تاریخ نگار
⭕️ مرکز فرهنگی رسانهای هاتف برگزار میکند: 💠 مسابقه بزرگ کتابخوانی 🔹 با موضوع منطق مقاومت 🔸 همرا
📚📚📚📚📚📚📚📚
مخاطبان گرامی! این مسابقه رو از دست ندید، هم جوایز خوبی داره، هم فرصت خوبیه برای آشتی با کتاب و اطلاع از وضع منطقه. کلا 20 صفحه هست. حتما بخونید و شرکت کنید
📚📚📚📚📚📚📚📚📚
باورش برای خیلیها سختمه اما تلاش برای تولید خودروهای خودران از ۶۰ سال پیش شروع شد! فکرشو بکنید که ۵۳ سال پیش همچین چیزی ساختن که با استفاده کامپیوتر و خطهای جاده رانندگی میکرده و نیاز به راننده نداشته!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
📌ولادت محمد تقی بهار، ملقب به ملک الشعرا
🔸محمد تقی بهار ۱۸ آذر ۱۲۶۵ در محله سرشور مشهد به دنیا آمد. پدرش میرزا کاظم متخلص به صبوری ملک الشعرای آستان قدس رضوی بود. خاندان پدری بهار خود را از نسل میرزا احمد صبور کاشانی شاعر و قصیده سرای سرشناس عهد فتحعلی شاه قاجار میدانند.
🔹محمد تقی بهار مشهور به ملک الشعرا از چهرههای ممتاز و بیبدیل فرهنگ و ادب معاصر ایران است. بعد از فوت پدر به جای وی به خدمت آستان قدس رضوی درآمد و از طرف مظفرالدین شاه لقب ملک الشعرای آستان قدس رضوی به او داده شد.
ایشان در دوران استبداد صغیر روزنامه خراسان و پس از آن روزنامه بهار را در مشهد منتشر کرد. یک سال بعد مردم خراسان او را به نمایندگی مجلس برگزیدند. پس از تاسیس دانشگاه تهران در دانشکده ادبیات به تدریس مشغول شد و تا آخر عمر قلم زد.
آزادی و وطن از مضامین عمومی شعر بهار بود. از ویژگیهای شعر بهار این است که اندیشههای اجتماعی جدید را در قالب شعر و قصیده و قطعه و مثنوی مطرح کرده است.از ترکیب بندی های معروفش «آیینه عبرت» میباشد.
با شروع انقلاب مشروطیت به سلک آزادی خواهان پیوست و بعد از سقوط محمدعلی شاه به نمایندگی مجلس سوم انتخاب شد و در زمان معرفی کابینه قوام السلطنه در ۲۵ بهمن ۱۳۲۴ وی به سمت وزیر فرهنگ انتخاب شد.
از مهمترین آثار وی میتوان به سبک شناسی نثر فارسی، مجموعه اشعار، دستور زبان فارسی و دروس دانشکده ادبیات اشاره کرد.
محمد تقی بهار سرانجام در اردیبهشت ماه سال ۱۳۳۰ چشم از جهان فرو بست و در باغ آرامگاه ظهیرالدوله در تهران به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۱۸
#ملک_الشعرای_بهار
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
کافیست صبح که چشمانت را باز میکنی لبخندی بزنی. صبح که جای خودش را دارد.ظهر و عصر و شب هم بخیر می شود.
سلام صبح بخیر☕️
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
در لغت نامهی دهخدا در تعریف خرمهره چنین آمده است: "مهره های بزرگ کم قیمت که بر گردن خر بندند." خرمهره از دست ساخته های سرامیکی به رنگ آبی روشن و فیروزه ای است که در اصطلاح عامیانه به آن کوجی یا مهرهی مِهر نیز می گویند.
استان قم تنها تولیدکنندهی مصنوعات خرمهره به شکل انبوه در دنیا است. پژوهشگران پیشینهی خرمهره را درحدود شش هزار سال هم زمان با ساخت کوره های ذوب مس تخمین می زنند
مادهی اولیه خرمهره از سیلیس (سنگ چخماق، ریگ سفید) که نوعی کوارتز مرغوب است به دست می آید و از آنجا که این ماده به تنهایی چسبندگی ندارد به منظور ایجاد چسبندگی در قدیم کتیرا و هم اکنون از سریش معمولی استفاده می کنند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
13.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🪦سنگ نگاره دکان داوود یکی از آثار تاریخی کمتر شناختهشده کرمانشاه است که در بخش زیرین گوردخمه حجاری شده است. مردی که برخی آن را هخامنشی و برخی دیگر مادی می دانند. هر کدام که هست، تکهای از تاریخ کهن ایران را به تصویر میکشد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
حصیر وکپو بافی
یکی از قدیمی ترین صنایع دستی کاربردی کهن می باشد، که از گذشته های دور، هر کجا که رودی و مردابی وجود داشته مواد اولیه و ابزار تهیه آن فراهم بوده و وسایلی از جنس حصیر و برگ و ساقه گیاهان با ذوق و علاقه زنان و مردان بافته میشد.این هنر زیبا بیشتر در مناطق گرم و مرطوب رواج داشته است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