📣قابل توجه طلاب سطح سه و چهار
🍃گروه علمی_آموزشی تاریخ جامعه الزهرا سلام الله علیها، با همکاری معاونت پژوهش برگزار میکند؛
"کارگاه سه روزه مهارت های
پایاننامهنویسی"
🔹️ کارگاه طرح نامه نویسی: (سرکارخانم دکتر طیبی _سه شنبه ۱۹ بهمن ساعت ۸ تا ۱۱)
🔹️کارگاه روشهای جستجوی پیشرفته و پردازش اطلاعات(سرچینگ ..)
(حجه الاسلام روستایی_چهارشنبه ۲۰ بهمن ساعت ۸ تا ۱۱)
🔹️کارگاه روش علمی تدوین و ارائه گزارش تحقیق (سرکارخانم دکتر طیبی _پنج شنبه ۲۱ بهمن ساعت ۸ تا ۱۱)
🔴مهلت ثبت نام: تا۱۶ بهمن
🔹️متقاضیان جهت ثبت نام، به آیدی زیر پیام دهند👇👇
@Tarhname1
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
🔰اختتامیه همایش بین المللی حمزه علیه السلام
✅این همایش روز پنجشنبه ۱۴ بهمن ماه جاری با پخش بیانات مقام معظم رهبری در خصوص حضرت حمزه(ع) در قم برگزار خواهد شد.
❇️ از دیگر برنامههای همایش تدوین و راه اندازی نرم افزار حضرت حمزه (ع) برای جمع آوری مجموعه آثار پیرامون این شخصیت، نام گذاری یکی از خیابانها به نام حضرت حمزه (ع) با همکاری شهردار قم خواهد بود.
🗓زمان پنج شنبه تاریخ ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ش_اول رجب ۱۳۴۳ ه.ق
🔴مکان: باجک فلکه جهاد . مدرسه امام خمینی ره . سالن قدس
🆔https://eitaa.com/jz2602
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#ویژگی_امام_علی علیه السلام
#برتری_صحابه
#کتب_اهل_سنت
تنظیم: سرکار خانم زهرا سادات حسینی
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#ویژگی_امام_علی علیه السلام 28
#برتری_صحابه
🌟علی کنفسسسی 1🌟
ابوذر(رض) می گوید که پیامبر خاتم صل الله علیه (و آله) و سلم می فرمود:
〽️"باید بنو ولیعه ی(حاکمان سرزمین حضرموت) از این شیوه دست بردارند در غیر این صورت" مردی را به سوی آنان روانه می کنم که مانند خودم است" وی در میان آنان امر من را به اجرا در آورد،مبارزانش را می کشد و فرزندانشان را به اسارت می گیرد."ابوذر می گوید:شگفت زده از سخن حضرت بودم که عمر از پشت،پهلوی من را گرفت و گفت :مقصود پیامبر صل الله علیه (وآله)و سلم کیست؟گفتم مقصودشان تو و رفیقت(ابوبکر) نیست.عمر گفت:پس چه کسی است؟گفتم:کسی که کفش را وصله می زند و (حضرت) علی (علیه السلام مشغول وصله زدن کفش بود.🔅
📒السنن الکبری،للامام النسائی (المتوفی 303 ه)جلد 7،ص 434،روایت شماره 8403،ط موسسه الرساله
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
قسمت دوم
🅾پاسخ به افسانه ی تاریخی #خواستگاری _امام _علی علیه السلام از دختر #ابوجهل🅾
👌 در کتب_ اهل_ سنت
👈 از#کتب_اهل_سنت
در قسمت گذشته به بررسی یکی افرادی که اين حديث به او منسوب است پرداختیم.
در این هفته برای اتمام بخش بررسی سندی به ♨️سه شخصیت مطرح در این حدیث می پردازیم.
تا از این گذر فضای ذهنی صدور و نشر این گزارش را نیز تحلیل کنیم.
