🔰نگاهی به یک مصوبه بودجه ۱۴۰۲/ غنیمت شمردن کندن یک مو از خرس ثروتمندان!
✍ روح الله عباسیان جزی
لینک مطلب👇
https://shohadayeiran.com/fa/news/240769
@tawasy
🔰نگاهی به یک مصوبه بودجه ۱۴۰۲/ غنیمت شمردن کندن یک مو از خرس ثروتمندان!
✍ روح الله عباسیان جزی
🔹نمایندگان مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس در روز 2 بهمن 1402، در جلسه رسیدگی به لایحه بودجه، در بند ژ تبصره 6 بودجه، با اخذ مالیات ۲ در هزار از زمینهای فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغ ویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و واحدهای مسکونی به ارزش بیش از ۳۵ میلیارد تومان موافقت کردند.
در اینجا می خواهیم به نقد این بند بودجه بپردازیم:
1) موضوعات جدید مالیاتی و البته قوانینی که می توانند جنبه دائمی داشته باشند، بهتر است در قانون دائمی تصویب گردند. چراکه بررسی آن در قالب لایحه بودجه، موجب اتلاف وقت نظام قانونگذاری می شود. ضمن اینکه موجب عدم ثبات سیاستهای حاکمیتی گشته و برنامه ریزی برای اجرای آن را غیر ممکن یا سخت میکند چون ممکن است این بند قانونی در سال آینده،مطرح نشده و به تصویب نرسد و زحمات برنامهریزی اجرای آن به هدر برود.
2) در این بند قانونی چند دستگاه مثل شهرداری ها، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت و معدن، راه و شهرسازی، امور مالیاتی و... برای اجرای قانون دارای وظایفی شدهاند. این در حالی است که برای ترک فعل هرکدام از این نهادها، مجازاتی تعیین نشده است.
3) معلوم نیست معیار 35 میلیارد تومان برای اخذ مالیات چیست؟به طور مثال چرا 25 میلیارد تومان تعیین نشده است؟
آیا بهتر نبود به طور مثال از همه املاک بالای 5 میلیارد تومان، به طور صورت پلکانی، مالیات وضع میشد و میزان آن از 1 در هزار شروع شده و تا 3 در هزار در نظر گرفته میشد؟ آیا اگر هدف ایجاد درآمد پایدار برای دولت برای تامین هزینههاست، چرا باید خانه ها و املاک چند میلیارد تومانی، از مالیات معاف گردند؟! در حالی که داشتن املاک چند میلیارد تومانی نیز بعضا بالاتر از قشر متوسط جامعه است.
4) با وضع این مالیات، چه مشکلی از مملکت میخواهد مرتفع گردد؟ هدف از تدوین این قانون، آیا تنها کسب درآمد برای دولت است یا اینکه دولت میخواهد بر بازار زمین و مسکن مدیریت کند؟
اگر هدف مدیریت بازار زمین و مسکن است، بعید است با وضع این قانون دولت به این هدف نائل شود. چراکه اولا میزان این مالیات آنقدر ناچیز است که تاثیری در کنترل بازار زمین و مسکن ندارد.
به طور مثال، روال بازار مسکن اینگونه است که ربع( یک چهارم) قیمت مسکن، معادل رهن واحد مسکونی مشخص میشود و برای هر 100 میلیون تومان رهن، سه میلیون تومان اجاره ماهانه تعیین می شود؛ که جمع سالانه آن 36 میلیون تومان میشود.
مقدار اجاره ماهانه یک ساختمان، 0.075 درصد ارزش آن و جمع اجاره سالانه، 0.9 درصد ارزش آن ساختمان می باشد.
حال اگر اجاره سالانه یک ساختمان مسکونی 35 میلیارد تومانی را محاسبه کنیم، اجاره سالانه آن 315 میلیون تومان می شود و اجاره ماهانه آن، بیش از 26 میلیون تومان ( 26250000 ) می شود.
اگر مالیات 2 در هزار وضع شده برای ساختمان 35 میلیارد تومانی در نظر بگیریم، برابر 70 میلیون تومان می شود. این میزان حدودا معادل یک چهارم ارزش اجاره سالانه ملک مدنظر میشود.
