🌀توهم زیبایی!
🔹چنانکه در همه سیستمها و مناسبات اجتماعی، دو پارادایم نار و نور وجود دارد، در عرصه مد و فشن و زیبایی نیز دو الگو و پارادایم وجود دارد: زیبایی نورمحور و زیبایی نارمحور.
🔹صنعت مد و فشن جزء پارادایم نار است که دغدغهاش حداکثرسازی سود شرکتهای آرایشی و مدلینگ است. مردم نیز فریب این تبلیغات را میخورند و به حداکثرسازی سود این شرکتها کمک میکنند. فارغ از اینکه اساساً زیبایی در عالم خلق نسبی است و این خود شرکتها هستند که هرچند سال الگوهای مد را تغییر داده و ذائقهسازی میکنند تا الگوی جدیدی به مد تبدیل شود و سود شرکتشان حداکثر گردد.
🔹هم زیبایی عالم خلق (جمال) خوب است و هم زیبایی عالم جعل (کرامت)؛ اما اصالت با دومی است زیرا زیبایی عالم خلق نسبی است و زیبایی عالم جعل، مطلق. اگر در تعابیر قرآن راجعبه یوسف نبی (ع) دقت شود، هیچجا در قرآن راجع به جمال و زیبایی ظاهری ایشان سخن گفته نشده بلکه هنگامی که زنان مصر یوسف را دیدند گفتند إِنْ هذا إِلَّا مَلَکٌ کَرِیمٌ و حرفی از جمال یوسف نزدند.
🔹آیه 119 سوره نساء از زبان شیطان بیان میکند که وَلَآمُرَنَّهُمْ فَلَيُغَيِّرُنَّ خَلْقَ اللَّهِ یعنی به بنی آدم امر میکنم که عالم خلق را تغییر دهند؛ یعنی به جای آنکه زیبایی خود را در عالم جعل تغییر دهند، به دنبال تغییر ظواهر عالم خلق باشند.
🔹 مبنای زیبایی عالم جعل، نور است. نورانیت باعث زیبایی میشود. درواقع نور موجب انتظام و سپس حُسن میشود. به همین دلیل است که افرادی که اهل نمازشب باشند دلنشینترند یا افرادی که از اربعین برمیگردند نورانیت و زیبایی خاصی دارند. یا برخی افراد پیر و کهنسال (علیرغم چین و چروکهای ظاهری) اصطلاحا به دل انسان مینشینند. اما برخی جوانهای مدرن با هزار عمل زیبایی، دلنشین نیستند. ریشه این عملهای زیبایی برمیگردد به نوع نگاه هستیشناسی آنها زیرا عالم هستی را زیبا نمیبینند و آتشِ حسرتِ زیبا شدن، آنها را احاطه کرده است.
🔹شاید یکی از علل توصیه به بانوان برای مطالعه سوره نور همین است که مبنای زیبایی عبارت است از نورانیت. نور است که موجب شرح صدر میشود و بخاطر نور است که پوست نرم و زیبا میشود زیرا تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِينُ جُلُودُهُمْ وَقُلُوبُهُمْ إِلَىٰ ذِكْرِ اللَّهِ (23 زمر) اما زیبایی مادیمحور بدون نورانیت، موجب میشود همان پوستی که تحت عملهای متعدد زیبایی قرار گرفته بود، در قیامت (که باطن همینجاست) علیه انسان شهادت دهد. شَهِدَ عَلَيْهِمْ سَمْعُهُمْ وَأَبْصَارُهُمْ وَجُلُودُهُم بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (20 فصلت)
🔹 زیبایی نارمحور درواقع زیبایی نیست بلکه قباحت و قبح است زیرا در سیر هستیشناسی قباحت، ظلمات منجر به باطل و سپس ظلم و جور و آنگاه قباحت میشود. و اساساً کسی که در ظلمات است، چگونه میتواند زیبایی را ببیند یا زیباسازی کند؟! زیباسازی افراد در صنعت آرایش و گریم، زیباسازی ساختمانها در معماری، و زیباسازی شهرها در شهرسازی، در حال حاضر عمدتاً برمبنای هستیشناسی باطل و ظلمات است و مولفههای نورانیسازی آنها درنظر گرفته نمیشود.
🔹 زیبایی نارمحور به جایی رسیده که برای زیبا شدن خود و خانه و شهر، حیوانات و اجنه را ملاک قرار میدهند و خود را شبیه برخی حیوانات یا اجنه میکنند. لذا این پارادایم صرفاً توهم زیبایی است نه خود زیبایی. خلأ تحول در دانش زیباییشناسی یا علم الاستحسان در جهان امروز مشهود است.
🔹در فضای تربیت تفریحی و اجوتینمنت، برای تفکیک این دو نوع زیبایی و آموزش آن به کودکان و نوجوانان، میتوان از ابزارهای هنری استفاده کرد. بعنوان مثال به ترتیب میتوان از انیمیشن «گوژپشت نوتردام» و فیلم «زشتها» استفاده نمود و ذهنیت آنها را از این مد و فشنهای امروزی مبرا ساخت.
