🔸خواص عاشورایی: عبیدالله بن حرّ جعفی
🔹در روز اول محرم، امام حسین ع سپاه خویش به منزل «قصر بنی مقاتل» رسید. در این منزل، امام حسین ع «عبیدالله بن حرّ جعفی» را به یاری طلبید، اما او نپذیرفت. عبیدالله بن حرّ گفت: "ای فرزند رسول خدا، اگر در کوفه یارانی داشتی که تو را یاری میکردند، من مقاومترینشان بودم. اما دیدم که پیروانت از ترس بنیامیه به خانهها پناه بردند. من نمیتوانم این خواهش را بپذیرم، ولی اسب و شمشیرم را به تو میدهم."
▪️امام حسین ع فرمود: ما برای اسب و شمشیرت نیامدهایم، بلکه برای یاری تو آمدهایم. اگر از جاندادن در راه ما دریغ میورزی، به مالت نیازی نداریم. من از رسول خدا شنیدم که میفرمود: 'هر کس فریاد استغاثه اهل بیت مرا بشنود و به یاریشان نشتابد، خداوند او را به رو در آتش دوزخ اندازد.
✅رویکرد امام حسین ع نشان میدهد که با هر کس در این مسیر روبرو میشود با او اتمام حجت میکند و مؤمنان راستین را با خود همراه میسازد تا در کارزار عاشورا شهد شیرین شهادت را بنوشند و با خونهای پاک خود نهال اسلام را آبیاری کنند.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#اول_محرم
#خواص_عاشورایی
#بصیرت
📚#معرفی_کتاب
🌟عنوان:رست خیز 🌟
✍️به قلم:نفیسه مرشد زاده،زینب ابراهیم زاده،سید احمد برقعی،معین ابطحی
🖨ناشر:نشر اطراف
💠🖋💠🖋💠🖋💠🖋💠🖋
📚کتاب رستخیز (کآشوب ۲) بیشتر از آن که روایتگر ارادتهای گرم و سنتی به محرم باشد، شرح جستوجوی مردمانی است که آمدهاند تا حقیقتی را دریابند. شرح اشکهایی است که از شوق یافتن حقیقت در گوشهٔ چشم جمع میشوند. رستخیز، روایتِ فروریختن چشمها در ثانیهٔ روبهرویی با حقیقت است. این کتاب، روایتِ کرامتها، شفا و معجزههای بزرگ نیست، شرحِ زندهشدن ذرهای از درون انسان در فراخوانِ هر سالهٔ محرم است. داستان شنوندههایی که از مجلس روضه، خردهای اندیشه، اندکی شهود یا تغییری کوچک غنیمت میبرند.
🌟در کتاب «رستخیز» ۲۴ نفر از اتفاقهایی نوشتهاند که نسبت آنها را با رخداد سال ۶۱ هجری تغییر داده است. ۲۴ نفر از تجربههایی نوشتهاند که در دل این سنت عزا و در همین کوچهها و تکیهها شکل گرفته و دریافت و برداشت تازه با خودش آورده.
🌟این کتاب به علاقهمندان به مطالعهٔ کتابهای مذهبی و افرادی که مایل هستند دربارهٔ حماسهٔ کربلا اطلاعات بیشتری کسب کنند، پیشنهاد میشود
🖋💠🖋💠🖋💠🖋💠🖋💠🖋
♥️ارباب من
🤍نشود صبح اگر عرض
♥️ ارادت نکنم
🤍نام زيبای تو را صبح
♥️تلاوت نکنم
🤍اَلسلامُ علی الحُسین
♥️وعلی علی بن الحُسین
🤍وَعلی اُولاد الـحسین
♥️وعَلی اصحاب الحسین
💚صبحتون بخیر💚
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
🔹یک صندلی عتیقه متعلق به دهه ۱۸۰۰ میلادی که برای خواندن کتاب طراحی شده است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
🔸خواص عاشورایی:
حُرّ بن یزید ریاحی اولین شهید عاشورا
🔻 حرّ بن یزید ریاحی از فرماندهان سپاه عبیدالله بن زیاد در واقعه کربلا بود که به دلیل ندامت از بستن راه امام حسین علیه السلام و یارانش، خود نیز به لشگر امام حسین (علیهالسلام) پیوست و در میان شیعیان احترام ویژهای یافت.
