* #رجب #توجه #ذکر #سجده
🔻 عبادت به صورت تحمیلی خیلی جواب نمیدهد. عبادت حضور میخواهد؛ یعنی اگر سر خود را روی مُهر گذاشتی هر یک «سبحان ربی الأعلی و بحمده» یک سفره بهشتی است؛ یک غذای بهشتی است و «لَحْمِ طَیْرٍ مِمَّا یَشْتَهُونَ» است.
🔸 این سجده روح را تقویت میکند ولی حضور میخواهد. انسان باید محضر حق تعالی باشد. باید همان جایی که سجده میکند باشد؛
🔹 همانطور که نبی اکرم صلی اله علیه و آله فرمود: «سَجَدَ لَكَ سَوَادِي وَ خَيَالِي».(سجده کرده برای تو همه وجود و خیال من. الکافي ج۳ ص۳۲۴)
🔸 سجده همه اهل بیت اینطوری بوده است؛ وقتی امام (علیه السلام) به سجده میرفت، همه وجود او سجده بود.
🔹 سجدهای که سر انسان روی مُهر باشد و دل او جای دیگر باشد آن فایده را ندارد. باید محضر حق تعالی را درک کرد،
🔸 بعد وقتی انسان در چنین محضری قرار گرفت آن وقت هر یک ذکرِ او جواب میدهد و نیروزا است، هر یک ذکرِ او روح را تقویت و میتواند بیست و چهار ساعت انسان را تأمین و اداره کند و روح انسان را از ضعفی که اصل همه گناهان مربوط به همین ضعف است نجات دهد.
🔹 همه گناهانی که ما مبتلا میشویم برای ضعف روح است؛ ولی این ذکر «سبحان الله» از اول ماه رجب خوب جبران میکند إنشاءالله.
کد ۱۹۴۱
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان پس از ذکر روایات در شرافت روزه ماه رجب اینطور آورده که اگر کسی قدرت بر روزه ماه رجب را ندارد، هر روز این تسبیحات را «صدبار» بخواند تا ثواب روزه ماه رجب را دریابد:
سُبْحانَ الْإِلٰهِ الْجَلِيلِ
سُبْحانَ مَنْ لَايَنْبَغِى التَّسْبِيحُ إِلّا لَهُ
سُبْحانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ
سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَهُوَ لَهُ أَهْلٌ
🌙 #ماه_رجب
▪️ @Tassbihat
➕️ فضیلت نماز شب نهم از ماه رجب:
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
هر کس در شب نهم رجب ۲ رکعت نماز بخواند، در هر رکعت بعد از حمد،
۵ مرتبه الهاکم التکاثر(سوره تکاثر) را بخواند، از جای خود بر نمیخیزد مگر اینکه خدا او را ببخشد و ثواب صد حج و صد عمره به او عطا کند و هزار هزار رحمت بر او نازل کند و از آتش در امانش دارد و اگر تا ۸۰ روز بعد از این نماز بمیرد، شهید از دنیا رفته است.
[اقبال الاعمال سیدبن طاووس(ره)]
🌙 #ماه_رجب
▪️ @Tassbihat
🔺|رجب، شعبان و رمضان؛ نردبام سیر در مراتب شفاعت اولیاء|
[تاملی در آیه ۶۴ سوره نساء]
وقتی منافقین از فرمان رسول خدا(ص) سرپیچی کردند و در جهت عکس آن حرکت کردند، چندی بعد به فکر یافتن راهی برای بازگشت افتادند. جزئیاتی پیش آمد و در نهایت آیه نازل شد که: وَما أَرسَلنا مِن رَسولٍ إِلّا لِيُطاعَ بِإِذنِ اللَّهِ ۚ وَلَو أَنَّهُم إِذ ظَلَموا أَنفُسَهُم جاءوكَ فَاستَغفَرُوا اللَّهَ و استَغفَرَ لَهُمُ الرَّسولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوّابًا رَحيمًا(النساء/۶۴)
(ترجمه: ما هیچ پیامبری را نفرستادیم مگر برای این که به فرمان خدا، از وی اطاعت شود. و اگر این مخالفان، هنگامی که به خود ستم میکردند (و فرمانهای خدا را زیر پا میگذاردند)، به نزد تو میآمدند؛ و از خدا طلب آمرزش میکردند؛ و پیامبر هم برای آنها استغفار میکرد؛ خدا را توبه پذیر و مهربان مییافتند.)
