فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤👈 حاج آقا عالی
✅ خانه و خانواده، محل عبادت، ریاضت و تربیت است.
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
✅👈 نماز آخرین روز ماه ذیالحجه، روز آخر سال قمری
💙 برای آخرین روز ماه ذیالحجه که روز آخر سال قمرى نیز است، مرحوم «سیّدبن طاووس» نقل کرده است که در این روز، دو رکعت نماز مى خوانى.
💙 در هر رکعت، یک مرتبه سوره «حمد» و ده مرتبه سوره «قل هو اللّه» و ده مرتبه «آیة الکرسى» را مى خوانى و پس از نماز مى گویى:
💙 اللّهُمَّ ما عَمِلْتُ فى هذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَل نَهَیْتَنى عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ،
🔶 خدایا آنچه من در این سال انجام دادم از اعمالى که مرا از آن نهى فرمودى و مورد رضایت نبود.
💙 ونَسیتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ،
🔶 و من آن را فراموش کردم ولى تو فراموشش نکردى.
💙 ودَعَوْتَنى اِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرائى عَلَیْکَ،
🔶 و مرا به توبه دعوت نمودی بعد از گستاخی کردنم بر تو،
💙 اللّهُمَّ فَاِنّى اَسْتَغْفِرُکَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لى،
🔶 خدایا من از آن اعمال آمرزش مى طلبم پس مرا بیامرز.
💙 و ما عَمِلْتُ مِنْ عَمَل یُقَرِّبُنى اِلَیْکَ فَاقْبَلْهُ مِنّى،
🔶 و هر عملى که انجام دادم از اعمالى که مرا به تو نزدیک می کند، پس آن را از من قبول فرما.
💙 ولا تَقْطَعْ رَجآئى مِنْکَ یاکَریمُ.
و امیدم را از خودت قطع مکن، اى بزرگوار.
❌👈 وقتى بنده ای چنین کند، شیطان مى گوید: واى بر من! هرچه در مدّت این یک سال زحمت کشیدم، همه را با این عمل، از بین برد و سالش را به خیر ختم نمود!
📚 اقبال الاعمال، ج٢، ص٥١٧
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
⚫️ قَالَ ابوالحسن الرضا سلام الله علیه: كَانَ أَبِی إِذَا دَخَلَ شَهْرُ الْمُحَرَّمِ لَا يُرَى ضَاحِكاً وَ كَانَتِ الْكِئَابَةُ تَغْلِبُ عَلَيْهِ حَتَّى يَمْضِيَ مِنْهُ عَشَرَةُ أَيَّامٍ فَإِذَا كَانَ يَوْمُ الْعَاشِرِ كَانَ ذَلِكَ الْيَوْمُ يَوْمَ مُصِيبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُكَائِهِ وَ يَقُولُ هُوَ الْيَوْمُ الَّذِي قُتِلَ فِيهِ الْحُسَيْنُ.
🖤 امام رضا علیه السلام فرمود: هرگاه ماه محرّم فرا میرسید، پدرم امام کاظم علیه السلام خندان دیده نمیشد و غم او را فرا میگرفت.
🖤 تا اینکه روز دهم محرّم فرا میرسید که روز مصیبت و اندوه و گریه او بود و میفرمود: امروز روزی است که حسین سلام الله علیه در آن کشته شد.
📚 بحارالانوار، ج ۴۴ ص ۲۸۴
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 آیت الله میرزا جواد ملکی تبریزی
🖤 سزاوار است حال دوستان آل محمد علیهم السلام بحكم دوستى و وفا و ايمان به خداوند بلند مرتبه و بزرگ و رسول كريم، در دهه اول محرم تغيير نموده و در دل و سيماى خود، آثار اندوه و درد اين مصيبت هاى بزرگ و دردناك را آشكار نمايند.
🖤 بايد مقدارى از لذائذ زندگى را، در خوردن و نوشيدن و حتى خوابيدن و سخن گفتن، ترك نموده و مانند كسى باشند كه پدر يا فرزند خود را از دست داده است.
🖤 مبادا حرمت ناموس خداوند متعال و حرمت پیامبر اکرم صلیالله الله علیه و آله و سلم و حرمت امام، نزدش کمتر از حرمت نفس و اهلش باشد.
📚 المراقبات، ص ۲۵
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 آیت الله شبیری زنجانی
💟 آیت الله خویی گفته بود: ما در نجف اشرف در خانه بسیار کوچکی زندگی می کردیم. خانواده ما روضه می گرفت و مزاحم مطالعه من بود.