▪️ وی از بزرگان اهل کوفه بود و از سوی فرماندار کوفه با هزار سواره به سمت امام حسین (ع) فرستاده شد تا مانع ورود ایشان به کوفه شود. در روز عاشورا به امام علیه السلام پیوست و پس از پذیرش توبهاش، از امام اجازه گرفت تا با لشکریان کوفه سخن بگوید.
🔹او در دفاع از امام حسین علیه السلام خطابهای ایراد کرد، اما کوفیان به او حمله کردند تا صدای دفاع از امام را خاموش کنند. سپس به سوی امام بازگشت و اجازه رزم گرفت . وارد میدان نبرد شد و پس از رزمی نمایان به عنوان اولین شهید عاشورا به فیض شهادت نائل شد.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#دوم_محرم
#حر_بن_یزید_ریاحی
#خواص_عاشورایی
.
طولانی ترین بمباران تاریخ ایران ، آذرماه 1365 اندیمشک
در هیچ جای دنیا قوانین جنگ اجازه نمی دهد به مدارس و بیمارستان ها و مراکز غیر دفاعی حمله شود اما عراق در جنگ به بسیاری از مراکز غیر نظامی حمله کرد.
حمله وحشیانه 54 فروند جنگنده های هوایی دشمن در این روز 300 تن را در اندیمشک شهید و 500 نفر دیگر ا مصدوم کردند.
در این روز بمباران هوایی دشمن مدت یک ساعت و 45 دقیقه به طول انجامید.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
▪️ورود کاروان امام حسین علیه السلام به کربلا
🔻 کاروان امام حسین (ع) در دوم محرم سال ۶۱ هجری به کربلا رسید. امام حسین (ع) پس از نماز صبح با یارانش به سمت نینوا حرکت کرد تا از سپاه حر جدا شود. حر نیز با سپاهش از حرکت آنان به سمت کوفه جلوگیری کرد.
🔺در این حین، نامهای از ابن زیاد به حر رسید که دستور داده بود بر حسین (ع) تنگ بگیرد و او را در سرزمینی بیآب و خشک فرود آورد. حر با خواندن نامه به امام و یارانش اعلام کرد که باید طبق فرمان ابن زیاد عمل کند. یکی از یاران حر، فرستاده ابن زیاد را شناخت و با او به بحث و جدل پرداخت.
🔸 حر کاروان امام حسین (ع) را در مکانی خشک و بیآب متوقف کرد. امام پیشنهاد کرد که به آبادیهای نینوا، غاضریه یا شفیه بروند، اما حر اجازه این کار را نداد.
🔹زهیر بن قین به امام پیشنهاد داد که جنگ را آغاز کنند، اما امام علیه السلام نپذیرفت و تأکید کرد که آغازگر جنگ نخواهد بود. سپس حر و سپاهیانش کاروان را تا کربلا همراهی کردند و آنجا متوقف شدند.
◾️امام حسین (ع) از نام سرزمین پرسید. چون از نام کربلا آگاه شد فرمود : اینجا محل رنج و بلاست و طبق فرموده جدم رسول خدا(ص) محل ریختن خون اهل بیت است. در نهایت، امام دستور داد تا کاروان در همان جا فرود آید.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#دوم_محرم
#ورود_کاروان_امام_حسین_علیه_السلام_به_کربلا
.