آیه شریفه میفرماید اصل بر اطاعت ولیالهی است. اما اگر کسی از مسیر این اطاعت در هر مرتبهای، جزئی یا کلی سرپیچی کرد، راه بازگشت جلب شفاعت ولیالهی است ولاغیر. اگر منافقین مراحلی طی میکردند و از بابش متوسل میشدند، با وجود بزرگی گناه نفاق، آنها هم توبهشان پذیرفته میشد.
بنا به سیاق ایه شریفه مراحل چنین است؛ اولا باید به محضر امام و ولیالهی مشرف شد، خود را باید به او رساند: «جاؤک». سالک باید خدمت ولیالهی بیاید. سپس در محضر او از خدا طلب عفو و غفران کند. یعنی در محضر امام باشد، ولی توجهش به باریمتعال باشد؛ «فاستغفروا الله». وقتی این دو قدم برداشته شد، نوبت به شفاعت امام و ولیالهی میرسد؛ «و استغفر لهم الرسول». در نهایت به برکت استغفار ولیالهی برای سالک، مدارج توبه و غفران الهی برای مومن گشوده میشود؛ «لوجدوا الله تواباً رحیماً».
بزرگان دستور دارند که مهمترین توجه در ماههای رجب و شعبان و رمضان باید توجه حضور اولیا باشد؛ بودن در ماه رجب توجه به حضور دائمی در محضر مولی امیرالمومنین(ع) است و ماه شعبان توجه به بودن در محضر ولی کل، حضرت محمد مصطفی(ص). گویی دم به دم در این ماهها سالک قرار است حقیقت مرحله «جاؤک» را تدارک کند و به برکت درک این محضرها؛ در نهایت در حقیقت مقام توبه مستقر شود؛ که «لوجدوا الله توابا رحیما». به این اعتبار روزها و لحظاتی که در این سه ماه از سر میگذرانیم، سیر در مراتب شفاعت حضرات معصومین(ع) است؛ خصوصا شفاعت علوی و محمدی(علیهم صلوات الله) و جملگی تدارک مقدمه است برای استقرار در مقام توبه. البته نتیجه شفاعت ولی الهی روکردن حق با همان رحمت عام و معمولش نیست؛ بلکه برکت این شفاعت راه سالک را تا درک رحمت خاصه حضرت حق باز میکند؛ که این معنی اخیر از عبارت «رحیما» در ذیل آیه مستفاد است.
#آیات
کناش|حمیدرضا میررکنی
و موسى گفت: پروردگارا! تو به فرعون و اشراف قومش در زندگى دنيا، زينت و اموالى بخشيدهاى، اى پروردگار ما براى اين كه [با آنها مردم را] از راه تو گمراه كنند، اى پروردگار ما اموالشان را نابود فرما، و دلهايشان را سخت ساز كه ايمان نياورند تا زمانى كه عذاب دردناك را ببينند.
خداوند فرمود: دعایتان مستجاب شد...
سوره یونس/ ۸۸
#قرآن
▪️ @Tassbihat
➕️ عمل مهم شبهای سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم
امام صادق (ع) فرمود: «خداوند به این امت سه ماه ارزشمند عطا کرد که به امتهاى قبل نداده بود و آن ماهها، رجب، شعبان و ماه رمضان است و سه شب نیز به این امت عنایت کرد که به امتهاى پیشین نداده بود و آن شب هاى سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم ماه است و همچنین سه سوره (بافضیلت و پرمحتوا) به این امت عطا کرد که به امّت هاى سابق نداده بود و آن سورههاى «یس»، «مُلک» و «توحید» است، از این رو هر کس که میان این سه فضیلت جمع کند، میان بهترین عطاهاى این امّت جمع کرده است».
از امام (ع) سوال شد: «چگونه مى توان میان آنها جمع کرد؟» فرمود: «در لیالى بیض (سه شب مزبور) در این سه ماه نماز بخواند. به این نحو که «در شب سیزدهم، دو رکعت نماز بگذارد و در هر رکعتى پس از سوره «حمد» این سه سوره (یس، ملک و توحید) را بخواند، و در شب چهاردهم، چهار رکعت نماز بگزارد (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعتى «حمد» و «یس» و «ملک» و «توحید» را بخواند و در شب پانزدهم، شش رکعت نماز بگذارد (هر دو رکعت به یک سلام) و همان سوره ها را در هر رکعت بخواند».
امام (ع) در فضیلت این نمازها فرمود:
«هر کس چنین کند فضیلت این سه ماه را به دست آورده و خداوند همه گناهانش را ـ جز شرک ـ مى آمرزد».
🌙 #ماه_رجب
▪️ @Tassbihat
➕️ذکری که مولا علی علیهالسلام از خضر نبی(ع) گرفت.
