«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»
🔶لَیلَةُ القُدرِ خَیر مِن اَلفِ شَهر 🍃شب قدر بهتر از هزار ماه است.
(سوره قدر، آیه۳)
🔸لیلة القدر: شب قدر🔸
🔸خَیر:بهتراست🔸
🔸مِن :از🔸
🔸اَلفِ شَهر:هزارشب🔸
💠قسمت اول💠
🔸تدبر
شب قَدر(لَیلَةُ القَدر) شب نزول قرآن و مقدّر شدن امور یکساله انسانهاست. قرآن در سورههای قدر و دخان از این شب سخن گفته است. براساس آیات قرآن و روایات، ارزش شب قدر بیش از هزار ماه است. این شب بافضیلتترین شبِ سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان و فرشته مقرب الهی( الرُّوح) به زمین میآیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عصر(علیه السلام) عرضه میکنند.
🔸زمان دقیق شب قدر، درمیان احادیث وکتب شیعی علما وفقهاروشن نیست؛
بعضی از شب عاشورا نام بردند.
بعضی ازشب نیمه شعبان .
وتعدادکثیری هم بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان نام بردندکه یکی از شبهای ۱۹، ۲۱ یا ۲۳ این ماه دانسته شده و بر شب۲۱ و علی الخصوص ۲۳ رمضان تاکید بیشتری شده است.
🔸شیعیان در این شبها با الگوگیری از معصومین علیهالسّلام، به شبزندهداری، تلاوت قرآن، دعا و عبادت میپردازند. ضربت خوردن و شهادت امیرالمومنین علی علیه السّلام در این شبها نیز به اهمیت آن نزد شیعیان افزوده و سوگواری برای امام علی علیه السلام با آیینهای شب قدر همراه شده است.
پایان قسمت اول
ادامه دارد...
التماس دعادراین شبهای قدر
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»
🏴السَّلامُ علیکَ یا امیرَ المُومنین
💠لیلة القدر: شب قدر💠
تدبر🔷🔹
قسمت دوم🔹
کلمه لیلة به معنای شب وامادراحادیث و تفاسیر به سروجودی حضرت فاطمه زهراسلام الله علیها تعبیرشده .
🔹شب قدر برترازهزارماه است وجودفاطمه زهراسلام الله علیها هم برترازهزارهاانسان است ازلحاظ رتبه ومقام
مافوق بشر.
🔹«قَدْر» به معنای اندازه، تقدیر و سرنوشت است.دربارهٔ اینکه چرا این شب را «شب قدر» نامیدهاند، دلایلی ذکر شده است که برخی از آنها عبارتند از:
🔹۱.به نظر علامه طباطبایی ره،چون مقدرات انسانها و اندازه و تقدیر رویدادهای یک سال، در این شب تعیین میشود، آن را شب قدر مینامند.
🔹۲.اگر کسی این شب را احیا بدارد، صاحب قدر و منزلت میشود.
🔹۳.علت نامگذاری، قدر و شرافت والای این شب است.
🔹۴.چون شبی است که مقدر شده قرآن در آن نازل شود.
🔶جایگاه :
شب قدر برترین و مهمترین شب سال در فرهنگ اسلامی به شمار میرود. بنابر روایتی از پیامبر(صل الله علیه وآله) است که شب قدر از موهبتهای خدا بر مسلمانان است و هیچیک از امتهای پیشین از این موهبت برخوردار نبودهاند.
#در قرآن کریم، تمام سوره قدر به توصیف و ستایش شب قدر اختصاص یافته است. در آیه ۲ این سوره، ارزش شب قدر بیشتر از هزار ماه دانسته شده است
🍃( لیلة القدر خیر من الف شهر).
#آیات سوم تا پنجم سوره دخان ( إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُبَارَكَةٍ ۚ ...) نیز به اهمیت و رخدادهای شب قدر می پردازد.
🔹 هرفردی هرچه قدرومنزلت امامت وولایت معصومین علیه السّلام ودراصل سروجودی صدیقه کبری سلام الله علیها که درآن نهفته است رابیشتردرک کندشب قدررادرک کرده است .
پایان قسمت دوم
ادامه دارد...
التماس دعا
روزقدس راگرامی بداریم 🌐
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»
🔹پاداش شگفت انگیز تلاوت قرآن در ماه مبارک رمضان🔹
🔸رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمود: ... وَ مَنْ تَلَا فِیهِ آیةً مِنَ الْقُرْآنِ کانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ خَتَمَ الْقُرْآنَ فِی غَیرِهِ مِنَ الشُّهُورِ؛
و هر کس در این ماه( ماه مبارک رمضان)،یک آیه از قرآن تلاوت کند، پاداش ختم قرآن در ماههای دیگر را دارد.
📚1. صدوق، عیون أخبار الرضا(ع)، ج۱، ص۲۹۵
🌷امیدواریم حدالاقل دراین روزهای پایانی این ماه پربرکت راغنیمت شماریم وتامیتوانیم به قرآن خوانی بپردازیم🔅🔅🔅
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ»
💠تدبرلیلة القدر🍃شب قدر
🔸آمرزش گناهان:
بنا بر روایات، در ماه رمضان شیاطین به غل و زنجیر کشیده شده و درهای بهشت برای مؤمنان باز میشوند. پیامبر(ص) پس از نقل این سخن سه مرتبه فرمود: در این ماه شب قدر است که از هزار ماه بهتر است و محروم (حقیقی) کسی است که از شب قدر محروم گردد.
از پیامبر(ص) روایت شده است: هر کس شب قدر را احیا کند و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، همه گناهانش بخشیده میشود.
🔸نزول فرشتگان:
بر اساس آیه چهارم سوره قدر، فرشتگان و روح در شب قدر بر زمین فرودمیآیند.
از امام باقر(ع) در این باره نقل شده است: «در این شب، فرشتگان به دور ما طواف میکنند و ما بدینگونه متوجه شب قدر میشویم آنگاه فرشتگان، مقدرات را به ماابلاغ میکنند.
به گفته مفسرانی همچون علامه طباطبایی ره با استناد به ظاهر آیات سوره قدر و دخان، شب قدر اختصاص به شب نزول قرآن در عصر پیامبر(ص) ندارد و هر سال تکرار میشود .
از نظر علامه طباطبایی، روایات اهل البیت(ع) اتفاق دارند که شب قدر یکی از شبهای ۱۹، ۲۱ یا ۲۳ رمضان است شیخ صدوق ره گفته است که اساتید ما اتفاق نظر دارند که شب قدر، شب ۲۳ رمضان است به گفته ملافتح الله کاشانی ره در کتاب منهج الصادقین، از نظر بیشتر علمای امامیه، شب قدر، شب ۲۳ رمضان است .
بنابر برخی روایات، شب نوزدهم تقدیرها نوشته میشود و در شب بیست و یکم، إبرام (قطعی) میگردد و در شب بیست و سوم امضای نهایی اتفاق میافتد.
پایان
التماس دعا