یک آمریکایی به نام فردریک ژاکوبی خاطره ی خود از ولیعهد ایران به مدرسه "له روزه" سوئیس را اینگونه بیان میکند:
در مدرسه ، او شاگرد متوسطی بود؛ مگر در زمینه ورزش . اتاق وسیعی به او داده بودند که به دیوارهای آن تابلوهای ورزشی از قبیل فوتبال نصب شده بود و کمی کتاب روی میز و جاهای دیگر بود. او میل نداشت مطالعه کند و جارختی هایش مملو از لباس ها و کروات های عالی بود و لباس های قیمتی به تن می کرد ... به امور مذهبی نمی پرداخت و اشتغال فکری اش فوتبال بود و تمام جزئیات و مراسم بازی های فوتبال و قهرمانان آن زمان را می شناخت.
در سن ۱۷ سالگی موضوع ارتباط او با یک زن خدمتکار [و حامله شدن او ] پیش آمد که او را از مدرسه اخراج کردند و این مسئله باعث تأسف بسیار شد. این اولین اخلال در مدرسه بود.
منبع :به نقل از : امیر علائی ، ص۱۶۲ _ ۱۶۴
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c
هدایت شده از حوزه هنری انقلاب اسلامی
هفت اثر برای غزه
🇵🇸 رویداد تجسمی #الثار_قادم (انتقام در راه است) به همت مرکز هنرهای تجسمی #حوزه_هنری انقلاب اسلامی و با مشارکت موسسه مردمی #صبا در دمشق با حضور هنرمندانی از فلسطین، الجزایر، سوریه، ایران و عراق برگزار شد.
🇵🇸 در این رویداد که به مناسبت #روز_جهانی_قدس صورت گرفت، علی جروان از فلسطین، عبدالعزیز الدهر از عراق، محیالدین الحمصی و خانم صفا از سوریه، ادیر جودار و بلعید جعودان از الجزایر و مسعود نجابتی از ایران طی دو روز هفت تابلوی مستقل با محوریت حماسهی مردم فلسطین خلق کردند.
🇵🇸 هنرمندان حاضر در این رویداد عصر پنجشنبه ۱۶فروردین۱۴۰۳ با حضور رئیس مجلس سوریه و سفیر جمهوری اسلامی ایران در دمشق، آثار خود را در مقتل شهدای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رونمایی کردند.
🆔 @hozehonari_ir
🔴خیانت بزرگ بختیار
🔹دزدی های بختیار در برابر خیانتی که او کرد هیچ است و آن لغو سفارشات وسائل نظامی با امریکا و انگلیس بود . مسلما یکی از ماموریت های هایزر همین بود .زیرا واسطه ی لغو قرارداد باید نظامی باشد . جمع این سفارشات ظاهرا حدود ۱۱ میلیون دلار بود که اکثر این وجوه به عنوان پیش قسط پرداخت شده بود .
📚منبع: کتاب بهائیان نظامی در حکومت پهلوی. مرکز اسناد.ص۳۱۹
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c
بخشی از فساد فرح
فرح به منظور رسیدگی به امور مورد علاقه ی خود دفتر ویژه ای به نام دفتر مخصوص ملکه ایجاد کرده بود که بالغ بر ششصد نفر کارمند داشت و در مسائل گوناگون فرهنگی،هنری و اقتصادی فعالیت می کرد.در بخشی از این دفتر که کارشناسان و ارزیابان هنری فعالیت داشتند،مبالغ هنگفتی اختلاس می شد.قضیه از این قرار بود که در کارشناسی بناهای قدیمی که فرح علاقه خاصی به مرمت و نگهداری آنان داشت ،این افراد غالبا قیمت بنا را دو تا سه برابر ارزش واقعی آن قیمت گذاری می نمودند و پس از خرید ساختمان با یک سوم قیمت اعلام شده،مابقی پول را اختلاس می کردند،موارد این چنینی در دفتر ملکه بسیار زیاد بود.
هزینه هنگفت این امور از بودجه ی کشور پرداخت میشد و آن هم برای "سرگرمی و دلخوشی فرح"
منبع: کتاب ظهور و سقوط پهلوی.حسین فردوست.ص313-315
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c
بنای باستانی پاسارگاد منتسب به کوروش قبل از انقلاب (سمت راست گوسفندان در حال چرا هستند) و بعد از انقلاب!
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c
«بر طبق آمارها در سالهای ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶، ضریب جینی نزدیک به ۵۰٪ رسیده بود.
