🔴 چند نکتهای درباره جبهه انقلاب ما و جبهه انقلاب آنها!
🔹ما به دستهبندیهای اصولگرا-اصلاحطلب و خودی و غیرخودی به معنایی که اینها تعریف میکنند قائل نیستیم!
🔸اینکه به اسم #جبهه_انقلاب، جلوی نقد مردم به شخصیتها را بگیرند و دهان منتقدین ومخالفین را گل بگیرند، ما هیچ اعتقادی به این مدل جبههبندی نداریم! جبهه ما، آن جوان غیزانیهای است. خودی ما جوان بیکار وطندوست کردستانی و آذربایجانی است؛ جبهه انقلاب ما آن جوان افشاگر فسادهای تودرتو و رانتهای آقازادههاست که امروز در زندان است.
🔹جبهه انقلاب ما آن طلبه مطالبهگر چهارمحالوبختیاری است که بیدلیل به زندان افتاد! خودی ما آن جمعیت یک میلیون و ۸۵۰ هزارحاشیهنشینِ خوزستانی است! خودی ما آن سرداری است که جانش را کفدست گرفته و در نبرد با داعش و صهیونیستها مبارزه میکند و به توصیه ولی فقیه در انتخابات و مصادیق نامزدها دخالت نمیکند!
🔸جبهه انقلاب از نظر ما آن ۴۰ هزار معلمی است که به علت ناتوانی از تهیه مسکن در تهران-بعداز گرانسازی- از تهران اخراج شده و به حواشی یا سایر شهرها رفتند! خودی ما آن دختران و زنانی هستند که سهچهارروز مانده به انتخابات، در شهرها، خیابانها، معابر، پارکها و روستاها با مردم گفتگو میکردند و از آنان برای مشارکت در انتخابات دعوت میکردند ولو به هر نامزدی رای دهند!
جبهه ما اینها هستند.
🔹اما جبههای که پستها، امکانات و تجهیزات را میخواهند برای شما! برای برادرانی که سهچهار دهه انواع و اقسام مناصب دستشان بود، تعیینکننده و تصمیمگیرنده بودند، پول و امکانات و تجهیزات دست آنها بود و آقازادههاشان درهیئت مدیرهها و ردیف اول استخدام صنایع و پتروشیمیها هستند!
🔸ما هیچوقت جزو این جبهه نبودیم و نیستیم. ما یه بچه دهاتی پاپتی یاغی هستیم هیچوقت در این دایره نبودیم الحمدلله.
🔹به این دستهبندی های غلط هم هیچ اعتقادی نداریم. آنچه برایمان ارزش دارد آزادی، عدالت و دفاع از حقوق مظلومان و مستضعفان است ولاغیر!
🔸کتاب ما قرآن و نهجالبلاغه است! خمینی کبیر به ما جرات طوفان داد و فرمود جنگ ما جنگ فقر و غنی است. نه لباس و جایگاه و ظاهر و حزب! هر کسی در طرف کارگران #هپکو و #هفت_تپه بود از او حمایت میکنیم و هرکسی در طرف فساد و مفسدین بود علیه او میتازیم! صف درست تاریخ از نظر ما، مبارزه با فقر، فساد و تبعیض است!
🔹اینکه کسی با سیاستها و عملکرد و تصمیماتش، دایره فقر را افزایش دهد، سفره مردم را کوچک کند، گوشت قرمز را از سبد غذایی ملت حذف کند، دسترسی به مسکن و خودرو را به خواب و رویا تبدیل کند، سرمایهدار را پولدارتر و فقیر را زمینگیر کند، صنمی با او نداریم! حالا هر که میخواهد باشد.
🔸مانیفست حرکت سیاسی ما، صحیفه امام خمینی(ره) است؛ خط ما، خطبه منا است؛ آخر صحنه درگیری ما عاشوراست. جبهه انقلاب از نظر ما یعنی همه ملت ایران؛ دایره انقلاب به وسعت ملت ایران و مستضعفین جهان است نه به تنگیِ حلقه بستهی مدیران چنددهه سابق؛ بعلاوه جوانهای کیفکش همراهشان!
