🔺️کلامی درخشان از استاد شیخ جعفر ناصری:
پیشبینی آیندهی زندگی لازم نیست؛ چون زندگی ساختنی است، نه دانستنی... گام به گام جلو برو و به رحمت خدا امیداور باش.
#شیخ_جعفر_ناصری
▪️ @Tassbihat
💠مرحوم حاج اسماعیل دولابی:
🔹دنیا لهو و لعب و بازی است، آن را بازی بدان و خوب بازی کن و از آن لذّت ببر تا خستگیات در رود و در امر آخرت شاداب و سر حال باشی و بتوانی رشد کنی.
دو گروه ضرر کردند:
یک گروه که دنیا را جدّی گرفتند و دائم حرص و غصّه خوردند و ظلم کردند و جِر زدند، که در نتیجه هم دنیایشان تلخ و مشقّتبار شد و هم آخرتشان را که نقطهی مقابل دنیاست به بازی گرفتند.
گروه دوم هم که تارک دنیا شدند و در بازی شرکت نکردند و چون خستگیشان را در بازی برطرف نکردند، در امر آخرت هم چندان رشدی نکردند و بهرهای نبردند.
🔹 آداب شرع، مقرّرات بازی دنیاست. وقتی خوب و با شادی بازی کردی، نماز و عبادتت هم قشنگ و زیبا میشود. مرتّب به خود بگویید کارهای دنیا درست میشود. آن را شوخی و بازی بگیرید؛ امّا خوب بازی کنید. اِنَّمَا الحَیوةُ الدُّنیا لَعِبٌ: زندگی دنیا منحصراً بازی است.
📚مصباح الهدی
▪️ @Tassbihat
💠
گفتم: چطور باید تلخی دنیا رو تحمل کرد؟
گفت: دنیا چیزی نیست جز داستانی که یک قصهگو در حال تعریف کردنشه. قصه گاهی قسمتهای غمگین داره گاهی شاد. تو الان در حال شنیدن قصه هستی. دنیا چیزی بیشتر از این نیست.
#بشنو_از_نی
➕️ @Tassbihat
💠به سند معتبر از امام باقر علیهالسلام روایت شده:
هرکس هر شب جمعه سوره "ص" را قرائت کند از خیر این جهان و جهان دیگر آن اندازه به او ببخشند که جز به پیامبری مرسل یا فرشتهای مقرب نبخشیدهاند و او را با هرکسی از اهل خانهاش که بخواهد وارد بهشت میکنند.
#شب_جمعه
#قرآن
💠 به کانال تسبیحات بپیوندید:
● @tassbihat
💠صلوات بافضیلت بعد از نماز عصر روز #جمعه
از امام صادق عليهالسلام روایت شده:
هرکه پس از نماز عصر روز جمعه پیش از آنکه از جای خود برخيزد این صلوات را ده بار بخواند، فرشتگان از این جمعه تا جمعه آینده در همین ساعت بر او صلوات میفرستند.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ الْأَوْصِيَاءِ الْمَرْضِيِّينَ، بِأَفْضَلِ صَلَوَاتِكَ، وَبَارِكْ عَلَيْهِمْ بِأَفْضَلِ بَرَكَاتِكَ، وَالسَّلَامُ عَلَيْهِمْ ، وَعَلَى أَروَاحهِمْ وَأَجْسَادِهِمْ ، وَرَحْمَة اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
همچنین روایت شده که هرکه پس از عصر روز جمعه این صلوات را بخواند برای او همانند پاداش فرشتگان و آدمیان در آنروز خواهد بود.
شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان میگوید: این صلوات ارزنده در نوشتههای بزرگان حدیث با سندهای معتبر با فضیلت های فراوان روایت شده.
💠 به کانال تسبیحات بپیوندید:
● @tassbihat
🔺️|سیر و سلوک به ذکر و ورد نیست؛ به ایستادن در نقطه مسئولیت است|
[حکایتی از آیتالله بهجت(رضوانالله تعالی علیه)]
یکی از شاگردان ایشان میگوید: رسیده بودم سر دو راهی انتخاب؛ یک سو رفتن به آذربایجان و تدریس در مدرسه دینی باکو و سوی دیگر مسئولیتی وزین در همین قم. نگران دوری از فضای معنوی قم بودم. برای مشورت نزد آقای بهجت رفتم و فکر میکردم توصیه ایشان به ماندن در قم است. حرفهایم را که شنید، گفت: "طبیب باید آنجا برود که مریض زیاد است؛ بروید باکو!". دوباره تاکید کردم و گفتم: "اگر از امور معنوی دور شوم چه؟"؛ محکم گفت:
"نخیر آقا! ویرانیهای آنجا را در نظر بگیرید. خیال میکنید سیر و سلوک به این است که تسبیح هزاردانه بگیرید و ذکر بگویید؟! این نیست آقا، بروید!"
💠(بشارت از حضرت حجت : ص۸۳)
▪️ @Tassbihat
💠
ابن بطوطه مصری درباره شیراز در هفتصد سال قبل مینویسد:
کنار مسجد جامع عتیق بازاری است که زیبایی بنایش را در هیچ شهری جز شام ندیدم در آنجا چشمم به کاسبی افتاد که مشتری نداشت و قرآن میخواند وجناتش مرا به خود جلب کرد نزدش رفتم و احوالش را پرسیدم گفت قبری در اینجا کنده ام، فرش را کنار زد دیدم قبر آمادهای است، سنگش آماده و اسم حاجی هم رویش نقش بسته است. گفت اینکه من در حجره تجارتم گورم را درست کرده ام برای این است که فریب دنیا نخورم تدلیس در معامله نکنم، حقّه و کلک بر سر مشتری ها نزنم. وقتی مشتری نداشته باشم خودم سر گورم قرآن میخوانم آنجا قدری ذکر خدا میکنم تا نفسم طغیان نکند.