مسجد و مدرسه صالحیه قزوین به استناد کتیبهای که بر سردر آن بوده، در سال ۱۲۴۸ هجری قمری توسط حاج محمدصالح برغانی قزوینی از علمای پارسا و پرهیزکار قزوینی ساخته شدهاست. این بنا با وسعتی حدود ۴۶۷۰ متر مربع یکی از بزرگترین مدارس علمیه ایران و از عظیمترین مدارس فلسفی شیعه در قرن سیزدهم هجری بهشمار میرفتهاست. از جمله دانش آموختگان این مدرسه میتوان سیدجمال الدین اسدآبادی، میرزای شیرازی، سید اشرف الدین حسینی (نسیم شمال) را نام برد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
▪️روضه شب دوم محرم
🔻 شب دوم محرم به ذکر مصائب کاروان امام حسین (علیهالسّلام) و پریشانی زنان و کودکان خیام، بهویژه حضرت زینب (علیهاالسلام) پس از محاصره توسط لشکر حرّ بن یزید ریاحی اختصاص دارد.
♦️ امام حسین (علیهالسّلام) پس از استقرار در کربلا، این اشعار را که در بیوفایی دنیا است زمزمه کردند:
یا دَهْرُ اُفٍّ لَکَ مِنْ خَلیلٍ کَمْ لَکَ بِالْاِشْراقِ وَ الْاَصیلِ
مِنْ صاحِبٍ وَ طالِبٍ قَتیلِ وَالدَّهْرُ لا یَقْنَعُ بِالبَدیلِ
🔺 ای روزگار! افّ بر تو باد. چه بد رفیقی هستی، چه بسیار دوستانت را در شامگاهان و صبحگاهان به قتل رسانیدهای. و روزگار در نزول بلا بر افراد هرگز به بدل قانع نمیشود.
#تقویم_محرم
#امام_حسین_علیه_السلام
#دوم_محرم
#روضه_شب_دوم_محرم
.
هورنوی(نورگیر) بیشترِ بناهای تاریخی ایران که غالبا برای بازارها، ساباطها، کاروانسراها، دالان خانهها و کاخهای تاریخی ساخته میشدند، به گونهای بودند که در وقتِ اذان، نور دقیقا در قسمت زیرین هورنو قرار میگرفت
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
زیورآلات ترکمن، حاکی از باور ها و اندیشه های این قوم و شرایط زیست محیطی و اجتماعی آنان است. زنان و دختران ترکمن از قدیم الایام از زیورهای ساخت زرگران محلی استفاده می کردند و امروزه نیز این زیورآلات بخشی از تزئینات لباس و پوشاک سنتی آنان را تشکیل می دهد و حتی افراد مسن تر بکار گیری از آنها را نشانه ای از اقتدار خانواده می دانند. زنان ترکمن علاوه بر سر بند و زیور های سر و پیشانی، گلو، گوش، گردن، سینه و پیش سینه، برخی دیگر از زیور ها را به قسمتی از لباس خود می دوزند
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
برج دیدبانی قلعه تاریخی گرماور
برج و قلعه تاریخی گرماور در دیلمان شهرستان سیاهکل که تاریخ ساخت آن به پیش از اسلام باز میگردد و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این برج از یک سو با دره و از یک سو بوسیله خندق محصور بوده است
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
📚#معرفی_کتاب
🌟عنوان:زان تشنگان🌟
✍به قلم:جمعی از نویسندگان
🖨ناشر:نشر اطراف
🔰📖🔰📖🔰📖🔰📖🔰📖
در کتاب زان تشنگان (کاشوب ۳)، بیست و چهار نفر از اتفاقها و سومشخصهایی نوشتهاند که نسبت آنها را با رخداد سال ۶۱ هجری تغییر دادهاند. بیست و چهار نفر از تجربههایی نوشتهاند که در دل این سنت عزا و در کوچهها و تکیهها شکل گرفته و دریافت و برداشت تازه با خودش آورده. بیست و چهار نفر گزارشی صادقانه و عینی دادهاند از رویدادهایی که در همین روزها اتفاق افتاده ولی روح آن حماسه و غم دیرین در آن جاری است.
🌟خواندن کتاب زان تشنگان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
آنها که شیفته خاندان حسیناند، کسانی که به دنبال ذرهای معرفت از دریای اهل بیت (ع) هستند و آنها که میخواهند حقانیت این خاندان را از زبان کسانی بشنوند که با ذره ذره وجود خود آن را حس کرده و طعمش را چشیدهاند، این کتاب را بخوانند.
