اولين تلفن همراه در سال ۱۹۷۲
به وسيله شركت موتورلا با وزن
حدودا يك كيلوگرم ساخته شد.
قيمت هر گوشى در آن زمان
حدودا ۴ هزار دلار بود.
مارتين كوپر مخترع تلفن همراه است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
سال 2004 زمانی که پروسه دادگاه متجاوز سریالی، آکو یاداو یک سال طول کشید و دادگاه نتونست به درستی این متجاوز هندی رو محکوم کنه 200 خانوم به صحن دادگاه حمله کردن و با چاقوی آشپزخانه، سنگ و پودر فلفل این متجاوز رو به قتل رسوندن و همه باهم مسئولیت این قتل رو به عهده گرفتن.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعا میڪنم در این شب🌸
زیر این سقف بلند
روے دامان زمین
هر ڪجا خسته
و پر غصه شدے
دستی از غیب به دادت
برسد و چه زیباست
ڪه آن دستِ
خدا باشد و بس🍃
شبــتون مهتابی و زیبا
🌸🍃🌼🍃🌸🍃🌼
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
خدا تو رو اینجا نیاورده که رهات کنه
پس صبر کن، واست قشنگش میکنه ...
صبح بخیر...🍃🌼
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
.
سی و سه پل
عکس از آنتوان سِوریوگین
1880 الی 1895
از موزه ملی هلند
تصویر کیفیت عالی دارد. سیم تلگراف نیز در تصویر مشهود است. با توجه به کیفیت عکس و تصویر صفحه آخر، حتی میتوان تخمینی از ارتفاع آب در زمان عکس را نیز بدست آورد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
یک سلاح سههزار ساله با ذوب شدن یخها کشف شد
باستانشناسان در کوهستانهای نروژ یک تیر بسیار کمیاب، متعلق به عصر برنز را کشف کردند که هنوز نوک کوارتز و پَر انتهای آن باقی مانده است.
به نظر میرسد شکارچیان گوزن حدود سههزار سال پیش از این سلاح استفاده میکردند.
اگر باستانشناسان این آثار را بلافاصله پس از پدیدار شدن از بین برف و یخها کشف نکنند، این اشیا ممکن است تجزیه شوند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
.
عکس نقیخان رشیدالملک و تمام کدخدایان ایل #مشکین و جمعی از تفنگداران حکومتی که در جلوی منزل خود رشید الملک که در جنب عمارت حکومتی #بیلهسوار واقع است برداشته شده
عکس از علی خان والی
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
باغ فین کاشان
عکس از سِوریوگین
1880 الی 1895
از موزه ملی هلند
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹🟠 مراسم سنتی قالیشویان مشهد اردهال
🔸آیین قالیشویان که هرسال در دومین جمعۀ مهر در مشهد اردهال در ۴۲ کیلومتری کاشان برگزار میشود تنها آیین مذهبی اسلامی است که به تقویم خورشیدی برپا میشود.
🔸در این مراسم گروهی از مردم یکی از قالیهای امامزاده را به نماد شستن خون امامزاده علی بن محمد باقر در چشمه میشویند.
🔸بهدنبال این دسته، گروهی دیگر به نشانۀ خونخواهی از قاتلان امامزاده هریک با چوبدستی بلندی که در دست دارند عزاداری میکنند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️عکسهای هوایی
ایران در یکصد سال پیش
🔸این عکسها را حدود صد سال پیش والتر میتلهوزر،
یکی از برجستهترین خلبانهای سوئیسی از ایران گرفته است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
☑️قابی به یاد ماندنی که حالا هیچ کدام از آن ها در قید حیات نیستند
📸 حسین محب اهری، امین تارخ، آتیلا پسیانی، داوود رشیدی
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تصویر عجیب از منوی یک رستوران قدیمی/ گرانترین غذا چه بود؟
شاید عجیب باشد اما واقعیت این است که ۱۳۲ سال پیش برنج بهایی بیشر از گوشت در این سرزمین داشته است.
🔹قیمتهایی که از خوراکها در رستوران آقاخان تبریز ثبت شده است نشان میدهد در حالی که در این دوره زمانی قیمت برنج ۶ عباسی، برابر با یک قران و دویست دینار بود، قیمت کباب ۶ شاهی یا به عبارتی ۳۰۰ دینار بوده است.
🔹دینار کمترین واحد پولی ایران در زمان قاجار بوده است. در این دوره زمانی واحدهای رایج پول دینار، شاهی، عباسی و قران بود. هر قران ۱۰۰۰ دینار، هر عباسی ۲۰۰ دینار و هر شاهی با ۵۰ دینار برابری میکرد . صد دینار نیز در زبان محاوره صنار خوانده می شد. تبدیل قیمت های سال ۱۲۷۰ به دینار و مقایسه آن با قران نشان می دهد در این دوره زمانی، گوشت ارزان تر از برنج به فروش میرسید.