حال اگر تورم سالانه و افزایش قیمت سالانه املاک را در نظر بگیریم، این میزان مالیات، برای مالک آن ساختمان، معتنابه نمی باشد تا به خاطر این مالیات، وادار به فروش مسکن شود و بازار مسکن تکانی بخورد!
5) تعداد املاکی که ارزش آن بالای 35 میلیارد تومان باشد، مشخص نیست. ولی اکثر شهرهای کوچک، فاقد چنین املاکی است و یا تعداد آن معدود است. در شهرهای بزرگ نیز تعداد آن چندان بالا نیست و شامل برخی ساختمانهای مناطق گران قیمت است. ضمن اینکه تعدادی از ساختمان ها، دارای چند واحد میباشد و مالکین متعدد دارند و قیمت هر واحد آپارتمانی، حتی در مناطق مرفه نشین، کمتر از 35 میلیارد است.
6) بسیاری از ملاکان و صاحبان املاک، ممکن است دهها ملک زیر 35 میلیارد تومانی داشته باشند و هیچ مالیاتی متوجه آنها نمی شود!
ادامه👇👇
@tawasy
👆👆ادامه از قبل
7) بررسی قیمت ساختمان ها، امری زمانبر است و تعیین قطعی آن، نیازمند نظر کارشناس رسمی دادگستری است که خودش هزینه بردار است!
وضع مالیات 2 هزارم برای ملک گران قیمت سرمایهدارها، به مثابه ضرب المثل یک مو از خرس کندن و غنیمت شمردن آن است!
خلاصه اینکه تعیین چنین مالیات هایی، نه در مهار سرمایهدارها موثر است، نه به کنترل بازار زمین و مسکن کمک میکند و نه حتی درآمد سهل الوصولی را برای دولت فراهم میآورد! فقط نقش تزیینی و تبلیغاتی برای رزومه سازی دولت و مجلس دارد!
مالیاتی که نه دردی از مردم مستضعف را دوا میکند و نه درآمد آنچنانی برای دولت ایجاد میشود! فقط کلی حرف و قصه و هزینهسازی برای دولت فراهم میکند.
ای کاش مجلس و دولت به جای این قوانین مالیاتی بی خاصیت به سمت دریافت خمس از املاک سرمایه دارها میرفتند! ای کاش به سمت بررسی اموال سرمایهداران و نحوه کسب آن میرفتند تا ببینند از راههای مشروع بوده؛ یا اینکه از طرق غیر مشروع و با مفاسد مختلف!
متاسفانه ما اخذ خمس اموال را کنار گذاشته و اختیاری نمودهایم- که اکثرا از پرداخت آن طفره میروند!-.و به جای آن چیزی معادل یک درصد آن خمس واجب را برای آن املاک، مالیات مقرر کرده ایم؛ که هیچ فایده و سودی برای نظام اسلامی و خدمت به مستضعفین ندارد.
لذا ما تمام ارگانهای کشور را به نوعی به دنبال نخود سیاه میفرستیم وبا غفلت از وضع قوانین اثربخش و اجرای کارآمد آن، وقت همه ارگانها را بیهوده میگیریم و از آن طرف بسط ید به سرمایهداران و نظام سرمایهداری میدهیم!
امیدوارم با ورود افرادی خبره و دلسوز به مجلس شورای اسلامی، قوانین عادلانه و اثر بخش تصویب شود و موجبات تحقق عدالت را در کشور فراهم آورد.
@tawasy
🛑 انفعال مجلس شورای اسلامی در مقابله با سردمداران و زرسالاران جریان فتنه/ ضرورت هوشیاری جریان انقلاب در انتخابات پیشرو
✍ روح اله عباسیان
لینک مطلب👇
https://nedayeesfahan.ir/154087
https://shohadayeiran.com/fa/news/240836
@tawasy
🛑 انفعال مجلس شورای اسلامی در مقابله با سردمداران و زرسالاران جریان فتنه/ ضرورت هوشیاری جریان انقلاب در انتخابات پیشرو
✍ روح اله عباسیان
در مهرماه سال ۱۴۰۱، فتنه مهسا و جنبش ز.ز.ا رخ داد و خسارات زیادی را به کشور وارد کرد. متاسفانه قشری از جوانان، فریب جنگ ترکیبی دشمن را خوردند و با آن همراه شدند. اما به فضل الهی و با مجاهدت و ایثارگریهای جوانان انقلابی و نثارخونهای شهیدانی چون سید روح اله عجمیان و آرمان علی وردی و ده ها شهید مدافع امنیت کشور، جنگ ترکیبی دشمن و اغتشاشات خیابانی راه به جایی نبرد و نظام اسلامی از گزند دشمنان دین و انقلاب مصون ماند.