💟 من به ایشان گفتم: روضه خوانی در منزل مزاحم مطالعه من است، روضه ترک شد، ولی من مبتلا به چشم دردی شدم که هر چه به دکتر مراجعه کردم، خوب نشد و دکترها از معالجه آن مأیوس شدند.
💟 متوسّل شدیم، در عالم خواب به من گفتند: بنا بود شما کور شوید، ولی حالا که متوسّل شدید، با تربت استشفا کنید، با تریت استشفا کردم، چشمم خوب شد.
📚 جرعه ای از دریا ج 2 ص 681
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 آیت الله بهجت رحمة الله علیه
🔶 به آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری گفته شد: روضه خوانی امر مستحبی است، شما با جلوگیری رضاخان از آن مخالفت نکنید.
🔶 ایشان در جواب فرمودند: بله، مستحب است، اما هزار واجب در آن است.
🔶 زیرا مجلس روضه فقط روضه خوانی نیست، بلکه درس احکام و معارف و عقاید و ترویج مذهب است.
📚 در محضر آیت الله بهجت، ج 3 ص 285
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
📣👈 عالم سالک حاج شیخ جعفر توسلی رحمة الله علیه
🖤 این جمله معروف امام خمینی رحمة الله علیه که فرمودند: این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
🖤 از آسمان به ایشان إلقاء شده بود، بنده در کشف و شهود خود این جمله را در عرش هم دیدم که نوشته شده بود.
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🔷👈 قسمتی از وصیّت نامه آیت الله قاضی رحمة الله علیه
❇️ اما وصیت های دیگر عمده آنها نماز است، نماز را بازاری نکنید، اول وقت بجا بیاورید با خضوع و خشوع. اگر نماز را تحفّظ کردید، همه چیزتان محفوظ می ماند.
❇️ و تسبیح صدیقه کبری سلام الله علیها و آیة الکرسی در تعقیب نماز ترک نشود، این هم واجبات است.
❇️ و در مستحبات تعزیه داری و زیارت حضرت سیّد الشهداء علیه السلام مسامحه ننمائید. روضه هفتگی ولو دو سه نفر باشد، اسباب گشایش امور است.
❇️ و اگر از اول عمر تا آخرش در خدمات آن بزرگوار از تعزیّت و زیارت و غیرهما بجا بیاورید، هرگز حق آن بزرگوار اداء نمی شود، و اگر هفتگی ممکن نشد، دهه اول محرّم ترک نشود.
📚کوه توحید، ص 256
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 آیت الله بهجت رحمة الله علیه
🔶 یک بت پرستی بوده در دهه عاشورا، نمی دانم نذری داشته یا چه داشته که باید در این دهه، عزادارهای سیدالشهدا علیه السلام را مثلاً مهمانی بکند.
🔶 البته یک طبقه ای از خانه را منحصر می کرد برای مسلمان ها و می گفت هر طور که خودتان اطعام می کنید و می شویید و هر کاری می کنید، این طبقه تماماً دست شما.
🔶 ظاهراً صد هزار روپیه در هر سال خرج این مطلب می کرد. رفقایش در یک سال گفتند: این پول زیاد است، این را مثلاً نصف بکن.
🔶 این مبلغ پول در آن زمان زیاده بوده است، این شخص در تردید این مطلب که اینها می گویند نصف بکن؛ رفت برای افتتاح کارخانه ای که درست کرده بود.
🔶 همین که داشته تماشا می کرده، لباسش به چرخی که برای کار آورده بودند گیر می کند و داخل آن آهن ها می رود که دیگر به حسب ظاهر کار از کار گذاشته بود.
🔶 اطرافیان می بینند گویا کسی این را گرفت و از داخل کارخانه بیرون انداخت. وقتی به او رسیدند بی حال بود. بعد که به حال آمد گفت: دویست هزار روپیه! گفتند: چه شده؟
🔶 گفت: من رفته بودم داخل چرخ یک کسی آمد من را گرفت و انداخت بیرون. گفتم: آقا شما کی هستی؟ گفت:«من همان هستم که صد هزار روپیه برای عزاداری من پول خرج می کنی».
📚 رحمت واسعه، ص 206
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 آیت الله سید محمدتقی موسوی
💙 به فكر افتادم كتابی درباره فواید دنیوی و اخروی دعا كردن براى تعجيل فرج بنویسم، ولى حوادث زمان و رويدادهاى دوران و ناراحتى هاى پى درپى، مانع از انجام اين كار مى شد.
