🔴انالله و انا الیه راجعون
☑️آیت الله «ابراهیم امینی» بعد از سپری کردن یک دوره بیماری طولانی درگذشت.
🔸ایشان که چند روز گذشته در "بیمارستان شهید بهشتی قم" بستری بود شامگاه امروز جمعه 5 اردیبهشت 1399 و همزمان با شب اول ماه مبارک رمضان 1441 دار فانی را وداع گفت.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
🌺 حلول ماه مبارک رمضان، ماه عبادت و بندگی مبارک باد 🌺
🌀 جدول مراقبهی رمضانیه
📝 اعمال و اذکار ماه رمضان
🔹 برخی از اعمال مخصوص و مشترک ماه مبارک رمضان، در جدول مراقبه آورده شده است؛ با انجام عمل هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید.
🔹 هرکسی مطابق توان و ظرفیت خود اعمال را انتخاب کند و لازم نیست همهی اعمال را انجام دهید.
لینک دانلود فایل pdf سایز: قطع A5 👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/897
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 eitta&telegram: @tayebat_public
🌐 site: Tyb.ir
جدول مراقبه رمضان1441.pdf
155.9K
🌀 لینک دانلود فایل pdf جدول مراقبهی رمضانیه 👆👆
📝 اعمال و اذکار ماه رمضان
🔹 برخی از اعمال مخصوص و مشترک ماه مبارک رمضان، در جدول مراقبه آورده شده است؛ با انجام عمل هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 eitta&telegram: @tayebat_public
🌐 site: Tyb.ir
💢 عواقب فرهنگی و اخلاقی بازی در بورس!
✅ یادداشت ارسالی کاربران
🔺 صف های طولانی در برخی خیابانهای شهر برای ثبتنام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی.
🔹رشد ۱۸۷ درصدی شاخص #بورس در سال گذشته
👈 لینک مطلب در کانال طیبات👇👇👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/900
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
🔶 صف خرید! عواقب فرهنگی و اخلاقی بازی در بورس!
✍️احمد اولیایی نوشت: این روزها در سراسر کشور در بعضی خیابانها صفهایی دیده میشود. صفهایی برای ثبتنام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی. رشد ۱۸۷ درصدی شاخص #بورس در سال گذشته و ادامه رشد آن در سال جاری نشان از روزهای پررونق بورس دارد. بورسی که ظاهرا بخاطر سیاستهای اقتصادی اخیر، به تنها بازار زنده کشور برای مردم تبدیل شده است.
👈بورس اساسا یک ماهیت اقتصادی دارد، اما من میخواهم از زاویه فرهنگ به آن نگاه کنم. به خصوص این روزها که در محافل خانوادگی، دوستانه و فضای مجازی خیلیها در این مورد مشغول صحبت هستند. بعبارتی بورس به تدریج در حال ورود به بخشی از سبک زندگی مردم است و احتمالا سهم بسزایی از آن را به خود اختصاص خواهد داد.
👈فارغ از تحلیلهای اقتصادی مانند نقش دولت در این رونق، سیاستهای پشت صحنه، نقش بازیگردانان بورس، و علل استقبال مردم از بورس، بررسی پیامدهای فرهنگی آن امری ضروری است. زمانی نه چندان دور، شاید همین شش ماه گذشته اگر در کف خیابان از مردم در مورد بورس سوال میکردیم، فقط اسم آن را شنیده بودند. اما اکنون بسیاری از همان افراد برای خود و خانوادهشان کد بورسی گرفته و مشغول رصد بازار هستند.
👌این وضعیت ممکن است چه محصولی برای فرهنگ ما به ارمغان بیاورد؟!
🔰- «ترویج فرهنگ درآمدزایی بدون کار» یکی از مهمترین پیامدهای عمومی سازی این چنینی بورس است. «کار» یک مفهوم متعالی است که انسان و جامعهاش را به سمت پیشرفت هدایت میکند و اساسا در مفهوم سنتیاش با «عرق ریختن» رابطه تنگاتنگی دارد. درست است که شرکتهای تولیدی بسیاری در بورس مشغول به کار هستند، اما درآمد آنها برای مردم بی خبری که در بورس سرمایهگذاری کرده و دائما با رصد سامانه بورسی خود به درصدهای اندک سود آن دلخوش کرده اند، به نوعی درآمدزایی بدون کار شبیهتر است تا «کار».
