💠ما توده نیستیم
بخش اول
انتخابات 403 امتحان عجیبی بود و کمی قابل پیش بینی. سه روزی هست که به این متن فکر میکنم. پزشکیان مجموع توصیف هایی است که اصلاحات از مخالفانش میکرد، مثل احمدی نژاد کاپشن پوش و پوپولیست و ساده نما و عوامانه است، خیلی بیشتر از رییسی سوتی میدهد و خیلی کمتر از رییسی رای اورده است، چند برابر علم الهدی و ائمه جماعات از نهج البلاغه و آیه و روایات خرج میکند، و به علاوه رسما آلت دست دیگران است اینقدر که برایش شاخ میگذارند، پر از تناقض و خلافگویی است، به شدت گردن نگیر است، ادب و شخصیت مناسبی ندارد، نسبتا به آسانی از کوره در میرود، هیچ برنامه ای ندارد، جز شعار چیزی نمی گوید، هیچ ایده و چشم اندازی ندارد، و اصلا و اساسا اندازه ریاست جمهوری نیست. چرا چنین کسی رای می آورد؟
ما باید به حق رای دیگران احترام بگذاریم اما نه به این معنا که منتخب مقدس شود. حتی خود انتخاب را هم می شود نقد کرد. صریح بگویم، اصل انتخاب شخصی مثل پزشکیان به عنوان رییس جمهور ایران در حساس ترین زمان توهین به تمدن ایرانی است. خصوصا پس از تجربه دو دوره روحانی! پس از دیدن فاجعه 98. ما به کسانی که پزشکیان را انتخاب کرده اند بی احترامی نمی کنیم، آنها هستند با انتخابشان به ما و آیندگان بی احترامی کرده اند!
نفس انتخاب است که احترام دارد نه هر نتیجه ای. دقیقتر اینکه "انتخاب هزینه دارد". انتخاب حسن روحانی هزینه یک دهه رشد اقتصادی صفر، آبان 98، ترور سردار، ترور دانشمند، شکاف اجتماعی، ریزش به براندازی، گسترش فقر و افسردگی، کاهش زاد و ولد و انبوهی هزینه دیگر دارد. انتخاب عدم استیضاح روحانی هزینه ریزش مشارکت تا همین امروز را دارد، انتخاب تایید صلاحیت پزشکیان هزینه تحریک قومی را دارد، انتخاب حذف ارز ترجیحی بدون جبران یا انتخاب زارع پور هزینه دارد، انتخاب دوگانه سازی جلیلی-قالیباف هزینه دارد، انتخاب پزشکیان هم هزینه هایی دارد که قابل حدس است .... اما چرا چنین کسی رای می آورد؟
بخش مهمی از رای پزشکیان قومی است، یعنی صرفا وضعیت تولد یک نفر! بخش مهم دیگر سلبی است، برای رای نیاوردن گشت ارشاد و فیلترینگ و چیز موهومی به نام طالبان! یک بخش بزرگی از رای پزشکیان هم به دلیل تغییر وضع موجود است، یعنی رای به عاملین ایجاد وضع موجود در دهه نود برای تغییر وضع موجود! هر سه این دلایل غیر منطقی، احساسی و جوگرفته است. اینها خصوصیت توده است.
