این تریبون به مرجعیت نمازجمعه کمک کرد ؟
علی مزروعی، در روزنامه فرهیختگان نوشت:
🔴 بیش از یک ماه از ماجرای افشای اسنادی از انتقال سند زمین حوزه علمیه امام خمینی ازگل به موسسهای تحت مالکیت آیتالله صدیقی و چندین نفر از اعضای خانواده او میگذرد. ماجرایی که امامجمعه موقت تهران صحت آن را تایید کرد اما آن را ناشی از سوءاستفاده یکی از افراد نزدیک به خود دانسته و حتی مدعی شد امضایش در این پرونده جعل شده است. آنطور که کاظم صدیقی گفته است از فرد مذکور شکایت شده و دادگاه برای رسیدگی به پرونده باید وارد عمل شود، حتی اگر روایت امامجمعه موقت تهران قطعیت داشته باشد باز هم بخشی از بدنه افکار عمومی نسبت به قصور احتمالی ایشان معترض بوده و خواهان تعیینتکلیف نهایی پرونده و برخورد قاطع با خاطیان هستند.
🔴 روز پنجشنبه اما اتفاقی رخ داد که بر شدت برانگیختگی افکار عمومی افزود. درحالیکه هنوز پرونده موسوم به زمینخواری در حوزه علمیه ازگل در دادگاه تعیینتکلیف نشده شورای سیاستگذاری آیتالله صدیقی را به امامت نمازجمعه هفته گذشته برگزید. این اقدام که به نظر میرسد با هدف پایان بخشیدن به جنجال ایجادشده اتخاذ شده باشد به جای آنکه چنین هدفی را محقق سازد نتیجهای عکس داده و حواشی ایجادشده را به تیتر اخبار بازگرداند.
🔴 این انتخاب قبل از نهایی شدن پرونده و اقناع افکار عمومی آسیبهایی را پدید میآورد و شأنیت نمازجمعه بهعنوان یک نهاد سیاسی، اجتماعی مهم در تاریخ انقلاب را نیز خدشهدار میکند.
🔴 اگر برای جایگاه اجتماعی نمازجمعه اهمیت قائل باشیم نمیتوانیم از کاهش جمعیت مشارکتکنندگان در آن ساده عبور کنیم. از آنجایی که پیدا کردن جایگاهی موثر در اجتماع بدون در نظر گرفتن اقتضائات اجتماعی غیرممکن است این توقع وجود دارد که عوامل برگزارکننده نمازجمعه برای افزودن بر میزان مخاطبان این اقتضائات را نیز در نظر بگیرند.
🔴 با انتخاب آقای صدیقی بهعنوان امامجمعه آن هم پس از جنجالهای رسانهای که یک ماه بیشتر از آغاز آن نگذشته آیا میتوان مدعی شد که اقتضائات اجتماعی در مناسبات لحاظ شدهاند؟
🔴 اگرچه نظرات بازتابدادهشده در فضای اجتماعی معیار تعیین حق و باطل نیست اما نمیشود آن را در مناسبات لحاظ نکرد. لذا اگر حرفی نیز برخلاف واقعیت در جامعه شیوع پیدا کرده باشد راه تقابل با آن نادیدهانگاری و بیپاسخ گذاشتن مساله نیست. عدم ارائه پاسخ دقیق باعث رسمیت یافتن دوقطبیهای کاذب شده و اتفاقا به شیوع روایتهای جعلی کمک میکند. این امر درمورد ماجرای اخیر حوزه علمیه ازگل نیز صدق میکند.
🔴 اگرچه گفته میشود پرونده این ماجرا در دستگاه قضایی درحال بررسی است اما نباید تا حلوفصل شدن ماجرا و مهیا شدن پاسخی قابل اقناع اقداماتی انجام داد که روایات غیررسمی را شأنیت بخشد.