🔰- بناکردن فعالیت اقتصادی بر فضای مجازی منجر به «وابستگی شدید فعالیت و کار به یکجانشینی» میشود. اساسا عدم تحرک، یکجانشینی و قرار دادن فضای مجازی به عنوان زیربنای سبک زندگی یکی از مهمترین آفتهای فرهنگ مدرنیته و احتمالا روزهای بورسی عمومی ایران است.
🔰- «اصالت سود» مفهوم اقتصادی-فرهنگی دیگری است که نباید از آن غافل شد. آنچه که تولید میشود و آن کسی که کار میکند و اتفاقاتی که در بازار میافتد هیچ اهمیتی برای سرمایه گذار ندارد. آنچه مهم است ۵+ و درصدهایی است که بر روی پولش میآید. این، یعنی «اصالت سود». این فرهنگ، اساسا یک فرهنگ غیردینی و نامطلوب است. شاید بازیگردانان بورس و سهام داران اصلی شرکتها بدانند چه چیزی تولید میشود، ولی عموم مردم فقط به سود خواهند اندیشید چرا که اصلا به معنای بورس نه اشراف و نه اجازه ورودی خواهند داشت.
🔰- «فداشدن وقت طلایی» مسأله دیگر فرهنگی این روزهای بورس است. ساعت ۹ تا ۱۲ که گُل وقت تحصیل، تأمل و تلاش است، در حال تبدیل شدن به پشت سیستم نشستن و گوشی دست گرفتن و رصد سامانه بورسی میباشد؛ و این حقیقت، تلختر خواهد بود زمانی که مشاهده میکنیم قشر فرهیخته ما اعم از طلاب و دانشجویان برای ورود به بورس از یکدیگر پیشی میگیرند. در سازمانها، نهادها و جلسات، در کلاسها و نشستهای علمی و ... رصد گاه به گاه سامانه از روزمرههای افراد شده است.
💥در نهایت باید گفت: البته که کسی نمیتواند منکر اهمیت بورس و لزوم توجه به آن در کلان موضوع اقتصاد شود، اما سوال اصلی در عمومی سازی بورس آن هم در این قالبهای بدون ضابطه است که ممکن است فرهنگ را با خطرات جدی مواجه کند. این، دیگر فضای مجازی نیست که بگوییم از بیرون وارد شده و ما را غافلگیر کرده است. بستری داخلی است که عامدانه و شاید بدون توجه به پیوست فرهنگ آن در حال شیوع است!
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
💥دانلود متن قراردادهای بانکی ابلاغی بانک مرکزی 💥
🍇 تا حالا شده وقتی از بانک، تسهیلات دریافت می کنید دلتون بخواهد که یک نسخه از قرارداد امضا شده را به شما بدهند؟؟!! ولی متاسفانه با وجود تاکید قانون، نمی دهند.😌
🔺به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، بانکها موظفند پس از انعقاد و امضای قرارداد اعطای تسهیلات بانکی نسخهای از آن را در اختیار تسهیلاتگیرنده قرار دهند و این موضوع طی مکاتبات و بخشنامههای متعدد بانک مرکزی از جمله بخشنامههای شماره 313238.95 مورخ 5.10.1395 و شماره 290003.96 مورخ 9.13.1396 بارها به بانکها اعلام شده است.