💙 تا اينكه كسى را در خواب ديدم كه با قلم و سخن نتوان او را توصيف نمود، يعنى مولا و حبيب دل شكسته ام و امامى كه در انتظارش هستيم.
💙 ایشان را در خواب ديدم كه با بيانى روح انگيز چنين فرمود: اين كتاب را بنويس و عربى هم بنويس و نام او را بگذار: «مكيال المكارم فى فوائد الدعاء للقائم عليه السّلام».
💙 همچون تشنه اى از خواب بيدار و در پى اطاعت امرش شدم، ولى توفيق يارى ام نكرد، تا اينكه در سال 1330 ه ق به مكّه معظّمه سفر كردم.
💙 چون آنجا وبا آمده بود، با خداوند عهد بستم كه هرگاه مرا از مهلكه نجات دهد و بازگشتم را به سوى وطن آسان گرداند، تأليف اين كتاب را شروع نمايم.
💙 خداوند بر من منت نهاد و مرا به سلامت به وطن بازگرداند، پس به تأليف اقدام نمودم تا به عهدى كه با خداوند بسته بودم، عمل كرده باشم.
📚 مكيال المكارم، ج 1 ص 34
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 آیت الله سید محمدتقی موسوی اصفهانی (مؤلف کتاب مکیال المکارم)
✅ يكى از دوستان صالح من گفت: مولايمان حضرت حجّت عليه السّلام را در خواب ديدم.
✅ آن حضرت فرمودند: من براى مؤمنى كه مصيبت جدّ شهيدم را يادآور شود، سپس براى تعجيل فرج و تأييد من دعا نمايد، دعا مى كنم.
📚 مکیال المکارم، ج ۲ ص ۶۸
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 آیت الله مرتضی تهرانی
🖤حاج اکبر شالچی از پدرش نقل کرد که: سال پیش از انقلاب با دوستم عازم عتبات بودیم. در مرز خسروی یکی از مأموران گمرک که سنّی متعصبی بود، وقتی متوجّه شد که ما شیعه هستیم، برای اینکه ما را اذیّت کند، اثاثیه ما را در هوای گرم بارها تفتیش کرد و از صبح تا ظهر ما را معطل کرد.
🖤 دوستم به مأمور گفت: شکایت تو را به مولایم می کنم، امّا او اعتنایی نکرد. وقتی به حرم امام حسین علیه السلام مشرّف شدیم، دوستم، در حرم دو زانو نشسته بود. در یک لحظه احساس کردم که چُرت می زند، ولی دیدم لبخندی زد و گفت: شکایت آن مرد را به آقا کردم و از ایشان خواستم که وی را گوشمالی دهد.
🖤 آقا فرمود: نمی توانم کاری بکنم. او بر ما حقّی دارد! گفتم: ما از شیعیان شما هستیم و او ما را اذیّت کرده! آقا فرمود: هفده سال پیش این شخص در کربلا شبگرد بود.
🖤 در شبی مهتابی چشمش به آب فرات افتاد. با خود گفت:«چه می شد که به طفل شیرخوار امام حسین علیه السلام آبی می دادند، زنده می ماند یا نمی ماند». چشمش تر شد و حقّی بر ما پیدا کرد.
🖤 در بازگشت مجدداً همان مأمور ما را در گمرک دید و خطاب به دوستم گفت: شکایت کردی؟ می بینی که چیزی نشد و من سالم هستم. دوستم گفت: بیا برویم در کناری بشین تا بگویم.
🖤 کنارش نشست و گفت: من شکایت تو را کردم، ولی آقا چنین فرمود. آن مرد به محض شنیدن این سخن حالش منقلب شد و شروع کرد به اشک ریختن و گفت: آن شب هیچ کس با من نبود و این ماجرا را جز من و خدا کسی نمی داند. حقّ با آقای شماست. و همانجا شیعه شد.
📚 خاطره های آموزنده، ص 33
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤 کدام صحنه دل مادر شهید حججی را آتش زد⁉️
🖤 امان از دل حضرت رباب
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 امام خمینی رحمة الله علیه
✅ و يك كلمه اى كه اين نصيحتى است به اينهايى كه در روضه خوانی ها در مجالسى كه دارند، در تكيه ها، در اين طور چيزهايى كه دارند، كه توجه به ضعفاى مردم بكنند.
