📚#معرفی_کتاب
🌟عنوان:رست خیز 🌟
✍️به قلم:نفیسه مرشد زاده،زینب ابراهیم زاده،سید احمد برقعی،معین ابطحی
🖨ناشر:نشر اطراف
💠🖋💠🖋💠🖋💠🖋💠🖋
📚کتاب رستخیز (کآشوب ۲) بیشتر از آن که روایتگر ارادتهای گرم و سنتی به محرم باشد، شرح جستوجوی مردمانی است که آمدهاند تا حقیقتی را دریابند. شرح اشکهایی است که از شوق یافتن حقیقت در گوشهٔ چشم جمع میشوند. رستخیز، روایتِ فروریختن چشمها در ثانیهٔ روبهرویی با حقیقت است. این کتاب، روایتِ کرامتها، شفا و معجزههای بزرگ نیست، شرحِ زندهشدن ذرهای از درون انسان در فراخوانِ هر سالهٔ محرم است. داستان شنوندههایی که از مجلس روضه، خردهای اندیشه، اندکی شهود یا تغییری کوچک غنیمت میبرند.
🌟در کتاب «رستخیز» ۲۴ نفر از اتفاقهایی نوشتهاند که نسبت آنها را با رخداد سال ۶۱ هجری تغییر داده است. ۲۴ نفر از تجربههایی نوشتهاند که در دل این سنت عزا و در همین کوچهها و تکیهها شکل گرفته و دریافت و برداشت تازه با خودش آورده.
🌟این کتاب به علاقهمندان به مطالعهٔ کتابهای مذهبی و افرادی که مایل هستند دربارهٔ حماسهٔ کربلا اطلاعات بیشتری کسب کنند، پیشنهاد میشود
🖋💠🖋💠🖋💠🖋💠🖋💠🖋
♥️ارباب من
🤍نشود صبح اگر عرض
♥️ ارادت نکنم
🤍نام زيبای تو را صبح
♥️تلاوت نکنم
🤍اَلسلامُ علی الحُسین
♥️وعلی علی بن الحُسین
🤍وَعلی اُولاد الـحسین
♥️وعَلی اصحاب الحسین
💚صبحتون بخیر💚
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
🔹یک صندلی عتیقه متعلق به دهه ۱۸۰۰ میلادی که برای خواندن کتاب طراحی شده است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
🔸خواص عاشورایی:
حُرّ بن یزید ریاحی اولین شهید عاشورا
🔻 حرّ بن یزید ریاحی از فرماندهان سپاه عبیدالله بن زیاد در واقعه کربلا بود که به دلیل ندامت از بستن راه امام حسین علیه السلام و یارانش، خود نیز به لشگر امام حسین (علیهالسلام) پیوست و در میان شیعیان احترام ویژهای یافت.
▪️ وی از بزرگان اهل کوفه بود و از سوی فرماندار کوفه با هزار سواره به سمت امام حسین (ع) فرستاده شد تا مانع ورود ایشان به کوفه شود. در روز عاشورا به امام علیه السلام پیوست و پس از پذیرش توبهاش، از امام اجازه گرفت تا با لشکریان کوفه سخن بگوید.
🔹او در دفاع از امام حسین علیه السلام خطابهای ایراد کرد، اما کوفیان به او حمله کردند تا صدای دفاع از امام را خاموش کنند. سپس به سوی امام بازگشت و اجازه رزم گرفت . وارد میدان نبرد شد و پس از رزمی نمایان به عنوان اولین شهید عاشورا به فیض شهادت نائل شد.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#دوم_محرم
#حر_بن_یزید_ریاحی
#خواص_عاشورایی
.
طولانی ترین بمباران تاریخ ایران ، آذرماه 1365 اندیمشک
در هیچ جای دنیا قوانین جنگ اجازه نمی دهد به مدارس و بیمارستان ها و مراکز غیر دفاعی حمله شود اما عراق در جنگ به بسیاری از مراکز غیر نظامی حمله کرد.
حمله وحشیانه 54 فروند جنگنده های هوایی دشمن در این روز 300 تن را در اندیمشک شهید و 500 نفر دیگر ا مصدوم کردند.
در این روز بمباران هوایی دشمن مدت یک ساعت و 45 دقیقه به طول انجامید.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
▪️ورود کاروان امام حسین علیه السلام به کربلا
🔻 کاروان امام حسین (ع) در دوم محرم سال ۶۱ هجری به کربلا رسید. امام حسین (ع) پس از نماز صبح با یارانش به سمت نینوا حرکت کرد تا از سپاه حر جدا شود. حر نیز با سپاهش از حرکت آنان به سمت کوفه جلوگیری کرد.