🔅شما می توانید از طریق لینک زیر متن قراردادهای ابلاغی بانک مرکزی شامل: اجاره به شرط تملیک،خرید دین،مرابحه،مزارعه،مساقات، استصناع،جعاله وسلف مصوب شورای پول و اعتبار(بخشنامه شماره 347172/94) را دانلود کنید 👇👇👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/902
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 eitta&telegram: @tayebat_public
🌐 site: Tyb.ir
4_677523312758227327.pdf
1.3M
🔹دانلود متن قراردادهای بانکی ابلاغی بانک مرکزی مصوب شورای پول و اعتبار(بخشنامه شماره 347172/94)
💢 شامل قراردادهای: اجاره به شرط تملیک،خرید دین،مرابحه،مزارعه،مساقات، استصناع،جعاله وسلف
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 eitta&telegram: @tayebat_public
🌐 site: Tyb.ir
⚠️ خودت را گم نکن، خاکی باش ⚠️
#عثمان_بن_عیسی می گوید :
#امام_صادق علیه السلام فرمود :
روزی مرد ثروتمندی خدمت #پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله رسید و در کنارشان نشست .
در این هنگام مرد فقیر و بدلباسی آمد و در کنار آن مرد ثروتمند ِ خوش لباس نشست .
بلافاصله مرد ثروتمند خود را به کناری کشید و لباس خود را جمع کرد .
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود :
آیا ترسیدی از #فقر او چیزی به تو برسد که خود را از او کنار میکشی و فاصله میگیری ؟!
مرد توانگر گفت : خیر !
رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
آیا میترسی که از مالت چیزی به او برسد ؟!
گفت : خیر ! این هم نیست .
فرمود : ترسیدی لباست کثیف شود ؟!
گفت : خیر !
فرمود : پس چرا هنگامیکه او در کنارت قرار گرفت ناراحت شدی و خود را جمع کردی ؟
آن مرد عرض کرد :
ای رسول خدا ! من #همنشینی دارم که هر زیبایی را در نظرم زشت جلوه میدهد و هر زشتی را زیبا میکند .
اینک نصف دارایی خود را به او میدهم .
رسول خدا صلی الله علیه و آله به آن مرد فقیر فرمود : از او قبول میکنی ؟
گفت : خیر نمیگیرم .
مرد ثروتمند گفت : چرا؟!
گفت : برای اینکه می ترسم دچار همان چیزی شوم که تو به آن مبتلا شدی .
🗂منبع :
كافی ، ج ۳ ، ص ۶۵۶
الوافی ، ج ۵ ، ص ٧٩٢
#فخرفروشی
#ثروت
#تکبر
#بخل
#فقر
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 eitta&telegram: @tayebat_public
🌐 site: Tyb.ir
💥😳هشدار مهم: بمب بورس به جای بُمب نقدینگی!
👌همه میدانیم که چه از نظر اقتصادی و چه از نظر منطقی #غیرممکن است #سود_زیاد هفته ای 15 درصد در بورس ادامه یابد و باید #هشدار فوری داد که خیلی زود متوجه میشویم که متاسفانه مدیران اقتصادی و بانک مرکزی به خاطر نگرانی از به هم خوردن بازارهای موازی و کنترل بمب نقدینگی چه بمب بسیار بزرگتر و مهیب تری به عنوان بازار بورس بوجود اورده اند که مادر تمام بمبهای اقتصادی خواهد بود.
💥حداقل کاری که تا دیر تر از این نشده باید فوری اجرا شود این است که در مرحله اول در تصمیم به بورس کشاندن سرمایه ناچیز دو میلیون تومانی 8 میلیون کد ملی بازنگری اساسی انجام شود و در مرحله دوم تلاش شود سرعت رشد شاخص بورس بدون اینکه منفی شود ملایم شود.
👈 لینک مطلب در کانال طیبات👇👇👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/908
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
💥😳هشدار مهم: بمب بورس به جای بُمب نقدینگی!
👌مدیران اقتصادی و بانک مرکزی به خاطر نگرانی از به هم خوردن بازارهای موازی و کنترل #بمب #نقدینگی بمب بسیار بزرگتر و مهیبتری به عنوان بازار #بورس بوجود آوردهاند که مادر تمام بمبهای اقتصادی خواهد بود.
