✅👈 حاج آقا پور سیدآقایی
🔷 برای دیدن استاد صفایی رحمة الله علیه به منزل آقای سید مجید پورطباطبائی رفته بودم.
🔷 مشغول گفتگو بودیم که سید مجید هم به جمع ما پیوست و به مناسبتی به استاد صفایی گفت: از وقتی که کتاب «ابوطالب مظلوم تاریخ» را نوشته ام، وضع زندگی ام خیلی خوب شده است و بی حساب و کتاب روزیام افزایش یافته است.
🔷 من هم بلافاصله گفتم: اتفاقاً من هم وضعم همین گونه شده؛ از وقتی کتاب «چشمه در بستر» را که تحلیلی از زمان شناسی حضرت فاطمه سلام الله علیها است، نوشتهام، اوضاع زندگیمان دگرگون شده و رزق و رویمان خیلی زیاد شده است.
🔷 حاج شیخ که سرش پایین بود و حرفها را با دقت گوش می داد، سرش را بالا آورد و گفت: بله، همین طور است. کسانی که از أهل بیت علیهم السلام دفاع کنند، دنیای آنها را هم تأمین می کنند.
🔷 تازه این در دنیاست، شما نمی دانید در آخرت برایتان چه خواهند کرد و چه عنایتهایی خواهند داشت، اصل کار آنجاست.
📚 حکایتها و هدایتها، ص ۲٠
✅لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 اهتمام ویژه حضرت علی علیه السلام نسبت به پدرشان
💠 قَدْ رُوِيَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ الْبَاقِرِ قَالَ: أَلَمْ تَعْلَمُوا أَنَّ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلِيّاً كَانَ يَأْمُرُ أَنْ يُحَجَّ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ وَ آمِنَةَ وَ أَبِی طَالِبٍ فِی حَيَاتِهِ ثُمَّ أَوْصَى فِی وَصِيَّتِهِ بِالْحَجِّ عَنْهُمْ.
💠 اما باقر علیه السلام فرمود: آیا نمى دانید أمیر المؤمنین على علیه السلام در زمان حیاتشان دستور مى دادند که به نیابت از عبدالله و آمنه (پدر و مادر پیامبر اکرم) و ابوطالب (پدر خودشان) حجّ به جا آورند، سپس در وصیّت خود، به حجِّ از سوى آنها بعد از خودشان هم سفارش نموده بودند.
📚 بحارالانوار، ج ۳۵ ص ۱۵۶
✅لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🔶 عَنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ قَالَ: مَنْ صَامَ يَوْمَ سَبْعَةٍ وَ عِشْرِينَ مِنْ رَجَبٍ كَتَبَ اللَّهُ لَهُ أَجْرَ صِيَامِ سَبْعِينَ سَنَةً.
🔶 امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس روز ۲۷ رجب را روزه بگیرد، خداوند متعال ثواب هفتاد سال روزه برایش می نویسد.
📚 أمالی صدوق، ص ۵۸۶
✅لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 لیلة المَحیا
🎤👈 حاج شیخ عباس قمی رحمة الله علیه
🔷 ابو عبد الله محمد بن بطوطه كه يكى از علماى اهل سنت است و در ششصد سال پيش از اين زمان بوده در سفرنامه خود كه معروف است «برحله ابن بطوطه» در بيان ورود خود از مكه معظمه به نجف اشرف ذكر كرده روضه و قبر مبارك مولايمان امير المؤمنين عليه السلام را و گفته اهل اين شهر تمامى رافضى هستند.
🔷 و از براى اين روضه مباركه كراماتى ظاهر شده، از جمله آنكه در شب بيست و هفتم ماه رجب كه نام آن شب نزد اهل آنجا «ليلة المحيا» است مىآورند از عراقين و خراسان و بلاد فارس و روم هر شل و مفلوج و زمين گيرى كه هست.
🔷 و جمع مىشود از آنها قريب سى چهل نفر در آنجا پس بعد از عشا مىآورند اين مبتلايان را نزد ضريح مقدس و مردم جمع مىشوند و منتظرند خوب شدن و برخاستن آنها را و اين جماعت مردم بعضى نماز مىخوانند و بعضى ذكر مىگويند و بعضى قرآن تلاوت مىكنند و بعضى تماشاى روضه مىكنند.
🔷 تا آنكه بگذرد نصف يا دو ثلث از شب آن وقت جميع اين مبتلايان و زمين گيران كه حركت نمىتوانستند بكنند برمىخيزند در حالى كه صحيح و تندرست مىباشند و علتى در آنها نيست و مىگويند«لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ علی ولیّ الله».