🔴 اینکه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه آیتالله صدیقی را قبل از نهایی شدن پرونده اخیر بهعنوان امامجمعه برگزیند باعث میشود تا بخشی از افکار عمومی نسبت به اجرای عدالت درمورد ایشان بیاعتماد شود. چنین مسالهای به شخصیت آیتالله صدیقی نیز آسیب میزند؛ چراکه اگر دادگاه ایشان را مبرا بشناسد رسانههای معاند برای غیرمعتبر شمردن رای دادگاه بسیج شده و اینگونه برای جامعه تصویرسازی میکنند که رای صادرشده ناشی از معادلات سیاسی پشتپرده است. از سوی دیگر چنین اقداماتی ممکن است عوامل قضایی بررسیکننده را نیز تحت فشار قرار دهد؛ چراکه دوقطبی بهوجودآمده باعث میشود در هر صورت بخشی از جامعه درنهایت به رای صادرشده خدشه وارد کنند. اگر رای به ضرر آقای صدیقی باشد بدنه حامیان قانع نمیشوند و اگر به نفع ایشان باشد اتهامزنیها شروع میشود.
🔴 لذا این سوال وجود دارد که آیا نمیشد برای حفظ شأنیت آقای صدیقی و کمک به دقت در بررسی پرونده، ایشان تا تعیینتکلیف ماجرا در دادگاه برای امامت نمازجمعه انتخاب نمیشد.
🔴 بازنشر مجدد حواشی پیرامون ایشان بعد از انتخاب بهعنوان امامت نمازجمعه 24 فروردین نشان داد این اقدام بیش از آنکه به حمایت از آقای صدیقی منجر شده باشد به فشار اجتماعی ضد او انجامیده است.
متن کامل در لینک ذیل 👇
https://www.alef.ir/news/4030125026.html
https://eitaa.com/tarvijomid
📷اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد بوده است
👤نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد:
🔹اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ما در دمشق بود. موضوع را میتوان به نتیجه رسیده تلقی کرد. با این حال، اگر رژیم اسرائیل مرتکب اشتباه دیگری شود، پاسخ ایران به طور قابل توجهی شدیدتر خواهد بود. این درگیری بین ایران و رژیم سرکش اسرائیل است که آمریکا باید از آن دور بماند.
@alef_news
alef.ir
✍🏻 دکتر مهدی طغیانی، نماینده مردم شریف اصفهان و سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی :
🔴 واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به بانکها قطعا مخالف سیاستهای کلی و قوانین کشور ازجمله مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید و مصداق بارز بنگاهداری بانکهاست !
🔴 در سال جهش تولید بامشارکت مردم، آیا نمیشود باشگاه مردمی پرسپولیس را به خود مردم واگذار کرد؟
🔴 لطفا آقای رییس جمهور تجدید نظر کنند!
🆔 @drtoghyani
https://eitaa.com/tarvijomid
⭕️ فضائلی: توئیت دیروز به قوت خود باقی است
🔹عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب روز گذشته در توییتی نوشته بود «برخی مسئولان بهدلیل کارهای بیقاعده در حوزه حجاب تذکر دریافت کردهاند.»
#توییت_خواندنی_الف
@alef_news
alef.ir
حفاظت از خاکریز حجاب بدون بازی در زمین دشمن
✍ احسان صالحی ( سرپرست مؤسسه ایران )
..... در کنار تذکر رسانهای شده رهبر انقلاب، خبر تأیید شده حاکی است که در هفته گذشته، رئیسجمهور نیز در پی دریافت گزارشهایی از برخی برخوردهای نامناسب، تذکرهای مؤکدی به دستاندرکاران این امر داده و تأکید کرده است هرگونه اقدام در این زمینه باید کاملاً در مدار قانون باشد، ضمن اینکه دادستانها نیز طبق قانون موظفند بر اقدامات ضابطان که تحت نظر آنها اِعمال قانون میکنند، نظارت کنند.