🔹وضعیت اقتصادی جامعه البته این گزینه را تایید می کند چرا که برنج در استانهای محدودی کشت میشد و به دلیل نبودن امکانات کافی برای حمل و نقل قیمت تمام شده بالایی داشت اما دام در اغلب نقاط کشور پرورش مییافت.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
نمایی از قلعه طبرک در اصفهان
قلعه طبرک یا قلعه طبره دژی در شرق اصفهان بوده که در زمان دیلمیان ساخته شدهاست.چونکه خاستگاه دیلمیان از طبرستان بوده، این دژ را با نام «طبرستان کوچک» نامیدند. باور بر این است که رکن الدوله دیلمی (یا فخرالدوله) آن را ساخته و علاءالدوله آن را تکمیل نموده و توسعه داده.
این دژ در دوره صفوی و به ویژه زمان شاه صفی و شاه سلیمان محل خزانه اموال سلطنتی بوده (جبه خانه). حدود هزار سرباز آماده و مسلح از آن حفاظت میکردند.
این قلعه در مجاورت محله پاقلعه اصفهان تا سالها پابرجا بود و در تصاویری که از اصفهان ثبت شده وجود دارد و همچنین در نقشه اصفهان که در سال ۱۳۰۲ ترسیم شده نیز دیده میشود، اما پس از آن تخریب و بر روی آن خانهسازی شد اما محدوده آن با راههای آبی اطراف آن که اکنون در فضای سبز قرار گرفته مشخص است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پروردگارا در این شب ڪه 🌸
نوید بخش امید و رحمت توست
هر آنڪه چشم بخواب برد
قلبش سرشار از امید
و زندگی اش سرشار
از رحمت و برکت تو باد🍃
شبتون بخیرو شادی
🌸🍃🌼🍃🌸🍃🌼
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
زندگی
شوق گلی رنگین است
روی سرشاخه امید.
زندگی
بارش عشق است بر اندیشه ما
زندگی.
خاطره دوستی امروز است
مانده در تاقچه فرداها
زندگی.
همین دوست داشتن های
ساده و بی انتهاست
سلام صبح بخیر❤️🌹
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تصویری نایاب از باغشاه ساری
در این باغ که در دوران شاه عباس صفوی احداث و در دوران فتحعلی شاه مرمت گردید عمارتی وجود داشت که در دوران قاجار تفرجگاه حاکمان زمان خود بود.
پس از چندی و در دوره ناصرالدینشاه متروکه شد تا اینکه در دوره پهلوی از قسمت هایی از این باغ به منظور ساخت خیابان خیام کنونی استفاده شد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
خانه های سنتی و باستانی کندوان از نظر نوع معماری در ایران نظیر ندارند و به عقیده تعدادی از محققین احداث این خانهها به قرن ۷ هجری همزمان با یورش مغولها برمیگردد
در تاریخ این منطقه، این گونه نقل شده که نخستین کسانی که به کندوان پا گذاشته اند، ساکنان روستایی به نام حیله ور- که در 2 کیلومتری غرب کندوان قرار داشته- بوده اند که در قرن هفتم هجری برای در امان ماندن از حمله مغول ها به دشتی در مقابل کندوان فعلی مهاجرت کرده اند و در طول مدت زمانی به تدریج درون کرانها را حفاری کرده و پناهگاهی امن برای خود ساخته اند.
کندوان روستایی است بنا شده در صخره و تنها سازه این دهکده را سنگها تشکیل می دهند. خانه ها هرمی شکل هستند و برای دام ها نیز حفره هایی در سنگ ها بنا شده است.
کندوان یکی از 3 روستای صخرهای جهان است که موجب جذابیت بی نظیر آن شده است. معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثنا در دنیا به حساب می آید. چرا که دیگر در ترکیه و آمریکا کسی در کاپادوکیه و داکوتا زندگی نمیکنند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
امیر کبیر همواره اصرار داشت معلمان خارجی باید از مداخله در کارهای سیاسی مملکت بپرهیزید و تنها به تدریس مشغول باشند؛ او به همین علت از استخدام معلم روسی،انگلیسی و فرانسوی پرهیز کرد!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
کاخ ساسانی سروستان در استان پارس در جنوب شهر سروستان این کاخ در زمان #بهرام_پنجم یا بهرام گور ساسانی 421....تا438 میلادی ساخته شده است
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
زوپیر یا زوپیروس، نام سردار شجاع سپاه #داریوش_بزرگ است که نقش بزرگی را در پیروزی بابِل بدست داریوش ایفا کرد داریوش به پاس خدمتی که زوپیر انجام داد او را به ساتراپی بدون خراج بابل برگزید.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
بر روی در ورودی مسجد آقا بزرگ کاشان میخ های زیادی بکار رفته و تعداد آن در دولنگه ی در، ۶۶۶۶ عدد است و این عدد تعداد آیات قرآن کریم است. علت بکارگیری این میخ ها یکی جلوگیری ازهجوم اقوام مهاجم در گذشته که مانع هجوم و ورود مهاجمان می شد و علت دیگر که سبب شده هنوز بعد از ۱۸۰ سال این در تا این اندازه سالم باقی بماند اینکه میخ داخل چوب بعد از مدتی زنگ می زند و حالت تُردی به چوب می دهد که این خودش باعث می شود موریانه از آن خوشش نیاید و به این چوب نزدیک نشده و چوب سالم مانده و آسیب نبیند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
در زمان گیخاتو خان از ایلخانان مغول، تهی شدن خزانه، او را واداشت تا برای جبران هزینههای ناشی از فساد دربار و افزایش هزینه ها برای خرید سلاح، دستور انتشار پول کاغذی را صادر کند.