🔸ضرورت نگاه عمیق به فتنهی گذشته و چرایی وقوع آن، نیاز به بررسی ها و تیزبینیهای جدی دارد. اینگونه نیست که به خاطر مرگ یک نفر و دروغ چند رسانه، به طور خودجوش اعتراضاتی شکل گرفته و مبدل به فتنه شده باشد! این فتنه همچون سایر فتنه ها، عقبه های فکری، عقیدتی و اقتصادی دارد! عناصر اغواگر و هیزم آور و حامیان اقتصادی و رسانهای دارد! سطحی نگری و برخورد سطحی با فتنه و عدم نگاه عمقی و برخورد ریشه ای با آن، موجب روشن ماندن فتنه در زیر خاکستر و روشن شدن و فوران مجدد برپایی فتنه میشود! لذا انتظار بوده و هست که مقابله ریشهای با فتنه به حال خود رها نشود! ولی گویا عزم جدی برای اینکار وجود ندارد!
🔸رزمندگان جبهه جنگ ترکیبی، خانواده معظم شهدا و همه دلسوزان دین و انقلاب انتظار داشتند مجلس شورای اسلامی در مقابله با جنگ ترکیبی دشمن اقدامات انقلابی داشته باشد و با وضع قوانین انقلابی، عاملان و حامیان این فتنهانگیزیها و پشتوانههای مالی و رسانهای آن، این منافقان خبیث را که به دنبال گمراه نمودن نوجوانان و جوانان بودند و در راستای اهداف پلید دشمن و نظام استکباری قدم برمی داشتند نقرهداغ کند. مردم انتظار داشتند چهرههای شاخص و سردمداران مالی و رسانهای فتنه انگیزیها مجازات شوند، ولی افسوس که این اتفاق نیفتاد و تنها به قصاص برخی از قاتلین شهدا اکتفا شد!
🔺 سوال اینجاست چرا باید ورزشکاران فتنهگر و کاشف حجاب، با وجود همه ی خباثتهایی که به خرج دادند، همچنان عضو تیم ملی باقی بوده و عنوان نمایندگی جمهوری اسلامی را در مسابقات جهانی و آسیایی به یدک بکشند؟!
🔺سوال اینجاست که چرا همچنان افرادی مثل ناهید کیانی که کشف حجابهای مکرر و توهین به ارزشهای اسلامی و انقلاب داشته، کمافی السابق در میادین مختلف جولان بدهند؟!
🔺چرا هنوز بازیگران و بیهنرها و سلبریتیهای حامی جریان فتنه، کما فی السابق قراردادهای نجومیشان پابرجا بوده و عنان سینما و تلویزیون در دست آنان باشد؟!
🔺 چرا هیچ کدام از سرمایهداران حامی فتنه، املاک و اموال بادآورده شان مصادره نشد؟! چرا هزینهی خسارتهای هنگفت فتنه، با مصادرهی این زراندوزان فتنهگر جبران نشد؟!
🔺چرا هزینه ی بازسازی خرابی ها و خسارتهای برجامانده از فتنه، از بیت المال مسلمین و جیب مستضعفین باید پرداخت شود؟
🔺 چرا هیچ یک از فتنه گرانی که مناصب و جایگاههای نظام اسلامی را اشغال کرده اند، برکنار نشدند؟! چرا هیچ دادگاهی برای مواخذه آنان تشکیل نشد؟!
🔺 چرا هنوز بقایای فتنه و مظاهر کشف حجاب در جامعه بروز و ظهور دارد و هیچ اقدامی نمیشود؟!
🔹دادگاههایی نیز که تشکیل شد فقط برای رسیدگی به قتل شهیدان علی وردی و عجمیان و برخی دیگر از شهدا بود. گوئی اینکه چند تا نزاع معمولی در چند جا بین چند نفر -مثل همانهایی که همیشه بوده و هست- اتفاق افتاده و چند نفر در چند دعوا و نزاع متفرقه کشته شده اند و مانند قتلهای دیگر سایر ایام، چند دادگاه کیفری قتل برگزار شد و قاتلین هم محاکمه و مجازات شدند.