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444
چهار چشمان
💐 به مناسبت میلاد مبارک پیامبر اکرم و امام صادق علیهالسلام💐
🔹قال الصادق عليه السلام: اِنَّما شيعَتُنا اَصحابُ الاَرْبَعَةِ الاَعْيُنِ: عَينانِ فِى الرَّاْسِ وَ عَيْنانِ فِى القَلْبِ اَلا وَ الْخَلائِقُ كُلُّهُمْ كَذالِكَ اِلاّ اَنَّ اللّه عَزَّ وَ جَلَّ فَتَحَ اَبْصارَكُمْ وَ اَعْمى اَبْصارَهُمْ. شيعيان ما، با چهار چشم مىبينند: دو چشم در سر و دو چشم در دل. بدانيد كه همه مردم، چهار چشم دارند؛ امّا خداوند چشم هاى دل شما را بينا و چشم هاى دل آنها (مخالفانتان) را نابينا ساخته است. (كافى، ج 8، ص 215، ح 260)
🔹 منظور از دو چشم دل، همان قوه بصیرت توسط قلب و قوه رویت توسط فواد است. شیعه جعفری، انسانشناسی صحیحی دارد و با عمل به شرع، از همه ظرفیت وجودی خود استفاده میکند. کسی که در این دنیا کور باشد و خداوند و ائمه و انبیا را رؤیت نکند، در آخرت نیز در دیدار و لقاء آنها محروم خواهد بود زیرا مَن كَانَ فِي هَـٰذِهِ أَعْمَىٰ فَهُوَ فِي الْآخِرَةِ أَعْمَىٰ وَأَضَلُّ سَبِيلًا ﴿الإسراء: ٧٢﴾
🔹 اینکه چرا چشم بصیرت و چشم رویت برخیها کور میشود بهخاطر سه مشکل است: غشاوه، غطاء، و اکنّه. این امر در این آیات مورد اشاره واقع شده:
خَتَمَ عَلَىٰ سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلَىٰ بَصَرِهِ غِشَاوَةً َ (23 جاثیه)
الَّذِينَ كَانَتْ أَعْيُنُهُمْ فِي غِطَاءٍ عَن ذِكْرِي وَكَانُوا لَا يَسْتَطِيعُونَ سَمْعًا (101 کهف)
لَّقَدْ كُنتَ فِي غَفْلَةٍ مِّنْ هَٰذَا فَكَشَفْنَا عَنكَ غِطَاءَكَ فَبَصَرُكَ الْيَوْمَ حَدِيدٌ (22 ق)
وَجَعَلْنَا عَلَىٰ قُلُوبِهِمْ أَكِنَّةً أَن يَفْقَهُوهُ وَفِي آذَانِهِمْ وَقْرًا ﴿الإسراء: ٤٦﴾
🔹راه باز شدن چشمهای قلب و فؤاد همان عمل به شریعت است: یعنی انجام واجبات و ترک محرمات و محاسبه مداوم از نفس خویش. خداوند شبانهروز از در و دیوار و از درون همه پدیدهها آیات خود را به ما نشان میدهد و با ما تکلم میکند و با مصائب و مشکلات به ما تلنگر میزند تا بلکه بیدار و بینا شویم. به خود گرفتن همه آیات، راه نجات از انواع مرضهای قلب (ختم، رین، طبع، قساوت، غمرۀ، غلف، قفل، اشغال و...) است. نباید خود را فریب دهیم و با مسائل پوچ خودمان را سرگرم کنیم. باید حقیقت دین را فراموش نکنیم و به دنبال درمان کوری خود باشیم والسلام.
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444
🌀 توهم حیوان اقتصادی
🔹 معرفت بهائم، توهم است و انسانی که خود را جزء بهائم بداند نیز از این جرگه خارج نیست. علم اقتصاد مدرن، همه را بهائم میداند و لذا نگرشی توهمی دارد.
توضیحات بیشتر در پست بعد...
با ما همراه باشید...
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444
🌀 توهم حیوان اقتصادی
🔹یکی از انتقادات مهم امام خامنهای در «مسموم بودن ذاتی» علوم مدرن، حیوان انگاری انسانها در این علوم است. عموم فلاسفه غربی، انسان را حیوان میدانند و حتی در فلسفه مضاف علوم مختلف نیز این قضیه جاری است به طوری که مثلاً دانشمندان علم اقتصاد نیز نگاهشان به انسان، به چشم یک حیوان است. و به همین دلیل است که نتیجه تحقق علم اقتصاد مدرن در جهان و ایران، نتیجهای جز افزایش حیوانیت و سبعیت نبوده است زیرا علم اقتصاد با تئوریزاسیون ربا و قمار و انحصارگرایی، خلق و خوی گرگها و سایر حیوانات را در بشریت نهادینه کرده است.