( متن کامل مقاله در لینک ذیل 👇 )
https://inn.ir/news/article/62048/%D8%AD%D9%81%D8%
https://eitaa.com/tarvijomid
تبعات خطرناک القای دوقطبی «آقا و دفتر آقا»
دفتر رهبری یا دفتر حفظ و نشر آثار ایشان طبعاً همچون خود رهبری نیستند، اما این هم که تصور شود رهبر و دفتر دو قطب مخالف یکدیگر هستند، دور از تعقل و سیاستورزی و همراه با تبعات خطرناکی است.
به گزارش مشرق، کبری آسوپار طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: سه روز از توییت یک عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبری درباره تذکر به مسئولان میگذرد و هنوز بحثها پیرامون گشت ارشاد و دلیل تذکر رهبری و چرایی انتشار این توییت و موج حملاتی – شاید سازمان یافته- علیه دفتر حفظ و نشر آثار رهبری کم و بیش داغ است.
در ورای این بحث و مجادله ناصواب، موضوعی مهمتر رخ نموده که اهمیت آن این قدرت را دارد که کل موضوع توییت و تذکر در برخی نحوههای اجرایی گشت ارشاد را صرفاً به عنوان یک «مصداق» از مفهوم خود قرار دهد. اما این موضوع مهم چیست؟ تلاشی منفور برای القای دوقطبی رهبری و دفتر رهبری.
دفتر رهبری یا دفتر حفظ و نشر آثار ایشان طبعاً همچون خود رهبری نیستند، اما این هم که تصور شود رهبر و دفتر دو قطب مخالف یکدیگر هستند، دور از تعقل و سیاستورزی و همراه با تبعات خطرناکی است.
آنچه پس از توییت عضو دفتر نشر، در فضای مجازی از سوی جریانی تندرو غلبه یافت، القای خودسری این فرد و علنی کردن تذکر برخلاف نظر رهبری بود. برخی از مردم عادی هم، چون تذکر رهبر معظم انقلاب به فراجا را قابل هضم در چارچوب فکری خودساختهشان ندیدند، این تحلیل کذایی را به عنوان خبر صادق پذیرفتند که آن توییت خودسرانه زده شده است. اما هیچ کس از میان این جمع نخواست به این موضوع فکر کند که مگر میشود خودسری در دفتر رهبری تا این حد برسد که علنی، رسمی و به اسم دفتر نشر، نسبتی –به زعم این افراد- خلاف واقع به رهبر انقلاب وارد شود و رهبر قدرت ساماندهی موضوع و برخورد با آن را نداشته باشند؟! و حتی پس از جنجال بسیار، آن فرد باز توییت دیگری بزند و بر توییت قبلی تأکید کند و باز رهبری و اطرافیان معتمد ایشان ساکت بمانند و او را توبیخ و مواخذه نکنند و به مردم نگویند که فریب او را نخورید؟!
کسانی که بر طبل دوقطبی «آقا و دفتر آقا» میکوبند، اعتبارزدایی از مواضع غیررسمی رهبری را همپای اعتبارزدایی از دفتر رهبری پیش میبرند. اکنون درباره آگاهانه یا ناخودآگاه بودن چنین اقدامی نمیخواهیم اظهارنظر کنیم، اما پیشینهای که از این اقدامات در خاطره سیاسی ما مانده، نشان میدهد که دفتر رهبری بهانه است. اینکه چرا میخواهند اعتبار این مواضع رهبری را دچار خدشه کنند، میتواند دلایلی داشته باشد که در این نوشتار صرفاً دلیلی برآمده از نگاه خوشبینانه ذکر میشود و باقیاش بماند برای بعد!
با نگاه خوشبینانه، ما با جماعتی مواجه هستیم که مطابق با نگاه خود و برای خود یک آیتالله خامنهای ساختهاند که البته با آیتالله خامنهای موجود، به لحاظ فکری متفاوت است. این جمع وقتی در برابر موضعی از رهبر قرار میگیرند که با نظرات خودشان مخالف است، به جای تطبیق خود بر ولایت، تلاش میکنند ولایت را بر اصول پذیرفته شده خود منطبق کنند و حداقل در دلشان برای عبور از نظر رهبری، توجیهی وجدانپسند دست و پا کنند.