🔹 انگار نه انگار که فتنهای بود و چندین ماه کشور درگیر اغتشاشات و جنگ ترکیبی ناشی از اغواگریهای سامری صفت ها و پول پاشیهای قارونیان بود! انگار نه انگار که چند ماه مملکت به آشوب کشیده شد! انگار نه انگار که جوانان انقلابی روزها و ماهها برای دفاع از اسلام و انقلاب مجاهدانه ایستادگی کردند، شهید دادند، زخمی دادند، خون دل خوردند و لطمات جسمی و روحیدیدند!
🔸چه بسیار جوانان انقلابی مدافع انقلاب (مانند شهید روح اله عجمیان) که کارگر سر چهار راه و راننده اسنپ و دارای مشاغل معمولی بودند و بعد فتنه به همان شغل سابق خود بازگشتند! همینک خیلیهایشان مستاجر و هشتشان گرو نه شان است و به سختی زندگی را میچرخانند! چه بسیار فتنهگران و حامیانفتنه که پستهای دولتی و ارگانی را کما فیالسابق دارند و به ریش جوانان انقلابی هم میخندند!
🔸چه بسیار سرمایهداران فتنهگری که هیزم فتنه را مهیا کردند و در آتش فتنه دمیدند و بعد از فتنه سرمایههایشان کم که نشد، هیچ! با بالارفتن قیمت سکه و ارز، چند برابر هم شد! کاخها و املاک گسترده و اموال نجومیشان نیز پابرجاست!
ادامه مطلب👇👇
@tawasy
👆👆ادامه از قبل
🔷برای جوانان انقلابی و امت حزب الله این سوال وجود دارد که چرا فتنهگران هیچ گاه، تاوان فتنهگری خود را نمیدهند؟ چرا هیچ سرمایهدار فتنه گری نقره داغ نمیشود و فقط از جان و مال نیروهای ارزشی، برای صیانت از انقلاب هزینه می شود و مجاهدت های آنها ارج نهاده نمیشود؟ چرا همراهان فتنه و ساکتین بزدل همچون سابق در راس امورات باشند و مجاهدان و سینهسپرکنندگان انقلاب همیشه در حاشیه و انزوا قرار داشته باشند؟!
🔹 آیا انقلاب جوانان انقلابی اش را فقط برای ریختن خون هایشان میخواهد و مناصب را برای راحت طلبان و فتنهگران؟!
🔸جوانان انقلابی محض رضای خدا و برای حفظ ارزشها و دفاع از کیان کشور، در صحنههای مختلف مجاهدت و ایثار کردند. اما سوال اینجاست آیا مسئولین نظام هیچ تکلیفی در این خصوص ندارند؟
🔸آیا نباید روحیهی امام زمانی و معزالاولیائی و مذل الاعدائی داشته باشند؟!
🔸البته رأفت اسلامی در مقابل فریبخوردگان و جوانان ناآگاه مسحور فتنه، اقدامی درست و بجاست. اما آیا در مقابل زرسالاران و سردمداران فتنه نیز مماشات و اغماض، راهگشا و عقلانی است؟!
🔹آیا شیوه ی پیامبر اکرم (ص) نیز مماشات با فتنه انگیزان و حامیان فتنه و جنگ بودهاست؟!
آیا قرآن چنین دستوری به ما داده است؟!
🔹آیا انقلابیگری با آزاد گذاشتن فتنهگران و زرسالاران حامی فتنه سنخیت دارد؟!
🔹به نظر میرسد علت مهم این وضعیت، انفعال مجلس شورای اسلامی است که هیچ قدمی برای مقابله با فتنه و ازاله فتنهگران برنداشته است. واقعیت این است که همهی این اظهار نظرها و نطقهای نمایندگان فقط جنبه نمایشی داشته و طبل توخالی بیشتر نبودهاست!
🔺واقعیت این است که مجلس شورای اسلامی هیچ طرح و برنامهای برای رفع معضل فتنه گری و مقابله با سردمداران و حامیان فتنه نداشته است! هیچ قانون مصوبی برای مقابله با فتنه گران و حمایت از مجاهدان انقلابی نداشتهاست!
🔺وقتی مجلس منفعل باشد، این انفعال در مرحلهی اجرا و قضا نیز سرایت میکند!