🔹حیوان رشنال یعنی حیوان حداکثرکننده سود و حداکثرکننده مطلوبیت. رشنالیتی به معنی عقل نیست. عقل قداست دارد. به قول آیت الله جوادی آملی «کسیکه هوش اقتصادی دارد ولی طهارت قُدسی و قداست عقل در او نیست، سفیه است. بسیاری افراد از نظر علمی، خردمند و فرهیخته هستند ولی از نظر عقل عملی سفیهاند.» البته این افراد، همه را مانند خودشان پنداشتهاند. بورسیها خودشان را گاو و خرس میدانند. بعضیهایشان هم کتاب مینویسند به نام «شیوه گرگ». درواقع باطن خودشان به شکل گرگ درآمده و در قیامت به شکل گرگ محشور خواهند شد؛ و دیگران را نیز با عینک خودشان تحلیل میکنند.
🔹دانشی که مسجود ملائکه را حیوان میداند، قاعدتاً هر نظریهای که بدهد، منتج به حیوانیت خواهد بود و طبیعتاً زاویه نگاهش نیز توهمی است چون نگاه بهیمی (حیوانی)، وهیمی (توهمی) است. باتوجه به سیر انحطاط بشر، تعریف از بشر در آینده، «حیوان روبو جن» خواهد بود که ترکیبی است از ظاهر روباتها (و سازوکار هوش مصنوعی) با اخلاقیات اجنّه. انحطاط در نگرش به تعریف از انسان، بنیان همه استراتژیهای لوسیفر است و مقابله با این تعریف حیوانانگارانه، دالّ مرکزی مبارزات ما در جنگ احتناک ذریه خواهد بود انشاءالله.
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444
‼️مقت کبیر
⁉️مقت کبیر چیست و نسبت ما با آن چگونه است؟! ادامه در مطلب بعد...
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444
مقت کبیر
‼️پس از گذشت نزدیک به دو ماه از شهادت اسماعیل هنیه، در روزهای اخیر نیز همچنان شاهد ادعای برخی مسئولین درباره انتقام از اسرائیل هستیم. اگرچه امیدواریم که این ادعاها واقعیت یابد اما قاعده این است که تأخیر در انجام عمل حق، موجب زیادت کافران در کفرشان خواهد شد زیرا إِنَّمَا النَّسِی ءُ زِیَادَهٌ فِی الْکُفْرِ (37 توبه).
🔹امام خامنهای فرمود: «عقبنشینی غیرتاکتیکی غضب الهی را در پی دارد» این امر، هم در مسائل فرهنگی وجود دارد، هم اقتصادی، هم سیاسی و هم نظامی. و متأسفانه مسئولین مربوطه عقبنشینی دارند. قرآن کریم در کنار مفهوم «غضب»، از مفاهیم «سخط» و «مقت» نیز استفاده کرده است. آیات ابتدایی سوره صف توبیخ تندی میکند که اگر به ادعاهایتان عمل نکنید، دچار «مقت کبیر» یا خشم بزرگ خواهید شد. يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ كَبُرَ مَقْتًا عِندَ اللَّهِ أَن تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُم بُنْيَانٌ مَّرْصُوصٌ. خداوند وجود بنیان مرصوص در مقابل کفار را دوست دارد. آیا ما بنیان مرصوص بودیم؟!
🔹«مقت کبیر» یا خشم بزرگ شامل حال چه کسانی میشود؟ کسانی که چیزی را ادعا میکنند اما به آن عمل نمیکنند. در یکسال اخیر فرماندهان زیادی از جبهه مقاومت شهید شدهاند اما آیا انتقام لازم صورت گرفته؟! استراتژی الهی این است که إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ مُنتَقِمُونَ ﴿السجدة: ٢٢﴾ لذا باید از مجرم انتقام گرفت. اما ما طبق استراتژی خدا عمل نکردیم.
🔹سنت بلاتبدیل الهی این است که اگر ما به وظایفمان عمل کنیم، کفار عقبنشینی خواهند کرد زیرا وَلَوْ قَاتَلَكُمُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوَلَّوُا الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا يَجِدُونَ وَلِيًّا وَلَا نَصِيرًا سُنَّةَ اللَّهِ الَّتِي قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلُ ۖ وَلَن تَجِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبْدِيلًا ﴿٢٣ فتح﴾. چرا این سنت الهی را نادیده گرفتیم؟! امام خامنهای در قضیه عینالاسد فرمود که «فریاد انتقام مردم، سوخت واقعی موشکها بود» لذا اگر بخواهد انتقامی صورت بگیرد، بدون اینکه ما مطالبه کنیم محقق نخواهد شد.