🔹اساساً ما در دایره شما نیستیم که بخواهیم حذفتان کنیم! شما و بچهها و اطرافیانتان نقطه پرگار جبههتان هستید. نوش جانتان! ما چکاره دایره جبهه انقلاب شماییم؟ مردم سیستان و بلوچستان و خراسان و کرمان و بوشهر، کجای حلقه تنگ شما هستند؟ شمایید که تعیین تکلیف میکنید ما چکارهایم!
✍️داوود مدرسی یان
.
🏴 آیتالله بهجت قدسسره :
🔹آنچه معاویه و یزید بالفعل داشتند، ما بالقوه داریم. خیلی به خود مغرور نشویم. اینطور نیست که آنها از جهنم آمده باشند و ما از بهشت. به خدا پناه میبریم!
📚 رحمت واسعه ، صفحه ١٩۴ .
🔹برای ما امتحان پیش نیامده تا معلوم شود که با حسین علیهالسلام هستیم، یا با یزید.
📚 رحمت واسعه ، صفحه ١٧۶ .
بازهم انتخابات
انتخابات تمام شد
پزشکیان رئیس جمهور شد.
در این میان واجدین شرایط رای گیری چهار دسته اند:
گروه اول اصلا رای ندادند، اینها لزوما آدمهای بدی نیستند. اما درک درستی از اوضاع ندارند.
اکثر اینها وضع مالی متوسط به بالا دارند. پیشرفت خودشان را به پیشرفت جامعه ترجیح می دهند. خودشان را علامه دهر می دانند با اینکه خیلی اهل مطالعه نیستند.
بعضی از اینها همیشه از نظام طلبکارند. حاضرند کل نظام فدای یک تار موی آنها شود. معمولا در فعالیتهای اجتماعی شرکت نمی کنند و اگر هم شرکت کنند حتما باید دیده شوند و تشویق شوند.
خیلی از اینها را دور و بر خودتان دیده اید.
گروه دوم به پزشکیان رای دادند. شاید سر لج و لجبازی، شاید به خاطر عدم شناخت، و شاید هم با سنجیدن تمامی شرایط به این نتیجه رسیده اند. تعداد زیادی از اینها عمیقا خوشحالند.احساس می کنند انقلاب جدیدی رخ داده و یا فرد جدیدی به خانواده شان اضافه شده است. مرتب اخبار را رصد می کنند و هر لحظه منتظر موفقیت جدیدی در دولت هستند.
گروه سوم به جلیلی رای داده اند، آنها بنا به شناختی که از نامزد خود داشتند، او را اصلح تشخیص دادند. به تکلیف شرعی خود عمل کردند و به نامزد خود رای دادند. کمی ناراحتی اولیه بابت باخت، مثل باخت یک تیم ورزشی روزمرگی هایشان را مختل کرد. اما دوباره به روز شده اند و پزشکیان را به عنوان رئیس جمهور قبول کرده اند و به وظیفه خود و آنچه در حیطه کاریشان مربوط است، عمل می کنند. با اینکه نگران اقدامات رئیس جمهور جدید هستند و از آدمهای اطرافش بیم دارند و مرتب اشتباهاتش را تذکر می دهند، اما برای موفقیت او در سیاستهای صحیحش تلاش می کنند. مهم نیست موفقیت کشور به نام چه کسی ثبت شود، مهم سربلندی ایران است.
و گروه چهارم هم به جلیلی رای داده اند، آنها به شدت با پزشکیان و تمامی آدمهای اطرافش و تمامی تصمیماتش مخالفند و مرتب دنبال نقاط ضعفش می گردند، هنوز هم که هنوز است، چیزی از مناظره هایش پیدا می کنند تا تکه پاره اش کنند، فامیلی قدیمش را به تمسخر همه جا جار می زنند و مرتب اخبار را رصد می کنند تا چیزی از شکستها و ناکامیها و تصمیمات غلط و سوتی هایش پیدا کنند و ته دلشان غنج برود و به همه بگویند: دیدی من گفتم این به درد مملکت داری نمی خوره.