⭕️ب.زهری
"بخاری در کتاب «خمس» به نقل از زُهْرى می نویسد: هنگامى كه على بن الحسين(علیه السلام) بعد از كشته شدن حسين بن على(علیه السلام) از نزد يزيد بن معاويه به مدينه آمد، مِسْوَر بن مخرمه به ديدار او رفت و گفت: آيا درخواستى از من دارى كه آن را انجام دهم؟ على بن الحسين فرمود: « نه...».
آنگاه مِسْوَر بن مخرمه به علی بن الحسین(علیه السلام) رو کرد و گفت: آن روز که على بن ابى طالب(علیه السلام)، دختر ابوجهل را در ...."
📌صحيح بُخارى، کتاب خمس؛ ج 3،حدیث 1132، شماره 2943.
🖍زهری كسى است كه بزرگانی از خود اهل سنت او را از جمله منحرفان و از دشمنان امير مؤمنان على (عليه السلام) و اهل بيت(عليهم السلام) دانسته اند؛ مثلا ابن عبدالبرّ یکی از علمای اهل سنت، زهری را شخصی دروغ گو می داند و همچنین ابن معین و ابن ابى الحديد و...
(📌 استیعاب؛ ج 2، ص117؛ کاشف؛ ج 2، ص301؛ شرح نهج البلاغه؛ ج4، ص102)
🖍همچنین ابن خَلّكان درباره دشمنی زُهْرى با اسلام و پيامبر(صلّى اللَّه عليه وآله) و اهل بيت او(عليهم السلام) می نویسد: او این دشمنی را از پدرانش به ارث برده است.
(📌 وفیات الاعیان، ج4، ص 178)
🖍و نیزعلّامه دهلوى در كتاب «رجال المشكاة» در شرح حال زُهْرى مىگويد: وی به كمىِ ديانت و ديندارى دچار شده بود و در دستگاه امویان به ثروت اندوزی پرداخته بود که این امر باعث سرزنش وی توسط دانشمندان و زاهدان معاصر او شده بود.
(📌تهذیب التهذیب، ج 4، ص 204؛ تحف العقول عن آل رسول؛ ص 274و277 و احیاء علوم الدین، ج2، ص 143)
👌نکته ی حائز اهمیت این است که آیا واقعا حتی در نگاه برون مذهبی واقعی به نظر می آید که امام سجاد علیه السلام برای زهری چنین داستانی را آن هم منتسب به جد بزرگوارشان تعریف کند؟آن هم زهری که در تعلقش به دستگاه حکومت آن روز شیعه و سنی اتفاق دارند.
👌در بررسی شخصیت و احوال زهری نکات فراوانی است که به همین مقدار در کشف حقیقت بسنده می کنیم .
⭕️شعبی
🖍کوتاه ترین معرفی از اون این است شعبی همان کسی است که گفته است به خدا قسم (حضرت) علی (علیه السلام) یک بار هم قرآن را نخواند، تا از دنیا رفت. «سمعت الشعبی یحلف بالله لقد دخل علیٌّ حفرته و ما قرأ القرآن».
🔺برای آشنایی با بعد منفور او در#کتب_اهل_سنت رجوع کنید به(📌الدینوری، ابومحمد عبد الله بن مسلم ابن قتیبة (متوفاى276هـ)، تأویل مختلف الحدیث،ص 110، تحقیق : محمد محیی الدین الأصفر، ناشر: المکتب الاسلامی - مؤسسة الإشراق، الطبعة: الطبعة الثانیة- مزیده ومنقحة 1419هـ - 1999م.)
👌ضمن این که تناقض این گفته از او با تواترات تاریخی و احادیث متعدد و متفاوتی از جمله سری احادیثی که در#ویژگی _امام_علی علیه السلام عرضه شد مثل «عَلِیٌّ مَعَ الْقُرْآنِ وَ الْقُرْآنُ مَعَ عَلِی» یا اخباری که نقل می کنند که جمع کننده ی قرآن و تنظیم کننده آن پس از پیامبر صل الله علیه و آله و سلم حضرت امام علی علیه السلام است.