یک دورهای قصه ارشادی و مولوی بودن دستورات ولیفقیه را علم و سعی کردند آن را تئوریزه هم بکنند، اما بازارش گرم نشد. تفسیر به رأی هم که همیشه شیوهای مرسوم بوده است. اما در مواردی هم که مواضع رهبری با واسطه نقل میشدند، مسیر خدشه بر اعتبار راوی را طی کردند تا جایی که رهبری خود مواضع را علنی و به قولی «پشت بلندگو» بیان کنند.
در ماجرای نهی رئیسجمهور اسبق از کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری یک نفر از اعضای دفتر و نیز یکی از نزدیکان رهبر را به اقدام خودسرانه بیاطلاع رهبری متهم کردند. در ماجرای برجام یک عضو دیگر دفتر رهبری را، حالا در موضوع تذکر به برخی مسئولان، یک عضو دفتر نشر را. در موضوع واکسن گفتند رهبر مخالف واکسن بوده و مجبورشان کردهاند مقابل دوربینها آب مقطر بزنند، در موضوع تعطیلی حرمهای اهلبیت برای کرونا، مقابل نمایندگان رهبری ایستادند و... چه آنکه در همه موارد ذکر شده، پذیرش این موضوع که رهبری نظری خلاف نظر آنان دارد، برایشان دشوار بود. هر کسی را هم که با آنها موافق نبود، تکفیر کردند، چنانکه اکنون هر منتقدی به بخشی از عملکرد گشت ارشاد را دنبالهروهای اسرائیل و یهودی و اشاعه دهنده فحشا و منکر میدانند!
تبعات خطرناک این تندرویهای تکفیری، به همین جا ختم نمیشود. امام خمینی هنوز در قید حیات بودند که برخی – از نهضت آزادی تا بیت آیتالله منتظری- به احمد آقا، فرزند ایشان تهمت جعل دستخط امام را زدند، چه آنکه آن نظرات را برنمیتافتند.
( ادامه مقاله در لینک ذیل 👇)
https://www.mashreghnews.ir/news/1595936/%
https://eitaa.com/tarvijomid
به جای سوژه آفرینی در داخل توجه اصلی به جنایات اسرائیل باشد
حرکت مسئولان باید هماهنگ با سیاست خارجی کشور بوده و توجه اصلی به جنایات اسرائیل، معطوف باشد و از سوژه آفرینی در داخل پرهیز شود چرا که دشمنان مترصدند تا با کمترین رخدادها و سوء عملکردها اذهان جهانیان را به سوی جمهوری اسلامی ایران بچرخانند.
https://www.asriran.com/fa/news/962191/
عصر ایران ؛ مرتضی نجفی قدسی - تجمع گسترده تانک ها و ادوات نظامی رژیم صهیونیستی در نزدیکی رفح، حاکی از حمله قریب الوقوع این رژیم سفاک و خونخوار به مردم مظلوم غزه است.
بیش از ۷ ماه از تجاوز رژیم صهیونیستی به پهنه کوچک غزه می گذرد و حدود چهل هزار نفر از کودکان و زنان و مردم بی پناه غزه در مظلومانه ترین صحنه ها به شهادت رسیدند و حدود هشتاد هزار نفر هم زخمی و مجروح و نقص عضو شده اند و بخش اعظم غزه هم با بمبارانهای وسیع به اندازه حجم چندین بمب اتمی طوری تخریب شده است که بر اذعان کارشناسان سازمان ملل بیش از ۱۴ سال آوار برداری آنها بطول می انجامد.