‼️رو آوردن به کفار در زمینه مذاکرات سیاسی، سبک زندگی و پذیرش قواعد آنها موجب «سخط» الهی است تَرَىٰ كَثِيرًا مِّنْهُمْ يَتَوَلَّوْنَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَبِئْسَ مَا قَدَّمَتْ لَهُمْ أَنفُسُهُمْ أَن سَخِطَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ ﴿المائدة: ٨٠﴾ و طبق چهارچوب مفهومی قرآن، «سخط» موجب «حبط» میشود زیرا اتَّبَعُوا مَا أَسْخَطَ اللَّهَ وَكَرِهُوا رِضْوَانَهُ فَأَحْبَطَ أَعْمَالَهُمْ ﴿٢٨ محمد﴾. این یعنی اگر ما بخاطر کوتاهی در جبهه حق، دچار سخط الهی شویم، همه تلاشها و زحمات خود را در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و جبهه مقاومت هدر دادهایم و خداوند با کسی عقد اخوت نبسته است. آیه تکاندهنده سوره اسراء یادمان نرود که وَإِذَا أَرَدْنَا أَن نُّهْلِكَ قَرْيَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِيهَا فَفَسَقُوا فِيهَا فَحَقَّ عَلَيْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِيرًا ﴿الإسراء: ١٦﴾. خداوند هرگاه بخواهد قریهای را هلاک کند، به مترفین مجال میدهد که در آنجا جولان دهند و سپس «تدمیر» و هلاکت آنجا محقق خواهد شد.
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444
کدام وظیفه عمومی؟!
🔹۴ مهرماه بعنوان روز سرباز نامگذاری شده و ما در این نوشتار به موضوع خدمت سربازی خواهیم پرداخت و اینکه وظیفه عمومی واقعاً چیست؟!
🔹فراتر از این انتقاد که اساساً ابداع خدمت سربازی، کار رضاخان بوده، آیا واقعاً این مقدار هزینه و وقتی که این موضوع از جوانان کشور میگیرد، کارایی و بهرهوری لازم را دارد یا خیر؟! آیا اساساً افرادی که اجباراً به خدمت سربازی میروند واقعاً همگی دغدغه حمایت از اسلام یا حداقل وطن را دارند یا خیر؟! آیا کسانی که به خدمت سربازی میروند، در انتهای دوران خدمت، علاقهشان به نظام و انقلاب افزایش مییابد یا اگر واقعبینانه بنگریم نگاهشان به نظام و انقلاب بسیار منفی میشود؟! آیا کشور ایران که طبق آخرین آمار منتشرشده توسط نشریه «فایر پاور» رتبه 14 قدرت نظامی جهان را دارد و قدرتمندتر از اسرائیل است و طبق نظر اندیشمندان جهان رتبه واقعی ایران بالاتر از این است، نیازی به خدمت سربازی به این شکل غیر حرفهای دارد؟
🔹آیا خدمت سربازی باتوجه به تغییرات فراوان در صنعت نظامی، بهروزرسانی شده یا امکان بروزرسانی ندارد؟! آیا جنگهای آینده که مبتنیبر هوش مصنوعی است و نقش انسانها دارد به حداقل میرسد، با این آموزشهای فعلی سربازی قابلمدیریت است؟! باتوجه به اینکه غیر از جنگ نظامی دهها نوع جنگ دیگر ازقبیل جنگ اقتصادی، جنگ ارزی، جنگ فرهنگی، جنگ سایبری، جنگ شناختی و... نیز وجود دارد، آیا نمیتوان خدمت سربازی را ناظر به این نوع جنگها قرار داد و این مسائل را به جوانان آموخت؟! آیا خدمت سربازی، به مانعی برای کارآفرینی و ازدواج و فرزندآوری جوانان تبدیل نشده؟! آیا نمیتوان خدمت سربازی را به گونهای طراحی کرد که مطابق با نیازهای روز جوانان باشد و به درد آنها بخورد یا حداقل به درد مسائل روز کشور بخورد؟! اینها سؤالاتی مهم با پاسخهایی روشن است.
🔹امام خامنهای فرمود «امر به معروف و نهی از منکر، وظیفه عمومی است» آیا نمیتوان «وظیفه عمومی» سربازی را ناظر به این دستور امام خامنهای با محوریت امر به معروف و نهی ازمنکر بازطراحی کرد؟! حقیقت این است که ما جنگ فرهنگی را باختیم! و بد هم باختیم! جنگ اقتصادی را هم بد باختیم! آیا نمیشد با استفاده از سربازها و بسیجیها، فتنه بیحجابی را منتفی کرد؟! آیا نمیشد با استفاده از سربازها و بسیجیها فتنه کاهش ارزش ریال را در جنگ ارزی منتفی نمود؟! امام خامنهای اخیراً فرمود مدارس و دانشآموزان میتوانند در مبارزه با آسیبهای اجتماعی مشارکت کنند «بنده میخواهم #پیشنهاد کنم که جوانهایمان ــ که در مجموعهی میلیونی دانشآموز، یک تعداد خیلی زیادی جوان و نوجوان فعّال هستند ــ #باید بروند جلوی آسیبهای اجتماعی را بگیرند.» ۱۴۰۳/۲/۱۲ وقتی ایشان چنین وظیفهای را برای دانشآموزان هم جاری و ساری میدانند، سربازها که جای خود! با همین سربازها میشد جلوی آسیبهای اجتماعی را گرفت.