این گروه حاضرند تمام سیاستهای رییس جمهور شکست بخورد و مملکت به ورطه تورم و فلاکت و نابودی برود اما حرف خودشان را ثابت کنند و حتی ممکن است چوب لای چرخ رئیس جمهور بگذارند تا با نابودی کامل سیاستهای او، قبل از دوره چهار ساله اش برکنار شوند.
زندگی با گروه چهارم سخت تر از گروه اول است.
14.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فَما أحْلى أسْماءَكُم
با یک نَفَس تمام جهنم شود بهشت؛
گویند اگر جهنمیان یکصدا حسین...
✨شوک ارزی جدید در راه است؟
آقای علی طیب نیا فرمانده تیم اقتصادی دولت آقای پزشکیان گفته است: «بنگاههای بزرگ را مجبور کردهاند ارز خود را به نرخ دستوری بفروشند که به صادرات لطمه میزند».
این اظهارات، به معنی آن است که شرکتهای فولادی، پتروشیمی، پالایشی و معدنی که ۸۰ درصد صادرات غیرنفتی کشور را انجام میدهند، باید اجازه داشته باشند دلار خود را به نرخ ۶۰ هزار تومان به واردکنندگان بفروشند. در حال حاضر این شرکت ها، دلارهای خود را به نرخ ۴۳ هزار تومان (معروف به نیما) میفروشند. به عبارت دیگر، دولت جدید به این شرکتهای خامفروش اجازه خواهد داد که دلارهای خود را ۱۷ هزار تومان گرانتر بفروشند. اگر مجموع این شرکتها در سال ۴۰ میلیارد دلار صادرات دارند، رانتی که از محل گرانسازی ارز به جیب اینها خواهد رفت، حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود. این ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اضافی را چه کسی پرداخت خواهد کرد؟ مردم! تمام کالاهای وارداتی به ازای هر دلار ۱۷ هزار تومان برای مصرفکنندگان گران خواهد شد.
اما ماجرا به اینجا تمام نمیشود. همین شرکتها، قیمتگذاری محصولاتشان را بر اساس دلار ۴۳ هزار تومان(نیما) انجام میدهند. یعنی قیمت جهانی را در دلار ۴۳ هزار تومان ضرب میکنند و محصولاتشان را به ملت ایران میفروشند. طبق اظهارات آقای طیبنیا، با روی کار آمدن دولت جدید، دلاریفروشان قیمتهای جهانی را ضربدر دلار ۶۰ هزار تومان کرده و محصولاتشان را به ملت ایران خواهند فروخت.
در دولت شهید رئیسی، دلارداران و دلاریفروشان موفق شدند دولت را با خود همراه سازند که اولا دلار ۴۲۰۰ را حذف کند، ثانیا نرخ دلار نیما (دلار شرکتهای بزرگ) را نیز از ۲۳ هزار تومان به ۴۳ هزار تومان افزایش دهد. هنوز دولت جدید نیامده، وعده افزایش دلار نیما از ۴۳ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان را به این شرکتها داده است. تردید نکنید در صورتی این اتفاق بیفتد، قیمت دلار آزاد به زودی پرواز خواهد کرد و دوباره، روز از نو، روزی از نو!
امیدوارم آقای پزشکیان بر عهدی که با مردم بسته پایبند بماند و معیشت ۸۵ میلیون ایرانی را به پای منافع ۴۰ شرکت قربانی نکند.
وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُم بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا
✍دکتر سید یاسر جبرئیلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 از دکتر طیب نیا بعید بود
🔹 نمیدانم این تحلیل دکتر #طیب_نیا که می خواهند سکان اداره اقتصاد دولت پزشکیان را برعهده بگیرند، مربوط به چه زمانی است؛ هرچه باشد برداشتی اشتباه از رانت و عدالت در بازار ارز است؛ تحلیلی است اشتباه برای پذیرش دلار ۶۰هزارتومانی و دوباره موج گرانی جدید آن هم به اسم مقابله با رانت.
