دانش کشاورزی و باغداری 🌾:
بنام خدای بزرگ و مهربان 🍃
و جعلنا من ماء کل شیء حی
💦🍀💦🍀💦🍀💦🍀💦🍀💦
سد حوضیان و امیدواری شهر الیگودرز به سرسبزی و خرّمی.
در حالیکه چهل روز از سال آبی آبیاری می گذرد هنوز کشاورزان و باغداران شهر الیگودرز
(خود شهر) هنوز از آبیاری باغات و مزارع خود محروم هستند.
مبنا و لازمه عقلی احداث سد حوضیان تامین آب لازم و کافی و دائمی برای کشاورزان شهر الیگودرز بود و اگر مازاد داشت به مزارع دیم زار روستاهای غربی شهر منتقل شود . اما دقیقا بر عکس عمل شد ، یعنی آب را به روی شهر بستند و به آن روستا منتقل نمودند .
زیبایی شهر و کمربند سبز شهر در حال نابودی است . کشاورزان فقیر شهر، فقیر تر و گرفتار شده اند . نارضایتی اجتماعی و اندوه کشاورزان شهر و وابستگان آنان بیش از پیش است.
سال گذشته با قطع ناگهانی آب بسیار متضرر شدند .😓😓😓
بله، به منظور حفظ آب و مصرف بهینه ،
اگر ایجاد شبکه تحت فشار لازمه عقلی و علمی و فقهی و حقوقی و اقتصادی باشد بایستی اول مزارع زیر سد (سه جوی ورزندان ، مجیان و نهر الیگودرزپردیسان) از نعمت شبکه تحت فشار برخوردار می شدند ، بعد جاهای دیگر .
راستی همین سد پنج چشمه ، سه بند ، سه استخر بزرگ سنتی یا اِستهل ، یک قنات و زمین های مشاعی شهر را تصرف کرد و پول آن را به هیچکدام از مالکان نداد ،
دیواره سد موجب تخریب کهریز پرآب و بزرگ ده محمدرضا و جوی جلال آباد گردید.
بهربرداری از آب در حال حاضر برخلاف قانون به یک شخص خاص سپرده شده است و این شخص با حمایت برخی از ادارات دولتی از واگذاری حق آبه مسلم کشاورزی به ذیحقان آن خود داری می کند .
وقتی می گوییم توزیع قانونی آب یعنی :
طبق ماده 20 قانون توزیع عادلانه آب ، ، آب بایستی توسط یک هیئت سه نفره توزیع شود اعضاء هيئتهاي سه نفري مركب عبارتند از يك نفر كارشناس حقوقي به انتخاب وزارت نيرو و يكنفر كارشناس فني به انتخاب وزارت جهادكشاورزي و يكنفر معتمد و مطلع محلي به انتخاب شوراي محل .
لذا از نماینده محترم جناب آقای دکتر گودرزی. فرماندار محترم وانقلابی دکتر خسروی ، دادستان محترم ، ریاست محترم جهاد کشاورزی ، شهردار و اعضای محترم شورای شهر خواهشمندیم با مداقه به این امر مهم و کمربند سبز شهر ، نسبت به رفع این معضل بزرگ اقدام فرمایند .
لازم به عرض است ، مدیرت آب با عدم اجرا و ایجاد شبکه آبیاری تحت فشار ترک فعل نموده ، که این ترک فعل علاوه بر هدر رفت آب بعنوان سرمایه ملی موجب خسارات فراوان به کشاورزان و باغداران شهر نیز شده است.
چیزی که عیان است ، چه حاجت به بیان است.
با یک گذر چند دقیقهای به جوی های سه گانه می توان به عمق فاجعه پی برد.
ایجاد شبکه آبیاری که از طرحهای ملی است و نصب کنتور خواسته بحق اهالی است .
والسلام علیکم و علی العباد الله الصالحین.
ارسالی مخاطبان تاشا
استاندار لرستان به شهرستان کوهدشت سفر کرد
در چهارمین سفر استانی استاندار لرستان، صبح امروز دکتر ابوطالب شفقت به منظور بازدید از پروژههای عمرانی و اقتصادی وارد شهرستان کوهدشت شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری لرستان ،بازدید از سد معشوره و دیگر پروژههای عمرانی و اقتصادی آن، و شرکت در جلسه شورای اداری این شهرستان از برنامههای امروز استاندار لرستان است.
همچنین استاندار لرستان در ادامه از شهرستان رومشکان و پروژههای عمرانی و اقتصادی آن بازدید کرده و در جلسه شورای اداری آن شهرستان حضور می یابد.
⏰ شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳
✅ رسانه مطالبه گر تاشا
@tashaa1400
@tashaa1400