🔰📚🔰📚🔰📚🔰📚🔰🔰
📚 @ketab_Et
اشعار زرکوب پارسی بر دیواره های مرمرین قلعه آگره در هندوستان
قلعه آگره را خواهر کوچکتر تاج محل مینامند، دو شاهکار بینظیر معماری که هردو حاصل دسترنج معماران ایرانی در عصر گورکانیان هند هستند. گورکانیان با کمک شاه تهماسب صفوی به قدرت رسیدند و در ادب و هنر معماری از تمدن ایرانی و صفوی بهره بسیار بردند و احمدآباد را که امروز آگره نامیده میشود به عنوان پایتخت خود برگزیدند. قلعه آگره که میتوان آنرا شهری محسور در دیوارها نامید در عصر شاه جهانگیر به اوج شکوه و زیبایی خود رسید. شاه جهانگیر، پنجمین پادشاه سلسله گورکانیان، با کمک معماران ایرانی تاج محل را بنا کرد و قلعه کوچک آگره را به شهرکی زیبا و با شکوه تبدیل نمود که سرتاسر آن پوشیده از آثار خطاطان و نقاشان و معماران ایرانیست، چه در طراحی ستونها و تزئینات، چه در دیوارهای نقاشی شده و چه در اشعار پارسی حک شده بر دیوارها.
«دیوان خاص» یکی از زیباترین بخشهای این قلعه است که پذیرای پادشاهان و اشراف زادگان بوده و تخت سیاه شاه جهانگیر در آن قرار داشته است که در تصویر زیر اشعار پارسی زرکوب بر دیوار مرمرین آن قابل مشاهده هستند.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
18.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آیین کفن پوشان مردم خانوک
🔹 اقامه عزای سیدالشهدا در شب دوم محرم به سبک مردم حسینی خانوک
هدایت شده از قاصدک
⚫️پویش اطعام حسینی به عشق امام حسین (ع) در ماه محرم
🖤شما هم می توانید به قدر توان در اطعام عزاداران حسینی شریک باشید پس نیت کنید.
بسم الله
🏴مشارکت و پرداخت نذورات 👇🏿
شماره کارت
💳
5022291321737809هیئت محبان ولایت (روی شماره کارت بزنید کپی میشود) #پویش_اطعام-حسینی ❇️همراهی شما باعث افتخار ماست👇 https://eitaa.com/joinchat/3273195800C8511edfe5f
کاخ آپادانا یا کاخ بار داریوش و خشایارشا یکی از کاخهای اندرونی تختجمشید است. این کاخ مشتمل است بر یک تالار چهارگوش مرکزی با ۳۶ستون و سه ایوان، در جهتهای شمال، شرق و غرب (هر یک با ۱۲ ستون) و چهار برج در چهار گوشه بیرونی تالار و یک رشته اتاق نگهبانی که در جنوب آن قرار دارند. بنای کاخ آپادانا به دست داریوش بزرگ آغاز شد و در زمان خشایارشا تکمیل گردید. سطح این کاخ به حدود سه متر از کف حیاط آپادانا و کف دروازه همه کشورها بلندتر ساخته شدهاست.
کاخ تچر نیز از نخستین کاخهایی است که بر روی صفه تخت جمشید کشف گردید. کاخ تچر در جنوبغربی آپادانا و رو به جنوب، قرار گرفتهاست. این بنا در یکی از کتیبهها تچر خوانده شدهاست.