🔷سایت الف در یادداشتی به شرایط این روزهای بورس در کشور پرداخت و نوشت: در چند ماه و به خصوص در چند هفته گذشته بورس ایران هر روز دارد رکورد میشکند. در این یادداشت کوتاه بدنبال درست یا نادرست بودن و چرایی و چگونگی رسیدن بورس به این مرحله نیستیم اما تصمیم اخیر برای درگیر کردن 8 میلیون نفر در این بازار ما را بر ان داشت که به همه دست اندرکاران بورس و مدیران افتصادی دولت و بانک مرکزی که به وضوح تصور میکنند با استفاده از بورس میتوان تا حدود زیادی نقدینگی ریالی کلان کشور را جذب کرد هشدار فوری بدهیم.
🔶متاسفانه از دو هفته گذشته به نظر می رسد کنترل بورس و شاخص ان تا حدود زیادی از دست مدیران اقتصادی کشور خارج شده به این معنی که امکان نزولی شدن تکنیکی شاخص بورس وجود ندارد و اهرمی که آنها برای کنترل نقدینگی به ان پرداختند حالا بدون توقف و ترمز دارد می تازد و به بزرگترین پاشنه اشیل اقتصاد ایران تبدیل شده چرا که با تبلیغ بیش از اندازه که تا حدود زیادی غیر واقعی است میلیونها نفر از مردم اغلب بی تجربه و با ریسک بالا وارد این بازی خطرناک شدند و برای آنها انتظار اشتباهی بوجود امده که بازار بورس باید هر روز دو تا سه درصد و هر هفته ده تا 15 درصد رشد کند.
🔻در حال حاضر بزرگترین نگرانی کارگزاران و مدیران اقتصاد ایران باید این باشد که سرعت رشد شاخص بورس دیگر نمیتواند نزولی و متوقف شود، چون در آن صورت خطر عظیمی بوجود میآید که سهامداران تازه وارد و بی تجربهای که اغلب برای سود چند ده درصد در ماه در چند هفته اخیر وارد بورس شدند ناگهان تصمیم به فروش و نقد کردن پول و سود خود شوند. تاکید مدیران اقتصادی و بانک مرکزی برای رونق بورس برای کنترل و مهار نقدینکی ریالی ما را نا خوداگاه به یاد همان تدبیر افراد ساده اندیشی می اندازد که به تصور خود برای مهار کرونا از الکل یا داروهایی بدون تجویز پزشک استفاده می کنند.
🔺در مقام قیاس و فقط برای روشن شدن بیشتر مسئله تصور کنید درصد کوچکی از سپرده گذاران بانکی درصدد نقد نمودن سپردههای خود در بانکها باشند. چه اتفاقی برای سیستم بانکداری و اقتصاد کشور روی خواهد داد؟ اما برای بانکهای ایران با توجه به نوع مشتریها که اغلب محافظه کار و سنتی هستند و همانطور بدلیل تضمین سودهای 15 تا 20 درصد در سال این اتفاق بسیار بعید است ولی طبیعت بورس ایران و دنیا با بانک بسیار متفاوت است چون هیچ تضمینی برای سود در پایان سرمایه گذاری وجود ندارد.
♦️همین باعث می شود در بورس که اغلب مشتریان جدید آن، جوان و بی تجربه هستند و فقط به دنبال #سود_فوری (قاتل اقتصاد و اخلاق اقتصادی سالم) و چند برابر بانکها هستند و بسیاری از انها 70 تا 80 درصد و گاهی تمام سرمایه و پس انداز خود را راهی بازار بورس کردند به محض منفی شدن یا ملایم شدن رشد شاخص بورس تصمیم به نقد کردن سهام خود بگیرند. به نظر شما چه اتفاقی خواهد افتاد؟ و بدتر از ان این حقیقت تلخ هست که این امر یعنی نقد کردن سهام فقط در صورتی اتفاق نخواهد افتاد که بورس به روند رشد 15 درصد در هفته خود ادامه دهد.