توده میتواند بخاطر ترک و کرد و بلوچ و گیلک بودن رای بدهد، توده را میتوان از لولویی ترساند و عقلش را زیر احساس آورد، توده است که می توان نگاهش را سه ساله کرد و جای مقصر و منجی را عوض کرد. (نه اینکه هر کسی به فلانی رای داده توده وار عمل کرده یا برعکس، براساس ویژگی های نامزدها و درباره کلیت صحبت میکنیم)
جبهه امنیتی اصلاحات به خوبی لزوم تودگی مخاطب شان را درک کرده اند. آنها نیاز به مخاطبی حسی دارند. یک روز تا مرز ناامیدی ببرندش و فردا امیدوارش کنند. یک روز پای فحش دادن به هاشمی بیاورندش و فردا پای تقدیس هاشمی و رای دادن به روحانی! یک روز پای مشارکت در جمهوری اسلامی بیاورندش و فردا کف خیابان تبدیلش کنند به عامل فشار از پایین برای امتیاز گیری از بالا. اصلاحات به طبقه متوسط باهوش، توانا، خودباور، هویت مند نیاز ندارد، یک طبقه متوسط ملنگ، جو زده، حسی و بی حافظه میخواهد که با نسیمی هدایتش کند: همج رعاء. با ویدیوی خاتمی بغض کند، و با عکس ظریف اکلیلی شود. بدنه ای که منافع ملی نفهمد، ته اکت اجتماعیش بشود غذا دادن به سگ و گربه. فردگرا باشد و با فرهنگ "به تو چه؟" سرش به کار خودش باشد. لایک بکند و رای بدهد و مصرف کند. به جای مسئولیت پذیری طلبکار باشد. و به جای فداکاری منفعت طلب. اصلاحات از (بخشی) طبقه متوسط ایران توده ساخت که حجم زیادی از آنها هم به براندازی رسیدند و این خسارتی عظیم به آینده ما بود. و حالا دارند همین کار را با طبقه فرودست میکنند.
جریانی از مقابل هم به تبع مشی کپی کارانه، به دنبال سلبریتی افتاد، از رهبر خرج کرد، لشکر از خبرنگار و رسانه و پروژه بگیر ساخت، بدشان نیامد مخاطب را توده وار کنترل کنند. غافل از اینکه اگر چه مخاطبشان در مواردی همراهی کرد اما به دلیل اشتراک مقصد بود نه سیاه لشکری. اینها حتی با توهمی وسیع فکر میکردند قشر خاکستری را هم می توانند مهار کنند. (اشتباه احمدی نژاد)
1403 به سیاست ایران یک درس داد: این بخش مردم توده نیستند. اینطور نیست که اراده کنید کسی را بالا بکشید و همه سرمایه ها را از بیت تا نصرالله خرجش کنید و توده وار بیایند "پای کار"! نه اینها مثل اصلاحات نیستند که از چوب خشک پزشکیان برایشان رییس جمهور بتراشند. اراده دارند و اراده شان را تحمیل میکنند. اما متاسفانه بالانشینان پیام انتخابات مجلس را درک نکردند.
✍️سلمان معمار
🏠 کانال کلبه اندیشه و فرهنگ
💠ما توده نیستیم
بخش دوم
چرا که نفهمیدند اینها توده نیستند. اینها اصلاح طلب نیستند. معیار دارند، ایجابی اند و نه سلبی، باید قانع شوند نه توجیه.
اما آنها فکر میکردند اگر بگویند رای رهبر فلانی است همه ربات وار مینویسند فلانی. دقیقا همان برساختی که اصلاحات از جبهه مقابلش داشت را باور کرده اند. اصلا اگر خوب نگاه کنید عموما خودشان را از دریچه چشم طبقه متوسط نگاه می کنند. و حتی بعضا تلاش میکنند خودشان را به آنها ثابت کنند. رفتاری شبیه غربزده ها مقابل غرب، در مقیاسی کوچک. به جای اینکه هسته سخت قدرتشان را بشناسند و آن را بزرگ کنند مثل نقطه ضعف با آن برخورد میکنند. خود باوری ندارند.
منظور رای دهندگان به قالیباف نیست، اتفاقا تقریبا تمام کسانی که در دور اول به قالیباف رای دادند آگاهانه بود و حتی بسیاری دور بعد علی رغم میلشان به جلیلی رای دادند، بلکه به این معنا که نزدیک 10 میلیونی که به جلیلی رای دادند در مقابل موج شدیدی از تبلیغات، رقیب هراسی، خرج کردن سرمایه های انقلاب با دوگانه ای اشتباه، ایستادند و انتخاب کردند که نه بگویند.