🔺وقتی قانون مدونی برای مقابله با فتنهگران موجود نباشد، وقتی هیچ محرومیت اجتماعی در قانون برای فتنهگران وضع نشود، وقتی هیچ فتنه گری برکنار نشود، وقتی هیچ مجازاتی- مانند مصادره اموال- برای سردمداران و زرسالاران جریان فتنه دیده نشود، قوه قضائیه و قوه مجریه نیز نخواهند توانست، برخورد انقلابی داشته باشند!
🔺وقتی برخورد انقلابی با سردمداران و زرسالاران جریان فتنه انجام نشود، موتور فتنه هیچگاه خاموش نخواهد شد و چند صباحی دیگر، فتنهای دیگر شکل خواهد گرفت!
🔸لذا انتظار است جریانات انقلابی، به خود بیایند و در این ایام انتخابات، کارنامه نمایندگان مدعی انقلابیگری را در مقابله با جریان فتنه ۱۴۰۱ بررسی کنند و نمایندگان حرّاف و شعارگوی بی عمل را کنار بگذارند.
🔹 ضرورت دارد مجلس در دست نیروهای خبره و غیور انقلابی قرار گیرد که روحی جدید بر پیکره جریان انقلاب بدمند تا در تحقق عدالت و پیگیری ارزشهای دینی جدیت به خرج دهند. نمایندگانی که به معنای واقعی انقلابی باشند و قوانینی قاطع و اثربخش برای پیشرفت کشور و نهادینه سازی ارزشها مصوب کنند.
🔺نمایندگان مدعی انقلابیگری که بعضا در دورههای متمادی جایگاه نمایندگی را داشتهاند و در خصوص موضوعات مختلف استراتژیک انقلاب و صیانت از آرمانها و مقابله با فتنهگران، بهجز حرافی و نطق های نمایشی، هنری از خود بروز ندادهاند، یقین بدانید امتحان خود را پس دادهاند و هیچ خاصیتی نداشته و دیگر به درد پیشبرد اهداف انقلاب نمیخورند!
🔺حضور این افراد ضعیف بی خاصیت، جز خسارت برای انقلاب و ادامه روند درجا زنی، ارتجاع و عقبگرد، ثمر دیگری نخواهد داشت.
🔸امید است جریانات انقلابی در این موقعیت حساس هوشیاری بیشتری به خرج دهند و از عناصر انقلابی خبره، شجاع، دلسوز و مجاهد حمایت نموده و عناصر حرّاف بی عمل را طرد کنند! هرگونه سهلانگاری و کوتاهی در این زمینه به مثابه پایمال نمودن خون شهدا و مجاهدتهای رزمندگان و مجاهدین میباشد.
🔸لازم به ذکر است مردم ایران و جامعه مستضعفین چشم امید به انقلاب دارند و انتظار دارند انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب، جلوی مستکبرین و فتنهگران داخلی و خارجی ایستادگی کرده و اهداف والای اسلامی و انسانی را پیگیری کند و به لطف الهی تمدن نوین اسلامی را رقم بزند.
🔸انشاءالله که به فضل الهی و دوراندیشی مردم بصیر، شاهد تحقق هرچه بیشتر آرمانهای انقلاب اسلامی باشیم.
@tawasy
🔰نقدی بر شرط و شروط میثاقنامه مجمع نیروهای انقلاب اصفهان
✍ روح اله عباسیان جزی
لینک مطلب👇👇
https://nedayeesfahan.ir/154108
@tawasy
بسمه تعالی
با عرض سلام
عزیزانی که علاقه مندند، مقالات و مواضع اینجانب را دنبال کنند، دو کانال زیر را در ایتا معرفی می کنم:
🔸 کانال تواصی: آرشیو مقالات روح اله عباسیان
@tawasy
🔸کانال نقد عملکرد حاجی دلیگانی:
( مجموعه مقالات انتقادی نسبت به عملکرد نماینده مجلس):
@naqhdehaji
باتشکر
روح اله عباسیان جزی
🔰 چگونه با افزایش مداوم نرخ ارز مقابله کنیم؟/ راهکارهایی برای تثبیت بلندمدت نرخ ارز
✍ روح اله عباسیان جزی
لینک مطلب👇👇
https://shohadayeiran.com/fa/news/240929
@tawasy