🔺در این حین، نامهای از ابن زیاد به حر رسید که دستور داده بود بر حسین (ع) تنگ بگیرد و او را در سرزمینی بیآب و خشک فرود آورد. حر با خواندن نامه به امام و یارانش اعلام کرد که باید طبق فرمان ابن زیاد عمل کند. یکی از یاران حر، فرستاده ابن زیاد را شناخت و با او به بحث و جدل پرداخت.
🔸 حر کاروان امام حسین (ع) را در مکانی خشک و بیآب متوقف کرد. امام پیشنهاد کرد که به آبادیهای نینوا، غاضریه یا شفیه بروند، اما حر اجازه این کار را نداد.
🔹زهیر بن قین به امام پیشنهاد داد که جنگ را آغاز کنند، اما امام علیه السلام نپذیرفت و تأکید کرد که آغازگر جنگ نخواهد بود. سپس حر و سپاهیانش کاروان را تا کربلا همراهی کردند و آنجا متوقف شدند.
◾️امام حسین (ع) از نام سرزمین پرسید. چون از نام کربلا آگاه شد فرمود : اینجا محل رنج و بلاست و طبق فرموده جدم رسول خدا(ص) محل ریختن خون اهل بیت است. در نهایت، امام دستور داد تا کاروان در همان جا فرود آید.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#دوم_محرم
#ورود_کاروان_امام_حسین_علیه_السلام_به_کربلا
.
مسجد و مدرسه صالحیه قزوین به استناد کتیبهای که بر سردر آن بوده، در سال ۱۲۴۸ هجری قمری توسط حاج محمدصالح برغانی قزوینی از علمای پارسا و پرهیزکار قزوینی ساخته شدهاست. این بنا با وسعتی حدود ۴۶۷۰ متر مربع یکی از بزرگترین مدارس علمیه ایران و از عظیمترین مدارس فلسفی شیعه در قرن سیزدهم هجری بهشمار میرفتهاست. از جمله دانش آموختگان این مدرسه میتوان سیدجمال الدین اسدآبادی، میرزای شیرازی، سید اشرف الدین حسینی (نسیم شمال) را نام برد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
▪️روضه شب دوم محرم
🔻 شب دوم محرم به ذکر مصائب کاروان امام حسین (علیهالسّلام) و پریشانی زنان و کودکان خیام، بهویژه حضرت زینب (علیهاالسلام) پس از محاصره توسط لشکر حرّ بن یزید ریاحی اختصاص دارد.
♦️ امام حسین (علیهالسّلام) پس از استقرار در کربلا، این اشعار را که در بیوفایی دنیا است زمزمه کردند:
یا دَهْرُ اُفٍّ لَکَ مِنْ خَلیلٍ کَمْ لَکَ بِالْاِشْراقِ وَ الْاَصیلِ
مِنْ صاحِبٍ وَ طالِبٍ قَتیلِ وَالدَّهْرُ لا یَقْنَعُ بِالبَدیلِ
🔺 ای روزگار! افّ بر تو باد. چه بد رفیقی هستی، چه بسیار دوستانت را در شامگاهان و صبحگاهان به قتل رسانیدهای. و روزگار در نزول بلا بر افراد هرگز به بدل قانع نمیشود.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#دوم_محرم
#روضه_شب_دوم_محرم
.
هورنوی(نورگیر) بیشترِ بناهای تاریخی ایران که غالبا برای بازارها، ساباطها، کاروانسراها، دالان خانهها و کاخهای تاریخی ساخته میشدند، به گونهای بودند که در وقتِ اذان، نور دقیقا در قسمت زیرین هورنو قرار میگرفت
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
زیورآلات ترکمن، حاکی از باور ها و اندیشه های این قوم و شرایط زیست محیطی و اجتماعی آنان است. زنان و دختران ترکمن از قدیم الایام از زیورهای ساخت زرگران محلی استفاده می کردند و امروزه نیز این زیورآلات بخشی از تزئینات لباس و پوشاک سنتی آنان را تشکیل می دهد و حتی افراد مسن تر بکار گیری از آنها را نشانه ای از اقتدار خانواده می دانند. زنان ترکمن علاوه بر سر بند و زیور های سر و پیشانی، گلو، گوش، گردن، سینه و پیش سینه، برخی دیگر از زیور ها را به قسمتی از لباس خود می دوزند
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
برج دیدبانی قلعه تاریخی گرماور
برج و قلعه تاریخی گرماور در دیلمان شهرستان سیاهکل که تاریخ ساخت آن به پیش از اسلام باز میگردد و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این برج از یک سو با دره و از یک سو بوسیله خندق محصور بوده است
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