در این مدت تنها نقطه ای که تقریباً مصون مانده و بیش از یک و نیم میلیون آواره فلسطینی را در خود جای داده شهر مرزی رفح است و در محاصره غذایی و دارویی هم هستند و بسیاری از قحطی آب و مواد غذایی خبر می دهند که اگر این وضعیت همچنان ادامه یابد با فاجعه بزرگ انسانی در این شهر روبرو هستیم و لیکن رژیم صهیونیستی ظاهراً تعجیل در نسل کشی مردم باقیمانده غزه دارد و با تجهیزات سنگین نظامی در حال آماده سازی برای حمله ور شدن به رفح با این تراکم جمعیت عظیم است که حتی کوچه ها و خیابانهایش هم محل چادر آوارگان است و هرگونه حمله ای هزاران نفر را به کشتن می دهد.
متأسفانه در چنین شرایطی کشورهای عربی و همسایگان اسرائیل نه تنها کمکی به ملت مظلوم غزه نمی کنند حتی بی شرمانه در رهگیری موشک ها و پهبادهای ایرانی به سوی اسرائیل با آمریکا و انگلیس و فرانسه سعی در ساقط کردن آنها داشتند گرچه عملیات غرور آفرین دلاور مردان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دلهای ملت های مسلمان و مخصوصاً مردم فلسطین در کرانه باختری و غزه را شاد کرد و درس بزرگی را به صهیونیستها و حامیانش داد.
عدم اجرای مصوبه شورای امنیت سازمان ملل برای آتش بس در غزه بیش از پیش بی اعتباری این نهاد بین المللی را ثابت کرد و نشان داد که آمریکا و اسرائیل تابع شورای امنیت هم نیستند و تنها اهرمی که برای متوقف کردن جنگ غزه باقی می ماند، همین اعتراضات و مخالفت های میلیونی و گسترده مردمی در سرتاسر دنیا و مخصوصاً کشورهای غربی است.
خوشبختانه خیزش عجیبی تمامی دانشگاههای آمریکا و بعضی کشورهای اروپایی را در بر گرفته و هزاران دانشجوی دختر و پسر به همراه استادانشان به تحصن ها و تجمع هایی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و غزه پرداخته و علیرغم خشونت شدید پلیس و ضرب و شتم دانشجویان و دستگیری آنها همچنان برخواسته خود که توقف نسل کشی مردم غزه و فلسطین است تأکید دارند و لیکن مسئولان آمریکایی و بعضی دول اروپایی که سرسپرده صهیونیستهای وحشی هستند، دانشجویان را به یهودی ستیزی متهم می کنند! معلوم نیست چند هزار نفر دیگر از مردم غزه کشته شوند تا شاید مسئولان آمریکایی به نسل کشی مردم فلسطین اعتراف کنند!
عجیب است که مسئولان آمریکایی حاضرند در دفاع از صهیونیستها دانشجویان نخبه شان را هم بکشند چرا که در بام این دانشگاهها تیربار و تک تیرانداز مستقر کرده اند یعنی در حقیقت این صهیونیستها هستند که مسئولان آمریکایی را در چنگ خود دارند و مسئولان آمریکا حاضرند حتی ملت خود را هم فدای اسرائیل کنند!
در چنین شرایطی وظیفه کشورها و ملت های اسلامی بسیار سنگین است و دولت و ملت ایران هم همیشه در دفاع از ملت مظلوم فلسطین آمادگی خود را عملاً ابزار کرده است و عملیات «وعده صادق» نیز جلوه ای از همین حمایت بود.
در این وضعیت، حرکت مسئولان داخل کشور باید هماهنگ با سیاست خارجی کشور بوده و توجه اصلی به سوی جنایات رژیم صهیونیستی، معطوف باشد و از سوژه آفرینی در داخل پرهیز شود چرا که دشمنان با ابزارهای تبلیغاتی شان مترصدند تا با کمترین رخدادها و سوء عملکردها اذهان جهانیان را به سوی جمهوری اسلامی ایران بچرخانند.
https://eitaa.com/tarvijomid
🔴🔴 دو شرط اصلی امر به معروف و نهی از منکر در آثار استاد شهید مطهری
🟢 حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه : من به دانشجویان و طبقه روشنفکران متعهد توصیه می کنم که کتاب های این استاد عزیز را نگذارند با دسیسه های غیر اسلامی فراموش شود.