جلیلی چه داشت؟ قبلا مبهم گفتم "سعید جلیلی جذابیت ظاهری ندارد، بیان مردم پسند ندارد، زبان بازی نمی کند، 11 سال طول کشید تا عصبانی شود، توهین بلد نیست، ساختمان و پل نساخته، کارهایش را به دلایل امنیتی نمی گوید، مصالح کشور را خرج خودش نمی کند، مبهم است، خسته کننده است، نخبگانی است." و حالا صریح میگویم جلیلی هیچ جذابیت انتخاباتی ندارد و نداشت. جلیلی خودش را به آب و آتش نمیزند. مرز های اخلاقی را رعایت میکند. در مناظره اسم داماد پزشکیان را نمی برد. مادرش ترک است اما ترکی را خرج نمی کند. دنبال رای عبدالحمید نیست که باج بدهد. به دولت شهید رییسی نقد نمیکند، قومیت ها را وظیفه میداند نه امتیاز، قیمت نفت را نمیگوید، مصالح امنیت ملی را در تک تک کلماتش میسنجد. زیاد فکر میکند. زن پزشکش را وسیله رای آوری نمیکند، پسرش را آقازاده نمیکند، سوادش را به رخ نمی کشد، از تسلطش بر منابع خرج نمیکند، به ستادش هم قول مقام نمی دهد، بی گدار نیست، وعده الکی نمی دهد. از همه بیشتر برای مسئولیت پذیری آماده شده اما از همه کمتر برای قدرت طلبی از اصولش میگذرد.
چرا 13 میلیون نفر به کسی رای دادند که روی کاغذ شانسی ندارد؟ چون اینها توده نیستند. و این را در 403 با صدای بلند اعلام کردند!
این نسخه به روز جلیلی را نگاه نکنید، سال 92 جلیلی حتی همین مناظره دوم را هم بلد نبود. رسما نماینده احمدی نژاد بود و 4 میلیون رای آورد. یک هسته سخت. امروز بعد از ده سال این هسته توانسته به حدود 14 میلیون رای و 44 درصد رای دهندگان برسد. در برابر تمام اصحاب زر و زور و همه توان اصلاحات. این یک پیروزی عظیم است.
من دختران و زنان بی حجابی دیدم که به جلیلی رای دادند. من دهه هشتادی هایی دیدم که برخلاف پدر مادرشان طرفدار جلیلی بودند، من دهه هفتادی هایی دیدم که مجانی و رایگان شبانه روز برای جلیلی نفس می زدند. من دهه پنجاهی و شصتی هایی دیدم که از زندگیشان زدند و مسافرکش و هماهنگ کننده رای دهندگان شدند. من انبوهی از پدران و مادران را دیدم که نذر و نیاز و ختم و صدقه و قربانی و زیارت راه انداختند. من بسیاری از دوستان چپ را دیدم که فحش خوردند و پای جلیلی ماندند. من کسی را دیدم که در خانواده اش اعدامی داشت و خودش را خرج جلیلی کرد. چقدر دکتر و مهندس و طلبه دیدم که روستا به روستا برای متقاعد کردن مردم میگشتند. چقدر پیامک و تلفن زدند. چقدر از جیب دادند. چقدر کارگر. چقدر متوسط، چقدر پشتیبان مالی. و بسیاری از اینها جلیلی را کامل نمی دانستند!
چنین بدنه ای در ایران بی نظیر است. این همان امتداد بدنه ۵۷ است. این همان پشتوانه دفاع مقدس است. و آینده ایران را نه توده ها بلکه این ناتوده ها میسازند. بله، خواهرم و برادرم، از "فعال" بودن شما میترسند، از صدای شما، از بلند فکر کردن شما، از دست های عملگرای شما می ترسند، از دعای سیاسی شما، از نگرانی شما میترسند. شما خطرناکید. شما حداقل 14 میلیون انسان خطرناکید.
اما توده نبودن ابتدای زحمت است، ابتدای حرص خوردن است، ابتدای وظیفه است. باید دیگران را آگاه تر کنند و در عین حال در حجاب دانایی و غرور نیفتند. هوای برتری برشان ندارد. باید فقر را از بین ببرند که مادر تودگی است. باید هویت را تقویت کنند که پدر بیداری است. باید بی صدایان را صدا دار کنند.