💠ذکر شریف «یا هو یا من لا هو إلّا هو» در روایت به عنوان اسم أعظم شمرده شده. برخی اساتید عرفان این روایت را از دلائل روشن وحدت شخصیه میدانند:
متن روایت:
شیخ صدوق در توحید، ص ۸۹ روایت میکند از حضرت امام صادق از حضرت امام باقر علیهما السلام که فرمودند:
حَدَّثَنِی أَبِی عَنْ أَبِیهِ عَنْ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ علیهالسلام قَالَ: رَأَیْتُ الْخَضِرَ علیهالسلام فِی الْمَنَامِ قَبْلَ بَدْرٍ بِلَیْلَهٍ فَقُلْتُ لَهُ عَلِّمْنِی شَیْئاً أُنْصَرْ بِهِ عَلَى الْأَعْدَاءِ فَقَالَ قُلْ یَا هُوَ یَا مَنْ لَا هُوَ إِلَّا هُوَ فَلَمَّا أَصْبَحْتُ قَصَصْتُهَا عَلَى رَسُولِ اللَّهِ صلیاللهعلیهوآلهوسلّم فَقَالَ لِی یَا عَلىُ عُلِّمْتَ الِاسْمَ الْأَعْظَمَ فَکَانَ عَلَى لِسَانِی یَوْمَ بَدْرٍ وَ إِنَّ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ علیهالسلام قَرَأَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ فَلَمَّا فَرَغَ قَالَ یَا هُوَ یَا مَنْ لا هُوَ إِلَّا هُوَ اغْفِرْ لِی وَ انْصُرْنِی عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ وَ کَانَ عَلِیٌّ علیهالسلام یَقُولُ ذَلِکَ یَوْمَ صِفِّینَ وَ هُوَ یُطَارِدُ فَقَالَ لَهُ عَمَّارُ بْنُ یَاسِرٍ یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ مَا هَذِهِ الْکِنَایَاتُ قَالَ اسْمُ اللَّهِ الْأَعْظَمُ وَ عِمَادُ التَّوْحِیدِ لِلَّهِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ ثُمَّ قَرَأَ شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ وَ آخِرَ الْحَشْرِ ثُمَّ نَزَلَ فَصَلَّى أَرْبَعَ رَکَعَاتٍ قَبْلَ الزَّوَالِ
حدیث کرد مرا پدرم از پدرش از امیر المؤمنین علیه السلام که فرمود:
یک شب پیش از جنگ بدر خضر علیه السلام را در خواب دیدم و باو گفتم که مرا چیزى تعلیم کن که بآن بر دشمنان نصرت یابم گفت که بگو: یا هو یا من لا هو الا هو
و چون صبح کردم این خواب را بر رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلّم باز گفتم بمن فرمود: یا على اسم اعظم به تو تعلیم شده. و در روز بدر این بر زبانم جارى بود و به درستى که امیر المؤمنین علیه السلام سوره قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ را خواند و چون فارغ شد فرمود که: یا هو یا من لا هو الا هو اغفر لى و انصرنى على القوم الکافرین «اى او اى کسى که اوئى نیست مگر او بیامرز مرا و یارى کن مرا بر گروه کافران» و على علیه السلام در روز جنگ صفین این را می فرمود و حمله می برد عمار بن یاسر بآن حضرت علیهالسلام عرض کرد که یا امیر المؤمنین این کنایهها چیست (کنایه یعنی پوشیده و ناصریح سخن گفتن) حضرت فرمود که اسم اعظم خدا و عماد توحید از براى خدا است که خدائى نیست مگر او و بعد از آن آیه شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ و آخر سوره حشر را خواند پس فرود آمد و پیش از زوال چهار رکعت نماز بجا آورد.
▪️ @Tassbihat
18.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺️ حضرت آیت الله سیدمحمدصادق حسینی طهرانی: اینها پاسخ خداست، حوادث آمریکا مقدمات ظهور است.
➕️در مسئله اخیر پیش آمده در آمریکا، بدون اینکه موشکی زده بشود؛ خانه به خانه، یکی از زیباترین شهرهای آمریکا میسوزد. اینها پاسخ خداست. پاسخ خدا عجیب است. در غزه شما مردم را میسوزانید از طفل صغیر تا خانهها را با بمب های یک و دو تنی.
در ماجرای آمریکا میگویند خشم طبیعت است! طبیعت خشمی ندارد بلکه خشم، خشم پروردگار است.طبیعت چه فهمی دارد؟ این عالم خدا دارد و خدا دارد کار میکند. اینها تمام مقدمات ظهور است.