✅ در بين مردم مريض هست، در بين مردم ضعيف هست، در بين مردم اشخاصى هستند پيرمرد، اشخاصى هستند پيرزن و ضعيف، صداها زياد نباشد كه مردم را مُنزَجِر كند.
✅ بلندگوها را بيرون نگذاريد كه فريادش همه مردم را مُنزَجِر كند. بلندگوها را در داخل مسجد بگذاريد، و اين طور نباشد كه بخواهيد اطاعت خدا را بكنيد خداى نخواسته، معصيت بشود.
📚 صحیفه امام، ج ۱۷ ص ۴۹۸
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 آیت الله بهجت رحمة الله علیه
🔷 بلند کردن صدای بلندگوهای مساجد و روضه خوانی ها اگر به اندازه ای باشد که هر کس بخواهد بخوابد، بتواند بخوابد، اشکال ندارد.
🔷 در غیر این صورت، خلاف سیره متشرعه است؛ زیرا ممکن است در اطراف مسجد یا تکیه افراد مبتلا به مرض قلبی یا شخص غیر مریض در اطراف باشد که بخواهد فردای آن روز سر کار برود و نتواند بخوابد.
🔷 آیا مزاحمت او که می خواهد روزی عایله خود را تأمین کند، اشکال ندارد⁉️
🔷 اگر انسان مسلمان بخواهد متمدن به تمدن اسلام باشد و دیگران را به حقایق اسلام دعوت کند یا افراد مسلمان را در اسلام برقرار و ثایت نگاه دارد که به بلاد کفر فرار نکنند، باید کاملاً حقوق و حدود اسلامی را بشناسد و به آنها عمل کند.
🔷 شاید ایجاد اینگونه مزاحمت ها از سوی ما حتی برای افراد غیر مسلمان هم جایز نباشد. با رعایت اخلاقیات و رفتار صحیح اسلامی، افراد غیر مسلمان هم به اسلام گرایش پیدا می کنند.
📚 رحمت واسعه، ص 261
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 شهید مطهری
🔷 نوشته اند يك مردى رفت خدمت مرحوم صاحب مقامع (مرحوم آقا محمد على، پسر مرحوم وحيد بهبهانى، كه ظاهراً جد اين آقايانِ آل آقا است. مرد بزرگى بوده است، پدر و پسر. در كرمانشاه بوده. مرحوم آقا محمد على به كرمانشاه آمد، خيلى هم نفوذ و اقتدار پيدا كرد.) و گفت من ديشب خواب وحشتناكى ديدم.
🔷 گفت چه خواب ديدى؟ گفت: خواب ديدم كه با اين دندانهاى خودم گوشتهاى بدن امام حسين عليه السلام را دارم مى كَنم.
🔷 اين مرد عالم لرزيد، سرش را پايين انداخت، يك مدتى فكر كرد، گفت: شايد تو مرثيه خوان هستى؟ گفت: بله آقا.
🔷 گفت: ديگر بعد از اين يا اساساً مرثيه خوانى را ترك كن يا از كتابهاى معتبر نقل كن. تو با اين دروغهايت دارى گوشت بدن امام حسين علیه السلام را با اين دندانهاى خودت مى كَنى.
🔷 اين لطف خدا بوده كه لااقل در اين رؤيا به تو نشان بدهد.
📚 مجموعه آثار، ج17 ص 96
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 آیت الله خرازی
🔶 مرحوم حجة الاسلام آقای سید عباس حسینی واعظ گفت: روزی به خانه حاج سیّد عبدالله (از علمای معروف قم) برای روضه خوانی رفته بودم.
🔶 مرحوم علاّمه طباطبایی وارد شدند و از من پرسیدند: اتاقی که مردم صد سال است در آن مردم برای امام حسین علیه السلام گریه کرده اند، کجاست؟
🔶 من به ایشان نشان دادم، ایشان به آن اتاق رفتند و برای شرکت در عزاداری نشستند.
📚 روزنه هایی از عالم غیب، ص 186
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 آیت الله شبیری زنجانی
🔷 حجة الاسلام آقای آل طه، خطیب و واعظ موفّق و معروف نقل کرد: من منزل سید مصطفی برقعی منبر می رفتم.
🔷 در مجلس روضه برقعی نسوان (زنان) غلبه داشتند و مردها نیز شرکت می کردند. مردها در قسمتی از حیاط و اتاقها می نشستند.