🔹چنانکه امام جامعه فرمود نیاز به تحول در ساختارهای مختلف کشور داریم و نظام آموزشی کشور و نظام سربازی، بخشهای مهمی از این ساختارها هستند. و این تحول هم منوط به تبیین و مطالبه تکتک ماست. منتظر مسئولین نباشید. قرارگاه مرکزی تعطیل است و فرمان آتش به اختیار صادر شده. والسلام
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444
نفاق و نفاذ
🔹علت شهادت سید حسن نصرالله را باید در خودمان جستجو کنیم و آن، عقبنشینی ما در مواضعمان در زمینههای نظامی، فرهنگی و اقتصادی است. و علت این عقبنشینی نیز نفوذ فکری، سیاسی و فرهنگی لیبرالهایی است که در قرآن تحت عنوان منافق، از آنها یاد شده است. بیشترین دغدغه قرآن کریم در مسائل اجتماعی سیاسی فرهنگی، بحث نفاق و نفوذ آنهاست. اساساً نفاق و نفاذ، از نظر معنایی مشترکند.
🔹 کلیدواژه نفوذ توسط امام خامنهای در زمان دولت لیبرال روحانی مطرح شد و پس از چند سال مجدداً در دولت لیبرال مطرح شده است. موشهایی که به درون سیستم نفوذ کردهاند، سیستم را دچار آسیب میکنند. درمقابل راهبرد دشمن مبنی بر نفوذ، راهبرد امام خامنهای، جهاد تبیین بود تا این نفوذی ها از غفلت مردم سوءاستفاده نکنند. درمقابل راهبرد جهاد تبیین، راهبرد دشمن چه بود؟ تندرو و افراطی و متحجر خواندن جهادگران تبیین و حذف عمارها از صحنه. وقتی عمارها حذف شوند، مالک اشترها نیز یکی یکی حذف میشوند. وقتی میثم تمارها حذف شوند، کربلا رقم میخورد. استراتژی حذف عمارها و تمارها، استراتژی چندسال اخیر دشمن بود تا از این طریق، در عرصه نظامی نیز اسلام را شکست دهند.
پس: غفلت مردم⬅️ استراتژی نفوذ منافقان⬅️استراتژی جهاد تبیین توسط امام خامنهای⬅️استراتژی برچسب تندرو و حذف عمارها و تمارها توسط دشمن و سپس حذف مالکاشترها
🔹قرآن کریم درباره منافقین، دهها ویژگی ذکر میکند که همه آن ویژگیها را در لیبرالهای داخل نظام میتوان یافت. جناب پزشکیان سابقا گفته بود که آمریکا برادر ماست. جالب است که قرآن کریم نیز اشاره میکند که کفار، برادران منافقانند: الَّذِينَ نَافَقُوا يَقُولُونَ لِإِخْوَانِهِمُ الَّذِينَ كَفَرُوا (۱۱ حشر). جناب پزشکیان از خلع سلاح مقاومت و رفع تنشها سخن گفت. جالب است که قرآن کریم نیز اشاره میکند که منافقان، از جهاد میهراسند و هنگام جهاد، به سمت دشمن میروند. جناب پزشکیان حرفهایی از نهجالبلاغه میزند که بدان عمل نمیکند و جالب است قرآن کریم از دوگانگی منافقان در صحنه عمل سخن میگوید. مقابله با منافقان و نفوذیها، از مهمترین استراتژیهای قرآن و از مهمترین کلیدواژههای امام خامنهای است.
🔹و اما اسرائیل! سوره اسراء، شرح حال اسرائیل است و وعده نابودی آنها در آن آمده اما تضمین نکرده که نابودی اسرائیل توسط کدام قوم باشد. هرچه عقبنشینی کنیم به ضرر ماست. حذف شهید هنیه، یک تست بود برای ارزیابی واکنش ایران. وقتی واکنشی ندیدند، سیدحسن را حذف کردند. و حذف سیدحسن نیز یک تست بود برای ارزیابی واکنش ایران. اگر واکنشی نبینند وارد فازهای بعدی خواهند شد. کاش زودتر از این غفلت بیدار شویم وگرنه با لگد دشمن بیدار خواهیم شد والسلام.
✍️ اندیشکده تثبیت| امیر حسینی
@tasbit1444
ملیگرا یا امتگرا
🔹یکی از مواضع و شبههپراکنیهای سلبریتیها در روزهای اخیر، که ذهنیت برخی مردم را نیز تخریب کرده، همان شبهه قدیمی است که چرا به مردم لبنان و فلسطین کمک کنیم؟! فارغ از اینکه این شبهه بارها پاسخ داده شده و دهها پاسخ متقن و قطعی دارد، در این گفتار، صرفاً به یکی از ابعاد این قضیه اشاره میکنیم و آن اینکه در قرآن کریم، یکی از ویژگیهای نفاق، همین ملیگرایی ذکر شده بهطوریکه در جنگ احزاب، منافقان ملیگراییشان را با گفتن «یثرب» به جای «مدینه» نشان میدادند: وَإِذْ قَالَت طَّائِفَةٌ مِّنْهُمْ يَا أَهْلَ يَثْرِبَ لَا مُقَامَ لَكُمْ فَارْجِعُوا ﴿الأحزاب: ١٣﴾ این درحالی است که یثرب نامی است که قبل از انقلاب اسلامی پیامبر به آن شهر اطلاق میشد و مدینه نام انقلابی شهر بود.
