20180529145659-9484-199.pdf
434K
تسلیت باد شهادت امام هادی(ع)
تقدیم مقاله :
بررسی سیر تطور گزارش شعر سرایی امام هادی علیه السلام نزد متوکل
نویسنده : منصور داداش نژاد و لیلا شریفی
منبع: تاریخ اسلام سال ۱۸ پاییز ۱۳۹۶ شماره ۳
چکیده:
بر اساس گزارش های موجود در برخی از منابع، #امام هادی(ع) (م 254ق) در یکی از مجالس متوکل عباسی (ح 232 247ق) اشعاری در فنا و بی اعتباری دنیا خوانده و متوکل را تحت تأثیر قرار داده است. منابع موجود درباره پیشینه این شعر، سراینده آن، تعداد ابیات و برخی جزئیات دیگر آن، با هم تفاوت دارند. این پژوهش، درصدد است با رویکردی تاریخی و با مطالعه منابع تاریخی، حدیثی، تفسیر و ادبی، این رویداد را بررسی کند و سیر تطور گزارش آن را نشان دهد. یافته های پژوهش حکایت از آن دارد که شعر یادشده، از جمله اشعار عمومی است که پیشینه ای قبل از امام هادی(ع) دارد و در موقعیت های مربوط به یادکرد مرگ بر زبان آورده می شده و آن حضرت، تنها بدان تمثل کرده است. همچنین، انتساب این اشعار به امیر مؤمنان، علی(ع) و نیز اصالت ابیاتی که در منابع عصر صفوی ذکر شده، به استناد این منابع، قابل اثبات نیست.
تنظیم :سیده زهرا حسینی
#امام_هادی
@tarikh_j
با سلام و احترام 🌹
طبق برنامه کانال روزهای پنج شنبه معرفی اماکن تاریخی را داریم
عمارت سرخ جزیره هرمز که در زمان پهلوی برای فرح، همسر شاه ساخته شده است، در کنار قلعه تاریخی پرتغالیها قرار دارد. نمای بیرونی آن با خاک سرخ پوشیده شده که جلوه ی بسیار زیبایی به آن داده و توجه همه گردشگران و افراد را به خود جلب می کند.
معماری این عمارت به نحوی براساس شرایط منطقه ای و محیطی آن ساخته شده، این عمارت از تمام بناهای آن منطقه که در زمان خود وجود داشته پیشرفته تر بوده است. نحوه و سبک قرار گرفتن پنجره ها و همچنین طرح هایی که بر روی درب ها وجود دارد مثال زدنی است. در جای جای ساخت این عمارت از خاک ها و داشته های خود جزیره استفاده شده که باعث شده به عمارتی خود ساخته از هرمز که نماد زیبایی های جزیره است تبدیل شود.
بعد از پیروزی با شکوه انقلاب اسلامی این عمارت به هیئت رزمندگان اسلام تغییر پیدا کرد. در حیاط این عمارت اگر نگاهی بیندازیم شاهد یک ستون در وسط آن خواهیم بود که جلوه ای بسیار زیبا به محوطه داده و مقبره دو شهید گمنام دفاع مقدس در کنار آن ستون قرار گرفته است.
این مکان به عنوان موزه خلیج فارس شناخته شده و تصاویری از نقشه های خلیج فارس و دریای مکران به چشم میخورد اغلب نقشه ها برای سالهای ۱۷۰۰ میلادی بودند
در نقشه ها دریای عمان به نام مکران آورده شده است
تنظیم: فاطمه میری طایفه
@tarikh_j
با سلام و احترام 🌹
جمعه شبتان بخیر و عافیت 🌹
طبق برنامه هفتگی کانال جمعه ها معرفی کتاب داریم
با تشکر
آشنایی با #استشراق و اسلام شناسی غربیان
مشخصات ناشر: مرکز بين المللی ترجمه و نشر المصطفی (ص)
نویسنده: محمد حسن زمانی
تعداد صفحات: 264
این کتاب در 11 فصل تدوین شده است و در پایان هر فصل نیز سوالاتی از سوی نویسنده برای درک بهتر مطلب طرح شده است. اثر حاضر در دو واحد درسی برای تمام رشته های علوم اسلامی تدوین یافته است.
دیدگاه های متفاوت صاحب نظران مسلمان نسبت به اهداف مستشرقان، تاریخچهْ #استشراق و مراحل شرق شناسی، اهداف و مکاتب استشراق، سیاسی، استعماری، علمی از موضوعات برجستهْ کتاب است.
تحولات اجتماعي، نيازهاي نوظهور فراگيران و مقتضيات جديد دانش، اطلاعات، مهارتها، گرايشها و ارزشهاي نويني را فرا ميخواند که پاسخگويي به آنها، ايجاد رشتههاي تحصيلي جديد و تربيت نيروهاي متخصص را ضروري مينمايد.
نوشتار حاضر با عنوان «آشنايي با استشراق و اسلامشناسي غربيان» براي رشتههاي علوم اسلامي، به منظور اطلاع طلاب و دانشجويان از روشهاي کاري و فعاليت مستشرقان در کشورهاي شرقي و اسلامي نگارش يافته تا با نگرشي دقيقتر، خطرات غرب را کشف نموده و آمادگي علمي براي خنثيسازي توطئههاي آنان و دفاع از حريم اسلام را پيدا کنند.
#استشراق
@tarikh_j