▪️ @Tassbihat
رسولالله صلواتاللهعلیهوآله فرمود: النظر فی وجه علیٍ عبادة.
در واقع آنروز، علیبن ابیطالب بود. اگر زمان حسن و حسین علیهمالسلام بود، شاید میفرمود: النظر فی وجه الحسن عبادة و فی وجه الحسین عبادة ...
و نیز فرمود: النظر فی المصحف عبادة!
پس در واقع:
النظر فی وجه الامام عبادة .
حال چه امام اکبر و ثقل اکبر، حضرت قرآن باشد و چه امام کبیر، حضرت علی و حضرات ائمه!
چون اینجا «زیارت» چهره نورانی حضرت امام هم حاصل میشود، این است که فرمودند قرائت قرآن از روی مصحف بهتر از قرائت از حفظ است و تلاوت قرآن در واقع زیارت صورت و وجه حضرت قرآن است.
القرآن مع علی و علی مع القرآن هم موید همین معناست که هر دو یکی هستند و زیارت صورتشان عبادت است.
با خواندن احادیث و گفتهها و نیز سیره ائمه، حداکثر سواد و فضل آدم زیاد میشود و مطالب، در«مغز» جایگزین و جایگیر می شود، اما در زیارت امام، همان مطالب نورانی شده و در «قلب» وارد و مستقر میشود.
مطالب وارد شده به مغز، میتواند فراموش شود و حتی برای مخالف، به شناخت بیشتر امام و یافتن راههای بهتر زدن ضربه به او منجر شود! که فرمود: ولا یزید الظالمین الا خسارا. اما مطالب منور و نورانی شده، وجود را روشن و نورانی میکند! در مورد امام اکبر حضرت قرآن نیز همین طور است.
فرق دشمنان با مؤمنان در این است که دشمنان قرآن را «مطالعه» میکنند،اما مومنان آن را «تلاوت» مینمایند.
🖋 ع.معاف
▪️ @Tassbihat
💠 در مکتب سلوکی علامه طباطبایی(ره) شبهای جمعه حداقل بر ۴ چیز مداومت میشود:
۱. سوره واقعه
۲. سوره ص
۳. سوره جمعه
۴. صد بار سوره اناانزلنا
🔹️به کانال تسبیحات بپیوندید:
▪️ @Tassbihat
🔻گناه مهمی که زیاد مرتکب میشویم و کمتر از ارتکابش توبه میکنیم.
👈ایذاء مومن حرام است. ایذاء، آزار و اذیت، منظور فقط جسمی نیست. آزار مومن با زبان یا با نگاه یا با نوشتن چیزی یا حتی یک کلمه یا شکلک در فضای مجازی... تحقیر و تمسخر کردن، ترساندن و تهدید کردن و هرکاری که او را آزرده کند و قلبش را بهدرد آورد یا به آرامشش آسیب بزند.
قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لِیَأْذَنْ بِحَرْبٍ مِنِّی مَنْ آذَى عَبْدِیَ الْمُؤْمِنَ وَ لْیَأْمَنْ غَضَبِی مَنْ أَکْرَمَ عَبْدِیَ الْمُؤْمِنَ الْحَدِیثَ
خداوند متعال میفرماید: هر کس بنده مومن مرا بیازارد به من اعلام جنگ داده و هر کس او را اکرام کند از غضب من در امان است.
▪️همچنین از امام صادق علیهالسلام است که: کسی که بسوی مومنی نگاه تندی کند که او را بترساند، خداوند در روزی که سایه ای وجود ندارد جز سایه او، او را بترساند.
▪️از حضرت امام صادق (ع ) روایت شده: هر که چیزی را نقل کند و نظرش این باشد که به سبب آن او را رسوا سازد، و جوانمردی او را بکوبد تا از چشم مردم بیفتد، خداوند او را از ولایت خود بیرون کرده، به ولایت شیطان وارد سازد، و شیطان نیز او را نمی پذیرد.
استغفرالله الذي لا إله إلا هو وحده لاشريك له و أتوب اليه
🌙 #ماه_رجب
▪️ @Tassbihat
🔥من به همه اشخاصی که قلم در دستشان است، زبان گویا دارند، میخواهم سفارش کنم متوجه باشند که قلم آنها، زبان آنها در حضور خداست، فردا مؤاخذه دارد...
➕️امام خمینی ، صحیفهنور، ج ۲۰، ص۳۷
▪️ @Tassbihat