این پول کاغذی که «چاو» نام داشت، برای اولین بار در ایران و در تبریز در سال ۶۷۳ چاپ می شد، و قرار بود در ازای دریافت سکه های طلا از مردم، به آنها داده شود.
اما به دلیل عدم استقبال از جانب بازرگانان و حتی برخی امرا، همچنین نداشتن پشتوانه و ضمانت لازم در پرداخت، در آن زمان رونق نیافت و چاپ آن از میان رفت.
این داستان بسیار شبیه به چاپ دلار و جمع آوری سرمایه های کشورها با همان کاغذ های چاپ شده به نام دلار در قرن حاضر است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
کهنترین تمبر رسمی ایران معروف به تمبر باقری در روزگار پادشاهی ناصرالدین شاه قاجار، در سال ۱۲۴۷ خورشیدی منتشر شدهاست. نقش این تمبر نشان رسمی دولت وقت ایران «شیر و خورشید» است که درون دایرهای قرار گرفته و در چهارگوشه آن بهای هر تمبر به فارسی درج شدهاست. پیش از آن گاهی از تمبرهای انگلیسی در ایران استفاده شدهاست.
در زمان هخامنشیان، داریوش بزرگ، پادشاه بزرگ هخامنشی، چابک سوارانی تربیت کردهبود که نوشتههای دولتی را به سرتاسر امپراطوری برسانند و از اخبار دورترین نقاط امپراطوری آگاه شوند. این چابکسواران از ایستگاهی به ایستگاه دیگر میرفتند تا به چاپار پستر برسند. نوشتهٔ مشهوری از داریوش پزرگ به جا ماندهاست که در سردر ادارهٔ پست شهر نیویورک نیز نوشتهشدهاست: «نه برف و باران و نه تاریکی شب نمیتواند پیکهای تندرو را از حرکت باز دارند.»
تمبرهای ایران به چهار دورهٔ زمانی بخش میشوند:
دورهٔ اول: از سال ۱۲۴۷ دوره قاجار (از ناصرالدین شاه تا احمد شاه)
دورهٔ دوم: از سال ۱۳۰۴ (پهلوی اول، رضا شاه)
دورهٔ سوم: از سال ۱۳۲۰ (پهلوی دوم، محمدرضا شاه)
دورهٔ چهارم: از سال ۱۳۵۸ (جمهوری اسلامی ایران)
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
🔸 عبارت "پول شویی" برای اولین بار برای "آل کاپون" به کار رفت. وی و باندهای مافیا برای پنهان کردن سود بسیار ناشی از کارهای خلاف، ماشین لباس شویی خرید و فروش میکردند!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تا سال 1900 میلادی تمام دانش ریاضی بشری می توانست در 80 کتاب خلاصه شود؛ طبق تحقیقی این آمار تنها ظرف صد سال یعنی در سال 2000 به بیش از 100 هزار کتاب رسید!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الهی!🌸
چون حاضری چه جویم،
و چون ناظری چه گویم؟
الهی! میبینی و میدانی
و برآوردن میتوانی...
الهی! از من دعایی و از تو نگاهی.. 🍃
شبتون بخیرو شادی
🌸🍃🌼🍃🌸🍃🌼
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
مهربان باش به طراوت باران
به روشنی طلوع خورشید
همانند طعم بوی خاک خیس
که شکوفه سرزندگی و ستاره خوشبختی را برایت جاودانه بسازد
سلام صبح بخیر😍
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
چینیان باستان کایت را در قرن 4 اختراع کردند که علاوه بر سرگرمی از آن برای ردیابی در کشتی رانی نیز استفاده می شده
اروپاییان حدود هزار سال بعد توانستند چیزی مانند کایت را به درستی هوا کنند!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
ناصرالدین شاه همیشه و حتی هنگام خواب کلاه بر سر میگذاشت! جوریکه در سفرهای خارجی باعث تعجب شاهان و رهبران آنها شده بود!
قبله عالم از این که غیر از دور گوش و پشت سرش مویی نداشت خجالت میکشید!🤦🏻♂️
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