نه شما را فریب نمی دهم، "انتخاب هزینه دارد". انتخاب پزشکیان یعنی عقبگرد، یعنی روزمرگی، یعنی هضم شدن. ما احتمالا 4 سال مهم برای پیشرفت را از دست دادیم.
اما یک انتخاب 13 میلیونی هم اینور هست. یک اقلیت بسیار قدرتمند. خیلی راه آمده اید. خیلی زیاد شده اید. شما سلبی نیستید، ایجابی هستید. ایده دارید، ایده میسازید. نگذارید دوباره توده تان کنند.
✍️سلمان معمار
🏠 کانال کلبه اندیشه و فرهنگ
23.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حسینه آغلاماسا نینیرم بو گوزلری من ...
هدایت شده از خبرگزاری فارس
آمار آرای ایرانیان خارج از کشور
🔹سخنگوی ستاد انتخابات: در مرحلۀ دوم انتخابات ریاستجمهوری ۸۸ هزار و ۳۲۵ نفر در خارج از کشور رأی دادند.
🔹از این آراء ۵۰.۲۰۶ رای به جلیلی، ۳۶.۱۶۹ رای به پزشکیان ثبت شده. آراء باطله هم ۱.۹۵۰ رای بوده.
@Farsna
😭ای کاش من هم با شما بودم.😭
🔺یک بابی داریم در مَعارف به نامِ بابِ "لُحوق" که اَرواحِ همجنس با هم مُلحق میشوند؛ چه اَرواحِ بهشتی و چه اَرواحِ جهنّمی.
🔹اصحابِ سیّدالشهدا علیه السلام هم مُلحق شدند؛ در روز عاشورا با کمالِ تسلیم و صفای باطن بر یکدیگر سبقت می جُستند و خود را فدا میکردند،
🔸همه درجه معیّتِ خود را با آن حضرت فهمیده بودند؛ 《اَلَّذِینَ ءَامَنُوا وَ کَانُوا یَتَّقُون》
🌷همه رفتند و آن منادی را لبّیک گفتند.
کدام منادی؟ آن منادی که از جانبِ پروردگار ندا میکند:
《اِنّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَاالله ثُمَّ استَقَامُو...》
🌹ترس نداشتند، غصّه نداشتند، زن و فرزند و مِلک و تجارت و وطن، هرچه بود فراموش کردند.
⁉️برَیر گفت: کجا برَوَم؟
🌱حبیب تکلّم کرد،
🌱 اولادِ عقیل صحبت کردند ،
🌱برادران صحبت کردند؛
🌹همه عاشقِ کُشته شدن در راهِ فرزندِ رسوالِ خدا بودند.
و چه خوب سروده است شاعر:
☘️دادیم به یک جِلوه رویت دل و دین را
☘️تسلیمِ تو کردیم هم آن را و هم این را
🌿ما سیر نخواهیم شد از وصلِ تو آری
🌿لب تشنه قناعت نکند ماء معین را
☘️می دید اگر چشم تُرا لعلِ سلیمان
☘️می داد در اوّل نظر از دست نگین را
🌿در دائره تاجوران راه ندارد
🌿آن سر، که نساییده به پای تو جبین را
#معادشناسی
#علامه_طهرانی
#محرم
@maadshenasii
رئیس ستاد اصلاحاتچی ها در سلماس ، ساده گانه و صادقانه ، حرفِ دلِ نهان در ستادهای مرکزی پزشکیان را که در تسخیر «آشنا»ها و «آذری جهرمی»ها و «ظریف» ها است ، به زبان آورده است ...
#اصلاح_طالبان
#دولت_سوم_روحانی
ترور شخصیت تنها منتقدین احتمالی دولت پزشکیان
نامهای ثابتی، رسائی و مثل آن ، یا نام کاندیدای مورد تائید 14 میلیون نفر از مردم ایران، سعید جلیلی، که این روزها به شکل پرتکراری در معرض کینهتوزی قرار گرفتهاند، تنها اسامیای هستند که فعلا انگیزۀ انتقاد جدی از دولت جدید را دارند. علت حمله به آنها و لولو ساختن از آنها، یکی بستن دهان آنهاست و دیگر، بستن دهان هر کسی است که چیزی از آنها نقل کند.
