ویلیام ناکس دارسی یکی از
بنیانگذاران اصلی صنعت نفت
و صنایع پتروشیمی در ایران
در سال ۱۹۰۰ توافقنامهای با هنری دراموند ولف، آنتوان کتابچی خانو کوت برای اکتشاف نفت در ایران امضا کرد. مذاکره آنها بامظفرالدین شاه قاجار در سال ۱۹۰۱ شروع شد. در ابتدا مبلغ ۲۰٫۰۰۰ پوند برای اکتشاف، در یک میلیون و دویست هزار کیلومتر مربع، پیشنهاد شد، که در صورت کشف نفت، این امتیاز برای مدت شصت سال از شاه قاجار گرفته شود. در مقابل، دولت ایران، ۱۶٪ درصد از سود سالانه این شرکت را به خود اختصاص داد. البته دولت بریتانیا تا سالها پس از اتمام قرارداد سندیکای دارسی، از ذخائر عظیم نفت ایران برداشت کرد و سودی بسیار بیش از آنچه دارسی به دست آورد به دولت بریتانیا تعلق یافت.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تاریخچه هلیکوپتر در ایران
در سال ۱۳۴۵ هفده فروند هلیکوپتر H-۴۳ نیز به گردان افزوده و در سال ۱۳۴۸ گردان هواپیمایی به هنگ هواپیمایی که محل آن در اصفهان بود تبدیل شد. برای تکمیل و تجهیز آن شماری هلیکوپتر آگوستا- بل ۲۰۵ و بل ۲۰۶ به ایتالیا سفارش داده شد و همزمان با آن نیروهای مورد نیاز برای گذراندن دوره خلبانی و فنی به آن کشور اعزام شدند.
( تصویر مربوط به هلیکوپتر H43 )
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
کوه اژدها در محدودهی استان سمنان و شهرستان گرمسار واقع شده است. کوه اژدها جزو نادرترین و کم نظیرترین پدیدههای زمین شناسی ایران محسوب میشود.
بر روی کوه نوارهای سرخ، سفید و قهوهای رنگی وجود دارد که به شکل موج خودنمایی میکنند. رنگهای گوناگون این نقش حاصل وجود چندین لایه خاک است که هر کدام دارای عناصر ویژهای هستند و به طور منظمی شکل گرفتهاند.
این ساختار دیدنی از سنگ ماسه، شیل و سنگ جوش تشکیل شده است. نیروها از دو جهت و همزمان وارد شده و باعث ایجاد چینها روی کوه شده است. به این پدیده در علم زمینشناسی، چین مرکب میگویند. مردم محلی کوهی را که شامل این پدیدهی دیدنی است، کوه اژدها مینامند که علت این نام گذاری به احتمال زیاد شباهت نوارهای سرخ و قهوهای رنگ به اژدها است.
دسترسی: کوه اژدها از طریق جاده ارتباطی تهران- گرمسار، قبل از ورودی شهر گرمسار قابل مشاهده و دسترسی است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
یک نمونه درهم بهرام چوبین شورشی با نام کامل ایران
مجموعه خصوصی آقای شهرام نگارشی
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
💯اگر هوادار دو تیم پرطرفدار و مردمی پرسپولیس و استقلال هستید دو کانال زیر رو به شما معرفی میکنیم 💯
🔵 کانال هواداران #استقلال👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/4172677122C3f3b1e0695
📢مهدی قائدی در آستانه برگشت به استقلال💙💣
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔴 کانال هواداران #پرسپولیس👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3322871835Cf041d10317
✅ درویش جانشین شهاب زاهدی را معرفی کرد، مهاجم خارجی در یک قدمی پرسپولیس ❤️💣
گاهشماری جلالی در راستای اصلاح و محاسبه دقیق گاهشماری ایرانی و در پی گاهشماری یزدگردی به وجود آمد. بیتوجهی به اجرای کبیسهگیری گاهشماری یزدگردی از سال ۳۷۵ یزدگردی (۱۰۰۶ میلادی) تا اوایل دوران جلالالدوله ملکشاه سلجوقی موجب شده بود، نوروز هجده روز نسبت به زمان واقعی جابجا شود؛ و اعتدال بهاری به جای اول فروردین با نوزدهم فروردین منطبق شود. از این رو با حذف هجده روز آغاز فروردین و اعمال آن به عنوان کبیسه در پایان سال ۴۴۷ یزدگردی و قرار گرفتن موقعیت ورود خورشید به نقطه اعتدال بهاری در سرآغاز سال، گاهشماری جلالی شکل گرفت.
گاهشماری جلالی توسط عدهای از ریاضی دانان ایرانی از جمله حکیم عمر خیام، ابوحاتم مظفر اسفزاری، ابوالعباس لوکری، محمد بن احمد معموری، میمون بن نجیب واسطی، ابن کوشک بیهقی مباهی و در رأس آنان ابوالفتح عبدالرحمان منصور خازنی در ۳ رمضان ۴۷۱ هجری قمری تدوین شد.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
غار ایوب بزرگ ترین غار آذرین ایران است با ۶۰ متر طول و ۸۰ متر ارتفاع
منشا بوجود آمدن این غار گدازه های آتش فشانی بوده، آب موجود در زیر گدازه ها بعد از بهم پیوستن و انفجار، باعث تشکیل این غار شده اند.
کرمان، شهربابک، ۷ کیلومتری شهر دهج، غار ایوب
.🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
📌عکس واقعی امیرکبیر به ادعای روزنامه اطلاعات
🔸روزنامه اطلاعات روز چهارشنبه ششم اسفند ۱۳۵۴ عکس بالا را منتشر کرد و نوشت که همه عکسهایی که تاکنون از امیر دیدهاید نادرست بوده و عکس واقعی امیرکبیر این تصویر است.
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸
تصویر: سکه طلای بهرام ششم ملقب به چوبین با جاینام ایران به خط پهلوی ساسانی در پشت سکه
نکته: در عصر ساسانیان ضرب مسکوکات طلا تشریفاتی و اغلب منحصر به پایتخت بود. از احوال بهرام چوبین شورشی باخبریم او لشکر کشید و پایتخت ساسانیان یعنی تیسپون را فتح کرد اما با ضرب این سکه با نام ایران ادعا کرد که او اکنون شاهنشاه ایران است. تیسپون نشانه مخصوص به خود یعنی BBA را داشت که مسکوکات بسیاری با آن نام بجای مانده اما مراد بهرام شورشی این بود که بگوید او اکنون شاهنشاه ایران است.
((منبع: بازشناسی نامجای ایران براساس مسکوکات ضرب شده در دوره ساسانیان، افتخار روحیفر، حکیمه احمدیزاده شندی، دوفصلنامه علمی پژوهشی فرهنگ و زبان های باستانی، پاییز و زمستان ۱۴۰۱، صص ۷۳ تا ۹۶))
🔸🚪 @tarikhnegar 🚪🔸