🔻با پذیرش رسمی #دلار_۶۰هزارتومانی نرخ دلار بازار غیررسمی به سمت ارقام بالاتر پرواز میکند و در اندک زمانی دوباره باید از حذف رانت مثلاً #دلار_۱۰۰هزارتومانی سخن بگوییم!
🔹 سیاست ارزی نادرست #پاشنه_آشیل دولت شهید #رئیسی بود که بسیاری از دستاوردهای تلاشهای زیاد ایشان را بر باد داد؛ آیا دولت دکتر #پزشکیان هم میخواهد دچار همان #خطای_راهبردی شود؟ کاش از گذشته درس میگرفتیم!
♦️دکترین شک
🔸طبق یکی از کتاب های راهنمای سازمان جاسوسی آمریکا (CIA)، هدف از شکنجه ایجاد نوعی طوفان شدید ذهنی است. پس از شکنجه، زندانی قادر نیست منطقی فکر کند یا حافظ منافع خود باشد. تحت تاثیر چنین شوکی، بیشتر زندانیان از باورهای پیشین خود دست برمی دارند.
🔸دکترین شوک نیز دقیقا همین روند را تقلید و تکرار می کند و سعی دارد در مقیاس کلان و اجتماعی، به همان چیزی دست یابد که شگردهای شکنجه گران در سلول بازجویی، تک تک بر سر افراد می آورد.
درست مثل زندانی وحشت زده ای که نام رفقایش را لو می دهد و از باورهایش رویگردان می شود، جوامع شوکه شده نیز غالبا از چیزهایی که در حالت عادی سرسختانه از آنها حفاظت می کردند، دست برمی دارند.
🔸بحران های اقتصادی از قبیل شوک های ارزی و تورم افسار گسیخته فرصتی را برای اقتصاددانان بازار آزاد فراهم می کند تا در خلا اجتماعی ناشی از بحران و جو ترس و نگرانی، دست به مهندسی جامعه به نفع شرکت های بزرگ بزنند.
مردم زندانی می شوند تا قیمت ها آزاد باشند
🔘گروه هاد
🏴 روز پنجم؛
اعمال صالح راه سنخیت و ارتباط و اتصال با امام است... برخی افرادی که حضرات معصومین (علیهمالسلام) را در دنیا نمیشناختند و خبری هم از آنان نداشتند، اما آنچه را که از حق و حقیقت میشناختند به آن رغبت داشته و عاشق آن میشدند هر چیزی را میدیدند که حق و حقیقت است عاشق آن شده و به آن عمل میکردند در لحظه معاینه که لحظه جدا شدن روح از بدن پیش از مفارقت کامل از بدن است میبینند حقیقت این خوبیها و خیرات معصومین (علیه السلام) هستند؛ لذا با تمام عشق به آنها از دنیا میروند با این که تا به حال اسم اهل بیت (علیهم السلام) را نشنیده بودند. در مقابل، کسانی هستند که در این دنیا مدعی محبت و علاقه به اهل بیت (علیه السلام) بودند اما به واسطه این که با خوبیها و خوبها فاصله گرفتند، در لحظه معاینه و در عالم برزخ و قیامت مییابند که هیچ علاقه و نسبتی با اهل بیت (علیه السلام) ندارند!
استاد محمدرضا عابدینی/ ادب عاشقی/ ص۱۱۷
▪️ @Tassbihat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 به خاک و خون کشیدن کودکان در غزه توسط رهبران دنیای آزاد با اسم رمز «حقوق بشر»!