آنها بیاشکال نیستند. بضاعت مشخصی در نگرش و دانش دارند ولی به هر حال چشمان هوشیاری دارند که ممکن است انتقاداتی مطرح کنند. نقل اخبار و تصویر دروغ، ناقص و غیرموثق از آنها و افزودن ساعت به ساعت غنای نفرت بدون دلیل علیه آنان، این روزها پررنگ تر از هر روز دیگری در جامعه دیده میشود.
در مورد این تابوسازی تسلیم نشوید. جریانهای قدرت سعی میکنند اینگونه تابوسازی کنند تا محل امنی برای خود ایجاد کنند. این اسامی تابو شده، ممکن است تندرویهائی داشته باشند اما لابلای حرفهای آنها حتما مطالب مفید و قابل توجهی برای جامعه پیدا خواهد شد. و ممانعت از مراجعه به یک جهت فکری عملا توهین به اندیشه و جامعه است.
اساسا ردیف کردن اسامی توام با تحمیل و دستوری که کسی حق ندارد به آن ها مراجعه کند نوعی "تکفیر" است، برای شستشوی مغزی جامعه و تهدید مردم که هر کس به منطقۀ ممنوعه برود پس دچار نجاست شده و لازم است طرد شود. از سوی کسانی که اتفاقا با ماسک چهرۀ خود را مخالف تکفیر نشان میدهند اما با ریا و نفاق مرتکب بدترین تکفیرها علیه جامعۀ مسلمان میشوند.
توصیه می کنم مخصوصا و تعمّدا ، مستقیما این اسامی را دنبال کنید ولو مخالف آنها باشید و نظرات آنها را نپسندید و اجازه ندهید که حباب و کمپ اختصاصی اخبار برش داده شده دور شما را بگیرد. مهندسین ذهنها، مشغول کارند! و خیلی جدی به قلع و قمع پرداختهاند. تابوسازی از یک جریان فکری برای ایجاد محدودیت فکری مردم است. همیشه مخالف و حتی دشمن را بخوانید. و اجازه ندهید لقمههای سربسته و بریده و کوتاه به خورد شما داده شود. مخصوصا مخالفی که تابو شده را سراغش بروید و کامل و پیوسته مطالعهاش کنید.
حامیان جمهوری اسلامی در نقش سنگ زیرین آسیاب، به حفظ شاکله و تمامیت نظام امر شدهاند، رعایت تعادل، تقوی انصاف در برابر دولت جمهوری اسلامی وظیفۀ شرعی آنان است. این درست خلاف شرایطی است که دولت رئیسی با مخالفین مغرض و اشکال جو و بیاخلاق خود مواجه بوده است. جریان انقلاب از این برنامه ریزیها برای تابوسازی و تکفیر نداشته و هیچ وقت اینگونه به رقیب و مخالف یورش نبرده است. در این اختلاف منش، این اصالت و انصاف شماست که بسیار تعیین کننده است تا شارلاتانیسم بر جامعه مسلط نشود.
✍️سید احمد خویی
.
♨️ کارزار برکناری زاکانی
🔹 ۱۵۰هزار نفر از شهروندان پایتخت با امضای کارزاری خواستار برکناری "علیرضا زاکانی"، شهردار تهران شدند.
🔹 مهدی چمران: شهردار را شورای اسلامی شهر تعیین میکند، حالا ۱۵۰هزار نفر یا ۵۰هزار نفر یک کارزار را امضا کنند، دلیلی برای تغییر نیست.
✍️اگه فکر کردید وقتی کسی مفسدین را افشا کند و بخواهد برای دفاع از ملت در مقابلشان بایستد اما نباید هزینه بدهد، سخت در اشتباه هستید!
ابتدا بی آبرو میکنند بعد مجبور به برکناری!
بی آبرو میکنند تا درس عبرتی برای سایرین باشد که پا از گلیمشان درازتر نکنند.
زاکانی نظیر ندارد
رسائی ها و ثابتی ها هم منتظر نوبت باشند...