🔷 و اين امرى است مشهور و مستفيض و من خودم آن شب را در آنجا درك نكردم لكن از مردمان ثقه كه اعتماد بر قول آنها بود شنيدم و هم ديدم در مدرسهاى كه مهمانخانه آن حضرت است سه نفر زمينگير كه قادر بر حركت نبودند.
🔷 يكى از اهل روم و ديگرى از اهل اصفهان و سومى از اهل خراسان بود از آنها پرسيدم چگونه شما خوب نشدهايد و اينجا ماندهايد⁉️
🔷 گفتند ما به شب بيست و هفتم نرسيديم و همين جا ماندهايم تا شب بيست و هفتم آينده كه شفا بگيريم.
📚 مفاتیح الجنان
✅لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 بعثت انبيا براى تربيت الهى و سعادت بشر
🎤👈 امام خمینی رحمة الله علیه
🔷 خداى تبارك و تعالى نه احتياج به ماها دارد، نه احتياج به تربيت ما دارد. همه ما اگر مشرك هم بشويم، شديم، جهنم؛ همه ما هم موحد هم بشويم، يك نفعى به او نمىرسد؛ تمامْ مربوط به خود ماست.
🔷 بعث انبيا براى تربيت ماست كه ما در آن ورق كه بايد تربيت بشويم، جورى تربيت بشويم كه آنجا هم زندگىمان زندگى سعادتمند باشد.
🔷 اگر اين تربيت نباشد و انسان با همان خوى حيوانى از اين عالَم به عالَم ديگر برود، در آن عالَم سعادت ندارد و به شقاوت مىرسد؛ انسان در آن عالَم به ظلمات مىرسد.
🔷 انبيا آمدهاند كه ما را از اين عالَم طبيعت كم كم تربيت كنند و آن مقدارى كه مربوط به تربيتهاى معنوى است به ما بفرمايند، به وحىْ مِنَ اللَّه تعالى؛ تا ما، كه اگر انبيا نباشند يك حيوانى هستيم كه هر چه هست همين طبيعت است و بيشتر از اين ادراك نداريم، ما را ببرند به آن عالَم و تقويت كنند كه ما وقتى از اين عالَم منتقل به يك عالَم ديگرى شديم، زندگى آن عالَم هم يك زندگى سعادتمندانه باشد.
🔷 تمام نكته آمدن انبيا اين است كه تربيت كنند اين بشر را (كه قابل از براى اين است كه تربيت بشود و ما فوق حيوانات است) اين را تربيتش كنند؛ براى اينكه همان طورى كه اينجا زندگى سعادتمند (اگر همه اوضاع طبيعت به وفق مراد باشد) يك زندگى سعادتمند در اينجا دارند، آنجا هم زندگى سعادتمند داشته باشند.
🔷 لطفى است از جانب خداى تبارك و تعالى به بشر كه قابل از براى اين است كه تربيت بشود.
📚 صحیفه امام، ج ۴ ص ۱۸۹
✅لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 حاج آقا رنجبر
🔷 سر زودپزی که تازه از روی اجاق برداشته شده را باز نمی کنند. و البته باز هم نمی شود، باز هم بشود خطرناک است؛ چون هر چه داخل دارد بیرون می ریزد و هم بدن را می سوزاند و هم لباس را کثیف می کند.
🔷 به همین خاطر می گذارند خوب سرد بشود و وقتی سرد شد به راحتی سر آن باز می شود.
🔷 حال یک مرد هم گاهی مثل زودپز داغ است. یعنی گاهی در محیط کار یا اداره یک ارباب رجوع داشته و از او یک حرف تند و تلخی شنیده و آتش گرفته و داغ شده.
🔷 حالا به خانه آمده و خانم در چنین صورتی نباید سعی کند او را به حرف بیاورد، بلکه کمی باید صبر کرده تا حال و هوایش خوش و مناسب شود و کمی سرد که شد آن وقت خودش، خود به خود صحبت خواهد کرد.
📚 نقره سپید، ص ۵۴
🆔 لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 نامه امام خمینی رحمة الله علیه به همسرشان.
🔶 تصدقت شوم؛ الهى قربانت بروم، در اين مدت كه مبتلاى به جدايى از آن نور چشم عزيز و قوّت قلبم گرديدم متذكر شما هستم و صورت زيبايت در آئينه قلبم منقوش است.
🔶 عزيزم اميدوارم خداوند شما را بسلامت و خوش در پناه خودش حفظ كند.
