فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️انتقاد حجتالاسلام قرائتی از روزه خواری در ملا عام
سیگار رو میگیره دستش تو ماه رمضان جلو همه میکشه
تو کی هستی؟
چقدر سواد داری
زور داری؟ از ترس پشه میری زیر پشه بند❗️
🌙 @tarvije_namaz 🌙
#داستان_هایی_از_نماز
نماز اول وقت شهید رجائی
یکی از دوستان نزدیک شهید رجائی چنین میگوید: روزی حدود ظهر نزد شهید بزرگوار رجائی بودم صدای اذان شنیده شد، در حالی که ایشان از جایشان حرکتی کرده، میخواستند خود را برای اقامهی نماز آماده کنند، یکی از خدمتگزاران وارد اتاق شد و گفت: غذا آماده است، سرد میشود، اگر اجازه میفرمایید بیاورم، شهید رجائی فرمودند: خیر بعد از نماز. وقتی که خدمتگزار از اتاق خارج شد، ایشان با چهرهای متبسم و دلی آرام خطاب به من فرمودند: عهد کردهام هیچ وقت قبل از نماز ناهار نخورم اگر زمانی ناهار را قبل از نماز بخورم. یک روز روزه میگیرم .[۱]
[۱]. روشهای پرورش احساس مذهبی، ص ۲۹.
🌙 @tarvije_namaz 🌙
♨️سوال:
🔰دليل دو رکعت نماز متاهل برابر است با 70 رکعت نماز مجرد چيست؟
✍️پاسخ:
✅به مثال هاي زير توجه کنيد:
چرا مسواک زدن قبل از نماز و البته براي نماز ، ثواب نماز را هفتاد برابر ميکند؟ چرا گفتن اذان و اقامه و انجام مستحبات ديگر ارزش معنوي نماز را مضاعف ميکند؟ چرا حفظ قرآن براي کسي که حافظه خوبي ندارد ثواب دوچندان دارد؟ چرا زنان پيامبر اگر مرتکب گناهي شوند عذابي مضاعف خواهند چشيد و اگر بر مدار تقوا باشند دو چندان اجر خواهند برد؟
تمام اين روايات و دستورات عبادي براي عمق دادن و کيفيت دادن به عبادات مومنان هستند. نماز را همه مي خوانند اما نماز با عطر و مسواک و اذان و اقامه و در صف جماعت با نماز حداقلي بدون اين اوصاف از زمين تا آسمان تفاوت رفتاري دارد. کسي که عطر و مسواک و اذان و اقامه ي نمازش ترک نشود مسلما بر اصل نماز و اوقات و زمان هايش مراقبت بيشتري دارد.
اين دستورات و اين نقل ثواب ها در درجه اول نشان ميدهد که در انديشه ما ازدواج صرفا يک دستور و امر دنيايي و مادي نيست. از نگاه اسلام صرف ازدواج کردن و رابطه زناشويي بين يک دختر و پسر مومن ، عبادت خداوند محسوب ميشود. عبادت يعني اينکه با انجام دادن همين اعمال به ظاهر حيواني اگر نيتي الاهي در دلتان وجود داشته باشد برايتان ثواب هاي عظيمي نوشته ميشود که نوشتنش مجال مفصل ديگري ميخواهد.
البته فراموش نکنيم که نيت هاي الاهي و خوب ، هر عمل کوچکي را چون خورشيد ، آسماني و درخشان ميکنند. به طور مثال نيت الاهي در زناشويي آن است که خدايا من به سراغ همسرم مي روم تا هم من و هم او ميل و رغبتي به نامحرمان نداشته باشيم و شيطان نتواند از اين مسير ما را از راه تو دور کند يا اينکه خدايا من به خاطر رضايت تو و شوهرم خودم را براي او آراسته ميکنم تا به موجب رضايت شوهر و دعاي او ، من به تو نزديکتر شوم.
اما جالب تر اينکه خود اين عبادت به ظاهر دنيايي و مادي به عبادت هاي ديگر شما نظير نمازتان نيز کيفيت ميدهد چون اسلام فقط نماز و روزه نيست بلکه اسلام يک مجموعه و يک بسته ي منسجم و کامل است. در حقيقت انسان مومن ، انساني نيست که فقط به يک سري از دستورات اسلام عمل کند و دستورات ديگر را رها کرده و از انجام آنها دوري کند.
اسلام از مومنان مي خواهد که براي تکامل در ايمان به تمام دستوراتش عمل کنند و در برخي از آيات قرآن جزاي کساني که دستورات اسلام را خوب و بد ميکنند و برخي از آنها را مومن و برخي را کافرند ، خواري در حيات دنيا و عذاب هولناک دوزخ مي داند. مومن واقعي کسي است که تمام آيات قرآن را باور دارد و ميان دستورات خداوند خوب و بد نمي کند و تمام تلاشش را به کار ميگيرد تا بتواند خداوند را با تمام عبادات و مقرِبات و نزديک کننده هاي بشر به خداوند عبادت کند.
امام صادق در حديثي فرمودند که خوش ندارم شيعيان ما در قيامت وارد بر ما شوند و سنتي از سنت هاي ما را و لو يک بار انجام نداده باشند. به طور مثال روزه ي اول و وسط و آخر ماه هاي قمري را حتي شده يک بار نوبر کنند تا تارک اين سنت محسوب نشوند. يا عقد زمان دار را و لو به اندازه چند روز محرميت قبل از عقد دائم به جا آورند تا از ترک کنندگان اين سنت نبوي محسوب نشوند.
از منظر ديگر اين روايات مشوق و ترغيب کننده جوانان مومن به ازدواج و تشکيل خانواده هستند. حتي شما اگر مومني تمام و کمال ، و عابد شبها و زاهد روز باشيد باز هم با خواندن اين روايات در دلتان اين ميل ايجاد مي شود که براي عقب نماندن از اين ثواب ها هم که شده بايد ازدواج کنيد و تشکيل خانواده بدهيد. از نگاه اسلام اگر شما زاهدترين و عابدترين فرد امت هم که باشيد از ازدواج و تشکيل خانواده بي نياز نخواهيد بود.
🌙 @tarvije_namaz 🌙
#داستان_هایی_از_نماز
نماز غلام پرهیزگار
سالی در مدینه قحطی و خشکسالی بود و مردم در صحرا و بیابان میرفتند و دعا میکردند، نماز میخواندند، شخصی میگوید من غلامی را در خلوت و تنهایی دیدم که نماز میخواند و عبادت میکرد، از خشوع و گریهای که میکرد و مناجاتی که با حق کرد و از دعائی که کرد بارانی آمد که مجذوب او شدم و شک نکردم که آمدن باران از دعا و نماز او بوده است، لذا دنبالش را گرفتم هر جور هست من باید این غلام را در اختیار بگیرم و صاحب او شوم برای اینکه غلام او بشوم. دنبال او را گرفتم، آمد و آمد و رفت به خانهی امام زین العابدین (علیه السلام). این شخص رفت خدمت حضرت سجاد (علیه السلام) و گفت: آقا شما یک غلامی دارید من این غلام را میخواهم از شما بخرم، نه برای اینکه غلام من باشد، میخواهم او مخدوم من باشد و من میخواهم خدمتگزار او باشم، منتگذار و آن را به من بفروش. حضرت فرمود: آن را به تو می بخشم. تا بالاخره آن غلام را حاضر میکنند حضرت میگوید همین را میگویی؟ شخص میگوید: بله. حضرت میفرماید: ای غلام، این شخص مالک تو است، غلام یک نگاه حسرت باری به من کرد و گفت: تو که بودی که آمدی و مرا از مولایم جدا کردی؟
شخص میگوید: من به او گفتم قربان تو؛ من تو را نگرفتم برای اینکه خدمتگزار خودم قرار بدهم من تو را گرفتم برای اینکه خدمتگزار تو باشم برای اینکه من در تو چیزی دیدم که در کسی دیگر ندیدهام، من جز برای اینکه خدمتگزار باشم هیچ قصد و غرضی نداشتم من میخواهم از محضر تو استفاده بکنم و بهره ببرم بعد جریان را به او گفتم، تا سخن من تمام شد رو کرد به آسمان و گفت: خدایا این رازی بود بین من و تو، من نمیخواستم بندگان تو اطلاع پیدا کنند حالا که بندگانت را مطلع کردهای خدایا من را ببر، همین را گفت و جان به جان آفرین تسلیم کرد .[۱]
[۱]. داستان راستان
🌙 @tarvije_namaz 🌙
💢چرا دست هایمان را
بعد از دعا به #صورت میکشیم
✅امام محمد باقر عليه السلام:
هر بنده اى که دست هايش را به درگاه خداوند عزّوجلّ بالا بگیرد و دعا کند، خدا حيا مىكند از اينكه آن دستها را #خالى برگرداند.
پس از فضل و رحمت خويش، آنچه را خواهد، در آن دست مینهد.
پس هر گاه #دعا كردى، دست هایت را به صورت خود بكش.
📚من لا یحضره الفقیه، ج۱، ص ۳۲۵
🌙 @tarvije_namaz 🌙
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد عالی: سحرخیزی گنجی پنهان است.
عادتهای خوبی که در ماه مبارک رمضان برامون پیدا شده رو به راحتی از دست ندیم...
🌙 @tarvije_namaz 🌙
⭕️آیتالله فاطمینیا:
خداوند در قرآن می فرماید بر بنده من، کسی تسلط ندارد. تسلط شیطان بر کسانی است که دنبالش می روند. جوانان عزیز، اخلاقتان را زیباتر بکنید، نمازها را مرتب بخوانید، مساله والدین را رعایت کنید و عمل به وظیفه بکنید مطمئن باشید شیطان می رود.
#درس_اخلاق
🌙 @tarvije_namaz 🌙
گل رفت و شمیم خوشش اینجاست هنوز
بلبل به هوا ی گل چه شیداست هنوز
رفتی ز جهان اگر چه ای روح خدا
لیکن علم مهر تو بر پاست هنوز
رحلت جانسوز امام خمینی(ره) تسلیت باد
🌙 @tarvije_namaz 🌙
♨️سوال:
🔰فلسفه پرداخت زکات فطره و دلایل وجوب آن چیست؟
✍️پاسخ:
✅ یکی از واجبات مالی که باید با قصد قربت پرداخت شود، زکات فطره یا همان فطریه است. مسلمانان بعد از یک ماه روزهداری در ماه مبارک رمضان در روز عید فطر که اولین روز از ماه قمری شوّال است؛
معمولاً قبل از شرکت در نماز عید فطر؛ مبلغی را به عنوان فطریه پرداخت میکنند. این مبالغ؛ جهت کمک به فقرا و مستمندان و دیگر مواردی که در فقه آمده است، هزینه میشود.[۱]
💥الف. حکمت پرداخت زکات فطره
فلسفه عبادات که از طرف شارع مأمور به انجام آن هستیم، بهطور کامل مشخص نیست، اما با توجه به دلائل عقلی یا وجود برخی از روایات؛ میتوان برخی از حکمتهای عبادت را نام برد. درباره زکات فطره نیز روایاتی رسیده است که بیانگر حکمت پرداخت آن است:
۱. زکات فطره باعث قبولی و تمامیت روزه میشود. در روایتی از امام صادق(ع) اینگونه آمده است: «همانا دادن زکات فطره از جمله عوامل تمامکننده و کمالبخش روزه است همانگونه که صلوات بر پیامبر(ص) از جمله عوامل تمام کننده نماز میباشد؛ چرا که هرکس روزه بگیرد ولی زکات فطره را عمداً ترک کند و ادا نکند، مانند آن است که روزهای نگرفته است. همانگونه که هرگاه کسی نماز بگذارد ولی صلوات بر پیامبر(ص) نفرستد مانند آن است که نماز نگذاشته است...».[۲]
خداوند عبادت بدنی؛ مثل روزه را با عبادت مادی (پرداخت فطره) در هم آمیخته است و یکی را تکمیل کننده دیگری نامیده است تا بدین سبب، نتایج روزهداری که از جمله آن، درک شرایط مستمندان و فقیران است؛ در مرحله عمل نیز تحقق پیدا کرده و روزهداران با درک آن شرایط؛ اقدام به کمکهای مالی به آنان کنند و ثمره روزهداری خویش را در عمل کامل کنند.[۳]
۲. خودداری از پرداخت زکات فطره، شاید به مرگ زودرس بیانجامد. در روایتی از امام صادق (ع) آمده است:
«از جانب اهل و عیالت زکات فطره را ادا کن و همه را در نظر بگیر و از آنها کسی را فراموش نکن، چرا که اگر فردی از آنها را ترک کنی من بر فوت او خوف دارم». راوی میگوید: عرض کردم منظور از فوت چیست؟ آنحضرت فرمود: «مرگ».[۴]
برطبق این روایت؛ زکات فطره؛ صدقهای است که روزهداران برای حفظ جان خود و خانوادهشان پرداخت میکنند.