🔷 مرحوم علاّمه طباطبایی هم در روضه شرکت می کرد. یک وقت من از منبر پایین آمدم. مرحوم علاّمه از سید مصطفی پرسید چند سال است که در اینحا روضه خوانده می شود؟ سید مصطفی گفت: هشتاد یا هشتاد و پنج سال.
🔷 علاّمه پرسید: آیا این محوطه حیاط از هشتاد سال پیش همین گونه بود یا اینکه تعییر و توسعه ای یافته است؟ سید مصطفی گفت: یک بخش ملحق و ترمیم شده، ولی قسمتهایی که شما نشسته اید و این آجرها، از هشتاد سال پیش است.
🔷 سید مصطفی رفت و علاّمه آهسته به من فرمود: اینکه درباره اینجا سؤال کردم، علّتش این بود که قسمتی که هشتاد سال دیوار آجرش روضه شنیده اند، با قسمت ترمیمی یا توسعه یافته، فرق می کند.
📚 جرعه ای از دریا، ج 2 ص 641
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
❌👈 فلسفه ذکر مصیبت
🎤👈شهید مطهری رحمة الله علیه
🔷 جوانى از من پرسيد: اگر بناست مكتب امام حسين عليه السلام إحيا بشود، آيا ذكر مصيبت امام حسين هم ضرورتى دارد⁉️
🔷 گفتم بله، دستورى است كه ائمه اطهار به ما داده اند و اين دستور فلسفه اى دارد و آن اينكه هر مكتبى اگر چاشنيى از عاطفه نداشته باشد و صرفاً مكتب و فلسفه و فكر باشد، آنقدرها در روحها نفوذ ندارد و شانس بقا ندارد.
🔷 ولى اگر يك مكتب چاشنيى از عاطفه داشته باشد، اين عاطفه به آن حرارت مى دهد. معنا و فلسفه يك مكتب، آن مكتب را روشن مى كند، به آن مكتب منطق مى دهد، آن مكتب را منطقى مى كند.
🔷 بدون شك مكتب امام حسين منطق و فلسفه دارد، درس است و بايد آموخت اما اگر ما دائماً اين مكتب را صرفاً به صورت يك مكتب فكرى بازگو كنيم حرارت و جوشش گرفته مى شود و اساساً كهنه مى گردد.
🔷 اين، بسيار نظر بزرگ و عميقانه اى بوده است، يك دورانديشى فوق العاده عجيب و معصومانه اى بوده است كه گفته اند براى هميشه اين چاشنى را از دست ندهيد؛ چاشنى عاطفه، ذكر مصيبت حسين بن على عليه السلام يا امير المؤمنين يا امام حسن يا ائمه ديگر و يا حضرت زهرا سلام اللَّه عليها. اين چاشنى عاطفه را ما حفظ و نگهدارى كنيم.
📚 مجموعه آثار، ج ۱۸ ص ۵۷
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
📣👈 عارف سالک حاج آقا توسلی رضوان الله تعالی علیه
🔶 امام حسین علیهالسلام نفرموده: اگر شراب خواری به مجلس روضه آمد، بیرونش کنید. نورانیت امام حسین علیهالسلام اصلاحش می کند.
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
❌👈 آرزوی شهید کربلا
🎤👈 آیت الله خرازی
🔶 حجة الاسلام حاج شیخ عبدالعلی قرهی از حجة الاسلام حاج شیخ جواد کربلایی نقل کرد که مرحوم میرزا محمدحسن شیرازی رحمة الله علیه (صاحب فتوای تحریم تنباکو) در مکاشفه ای حبیب بن مظاهر رحمة الله علیه را دیدند و از ایشان پرسیدند: شما می خواهید برای چه به دنیا برگردید؟
🔶 فرمود: برای سه کار: شرکت در مجلس عزای امام حسین علیه السلام، به تشنگان آب بدهم و صلوات بفرستم.
📚 روزنه هایی از عالم غیب، ص 187
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤👈 حاج آقا مجتهدی: آرزوی عجیب حبیب بن مظاهر
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی
🎤👈 حاج آقا فاطمی نیا
🔶 علاّمه طباطبایی از استادشان آیت الله میرزا علی قاضی رحمة الله علیه نقل نمودند که ایشان گفته اند: تمام فیض ها از مسیر حضرت أباعبدالله علیه السلام به عالم می رسد؛ و پیشکار ایشان هم حضرت أبوالفضل علیه السلام هستند.
📚 نکته ها از گفته ها، ج 1 ص 154
❌کپی با ذکر منبع👈 حاج شیخ جعفر توسلی