🔺آقای عقلانیت! لطفاً مردم را نترسانید
دکتر محسن رنانی در دهههای اخیر با تمرکز روی مفاهیمی مانند #توسعه و #عقلانیت، اسم و رسمی برای خود دست و پا کرده است. او در نشر دیدگاههایش، فعال و خلاق بوده و میکوشد ایدۀ خود را عمومی کند. ظهور اجتماعی و سیاسی دارد و از این جهت توانسته از برخی همقطاران دانشگاهیاش پیشی گرفته و مخاطبان بیشتری را با خود همراه نماید.
ابتداییترین و بدیهیترین تصویری که از چنین چهرههایی نزد مردم و علاقمندان علوم انسانی و اجتماعی ساخته میشود، تصویرِ یک انسان آزاداندیش، اهل مدارا، روادار و مردممدار و... است؛ همان ویژگیهایی که بارها در قالب دستورالعملهای اخلاقی ذیل ایدۀ مرکزی توسعه و عقلانیت برشمردهاند.
در کشاکش رویدادها و منازعات اجتماعی و سیاسی، اما پردهها میافتد و بسیاری از دستورالعملها، مدعاها، گفتارها و آموزههای جذاب و خوشرنگ، رنگ میبازند و آن روشنفکرِ نسخهپیچ و اصلاحگر و الهامبخش، به یکباره در هیبت یک آدم تندمزاج و عصبی و برچسبزن ظاهر میشود!
رنانی، پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری و مشخص شدن ترکیب آرای کاندیداها در استانهای مختلف، از فرط عصبانیت، به این دلیل که میزان آرای رقیب در اصفهان بیشتر بوده، زبان به طعن و تعریض و تحقیرِ همشهریانش گشوده و اصفهان را #روستا نامیده است!
چنین رفتار خشن و تحقیرآمیزی، شاید اگر از سوی برخی تندروهای حاشیهای سر میزد، چندان عجیب نبود، اما وقتی شخصی با یال و کوپال #روشنفکری و منادیِ عقلانیت و انسانمداری، اینگونه عنانِ اعتدال از کف میدهد و همزمان دست به تحقیرِ روستا و روستاییان از یک سو و همشهریانش از سوی دیگر میزند، باید به سوگ نشست.
این حد از عصبیت و خشونت و تحکم علیه گروهی از مردم، صرفاً به این دلیل که آنها مانند محسن رنانی فکر نمیکنند، عبرتانگیز و درسآموز است. این #تفکر_محدودکننده و حذفی و این اندیشۀ تبعیضآلود، چگونه میتواند بلندگوی توسعه و عقلانیت و دموکراسی باشد؟ عقلانیتی که میوۀ آن، تلاش برای #سانسور گروه بزرگی از مردم و #سلب_حق_انتخاب از آنها باشد، تنها به درد سخنرانیهای سرگرمکننده و کتابسازیهای زرد و بازاری میخورد.
رنانی البته تنها روشنفکری نیست که باور مکتوم خود را در بزنگاهها علنی میکند. دیگرانِ پرتعدادی هم سالها با نشر آموزههای توسعهگرایانه و ترویج ایدۀ تساهل و تسامح، پرمشتری شدهاند، اما در کش و قوسهای سیاسی و اجتماعیِ نه چندان پرمخاطره و دشوار، نشان دادهاند که توپِ توسعهشان فقط برای فرودستان و ضعفا پُر است. استانداردهای دوگانۀ این چهرههای پرمدعا، بارها و بارها در ساحاتِ اجتماعی، فرهنگی، هنری، سیاسی و... رخ نموده و آنها همچنان با همین تضادها و تعارضها تقدیس و تکریم میشوند.
ما نمیگوییم #محسن_رنانی علیه کسی موضع نگیرد؛ او آزاد است حتی نفسِ گروهی از مردم را که انتخابشان مانند او نیست، ببُرد؛ اما قبل از این بگیر و ببند، دکانِ خطابه در باب توسعهگرایی و عقلانیت و دموکراسی را تخته کند و جلوی دکانش بنشیند و به هر کس که دلش خواست، متلک بیندازد!
👇
https://renani.net/texts/notes/nesf-jahan-village/
✍️ دکتر روح الله رشیدی @ebteda_ir