هدایت شده از معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
💠 برگزاری کارگاه سه روزه «مهارتهای طرح نامه نویسی»
🎤 با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر هادی منش
📲 برگزاری کارگاه به صورت مجازی و حضوری در روزهای 22 و 29 مهر و 6 آبان
🗓 مهلت ثبت نام: 20 مهر
https://jz.ac.ir/post/9225
🆔https://eitaa.com/jz2602
#رویداد_تاریخی
🌺فداکاری بزرگ
🌺هجرت پيامبر اكرم(صلی الله علیه و آله وسلم) از مكه به مدينه و لَيلَة المبيت (1 قمری)
🔹وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ«207بقره»
بعضی از مردم (با ایمان و فداکار، همچون امیرالمؤمنین، علی (علیه السلام) در «لیلة المبیت» به هنگام خفتن در جایگاه پیغمبر اکرم، جان خود را به خاطر خشنودی خدا میفروشند؛ و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.
مسألهي هجرت پيامبر از مكه به مدينه، در جريان بيعت دوم عقبه تثبيت و تعيين شد. كفار قريش با آگاهي از اين امر در صدد كشتن پيامبر برآمدند. براي اين كار پيشنهاد ابوجهل مورد موافقت سران قريش قرار گرفت كه براساس آن از هر تيرهي قريش، جوان دليري برگزيده شود تا همه با هم شبانه به پيامبر حملهور شوند و او را به قتل برسانند. خداوند، پيامبر را از توطئهي قريش آگاه كرد و فرمان هجرت ايشان را در همان شب صادر فرمود. پیامبر براي گمراه كردن كفار، امیرالمؤمنین را در بستر خود قرار داد. اين شب معروف به ليلةالمبيت شد و هجرت رسول اكرم، مبدأ تاريخ مسلمانان واقع گرديد.
تنظیم: سرکار خانم مریم صفری
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
دولت های شیعی 15.mp3
22.93M
بازتاب حمایت و دفاع حضرت فاطمه زهرا از مقام ولایت در شعر معاصر فارسی
نویسنده: سیده مریم روضاتیان طاهره اسکندری
منبع: بانوان شیعه سال ششم شماره ۲۱
بعد از رحلت پیامبر گرامی (ص) ماجرای سقیفه به عنوان یکی از سیاه ترین صفحات تاریخ نگاشته و مقام الهی امامت به خلافت تبدیل شد. جو وحشت، ترس، سکوت خواص و صبر صاحب ولایت، زمینه تصاحب جایگاه جانشینی رسول اکرم(ص) را توسط نااهلان فراهم آورد. اما تنها کسی که از هیچ فتنه ای نهراسید و لحظه ای سکوت در برابر باطل را جایز نشمرد وجود حضرت فاطمه زهرا(س) بود. قیام ایشان، چنان صلاحیت نظام حاکم را زیر سؤال برد که آنها را در منجلابی از ترس و رسوایی مدفون ساخت و شعار حقانیت علی(ع) را با قلم شهادت بر سر در تاریخ نوشت. شاعران خوش قریحه شیعی در راستای بیان فضایل و مناقب بانوی بی نظیر اسلام به قیام ایشان در مقابل ظالمان و جان فشانی بانو در راه ولایت نگاهی ویژه دارند. شعر فاطمی معاصر فارسی، هم راستا با عقاید شیعی، حضرت فاطمه زهرا (س)را سنگربان اصلی ولایت و ضامن آن معرفی می کند؛ خطبه و قیام صدیقه را ستون استوار اثبات حقانیت علی(ع) می داند. در مقاله پیش رو این مباحث با ارائه شواهد و دلایل تشریح می شود.
https://b2n.ir/e85526
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
بررسی نقش بازی در تربیت کودک از دیدگاه قرآن و سنت معصومین (ع)
نویسنده: سعید بهشتی یگانه منطقی
منبع: اندیشه های نوین تربیتی دوره هفتم، شماره ۳
ائمه معصومین (ع) نیز انجام بازی های رزمی و استقامتی را برای تقویت جسم مفید دانسته اند. تربیت عقلانی نیز از منظر قرآن و ائمه (ع) جایگاه والایی دارد. بنابراین از دوره کودکی باید به این امر توجه نمود. ارتباط کودک با اسباب بازی های متنوع، طبیعت، محیط و موجودات گوناگون در تربیت عقلانی کودک نقش بسزایی دارد و باعث می شود در بزرگسالی درست و نادرست را از هم تشخیص دهد. از راه همبازی شدن با کودک نیز می توان چگونگی کنترل عواطفی مانند خشم و محبت را به او آموخت. از راه های تربیت اخلاقی کودک، سوق دادن او به سوی بازی هایی با هدف های اخلاقی، تکریم کودک از طریق احترام به حق بازی کردن او و خواندن اشعاری با مضامین اخلاقی در حین بازی با کودک می باشد. بازی کودکان اگر به صورت دسته جمعی باشد، آنها را از گوشه گیری و انزوا رها کرده، حس مسؤولیت پذیری و همکاری را به آنها می آموزد. در قرآن و سیره ائمه (ع) نیز بر اهمیت جمع و جماعت تأکید شده است. ائمه (ع) نیز در امور جمعی شرکت کرده، حتی بازی در جمع کودکان را برخود لازم می دانستند.
https://b2n.ir/z36589
تنظیم: سرکار خانم نجمه صالحی
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
همپای خطر همسفر زینب بود
همراز نماز سحر زینب بود
یک لحظه نشد ز عمه جانش غافل
پروانهصفت دور و بر زینب بود
📝 #محمود_شریفی
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
خواجه شمسُالدّینْ محمّدِ بن بهاءُالدّینْ محمّدْ حافظِ شیرازی (حدود ۷۲۷ هجری قمری-۷۹۲ هجری قمری) در شیراز، نامدار به لِسانُالْغِیْب، تَرجُمانُ الْاَسرار، لِسانُالْعُرَفا و ناظِمُالاُولیاء، شاعر سده هشتم هجری ایران است. بیشتر شعرهای او غزل هستند که به غزلیات شهرت دارند. گرایش حافظ به شیوه سخنپردازی خواجوی کرمانی و شباهت شیوه سخنش با او مشهور است.
#حافظ
#مهر
#ادب_فارسی
#تاریخ_ادبیات
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j