20.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خادم اهلبیت در عمرش فخر باید به خدمتش بکند
مثل مادر بزرگ خانهی ما که خداوند رحمتش بکند
پیرهزن سالهای آخر عمر سخت دلبسته شد به خاموشی
چیزهای کمی به خاطر داشت مبتلا بود به فراموشی
روزی از روزها به او گفتند گرچه خو کردهای به تنهایی
نامهای ائمه را مادر، این أواخر به خاطرت داری؟
گفتم اول: درست گفت علی، پاسخ دومین سوال حسن
سومی را نگفته گفت حسین آنکه در کربلا نداشت کفن
گفتمش چهارمیو ساکت شد گفت: مادر ببخش یادم نیست
تا همینجاش یاد من ماندهست مشکل از دین و اعتقادم نیست
گفتمش آمدیمو از تو کسی این سوالات را شفاهی کرد
دور از جان تو مَلَک در قبر بپرسد چه خواهی کرد؟
گرچه حرفم مزاح بود اما اشک او روی گونهاش افتاد
گفت: من رفته است از یادم، او مرا که نمیبرد از یاد
من فقط تا حسین یادم هست، دادم از کف توان نیرو را
شستهام سالهای سال اما، استکانهای مجلس او را
اینکه اولاد سیدالشهدا اسمشان رفتهست از یادم
زیر دیگ عزاش را یک عمر فوت کردم به گریه افتادم
اشک مادربزرگ در روضه ماند از او به جا و ارثیه شد
رفت مادربزرگ از این دنیا خانهی کوچکش حسینیه شد
بزرگتر از دنیا باشید
آیتا... سید محمد مهدی میرباقری:
در تحولات عالَم، کسانی میتوانند همراه با امام بمانند که بزرگتر از دنیا باشند و آمدوشدِ حادثهها و پیشامدها، آنها را زیرورو نکند!
💠 «ما عهدها و قرارهای بزرگی در پیش داریم. انسانی که میخواهد در کنار امام زمان باشد باید بزرگ باشد و #شرح_صدر پیدا کند والا نمی تواند با حضرت همراه باشد.
سیدالشهداء(ع) فرمودند: «مَنْ کانَ فِینَا بَاذِلًا مُهْجَتَهُ وَ مُوَطِّناً عَلَى لِقَائِنَا نَفْسَهُ فَلْیرْحَل مَعَنا»
کسی که آماده کوچ کردن از این دنیا نیست، نمیتواند امام را همراهی کند.
کسی که نگاهش در حد دنیاست، و به تعبیر آن ضربالمثل، با یک مویز گرمیاَش میشود و با یک قاشق ماست هم سردیاَش میشود، فایده ندارد؛ کسی که به این زودیها و در این حوادث، جابهجا میشود، نمی تواند کنار امام بایستد.
خدا رحمت کند، یک استادی داشتیم، درباره #حضرت_مسلم میگفتند این آدمهای بزرگ، با تحول احوال، ذرهای دگرگونی در آنها ایجاد نمیشود؛ دیروز ۱۸ هزار نفر با او بیعت کردند و بعد، حداقل ۸-۷ هزار نفر پا به رکابش آمدند، و شب وقتی از مسجد به بیرون میآید، تنهاست، اما هیچ تحولی در او پیدا نمیشود؛ همان شجاعت و همان استواری در او هست؛ نه تردید میکند، نه شک میکند، نه سست میشود.
در این تحولاتی که در عالَم پیش میآید، کسانی میتوانند بمانند که #بزرگ باشند و آمدوشدِ این حادثهها و این اتفاقات، آنها را زیرورو نکند.»
(کتاب تربیت ولایی، ص۱۷۷)
16.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ببينيد غرب و غربگرایان چه خوابهایی برای ايران دیدهاند!
ایشان ناصر نوبری آخرین سفیر ایران در شوروی و عضو مرکزی جنبش سبز و از اصلاحاتی های شناسنامه دار بودند که یک تحلیل بسیار دقیق رو ارائه میدهند و
پیشنهاد میکنم حتما اين ویدئو را ملاحظه فرمائید