🔺️مراقبات اخلاق توحیدی. ص۵۷
➕️ @Tassbihat
💠امام صادق علیهالسلام فرمود:
هر کس در هر شب جمعه سوره واقعه را قرائت کند، خداوند او را دوست دارد و او را محبوب همه مردم میگرداند و هرگز در دنیا ناراحتی، فقر و تنگدستی و آفتی از آفات دنیا به او نخواهد رسید و از همراهان و رفیقان امیرالمؤمنین علیهالسلام خواهد بود. و این سوره ویژه امیرالمومنین علی علیهالسلام است و هیچ کس در آن شرکت ندارد.
🔺️ثواب الاعمال، ص117
▪️ @Tassbihat
🔻جملاتی از ابنسینا درباره خواب و رویا:
بسیاری از رؤیاهای صحیح در هنگام سحر حاصل می شوند؛ زیرا در این زمان خاطرها را سکون بیشتری است و حرکات اشباح از آرامشی فزونتر برخوردارند و قوه متخیله انسان خواب نیز در این وقت ضمن فراغت از بدن از حافظه و متصوره منقطع نبوده و شایستگی در خدمت نفس بودن را داراست؛ چه اینکه نفس نیز نیازمند به ترسیم صور القائات وارده است و این ارتسام باید صالح باشد... و باید دانست صحیح ترین خوابها نصیب کسانی می شود که از نظر مزاج اعدل از دیگران هستند ... و باز در میان این جمع صحیح ترین خوابها متعلق به کسی است که عادت به صدق داشته و معتاد به راستگویی است. زیرا عادت به کذب و اندیشه های فاسد خیال را پست و کژرفتار نموده و آن را از رهبری قوه نطقیه خارج می سازد و حال چنین فرد، همانند حال کسی است که در مزاج او تشویش و اختلاط باشد.
🔺️طبیعیات شفاء
➕️ @Tassbihat
💠
به نفس و شیطان بگویید که ممکن است این شخصی که مبتلاست به معصیت، دارای ملکهای است، یا [دارای] اعمال دیگری باشد که خدای تعالی او را به رحمت خود مستغرق کند و نور آن خُلق و ملکه، او را هدایت کند و منجر شود کار او به حُسن عاقبت. شاید آن شخص را خدا مبتلا به معصیت کرده تا مبتلای به عُجب که از معصیت بدتر است نشود. و شاید من بهواسطه همین بدبینی کارم منجر به بدی عاقبت شود.
شیخ جلیل ما، عارف کامل، شاهآبادی روحی فداه میفرمودند:
«تعییر[ملامت کردن و عیب گرفتن] به کافر نیز نکنید در قلب؛ شاید نور فطرتش او را هدایت کند و این تعییر و سرزنش، کار شما را منجر به سوءعاقبت کند.»
[البته] امر به معروف و نهی از منکر، غیر از تعییر قلبی است. بلکه میفرمودند:
«کفاری را که معلوم نیست با حال کفر از این عالم منتقل شدند لعن نکنید؛ شاید در حال رفتن، هدایت شده باشند و روحانیت آنها مانع از ترقیات شما شود.»
در هر حال، نفس و شیطان، شما را وارد مرحله اَولی از عُجب میکنند. کمکم از این مرحله شما را به مرحله دیگر و از آن به درجه بالاتر، تا بالاخره کار انسان را به جایی برساند که به ایمان یا اعمال خود، به ولی نعمت خویش و مالک الملوک منتگذاری کند.
🔺️منبع: چهل حدیث، امام خمینی (ره)
🔻به کانال تسبیحات بپیوندید:
▪️ @Tassbihat
فرق اهل معنا و مردم عادی در این است که عرفا به وجود عالَم ایمان دارند اما آنرا نمیبینند، درست همانگونه که مردم به خدا ایمان دارند اما او را نمیبینند.
عرفا همین جهان را غیب میبینند و حقیقت هستیاش که خداست را آشکار؛ برعکس مردم که جهان میبینند و جانش را نه.
#بشنو_از_نی
▪️ @Tassbihat
🔻در منابع عرفان آمده است:
«خاطر» عبارت از خطابی است که به قلب وارد شود اعم از آنکه ربانی بود یا ملکی یا نفسانی یا شیطانی، بدون اینکه در قلب اقامت یابد و بعضی گویند خاطر عبارت از واردی است که بدون سابقه تفکر و تدبر در قلب پیدا شود... آمده است که خاطر بر چهار قسم است: خاطری که از خداست و خاطری که از فرشته است و خاطری که از نفس است(هواجس) و خاطری که از عدو است(وساوس) که شیطان باشد.
بنابراین خیال یا ممدوح است یا مذموم. خیال مذموم از مبداء شیطان و نفس است که در انسان میل به پلیدیها ایجاد میکند... و عرفا بر مراقبت از خواطر به عنوان مراتب آغازین سلوک تاکید دارند.
▪️ @Tassbihat