🔹اکنون نیز برخیها با تفکرات گوناگون به این ملیگرایی دامن میزنند که شامل چهار مکتب هستند: مکتب آریامهری، مکتب ایرانی بهار، مکتب ایرانشهری کلاسیک، و مکتب ایرانشهری مدرن. داعیه این مکتبها که هرکدام در برخی دولتها از قبیل دولت لیبرال فعلی حضور و تأثیر داشته و دارند، ایران است و نه اسلام. سلبریتیها نیز متأثر از این مکاتب، ایرانگرایی را ترویج میکنند و نه اسلامگرایی را.
🔹تفاوت در اینجاست که تفکر ایرانگرایی منتج به ملتسازی میشود و تفکر اسلامگرایی منتج به امتسازی میگردد. در همین زمان که امام خامنهای در سخنرانیهای اخیر خود تأکید جدی بر امتسازی در منطقه غرب آسیا داشتند، برخی اندیشکدههای غربی تأکیدشان بر ملتسازی در این کشورها بود. وقتی ملتسازی یا nation building مدنظر باشد، نیازمند United nations یا سازمان ملل هستیم و تابع فرامین سازمانهای بینالمللی نظیر یونسکو، صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی خواهیم بود اما وقتی امتسازی مدنظر باشد، نیازمند امام و تابع فرامین خداوند و شرع مقدس خواهیم بود.
🔹و البته ملیگراها در ملیگرایی خود نیز دروغ میگویند چون اگر تهدیدی علیه ایران صورت بگیرد آنها هیچگاه جانشان را فدا نخواهند کرد بلکه اسلامگراها به میدان میروند. ضمن اینکه همین مخالفتشان با کمک به غزه و لبنان نیز ضد ملیگرایی است چون اگر آن مناطق ویران شود، ایران نیز مورد تهدید قرار میگیرد. پس ملیگرایی در داعیهاش دچار کذب است و تمرکز ما باید بر امتگرایی باشد.
🔹امام خامنهای ۱۴۰۳/۰۶/۳۱ فرمودند: «یکی از بزرگترین درسهای نبوی برای ما این است: امّتسازی؛ تشکیل «امّت اسلامی». آن مبارزات سیزدهسالهی مکّه منتهی شد به هجرت که پایهگذاری امّت اسلامی است. امّت اسلامی با هجرت کلید خورد. ما امروز فاقد امّت اسلامی هستیم. کشورهای اسلامی زیادند، نزدیک دو میلیارد مسلمان در دنیا زندگی میکنند امّا عنوان «امّت» را نمیتوان بر این مجموعه گذاشت. امّت یعنی مجموعهی انسانهایی که در یک جهت، به سوی یک هدف، با یک انگیزه دارند حرکت میکنند؛ ما اینجور نیستیم، ما متفرّقیم. نتیجهی این تفرّق این است که فلان کشور اسلامی احساس میکند اگر بخواهد خودش را نگه دارد، باید به آمریکا تکیه کند. ما امروز نیازمند تشکیل امّت اسلامی هستیم. چه کسی میتواند در این زمینه کمک کند؟ آنهایی که میتوانند این انگیزه را قوی کنند، خواصّ دنیای اسلامند؛ یعنی همین شماها: سیاستمداران، علما، دانشمندان، دانشگاهیان، طبقات بانفوذ و صاحب فکر، شعرا، نویسندگان، تحلیلگران سیاسی و اجتماعی، اینها میتوانند اثر بگذارند.»
🔹در این راستا، هجرت از مفاهیم و انگارههای ملّی به مفاهیم و انگارههای امّتی، نیاز ضروری و مبرم جامعه اسلامی است. تغییر نگاه از «ملّی» به «امّتی»، در همه ابعاد جامعه ازقبیل اقتصاد، سیاست، فرهنگ، ورزش، معماری، شهرسازی، هنر و... باید ملموس باشد. این هجرت شامل نظریهپردازی، گفتمانسازی و نهادسازی در راستای تشکیل امت واحده اسلامی میباشد. منبع و مرجع اصلی نظریات امتسازی، کتاب قرآن کریم است و داعیه ما تشکیل امتی حول این کتاب جامع و شامل است انشاءالله.
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
تحذیر از تخدیر
🔹اخیراً خبرهای تکاندهنده مختلفی از مرگ و میرهای ناشی از مشروبات الکلی منتشر شده که علائم بدی برای جامعه اسلامی است. اما این صرفاً یک درد است و از این درد باید پی به بیماری ببریم. در این گفتار به این نکته اشاره میکنیم که درد تخدیر ناشی از بیماری وهم است.
🔹قرآن کریم مراتب معرفت را به سه سطح عمده تقسیم میکند: تفقه، تفهم و توهم. تفقه بالاترین سطح معرفت است و توهم پایینترین آن. اینک در آخرالزمان، با مسخ انسان به بهیمه، معرفت او وهیمه شده و ناچار است با تخدیر، خود را از این مسخ دهشتناک غافل کند. انسان، یا اهل سُکر است یا اهل ذکر. اهل سکر و مستی، لزوماً اهالی مشروبات الکلی نیستند بلکه مستهای مدرک، مستهای شهرت، مستهای پول، مستهای مقام و... همگی از پارادایم ذکر فاصله گرفته و در پارادایم سکر قرار دارند. قاعده این است که انسان هرچه از ذکر فاصله بگیرد به دامن سکر میافتد.