این یعنی بالاترین شکاف طبقاتی در تاریخِ ایران معاصر.»
تصویر از کارگران دوران پهلوی | کاوه گلستان
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c
روحیات رضاخان :
رضاخان ساعت ۱۲ نهار می خورد, ساعت ۶ بعد از ظهر یک جوجه کباب با یک گیلاس کنیاک می خورد و ساعت ۸ شام میخورد. شب ها بالای سرش یک لیوان شراب قرمز و یک لیوان شراب سفید بود ، که هرگاه خوابش نمی برد مصرف میکرد. شراب را یک نفر متخصص در سعدآباد تهیه می کرد و پنج سال بعد مصرف می شد... غذایش پلو و خورش , با یک وجب روغن , و کباب بود. همیشه باید از قاشقش روغن بچکد! خودش زمانی به محمدرضا گفته بود که من برنج را اینطور دوست دارم که وقتی می خواهم قاشق را به دهانم فرو کنم از آن روغن بچکد! این نیز عادت دوران قزاقی اش بود. شام او نیز همین برنج و خورش بسیار چرب بود، ولی مختصر تر از نهار.
رضاخان تریاک می کشید و همیشه این برنامه را با دقت انجام می داد!
منبع : کتاب ظهور و سقوط سلطنت پهلوی ، صفحه ۷۱
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c
🔺بنای باستانی پاسارگاد منتسب به کوروش قبل از انقلاب (سمت راست گوسفندان در حال چرا هستند) و بعد از انقلاب!
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c
6.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پهلوی بدون روتوش
حقایقی و دروغ هایی از زبان خود خاندان پهلوی
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c
21.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تِرَک قدس از شبزده و ونگارد
🔹رجز میخونیم، ما مجنونیم به معجونی
به نام شهادت ، مدهوشیم ...
مبهوتیم به معبودی
که میده شجاعت به محرومین ...
🔹خونتون رو میریزیم دقیق جا پای قدمتون
تا هدفتون بکنه تجاوز به عملتون !
🔹تیم تولید I2R Band (باند رپ انقلاب اسلامی) با سپاس از مرکز موسیقی انقلابی مأوا
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c
🔴شاه لرزید، علم به وُدکا پناه برد
🔹 افتضاح عجیب نیروی دریایی ارتش شاه که باعث لرزش پهلوی و پناه گرفتن اسدالله علم به مشروب شد!
یکشنبه، 14 آبان 1351
🔹«شب هوا طوفانی شد. صبح از مؤسسات گوناگون بازدید به عمل آوردیم و به موقع برای رژه در ساعت 10 رسیدیم. به دلیل هوای بد، برای ما امکان نداشت که از کشتی سلطنتی که در #کیش لنگر انداخته بود مانور را تماشا کنیم، در عوض از یک برج مراقبت دریایی بالا رفتیم. در میان میهمانان نوه امپراطور اتیوپی هم حضور داشت که فرمانده نیروی دریایی کشور خودش است. 29 کشتی و یک ناوگان کامل قایقهای اژدرافکن رژه رفتند و به هنگام عبور از جلوی جایگاه ما توپهایی به علامت احترام شلیک کردند. در پشت آنها تعدادی هلیکوپتر و 16 هاورکرافت رد شدند. در همان لحظه شاه درخواست کرد که چند تا از کشتیهای مجهز به موشک، به هدفی که دیروز هلیکوپترها با آن دقت هدفگیری کرده بودند، تیراندازی کنند. دو تا از کشتیها برای این منظور انتخاب شدند. اولی به کلی هدف را ندید، و دومی حتی نتوانست #موشک را از سکوی پرتاب شلیک کند. افتضاح غریبی بود، و بیشتر به خاطر حضور میهمان اتیوپی ناراحت کنندهتر بود. از شدت عصبانیت دچار چنان سردردی شدم که لاجرم به بیش از یک لیوان ودکا متوسل شدم. شاه از خشم میلرزید، ولی آرامش ظاهریاش را حفظ کرده بود. ناهار، در حال و هوایی پر تنش و عصبی صرف شد. آهسته به وزیر دارایی که در کنارم نشسته بود اشاره کردم، اگر هدفگیریها بر طبق برنامه پیش رفته بود، حالا چه مدح و ستایشی درباره نیروی دریایی میشنیدیم، و چه صحبتهایی در مورد تسلط بر خلیج فارس و تمام اقیانوس هند گفته میشد.»
📚منبع: #اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج1، تهران، طرح نو، چاپ اول، بهار 1371، ص395.
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c