این کاخ در کتیبهای دیگر از همان بنا هدیش و امروزه به کاخ داریوش یا تچر معروف است. واژه تچر را خانه زمستانی معنی کردهاند ولی هیچ دلیلی که برساند این بنا سرای زمستانی داریوش بوده است در دست نیست.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
خدایا شکرت.mp3
1.98M
🏴خدا رو شاکرم که به محرم رسیدم🏴
🎤 سید رضا نریمانی
🙏@tanxxGOD
شهر تاریخی بندر کنگ یکی از شهرهای شهرستان بندرلنگه است که در استان هرمزگان قرار گرفته. این بندر از قدیمی ترین بندرهای ایران است. این بندر دارای قدمتی بیش از 3000 سال است و براساس متون تاریخی، هسته این شهر در طول این دوران پنج بار تغییر مکان داده است. آنچه امروز کنگ نامیده میشود با قدمتی بیش از 400 سال دارای بافتی سالم، پویا، سرزنده و ارزشمند بوده و زندگی در آن جاریست. این بافت تاریخی منسجم و یکپارچه با عناصر شاخصی مانند بادگیرهای قدیمی و کوچه های باریک و سایه انداز، که یادآور شهرهای سنتی ایرانی است، علاوه بر ارزش های فرهنگی که در سیمای کلی خود دارد و سرزندگی و شادابی که در آن دیده می شود، در برگیرنده دانه های معماری ارزشمندی ست که هر یک راوی داستانی از تاریخ و سرگذشت این مرز و بوم است. قلعه پرتغالی ها، قلعه لشتان، مسجد دو محرابه، خانه گلبتان، موزه مردم شناسی، بوم مسی و ... از جاذبه های تاریخی و دیدنی آن می باشند. بندر تاریخی کنگ به شماره 6530 در سال 1381 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
قطعه ای از یک ظرف با لعاب مینایی، قرون ششم و هفتم هجری.
آنچه که جالب است این که در مورد به تصویر کشیدن خرگوش در این گونه ظروف، دو نوع شیوه نمایش جهت نشان دادن عنصر حرکت دیده شده است، نمایش حرکت به صورت جهش و دیگر در حال دویدن خرامان.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
به نام خدا🌱
🌷به رسم ادب روزمونو با سلام
بـر سرور و سـالار شهیدان
آقا اباعبدالله شروع میکنیم🌷
اَلسلامُ علی الحُسین🥀
وعلی علی بن الحُسین🍃
وَعلی اُولاد الـحسین🥀
وعَلی اصحاب الحسین🍃
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
🔹دره ستارگان باقدمت ۲ میلیون سال، كه بر اثر فرسایش خاك، سنگ و ماسه ناشى ازباد و باران بوجود آمده شاهكار كم نظیر طبیعت درجزیره قشم است برخى ازاهالى اين دره را محل سكونت اجنه ميدانند!
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
🔹این ظرف منحصر به فرد از طلا، نقره و کریستال سال ۱۵۸۰ میلادی ساخته شده در نورنبرگ آلمان
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
◼️ روضه شب سوم محرم
🔻 روضه شب سوم محرم به ذکر مصائب حضرت رقیه (س)، دختر سه ساله امام حسین (ع)، پس از شهادت حضرت و ماجرای اسارت اهل بیت علیهم السلام از کوفه تا شام میپردازد.
🔺 حضرت رقیه (س) و دیگر اسرا در خرابهای در شام که یزید برای اسیران در نظر گرفته بود شرایط سختی را سپری کردند. در منابع آمده است که اسیران از گرما صورت هایشان پوسته انداخته بود و در گرسنگی کامل آزار میدیدند .
▪️یک شب در این خرابه، حضرت رقیه (س) در خواب پدرش را دید و پس از بیدار شدن و بی تابی برای دیدن پدر، به دستور یزید لعنت الله علیه ، سر بریده امام حسین (ع) را برای او آوردند. او با دیدن سر پدر، با سوز و گداز با پدر شهید خویش سخن گفت و در نهایت، در حالی که سر پدر را به سینه میفشرد، جان سپرد. هنگام غسل پیکر مطهر حضرت رقیه (س)، کبودیهای بدن او نمایان شد که ناشی از آزار و شکنجههای دوران اسارت بود.
♦️ حضرت زینب (س) هنگام بازگشت به مدینه، ماجرای جانسوز کربلا، کوفه و شام را برای زنان مدینه بازگو کرد و به مصیبت حضرت رقیه (س) اشاره کرد که قلوب اهل بیت مطهر را مجروح ساخته بود.
#تقویم_محرم
#سوم_محرم
#روضه_شب_سوم_محرم
.