شب، طلبه جوانی به نام محمد باقر در اتاق خود در حوزه علمیه مشغول مطالعه بود. به ناگاه دختری وارد اتاق او شد. در را بست و با انگشت به طلبه بیچاره اشاره کرد که ساکت باشد. دخترگفت: «شام چه داری؟؟ طلبه آنچه را که حاضر کرده بود آورد و سپس دختر در گوشه ای از اتاق خوابید و محمد به مطالعه خود ادامه داد. از طرفی چون این دختر شاهزاده بود و به خاطر اختلاف با زنان دیگر از حرمسرا خارج شده بود، لذا شاه دستور داده بود تا افرادش شهر را بگردند. صبح که دختر از خواب بیدار شد و از اتاق خارج شد، ماموران، شاهزاده خانم را همراه محمد باقر به نزد شاه بردند. شاه عصبانی پرسید: «چرا شب به ما اطلاع ندادی و ….»
محمد باقر گفت: «شاهزاده تهدید کرد که اگر به کسی خبر دهم مرا به دست جلاد خواهد داد. شاه دستور داد که تحقیق شود که آیا این جوان خطائی کرده یا نه؟ و بعد از تحقیق از محمد باقر پرسید: چطور توانستی در برابر نفست مقاومت نمایی؟ محمد باقر ۱۰ انگشت خود را نشان داد و شاه دید که تمام انگشتانش سوخته و … لذا علت را پرسید طلبه گفت: «چون او به خواب رفت نفس اماره مرا وسوسه می نمود. هر بار که نفسم وسوسه می کرد یکی از انگشتان را بر روی شعله سوزان شمع می گذاشتم تا طعم آتش جهنم را بچشم و بالاخره از سر شب تا صبح بدین وسیله با نفسم مبارزه کردم و به فضل خدا، شیطان نتوانست مرا از راه راست منحرف کند.»
شاه عباس از تقوا و پرهیز کاری او خوشش آمد و دستور داد شاهزاده را به عقد میر محمد باقر در آوردند و به او لقب «میرداماد» را داد. میر برهان الدین محمدباقر استرآبادی، مشهور به «میرداماد»، معلم ثالث و متخلص به اشراق، فیلسوف، متکلم و فقیه برجسته دوره صفویه و از ارکان مکتب فلسفی اصفهان بود و امروزه تمام علم دوستان از وی به عظمت و نیکی یاد می کنند و از مهمترین شاگردان او می توان به ملا صدرا صاحب اسفار اشاره نمود.
#مبارزه_با_نفس
شیخ رجبعلی خیاط و باز شدن چشم برزخی
مرحوم شیخ رجبعلی خیاط در دیداری که با حضرت آیه الله سید محمدهادی میلانی داشت، تحول معنوی خود را چنین بازگو نموده است: «در ایام جوانی (حدود ۲۳ سالگی) دختری رعنا و زیبا از بستگان، دلباخته من شد و سرانجام در خانهای خلوت مرا به دام انداخت، با خود گفتم: «رجبعلی! خدا میتواند تو را خیلی امتحان کند، بیا یک بار تو خدا را امتحان کن! و از این حرامِ آماده و لذت بخش به خاطر خدا صرف نظر کن.» سپس به خداوند عرضه داشتم:
«خدایا! من این گناه را برای تو ترک میکنم، تو هم مرا برای خودت تربیت کن.»
آنگاه دلیرانه، همچون حضرت یوسف (علیه السلام) در برابر گناه مقاومت میکند و از آلوده شدن دامن به گناه اجتناب میورزد و به سرعت از دام خطر میگریزد. این کف نفس و پرهیز از گناه، موجب بصیرت و بینایی او میگردد. دیده برزخی او باز میشود و آن چه را که دیگران نمیدیدند و نمیشنیدند، میبیند و میشنود. به طوری که چون از خانه خود بیرون میآید، بعضی از افراد را به صورت واقعی خود میبیند و برخی اسرار برای او کشف میشود.
از جناب شیخ نقل شده است که فرمود:
«روزی از چهار راه “مولوی” و از مسیر خیابان “سیروس” به چهار راه “گلوبندک” رفتم و برگشتم، فقط یک چهره آدم دیدم.»
مشروح این داستان را شیخ برای کمتر کسی بیان کرده است، گاهی به مناسبتی بدان اشارهای میکرد و میفرمود: «من استاد نداشتم، ولی گفتم: خدایا! این را برای رضایت خودت ترک میکنم و از آن چشم میپوشم، تو هم مرا برای خودت درست کن.»