👌حتی فارغ از روایت های گسترده و فراوان متعارض با صرف وجود همین داده ی تاریخی از اشخاص آیا می توان به چنین نقلی از آنان اعتناء کرد؟چون از دیدگاه عقل هم قابل پیش بینی است که چنین افرادی چه روایت های تاریخی را جعل و سناریو سازی و نقل خواهند کرد.
بر اساس قواعدى كه در كتابهاى علوم حديثى مقرّر شده، و با استناد به آنچه كه محقّقان و شارحان حتی# اهل_سنت اخبار و روايات گفته اند، از احادیث جعلى، داستان ساختگى، و حكايتى ساخته و پرداخته می باشد.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این الرجبیون؟
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
کتاب«سفرنامه اولئاریسوس»، نوشته آدام اولئاریوس که به قلم احمد بهپور به زبان فارسی برگردانده شده است. در این سفر بخش مربوط به ایران سفرنامه ارائه شده است.
📖📝 ساختارکتاب
سفر اولئاریوس به همراه هیئتی تحت ریاست اتوبروگ مان که اولئاریوس در آن هیئت سمت دبیر کل و مشاور را داشته صورت گرفته است. سفرنامه اولئاریوس، مشتمل بر سفر به مسکو و ایران ، در شش دفتر تنظیم شده است که از فصل سیزدهم (دفتر چهارم) مربوط به ایران میشود و این ترجمه از همین جا آغاز شده است. مترجم به جهت این که خواننده متحیر نشود، دفتر چهارم را دفتر اول و فصل سیزدهم این دفتر را فصل اول آن قرار داده است؛ لذا کتاب مشتمل بر سه دفتر و هر یک از دفترها مشتمل بر فصول مختلفی است.
#سفرنامه
🗓🗞📖وضعیت کتاب
فهرست مطالب کتاب در ابتدای اثر آمده است. در انتهای کتاب نیز فهرست مکانها و اعلام و تصاویری از شخصیتها، مکانها، چند نمونه از سکهها، نماهایی از شهرهای صبا، شماخی، اردبیل و نیز نقشه مسیر سفر دیده میشود.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
ا👀👁🗨یرانیان از نگاه اولئاریوس
اولئاریوس در سفرنامه اش مینویسد که ایرانیان به خاطر مذهبشان مردمان بسیار تمیزی هستند. آنها نه تنها اتاقهای خود را تمیز نگه میدارند، بلکه در تمیز نگه داشتن لباس هایشان هم میکوشند و ثروتمندانشان لباسهای نیمدار یا کثیف خود را دور میاندازند. ایرانیان مردمی با ذوق، باهوش، فهمیده، مهربان، مهمانواز، خوشرو و در موقع صحبت بسیار مؤدب میباشند، فقط در گفتن حقیقت بسیار صرفه جو هستند. پسر بچهها خواندن و نوشتن را فرا میگیرند و ملا آنها را درس میدهد. بعضی از جوانان ایرانی، فلسفه ، شعر و شاعری، هندسه ، ستاره شناسی ، فیزیک ، حقوق و طب را میآموزند و کسی که در تمام این مباحث تخصص یابد فیلسوفش نامند. اهمیت نوشتههای اولئاریوس در این است که او به عنوان یک ناظر خارجی در مورد فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی گزارش میکند. گرچه او خود یک مسیحی معتقد و مؤمن است؛ ولی در توصیف ایرانیان مسلمان سعی میکند، موضع بی طرفی خود را حفظ و بدون هرگونه تعصب مذهبی، با نگاهی محترمانه نسبت به توصیف مراسم مذهبی و آداب و رسوم ایرانیان اقدام کند.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j