🔹آنچه انسان را تخدیر میکند و او را غافلتر از آنچه هست میگرداند در آخرالزمان تنوع و تکثر یافته است. سابقا مواد مخدر و مشروبات الکلی، تخدیرکنندههای اصلی بودند اما اینک موسیقی، مدیتیشن، مدرکگرایی، فوتبال و... عواملی هستند تا جامعه ساعاتی ازخود بیخود شود. اینها همه مخدر هستند و جامعه را مست و مسخ میکنند و موجب فاصله از عقل میشوند. اساساً حکمت تحریم مشروبات الکلی، همین فاصلهای است که بین انسان و عقل ایجاد میکند. با این معیار، آیا نباید بسیاری دیگر از تخدیرکنندهها نیز ممنوع شوند؟! اما هیهات. یکی از شاخصهای جامعهشناسی قرآنی این است که هرچه عوامل تخدیر در جامعه بیشتر باشد، آن جامعه متوهمتر است.
🔹اساساً اینترتینمنت یا سرگرمی یعنی همین. یعنی سر را گرم میکند تا از خود بیخود شود. خودش نباشد تا به حقیقت بیندیشد. حقیقت، لازمان و لامکان است و اعتباریاتی در آن نیست. در عالم حقیقت، نسبت های قوم و خویشی، مناصب اجتماعی، مدارک علمی و... هیچیک وجود ندارد. بلکه انسان با خود خود خودش مواجه میشود؛ خودی که تهی و عریان است؛ عریان از جسم و خیال و اوهام. انسانی که خود خود خودش هیچ نباشد و خودش را با مدرک و منصبش تعریف کند و مسخ و مست شده باشد، این انسان از حقیقت میترسد و لذا به عوامل مخدر پناه میآورد.
🔹حتی در این یکسال، برخیها با اخبار غزه و... به جای اینکه تکان بخورند و متنبه شوند، صرفاً برای سرگرم شدن اخبار را دنبال میکنند تا سرشان گرم شود؛ و خاک بر سر جامعه بشریت که با آنچه مایه تنبه و بیداریاش است نیز بعنوان یک سرگرمی نگاه میکند. انسان متفقه، از هرچیزی برای بیدار شدن و تنبه استفاده میکند اما انسان متوهم از هرچیزی برای به خواب رفتن استفاده میکند. برای یقظه، وعظ لازم است. کسی و جامعهای که وعظ نپذیرد، یقظه هم ندارد.
🔹وقتی جامعه دچار توهم و تخدیر شود خداوند خود را ملزم میداند که جامعه را بیدار کند: با سیل و زلزله و حوادث مختلف و با جنگ و درد. درد و رنج برای انسان لازم است تا شهوت مدرک و شهوت علم و شهوت موسیقی و شهوت فوتبال و... او را به خواب نبرد. خداوند در رأس مصلحان و منذران است و ما نیز به تأسی از حضرت حق باید منذر باشیم. خداوند از تخدیر، تحذیر میکند و ما نیز رسالت داریم تحذیر از تخدیر کنیم.
‼️سرتان گرم نشود. یاعلی
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
اشاعه ایمان=مقابله با نفوذ
🔹هماکنون در جنگ سرد جدید -که تحت عنوان جنگ جهانی پنجم شناخته میشود- ترور و جاسوسی و خرابکاری، محوریت دارد. اساس ترور، جاسوسی و خرابکاری مبتنیبر «نفوذ» در شبکه امنیتی طرف مقابل است. نفوذ در جامعه اسلامی با استفاده از شبکه «نفاق» انجام میشود. لذا در جنگ سرد جدید، نفاق، یکی از مهمترین موضوعات است.
🔹نفاق ذاتاً ملازم با نفوذ است. هرچه جامعه اسلامیتر باشد، نفاق در آن بیشتر است و لذا نفوذ در آن بیشتر است. وقتی نفوذ و نفاق در جامعه اسلامی زیاد است، نیاز به تقویت سیستمهای امنیتی با رویکردهای مدرن نیست؛ بلکه آنچه مشکل دارد و موجب باگ امنیتی برای نفوذ میشود، خلأ ایمان است. اگر خلأ ایمان برطرف شود، مسأله نفوذ نیز حل میشود. زیرا امنیت از نگاه قرآن کریم، ایمانپایه است: آیه 82 سوره انعام میفرماید:أَلَّذینَ آمَنُوا وَ لَمْ یَلْبِسُوا إیمانَهُمْ بِظُلْمٍ أُولئِکَ لَهُمُ الْأَمْنُ. لذا امنیت هنگامی برقرار میشود که ایمان اشاعه یابد. پس راه مقابله با نفوذ، اشاعه ایمان است.