۳. در برخی روایات که در تفسیر آیه شریفه «قد افلح من زکیها»[۵] آمده است؛ منظور از «زکیها»، پرداخت زکات فطره است[۶] که میتواند یکی از مصادیق تزکیه نفس باشد. بنابراین، پرداخت زکات فطره میتواند موجب پاکسازی روح از رذایل اخلاقی باشد؛ زیرا پرداخت مقداری از مال به فقرا، انسان را از بُخل دور کرده و حس همنوع دوستی و خدمت به دیگران را در وجودش پرورش دهد.
💥ب. دلایل وجوب پرداخت زکات فطره
شیخ مفید در اینباره میگوید: «زکات فطره بر هر مسلمانی که آزاد و بالغ باشد و استطاعت پرداخت داشته باشد، واجب است؛ دلیل بر وجوب پرداخت زکات فطره روایات است: [مانند اینکه؛] عبدالرحمن بن حجاج از امام صادق(ع) روایت کرده است که فرمود: فطریه بر هر شخصی که زکات بر او واجب بوده؛ واجب است».[۷] بنابراین، فقهای شیعه با توجه به روایات و اجماعی که بین آنها در اینباره وجود دارد، قائل به وجوب زکات فطره شدهاند.[۸]
پی نوشت:
[۱]. ر. ک: «موارد پرداخت زکات فطریه»، سؤال ۶۱۴۹۵؛ «زکات فطره»، سؤال ۶۲۲۶؛ «زمان پرداخت فطریه»، سؤال ۱۷۱۳۳.
[۲]. صدوق، محمد بن علی، من لا یحضره الفقیه، ج ۲، ص ۱۸۳، قم، دفتر انتشارات اسلامى، ۱۴۱۳ق.
[۳]. ر.ک: «آثار تربیتی روزه»، سؤال ۱۴۸۵۹.
[۴]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج ۴، ص ۱۷۴، تهران، دار الکتب الاسلامیه، ۱۴۰۷ق.
[۵]. اعلی، ۱۴.
[۶]. قاضی نعمان، دعائم الاسلام، ج۱، ص ۲۶۶، قم، مؤسسه آل البیت(ع)، ۱۳۸۵ق.
[۷]. شیخ مفید، محمد بن محمد، المقنعه، ص ۲۴۷، قم، کنگره شیخ مفید، ۱۴۱۳ق.
[۸]. ر. ک: محقق حلی، شرائع الاسلام، ج ۱، ص ۱۵۸، قم، اسماعیلیان، ۱۴۰۸ق.
🌙 @tarvije_namaz 🌙
🌙 خداحافظ ای بهترین ماه خدا 🌙
رمضان و می رود و پشت سرش هم دل ما
رفت تا سال دگر زنده بمانیم یا نه😔😔
💐 @tarvije_namaz 💐