315-menshavi-tah.mp3
8.77M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۳۱۵
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
315_parhizgar.mp3
943.4K
📖صفحه ۳۱۵
👤️استاد #شهریار_پرهیزگار
#تحلیل_تلاوت :
سوره طه آیه ۵۲ مقام سه گاه
سوره طه آیات ۵۳ تا ۶۴ مقام بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
315_menshavi.mp3
985K
📖صفحه ۳۱۵
👤️استاد #محمد_صدیق_منشاوی
#تحلیل_تلاوت :
سوره طه آیات ۵۲ تا ۶۴ مقام بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_طه
موسى گفت: علم آن نزد پروردگار من است. اين علمى است كه در كتابى گسترده و فراگير ثبت شدهاست.
پروردگار من نه در علم خود خطا مىكند و نه چيزى را از ياد مىبرد. (52)
خداوند همان كسى است كه زمين را براى شما چون گهوارهاى قرار داد تا در آن رشد يابيد، و در آن راههايى برايتان پديد آورد تا با پيمودن آنها به خواستههاى خود دست يابيد، و از آسمان آبى فروفرستاد، پس به وسيله آن انواعى همسان از گياهان گوناگون برآورديم. (53)
از آنها بخوريد و دامهايتان را در آنها بچرانيد؛ قطعا در اين مجموعه براى صاحبان خرد نشانههايى بر يكتايى خدا در تدبير جهان است. (54)
ما شما را از زمين آفريدهايم و شما را در آن بازمىگردانيم و بار ديگر شما را زنده مىكنيم و از آن بيرون مىآوريم. (55)
به يقين، ما همه معجزات خود را كه به موسى داديم به فرعون نمايانديم، ولى او آنها را دروغ انگاشت و روى برتافت. (56)
گفت: اى موسى، آيا به سراغ ما آمدهاى تا ما را با سحر خود از سرزمينمان بيرون كنى؟ (57)
قطعا ما هم با سحرى مانند سحر خودت به سراغت خواهيم آمد و دليل تو را باطل خواهيم ساخت، پس ميان ما و خودت موعدى بگذار كه نه ما آن را خلاف كنيم و نه تو، آن هم در مكانى هموار. (58)
موسى گفت: موعد شما روز عيد، روز جشن و آزين باشد، با اين شرط كه مردم- آنگاه كه آفتاب گسترش مىيابد- آنان را روانه وعدهگاه گردانند. (59)
فرعون موسى را ترك كرد و نيرنگبازان خود (ساحران و كارگزارانش) را گرد آورد و سپس به وعدهگاه آمد. (60)
موسى به آنان گفت: واى بر شما! با شرك ورزيدن خود، بر خدا دروغ مبنديد كه شما را به عذابى سخت نابود خواهد كرد. بىترديد هر كه بر خدا دروغ بست، از دستيابى به خواستههاى خود نا اميد شد. (61)
پند موسى در ساحران اثر كرد و ميان آنان درباره كارشان نزاع و كشمكش رخ داد. پس فرعون و كارگزارانش براى رفع اختلاف و واداشتن ساحران به مبارزه با موسى، در نهان به نجوا پرداختند. (62)
به ساحران گفتند: قطعا اين دو تن جادوگرند و مىخواهند شما را با سحر خود از سرزمينتان بيرون كنند، و آيين و سنّت ملّى شما را كه درستترين سنّتهاست، از بين ببرند. (63)
پس هرترفندى كه داريد فراهم آوريد، آنگاه استوار و هماهنگ به ميدان مبارزه آييد. امروز هر كه برترى يابد پيروز و خوشبخت مىشود. (64)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۱۵🌷
نشانه هایی برای خردمندان:
خداوند در این آیات، توجّه انسان را به نکات مهمّی جلب می کند که به دو نکته از آن ها اشاره می شود:
1ـ زمین، گهواره ای نرم: خداوند در آیه ی 53، زمین را یکی از نشانه های لطف و مهربانی خود نامیده و آن را به گهواره ای نرم تشبیه فرموده است. می دانیم که این مخلوق عظیم و چابک با سرعتی سرسام آور (حدود 30 کیلومتر در ثانیه) در فضا حرکت می کند؛ در حالی که کمترین لرزشی برای ساکنان خود ایجاد نمی کند و مردم روی زمین اصلاً از حرکت آن مطّلع نمی شوند. همچنین نیروی جاذبه ی زمین به ما اجازه می دهد که روی آن حرکت کنیم و بخوابیم و خانه بسازیم و کشاورزی کنیم.
به راستی اگر جاذبه ی زمین نبود، همه ی ما و وسایل زندگی مان در یک چشم بر هم زدن به فضا پرتاب و در آسمان سرگردان می شد! پیشوای چهارم ما شیعیان ـ امام سجاد(ع)ـ در سخن زیبایی فرموده است: «خداوند، زمین را متناسب با وضعیّت جسمی و طبیعی شما قرار داد؛ آن را گرم و سوزان نکرد تا از حرارتش بسوزید، و زیاد سرد نیافرید تا منجمد شوید. آن را آن قدر معطّر قرار نداد تا بوی تندش به مغز شما آسیب برساند، و آن را بدبو نیافرید تا مایه ی هلاکت شما شود. آن را همچون آب قرار نداد تا در آن غرق شوید، و چنان سفت و محکم نیافرید تا نتوانید در آن خانه بسازید و مردگان را در آن دفن کنید. آری، خدا این گونه زمین را بستر استراحت شما قرار داد.»
2ـ معرّفی «خردمندان»: پس از آن که خدا به بعضی از نشانه های خود در جهان هستی اشاره می کند، در آیه ی 54 می فرماید: «بی شک در این پدیده ها، نشانه های روشنی برای خردمندان وجود دارد.» در حقیقت، سراسر عالم هستی پر از نشانه های خداست که انسان ها را با علم و قدرت بی پایان پروردگارشان آشنا می کنند؛ امّا تنها کسانی از این نشانه ها بهره می برند که عقل و خرد خود را به کار می گیرند و آن را به فکر و اندیشه وامی دارند. آری، «برگ درختان سبز در نظر هوشیار/ هر ورقش دفتری است، معرفت کردگار». البتّه منظور از اندیشه و فکر در این آیه و آیات مشابه، فقط تحقیق و مطالعه در آزمایشگاه ها یا پژوهش های زیست شناسی، جانورشناسی و... نیست؛ بلکه علاوه بر این ها، اندیشه ای مورد نظر است که در وجود انسان اثر بگذارد و او را به فرمانبری هر چه بیشتر از خدای بزرگ وا دارد. در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم: «بهترین شما، اولوالنهی [خردمندان] هستند.» از پیامبر پرسیدند: اولوالنهی چه کسانی هستند؟ حضرت فرمود: «کسانی که اخلاق نیکو و اندیشه های پرارزش دارند. با خویشاوندانشان پیوند برقرار می کنند و به مادر و پدر خود نیکی می کنند. پیوسته به نیازمندان و همسایگان و یتیمان رسیدگی می کنند و به مردم غذا می دهند و در جهان، صلح و امنیّت می گسترانند. همان ها که [نیمه های شب] در حالی که مردم در خواب اند، به نماز [و راز و نیاز با خدا] مشغول اند.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
با عرض سلام و شرمندگی فراوون
فراموش کرده بودم سهمیه امروز رو ارسال کنم
بیعت ۳۲ ام با ولی امر مسلمین
حضرت امام خامنه ای (مدظله)
وعده همه ما ۱۴ خرداد ساعت ۱۱ صبح
از طریق شبکه های سراسری
#رهپویان