🟢 مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای : شهید مطهری با دانش خود، با فکر عمیق و نیرومند خود، ابعادی از مسائل اسلامی را در بخشهای مختلف حلاجی کرد، بررسی کرد، روشن کرد و در خلال دهها کتاب باارزش، اینها را در اختیار ما قرار داد. وقتی محاسبه میکنیم، هرکدام از این بخشهایی را که شهید مطهری به آن وارد شده است و بررسی عمیق و عالمانه کرده است و در اختیار ما گذاشته است، چراغی است که این مرد بزرگ در ذهن ما و در دل ما روشن کرده است
🔴🔴 دو شرط اصلی امر به معروف و نهی از منکر در آثار استاد شهید مطهری :
🔴 بصیرت در دین یعنی اطلاع كافی و صحیح در امور دینی داشته باشد، حلال را از حرام، واجب را از غیر واجب تشخیص بدهد،
🔴 بصیرت در عمل: در باب امر به معروف و نهی از منكر، شرطی ذكر می كنند تحت عنوان احتمال اثر، و شرطی ذكر می كنند تحت عنوان عدم ترتب مفسده، یعنی امر به معروف و نهی از منكر برای این است كه معروف رواج بگیرد و منكر محو شود، پس در جایی باید امر به معروف و نهی از منكر كرد كه احتمالا این كار اثر داشته باشد و اگر می دانیم كه قطعا بی اثر است واجب نیست، دیگر اینكه این عمل برای این است كه یك مصلحتی انجام شود، پس در جایی باید صورت بگیرد كه مفسده ی بالاتری بر آن مترتب نشود. لازمه ی این دو شرط بصیرت در عمل است. آدمی كه در عمل بصیرت ندارد نمی تواند پیش بینی كند كه آیا اثری بر این كار مترتب هست یا نیست و آیا مفسده ی بالاتری هست یا نیست. این است كه امر به معروف های جاهلانه همان طوری كه در حدیث آمده افسادش بیش از اصلاحش است.
در مورد سایر تكالیف ، گفته نشده كه شرطش این است كه بدانی یا احتمال بدهی این كار تو فایده دارد، اگر احتمال فایده می دهی بكن و اگر احتمال نمی دهی نكن، و حال آنكه در هر تكلیفی- چنانكه قبلا عرض كردم- فایده ای و مصلحتی منظور شده، زیرا تشخیص آن مصلحتها بر عهده ی مردم گذاشته نشده. درباره ی نماز گفته نشده اگر دیدی به حالت مفید است بخوان و اگر دیدی مفید نیست نخوان. حتی در روزه هم گفته نشده اگر احتمال می دهی فایده دارد بگیر و اگر احتمال نمی دهی نگیر. در روزه گفته شده اگر دیدی به حالت مضرّ است نگیر. همچنین در حج یا زكات یا جهاد اینطور قیدی نشده، اما در باب امر به معروف این قید هست كه ببین چه اثری و چه عكس العملی دارد و آیا كار تو و عمل تو در جهت صلاح اسلام و مسلمین است یا نه؟ در این تكلیف هر كسی حق دارد بلكه واجب است كه منطق را و عقل را و بصیرت در عمل را و توجه به فایده را دخالت دهد. این عمل كه به نام «امر به معروف و نهی از منكر» خوانده می شود تعبدی محض نیست.
مجموعه آثار شهید مطهری . جلد : 4 ، صفحه : 965
لطفا هدیه روح کلیه حق داران خصوصا حضرات معصومین علیهم السلام ، شهدا خصوصا استاد شهید مطهری و حضرت امام فاتحه و صلوات قرائت فرمایید
https://eitaa.com/tarvijomid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کمک معلم به دانشآموزان در جریان سیل ۲۶ اردیبهشت در حاشیه شهر مشهد
https://eitaa.com/tarvijomid