🔹همانطور که قرآن کریم هفتاد بطن دارد، انسان نیز هفتاد بطن دارد و در هریک از این بطون، ایمان و کفر و نفاق مطرح است. لذا همانطور که ایمان دارای درجاتی هفتاد لایه است، نفاق نیز دارای درکاتی هفتاد لایه است بعنوان مثال اگر کسی فقط در اولین لایه ظاهریاش ایمان داشته باشد و در 69 بطن دیگرش کافر باشد، نفاق او در شدیدترین حد خود است. اما اگر کسی در 69 لایه وجودش ایمان داشته باشد و فقط در یک لایه از وجودش کفر داشته باشد، دارای ضعیفترین حد نفاق است.
🔹لذا همانطور که هفتاد لایه نفاق وجود دارد، هفتاد نوع نفوذ نیز وجود دارد. و هر یک از ما مومنان دارای درجاتی از ایمان و دارای درکاتی از نفاق هستیم و اساساً هدف همه مناسک و شعائر دینی، تقویت درجات ایمان و تضعیف درکات نفاق است تاحدی که دیگر نفاقی باقی نماند و انسان به درجه خلوص برسد. نمود بارز نفاق در جامعه اسلامی در حال حاضر، لیبرالها هستند که صرفاً در یک لایه از وجودشان ایمان آوردهاند و در عمده لایههای وجودشان کفر دارند. و نمود بارز خلوص در جامعه اسلامی، شهدای تراز مثل سیدحسن نصرالله و قاسم سلیمانی هستند که در همه لایه وجودشان ایمان داشتند و به مقام خلوص رسیدند.
🔹اما ما همچنان در بین این لایهها در کشاکش امتحانات و ابتلائات هستیم تا زمانی که همه لایههای نفوذ شیطان بسته شود و اینجاست که به مقام عزّت میرسیم. عزت یعنی نفوذناپذیری؛ و عزیز کسی است که نفوذناپذیر باشد. چنانکه حسن نصرالله و قاسم سلیمانی و در رأس آنها امام خامنهای، عزیزند و راه نفوذ شیطان بر آنها بسته است. این عزت ناشی از ایمان و امنیت آنهاست. و البته ایمان هفت متعلَق دارد: ایمان به آیات، ایمان به خدا، ایمان به معاد، ایمان به کتاب، ایمان به انبیا، ایمان به ملائکه و ایمان به غیب. رسالت ما در جنگ سرد جدید برای مقابله با نفوذ، تقویت این هفت متعلق ایمان است.
🔹اندیشکده تثبیت نیز درحد توان خود با استفاده از تفکیک پارادایمی بین کلیدواژههای قرآنی و سایر مفاهیم، در جهت اشاعه ایمان میکوشد تا انشاءالله به سمت جامعهای ایمانی و امن حرکت کنیم. با ما همراه باشید
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444
اسرائیل خرّاص حرّاص
🔹اسرائیل خرّاص است. خراص یعنی کسی که مدام مبتنی بر حدس و گمان و دروغ عمل میکند. اسرائیل مدام طبق گمانهای باطل خود تصور میکند که با شهادت سران مقاومت، میتواند پیروز شود اما چنین نیست. شعار مرگ بر خرّاص در این آیه قرآن آمده است: قُتِلَ الْخَرَّاصُون الَّذِينَ هُمْ فِي غَمْرَةٍ سَاهُونَ (۱۰ و ۱۱ ذاریات)
🔹و اسرائیل حرّاص است. حراص یعنی بسیار حریص. آیه ۹۶ بقره، یهود را حریصترین قوم به دنیا میداند: وَلَتَجِدَنَّهُمْ أَحْرَصَ النَّاسِ عَلَىٰ حَيَاةٍ وَمِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا يَوَدُّ أَحَدُهُمْ لَوْ يُعَمَّرُ أَلْفَ سَنَةٍ وَمَا هُوَ بِمُزَحْزِحِهِ مِنَ الْعَذَابِ أَن يُعَمَّرَ. به همین دلیل است که اینقدر برای بقا تقلا میکند و به همین دلیل است که حجم عظیمی قاچاق اعضای بدن به اسرائیل انجام میشود تا پیرمردها و پیرزنهای اسرائیلی ساعاتی بیشتر زنده بمانند.
🔹 یقیناً هم با محاسبات قرآنی و هم با محاسبات دنیوی، اسرائیل رو به زوال است و پیروزی با ماست لذا از این شهادتها دلهایمان نمیلرزد زیرا یحیی سنوار، حیّ و یحیی است و صدها یحیی مانند خودش تربیت کرده است. شهید قبل از شهادتش در جهاد اکبر و مبارزه با هوای نفس شهید میشود و پس از شهادتش نیز خونش خروشانتر میشود.
🔹یهود حریصترین قوم به زندگی دنیاست و ما حریصترین قوم به شهادت؛ یهود به آرزویش نمیرسد و در دنیا و آخرت هلاک میشود اما ما به آرزویمان میرسیم و در دنیا و آخرت سربلند خواهیم بود.
✍️ اندیشکده تثبیت| سید امیر حسینی
@tasbit1444