کلام امام زمان:
ای شیعه ما
در دُخت گرامي رسول خدا صلّي الله عليه وآله برايم اسوه و الگوي نيکويي است.
منابع:الغيبة (للطوسي)/ كتاب الغيبة للحجة / النص / 286 / 4 - فصل بعض معجزات الإمام المهدي ع و ما ظهر من جهته ع من التوقيعات على يدي سفرائهالإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي) / ج 2 / 467 / احتجاج الحجة القائم المنتظر المهدي صاحب الزمان صلوات الله عليه و على آبائه الطاهرين ..... ص : 461بحار الأنوار (ط - بيروت) / ج 53 / 180 / باب 31 ما خرج من توقيعاته ع ..... ص : 150
فضیل، از راهزنی تا زاهدی
فضیل در رجال به عنوان یکی از راویان موثق از امام صادق (ع) میباشد و از زهاد معروف معرفی شده است. وی در آغاز کار، راهزن خطرناکی بود که مردم از او وحشت داشتند.
روزی از نزدیکی یک آبادی میگذشت که دخترکی را دید و نسبت به او علاقه مند شد. عشق سوزان دخترک، فضیل را وادار کرد که شب هنگام از دیوار خانه او بالا رود و به هر قیمتی که شده است، به وصال او برسد. در این هنگام بود که صدای آیه کریمه:
اَلَم یأنِ لِلَّذِینَ آمَنُوا أنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِکْرِ اللهِ.... (حدید: ۱۶)
آیا برای اهل ایمان وقت آن نرسیده که دل هایشان به یاد خدا و آن حقیقتی که نازل شده نرم خو [فروتن] گردد.
او را منقلب کرد و این آیه همچون تیری بر قلب آلوده فضیل نشست. درد و سوزی در درون دل احساس کرد و تکان عجیبی خورد و اندکی در فکر فرو رفت: این کیست که سخن میگوید و این پیام را به چه کسی میدهد؟ به من میگوید: ای فضیل! آیا وقت آن نرسیده است که بیدار شوی و از راه خطا برگردی خود را از این آلودگی بشویی و دست به دامن توبه زنی؟
ناگهان صدای فضیل بلند شد و پیوسته میگفت: «بَلی وَاللهِ، قَد آنَ بَلی وَاللهِ قَدْ آنَ؛ به خدا سوگند وقت آن رسیده است، به خدا سوگند وقت آن رسیده است». [۱]
سرانجام فضیل توبه کرد و از وارستگان شد. وی در پایان عمر به مکه رفت و در جوار کعبه زیست تا آن گاه که در روز عاشورا در همان جا بدرود حیات گفت.
----------
[۱]: علی میرخلف زاده، قصص التوابین یا داستان توبه کنندگان، موضوع شماره ۱۴ (توبه فُضیل).
#توبه
[داستانهای مبارزه با نفس]
#شیعه
#مهدویت
کلام #امام_زمان :
ای شیعه ما
خداوند مقدّر فرموده است كه حق به مرحلهي نهايى و كمال خود برسد و باطل از بين برود، و او بر آنچه بيان نمودم گواه است.
منابع:الغيبة (للطوسي)/ كتاب الغيبة للحجة / النص / 287 / 4 - فصل بعض معجزات الإمام المهدي ع و ما ظهر من جهته ع من التوقيعات على يدي سفرائهالإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي) / ج 2 / 468 / احتجاج الحجة القائم المنتظر المهدي صاحب الزمان صلوات الله عليه و على آبائه الطاهرين ..... ص : 461الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي) / ترجمه و شرح غفارى / ج 4 / 287 / جواب امام مهدى ع از نامه احمد بن اسحاق و جعفر كذاب ..... ص : 286بحار الأنوار (ط - بيروت) / ج 25 / 181 / باب 5 آخر في دلالة الإمامة و ما يفرق به بين دعوى المحق و المبطل و فيه قصة حبابة الوالبية و بعض الغرائب ..... ص : 175بحار الأنوار (ط - بيروت) / ج 50 / 229 / باب 6 أحوال جعفر و سائر أولاده صلوات الله عليه ..... ص : 227بحار الأنوار (ط - بيروت) / ج 53 / 193 / باب 31 ما خرج من توقيعاته ع ..... ص : 150
mafakher shia.pdf
1.7M
مجموعه متن مفاخر شیعه
چگونگی سیر و سلوک عرفا
(ویراست نشده متن کپی شده از خبرگزاری فارس)
تو دوران قرنطینه پاکی و عفت جنسی خودمون رو حفظ کنیم
و مثل فرعون از فسادکاران نباشیم ... #قرآن
إِنَّ فِرْعَوْنَ عَلَا فِي الْأَرْضِ وَجَعَلَ أَهْلَهَا شِيَعًا يَسْتَضْعِفُ طَائِفَةً مِنْهُمْ يُذَبِّحُ أَبْنَاءَهُمْ وَيَسْتَحْيِي نِسَاءَهُمْ ۚ إِنَّهُ كَانَ مِنَ الْمُفْسِدِينَ
فرعون در سرزمين [مصر] سر برافراشت، و مردم آن را طبقه طبقه ساخت؛ طبقهاى از آنان را زبون مىداشت: پسرانشان را سر مىبريد، و زنانشان را [براى بهرهكشى] زنده بر جاى مىگذاشت، كه وى از فسادكاران بود
#حدیث حضرت رسول - صلی الله علیه و آله و سلم - فرموده اند:
«حفت الجنة بالمکاره و حفت النار بالشهوات» [۳]
یعنی:
«رسیدن به درجات بهشت به کشیدن جامهای ناگوار منوط(مبارزه با خواهش های نفسانی)، و دخول آتش جهنم به ارتکاب خواهشهای نفسانی(مغلوب شهوات) مربوط است».
