی بکنیم هم درس خوندیم و هم عبادت کردیم
🔹اگر میخوایم برای خانواده مون لباس نو بخریم به مناسبت یکی از اعیاد مذهبی بخریم هم خرید کردیم و هم عبادت
👈🏻و خلاصه اینکه تو هر کار کوچیک و بزرگی که انجام میدیم یه ردّپایی از خدا باشه
درس میخونیم👈🏻برای خدا
کار میکنیم👈🏻برای خدا
زندگی میکنیم👈🏻برای خدا
نفس میکشیم👈🏻برای خدا
👈 ✅کانال درسهایی از قرآن
استادقرآئتی(طرح اُنس باقرآن)
🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
🆔http://sapp.ir/tarheonsebaquran1 https://eitaa.com/tarheonsebaquran http://t.me/tarheonsebaquran