🔶 حالِ من با هر شدتى باشد مىگذرد ولى بحمد اللَّه تا كنون هر چه پيش آمد خوش بوده و الآن در شهر زيباى بيروت هستم. (براى عزيمت با كشتى به عربستان براى انجام اعمال حج).
🔶 حقيقتاً جاى شما خالى است. فقط براى تماشاى شهر و دريا خيلى منظره خوش دارد.
🔶 صد حيف كه محبوب عزيزم همراه نيست كه اين منظره عالى به دل بچسبد.
🗓 تاریخ: فروردين ۱۳۱۲
📚 صحیفه امام، ج ۱ ص ۲
🆔 لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🔶 در سالروز رحلت «حضرت ابوطالب» برای شادی دل نازنین حضرت أمیرالمؤمنین علیه السلام، به نیابت از ایشان ختم اعمال زیر جهت هدیه به روح مطهر پدر و مادر آن حضرت (حضرت ابوطالب و حضرت فاطمه بنت أسد) برگزار گردید.
💠 سوره «یس»: 👈 ۳۵
💠 سوره «توحید»: 👈 ۲۵۳۵
💠 صلوات: 👈 ۱۸۲۶٠
💠 لعن مخصوص قاتلین حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها:«لَعنَ اللهُ قَاتلِیکِ وَ ضَارِبیِکِ و ظَالِمِیکِ وَ غَاصِبی حقِّکِ یامُولاتِی یا فاطمَة الزهراء»: 👈 ۱۹٠٠
✅👈 أجر همه شرکت کنندگان با حضرت علی علیه السلام.
✅👈 حاج آقا رنجبر
🔶 گچکارها اول گچ را غربال می کنند تا چیز درشت و خشنی بین آن نباشد و بعد از آن استفاده می کنند.
🔶 نانواها هم غربال دارند، اگر آردهای خود را غربال نکنند یک لقمه خوش از گلوی ما پایین نمی رود.
🔶 ما آدم ها هم باید در حرف زدن ها و گفتگوهای خود غربال داشته باشیم؛ یعنی قبل از اینکه حرف بزنیم، اول حرف ها را در ذهن خود غربال کنیم و حرف های درشت و خشن و توهین آمیز را از بین حرف ها بیرون بکشیم.
🔶 اگر این کار را نکنیم، همین گفتگوها و بگو مگوها آسیب های زیادی به اعتماد و صمیمیت و آرامش ما وارد خواهند ساخت.
🔶 غربال سخن مثل این است که پیش از آنکه خانمی به همسر خود بگوید: تو همیشه دیر می آیی. آن را غربال کرده و کلمه «همیشه» را که درشت و آزار دهنده است جدا کند و به زبان نیاورد و گرنه به همسرش بر خواهد خورد و در نتیجه برخورد خواهد کرد و حق هم دارد؛ چون خلاف واقع است، زیرا او همیشه دیر نمی آید.
📚 نقره سپید، ص ۸۶
🆔 لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
✅👈 حاج آقا رنجبر
💠 ظرفی که پر از آب و روی اجاق است و دارد می جوشد، کافی است یک استکان آب سرد روی آن ریخته شود که در این صورت درجا از جوش می افتد.
💠 البته این کافی نیست؛ چون خیلی طول نمی کشد که دوباره به جوش می آید. بلکه باید از روی اجاق هم بردارید و کنار بگذارید که دیگر خود بخود سرد می شود.
💠 ما آدم ها هم همینطور هستیم، گاهی یکی در محیط خانه حرفی می زند و ما جوش می آوریم و آشفته و عصبانی می شویم.
💠 جالب است هم دین و روانشناسان می گویند: اگر شما در حین عصبانیت بلند شده و آبی به سر و صورت خود بزنید، خشم شما فروکش می کند.
💠 البته به همین هم بسنده نکنید بلکه سعی کنید از محیط خانه و یا هر کجا که هستید، فاصله گرفته و دور شوید.
💠 البته یک نکته بسیار دقیق هم در اینجاست که باید رعایت کرد، و آن اینکه ممکن است شما از آن محیط فاصله بگیرید ولی باز در ذهن خود روی همان موضوع متمرکز شده و فکر کنید و این درست مثل این است که همچنان در متن دعوا باشید.
💠 لذا وقتی از محیط فاصله می گیرید باید از جهت ذهنی هم فاصله بگیرید و ذهن خود را به سمت مسائل دیگر و حتی عکس آن سوق بدهید.
💠 یعنی کسی که از همسر خود و رفتار او دل چرکین و عصبانی شده، چنین کسی ذهن خود را مصروف رفتار خوبی که از همسر خود در خاطر دارد، نماید.
📚 نقره سپید، ص ۸۹
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi