#غازان خان (۷۰۳-۶۹۴ ه. ق) که در نوجوانی از سوی پدرش، #ارغون، حاکم خراسان بود همراه امیر نوروز به آذربایجان آمد و بر تخت سلطنت نشست او به تشویق #امیر_نوروز مسلمان شده خود را محمود ملقب و هنگام جلوس، #مسلمانی خود را آشکار کرد. او به مسلمانان آزادی کامل داده، دستور براندازی کفر را صادر کرد، به دنبال این اقدام او صدها هزار مسلمان شدند.
غازان خان منصب #امیر_الامرائی را به امیر نوروز و وزارت را به صدر جهان داد ولی در سال ۶۹۶ امیر نوروز به اتهام ارتباط با سلطان مصر و مدتی بعد صدر جهان کشته شدند و وزارت را به خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی که در تدبیر و سیاست معروف بود رسید. به کمک خواجه اصلاحات و اقدامات بزرگی در زمینۀ مالیات، اوزان و مقادیر، امنیت راهها، رفاه سپاه، تهیه اسلحه، اصلاح تقویم، اصلاحات قضایی و... بناهای عام المنفعه و اوقاف صورت گرفت که به #اصلاحات #غازانی شهرت یافت.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
معماری ایلخانی
#گنبد_سلطانیه
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#اولجایتو (سلطان محمد خدابنده، ۷۱۶-۷۰۳ ه. ق) فرزند ارغون در زمان برادرش غازان حاکم خراسان بود. او در #تحکیم مبانی اسلام و رفع ظلم و ستم سعی فراوان نموده به مذهب #شیعه اثنی عشری درآمده نام امامان اثنی عشر را در خطبه و سکه وارد نمود. ولی وزارت را به #رشیدالدین فضل الله داد و اصلاحات و آبادانی گستر شد، احداث شهر سلطانیه و فتح گیلان از اقدامات مهم اوست.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
معماری ایلخانی
#مسجد_کبود
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
وضعیت اجتماعی ایلخانان
☘☘☘☘☘
دورۀ حکومت ایلخانان که حدود یک قرن به طول انجامید باعث تغییرات اجتماعی، اقتصادی در ایران شد. هرج و مرج ناشی از سقوط خوارزمشاهیان و حضور اسماعیلیان در ایران و دستهبندیهای مذهبی در کنار حملۀ مغول که روحانیون در این حوادث بیتاثیر نبودند باعث سرخوردگی مردم شده، گرایش به تصوف فزونی گرفت به حدی که املاک و موقوفات و صدقات زیادی به شیوخ صوفیه اهدا میشد. اینان تا جایی نفوذ کردند که خان هم آنها را احترام کرد و کم کم در سیاست هم دخالت میکردند.
#ایلخانان در ابتدا بتپرست و پیرو آیین شمن بودند اما به تدریج #مسحیت و #یهودیت هم رواج پیدا کرد. از دورۀ غازاخان دورۀ حاکمان مسلمان ایلخانی شروع شد و اسلام دوباره #مذهب رسمی ایران گشت. مساجد فراوان ساخته شد اسلام سراسر قلمرو را فرا گرفت.
در این دوره ما شاهد رشد و حضور دانشمندان برجستهای مانند خواجه #نصیرالدین طوسی، شیخ جمال الدین مطهر حلی و مورخینی مثل عطا ملک جوینی، رشیدالدین فضل الله #همدانی، داوود بناکتی، #حمدالله_مستوفی و... هستیم که آثار تاریخی و ادبی با ارزشی به زبان فارسی پدید آوردند.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#رویدادهای_تاریخی
امروز یکشنبه ۹ خرداد ماه ۱۴۰۰ ،۱۸ شوال ۱۴۴۲ ه.ق مصادف با۳۰ می ۲۰۲۱ میلادی است.
۱_وفات عزالدّوله دیلمى(367ه.ق)
۲_وفات ابن ادریس حلّی( 598 ه.ق)
۳_ورود قوای استعماري انگليس به سرزمين اسلامی عراق (1293 ش)
۴_درگذشت "ناظم الاطباء" پزشك و لغت شناس ايرانی (1303 ش)
۵_رحلت فقيه اصولی آيت اللَّه "سيدمحمدباقر قاضي طباطبایی" (1326 ش)
۶_افتتاح بانك صادرات و معادن (1332 ش)
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
علل عدم گسترش و ناپایداری تشیّع در اندلس از ابتدای ورود اسلام به اندلس تا پایان دورة بنی حمود(92-449ق)
📚📚📚📚📚📚
نویسنده: سید احمدرضا خضری حسین خسروی
📚📚📚📚📚📚
منبع: مطالعات تاریخ اسلام سال ششم پاییز ۱۳۹۳ شماره ۲۲
با تسلط مسلمانان بر اندلس، به مرور آئین و فرهنگ اسلامی در میان ساکنان آنجا گسترش یافت. با این همه به رغم آن که اندیشه های مختلف دینی و گرایشهای گوناگون مذهبی، مجالی برای بروز و ظهور در اندلس (در دورة اسلامی) به دست آوردند، تشیّع در شمار معدود مذاهبی بود که اساساً فرصتی برای بیان مبانی اعتقادی خود به دست نیاورد و به سبب وجود عواملی چند، راه برگسترش و تثبیت اندیشه های شیعی در اندلس بسته شد . اندلس از زمان فتح تا سرنگونی خلافت اموی در قرطبه، ماهیتی اموی داشت که سیاست های خود را بر مبنای نادیده گرفتن حق اهل بیت استوار ساخته بود. در واقع امویان تلاش فراونی برای گسترش مذهب بر اساس دیدگاه های خود به عمل آوردند و با حمایت همه جانبه از مذهب مالکی، مجال هر گونه فعالیت را از دیگر مذاهب، خاصّه تشیّع سلب کردند. این موضوع باعث شد تا فعالیت ها و کوشش های پیروان تشیّع در اندلس به گونه ای آشکار محدود شده و شیعیان از بیان باورها و انجام مراسم مذهبی خود باز مانند.
https://b2n.ir/j98031
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j