زنهار ای جان برادر! تا حدیث بیماری روح را سهل نگیری، و معالجه آن را بازیچه نشماری، و مفاسد اخلاق رذیله را اندک ندانی، و صحت روح را به صحت بدن قیاس نکنی. و چگونه عاقل چنین قیاس کند، و حال آنکه مقصود از صحت بدن از برای کسانی که از روح و صلاح و فساد آن فراموش کرده اند، نیست مگر زندگانی پنج روزه دنیا، و زیست کردن در این عاریت سرا. و بر مرض آن مفسده ای مترتب نمی شود مگربازماندن از لذات خسیسه جماع و غذا و امثال اینها. و اما اخلاق ذمیمه که بیماری روح از آنها است، باز میدارد آدمی را از رسیدن به لذت سعادت ابد، و پادشاهی سرمد. وهر یک از آنها پرده ای است ظلمانی، که مانع «اشراقات» [۱] انوار الهیه، و عایق فیوضات «نفحات» [۲] رحمانیه است، و مسامحه در معالجات آنها آدمی را به هلاکت دائمه وشقاوت ابدیه میرساند. و صحت روح و اتصاف آن به محاسن اخلاق باعث زندگانی ابدی و حیات حقیقی است.
----------
[۱]: ۳۵. تابش ها، درخشش ها
[۲]: ۳۶. نسیم ها. یعنی: مانع تجلیات نسیم رحمانی است.
[۳]: ۳. کنز العمال، ج ۳، ص ۳۳۲ خ ۶۸۰۵. نهج البلاغه فیض الاسلام، ص ۵۶۶، خطبه ۱۷۵. (با اندک تفاوتی)
[کتاب معراج السعاده]
#حدیث_مهدوی
#امام_زمان
#حدیث
#ظهور
#منتظر
پیامبر اکرم
در ينابيع المودة ص 440 از موفق بن احمد اخطب خطباء خوارزم نقل مي کند که عبدالرحمن بن ابي يعلي از پدرش نقل کرد: در جنگ خيبر پيغمبر اکرم پرچم را در اختيار علي عليه السلام گذاشت و خداوند بدست او فتح را نصيب مسلمانان کرد سپس در غدير خم اعلام نمود که علي ولي هر مرد و زن مومن است دنباله حديث را در فضيلت علي و امام حسن و امام حسين مي کشاند تا آنکه مي گويد جبرئيل به من خبر داد که به خانواده ام پس از من ستم خواهند کرد و اين ستم باقي مي ماند تا قائم ما قيام کند و پيروز شود و امت مسلمان بر محبت آنها اتفاق نمايند، در اين هنگام مخالف آنها کم است، هر کس از ايشان بيزار باشد خوار است. ستايشگر آنها زياد مي شود.اين پيش آمد هنگامي است که وضع شهرها تغيير کند و مردم ناتوان شوند و مأيوس از خروج گردند در چنين موقعي مهدي قائم ظهور خواهد کرد، خداوند بوسيله او حق را آشکار مي کند و باطل را از بين مي برد؛ تا اينکه فرمود شما را به فرج بشارت مي دهم وعده خداوند خلاف ندارد و قضاي او قابل برگشت نيست او حکيم و خبير است.
نقل از المهدي/ ص16