با وجود مشابهتهای آداب و رسوم رایج در چهارشنبه سوری و جشنی به نام آخری چهارشنبه (رجوع کنید به ماسه، ج ۱، ص۱۵۰، پانویس ۵) که در آخرین چهارشنبه ماه صفر از تقویم قمری به ویژه در هند و پاکستان برگزار می شود (رجوع کنید به د.اردو، ذیل «آخرین چهارشنبه»)، بعید است که این جشن چنان که پنداشته شده است (رجوع کنید به د. ایرانیکا، همانجا)، دگردیسیِ چهارشنبه سوری در نتیجه فشار و سخت گیری علمای متشرع بوده باشد (رجوع کنید به د. اردو، همانجا)، زیرا دست کم می دانیم که در روزگار اقتدار کامل علما و فقهای شیعه در عصر صفوی نیز این جشن به طور آشکار و عمومی برگزار می شده است (رجوع کنید به اولئاریوس، ص ۷۷ـ ۷۹؛ ماسه، ج ۱، ص ۱۵۸)
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
پژوهشیار.apk
8.71M
📣 برای اولینبار در ایران🇮🇷
نرمافزار #اندروید پژوهشیار (#آنلاین)
✅هر آنچه یک پژوهشگر به آن، نیاز دارد...
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
🔹 مصاحبه کوتاه با خبرگزاری فرانس ۲۴ در باره همزمانی نوروز و ماه مبارک رمضان
چند روز پیش مصاحبه تلفنی کوتاهی با شبکه فرانس ۲۴ در باره همزمان نوروز و ماه مبارک رمضان انجام شد. به گزارش خبرگزاری شبستان (به نشانی: http://shabestan.ir/mobile/detail/news/1258327) این شبکه تلویزیونی فرانسوی گزارشی ویژهای در باره همزمانی مناسبت ملی نوروز و مناسبت دینی ماه رمضان منتشر و در آن به بخشهایی از مصاحبه به صورت زیر اشاره کرده است:
فرانس ۲۴ در گزارش خود به نقل از محسن الویری، روحانی شیعه و تاریخنگار نوشت: شکی نیست که نوروز یک جشن ملی است که قبل از اسلام وجود داشته است. اما با هیچ یک از آموزههای اسلام مغایرتی ندارد. الویری می گوید: نوروز به حفظ طبیعت توجه دارد و خواستار رفع اختلاف بین مردم و احترام به سالمندان و دیدار اقوام است. اینها ارزشهایی است که اسلام به آن سفارش کرده و به آن علاقهمند است. در این گزارش آمده است: مردم ایران امسال سنتهای نوروزی را با آیینهای ماه مبارک رمضان که سوم فروردین ۱۴۰۲ آغاز میشود، تلفیق میکنند و از طلوع صبح تا غروب از خوردن و آشامیدن پرهیز میکنند. این جشن نوروزی ۱۲ روز پس از سال نو در روز «سیزده بدر» و یا «روز طبیعت» پایان می یابد، اما امسال روز طبیعت با انتظار زمان افطار و گردهم آمدن روزهدار در فضای سبز به پایان می رسد. در این گزارش آمده است: در فقه شیعی آمده است که اگر مومنان از شهری که در آن سکونت دارند، مسافت معینی را طی کنند، مسافر محسوب می شوند و ممکن (و با این روش میتوانند) روزه نگیرند.
۲۹ اسفند ۱۴۰۱
@MohsenAlviri
واكاوی بدعت انگاری جشن نوروز.pdf
176.3K
آيا از منظر روايات اسلامی جشن نوروز بدعت است؟
پاسخ پرسش فوق را در اين نوشتار مطالعه كنيد
با ما همراه باشيد
@rustaei110
13921224_8088_128k.mp3
5.55M
🎙 ظهور و سقوط مصدق | پشتیبانی آیتالله کاشانی
🌸من به جوانان عرض میکنم، با تاریخ گذشته نزدیک کشورتان آشنا شوید؛ چون یکی از راههای فریب و اغواگری، تحریف تاریخ است که امروز متأسفانه این کار بهوفور صورت میگیرد. مرحوم کاشانی کسی است که به کمک او دکتر مصدّق و دیگر سرانِ نهضت ملی شدن صنعت نفت توانستند حمایت مردم را به این حرکت جلب کنند؛ والاّ حمایت مردم جلب نمیشد...
۱۳۹۲/۰۵/۲۸
تنظیم: سرکار خانم مریم صفری
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
نوروز در احادیث
#علامه مجلسی روایتی به نقل از پیغمبر اکرم صلیالله علیه و آله نوشته است با این مضمون که: «گروهی از مردم ایران که به تازگی مسلمان شده بودند، در یکی از جشنهای نوروز، جامی از جنس نقره و پر از حلوا به عنوان هدیه برای رسول خدا صلیالله علیه و آله آوردند. آن حضرت پرسیدند: این چیست؟ جواب دادند که: امروز #نوروز، #عید بزرگ ایرانیهاست. حضرت فرمودند: کاش هر روز بر ما نوروز بود.»
حجتالاسلام و المسلمین علی علم الهدی، کارشناس دینی و پژوهشگر و نویسنده
#انجمن_تاریخ_جامعه_الزهرا
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j