👌ولی همه میدانیم که چه از نظر اقتصادی و چه از نظر منطقی #غیرممکن است #سود_زیاد هفته ای 15 درصد در بورس ادامه یابد و باید #هشدار فوری داد که خیلی زود متوجه میشویم که متاسفانه مدیران اقتصادی و بانک مرکزی به خاطر نگرانی از به هم خوردن بازارهای موازی و کنترل بمب نقدینگی چه بمب بسیار بزرگتر و مهیب تری به عنوان بازار بورس بوجود اورده اند که مادر تمام بمبهای اقتصادی خواهد بود.
💥حداقل کاری که تا دیر تر از این نشده باید فوری اجرا شود این است که در مرحله اول در تصمیم به بورس کشاندن سرمایه ناچیز دو میلیون تومانی 8 میلیون کد ملی بازنگری اساسی انجام شود و در مرحله دوم تلاش شود سرعت رشد شاخص بورس بدون اینکه منفی شود ملایم شود.
😳حتی روشهای دیگر مهارموقت نقدینگی مانند افزایش سودبانکی هر چند تابه حال از آن استفاده گسترده شده که به فرسوده شدن سیستم بانکی انجامیده است؛ولی بازبه دلیل تضمینی بودن سود مشتری در مقام قیاس با افزایش روزانه بورس از هزینه و خطر کمتری برای اقتصاد کلان و امنیت ملی کشور برخوردار است. غیر از این باشد تلاطمات اقتصادی و اجتماعی ادامه روند کنونی بورس ایران به اندازهای خواهد بود که تلاطمات اقتصادی و اجتماعی موسسات اعتباری یا جریان تعدیل قیمت بنزین و حتی هزینههای اقتصادی کرونا در برابر آن به سان نسیم خواهد بود واصلا هم تصور نکنیم روی دادن آن به دوری زمان دولت بعد خواهد بود.
🆔 eitta&telegram: @tayebat_public
🌐 site: Tyb.ir
🔸اگر در اقتصاد هم مشتری مونو خدا ببینیم، قبل از عرضه به دیگری، طرف معامله را خدا ببینیم، چقدر در نحوه عمل ما تفاوت خواهد داشت؟
✅ مشتری، خداست. و قاسم سلیمانی اینو از همه بهتر فهمید.
علم معیشت دین پایه، یعنی بفهمیم «مشتری خداست»
🕋 و دست مرئی خدا، بالاتر از همهی دستها حتی بالاتر از دست نامرئی بازار است.
✍️ عبور از اقتصاد آدام اسمیتی با چرخهی #دست_نامرئی_بازار و جایگزینی چرخه قرآنی #یدالله
#گروه_تبلیغی_طیبات
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
💢دروس خارج #فقه_معاملات حضرت آیت الله العظمی #مکارم_شیرازی💢
🔸متن و صوت دروس خارج #فقه_معاملات حضرت آیت الله العظمی #مکارم_شیرازی زید عزه از طریق سایت مؤسسه طیبات در دسترس علاقهمندان میباشد.
🔹علاقهمندان میتوانند با کلیک بر روی لینکهای زیر به مباحث مورد علاقه خود دسترسی یابند.
👈 مجموع مباحث فقه معاملات
👈 ربا معاملی و حیل ربا
👈 مبحث خیارات (۱)
👈 مبحث خیارات (۲)
👈قرعه/اقاله/قسمت/شرکت
👈 مسائل مضاربه
👈 حیل شرعی و حیل ربا
👈 اسکناس و معاملات بانکی
👈 ربای قرض و بانکداری
🔆 مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 eitta&telegram: @tayebat_public
🌐 Site: Tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 رهبر معظم انقلاب خطاب به وزیر سابق کار: من اگر جای شما بودم یقه خودم را در هیات دولت پاره میکردم.
⁉️چرا به خاطر سود یه عده وارداتچی، تولید کننده باید ضرر ببیند و کارگر ایرانی بیکار شود؟
⁉️ چرا ارز ما در شرایط تحریم باد صرف کالایی بشود که در داخل هم تولید می شود؟
🔆 مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 eitta&telegram: @tayebat_public
🌐 site: Tyb.ir
💢برای تصویب #طرح_بانکداری از #رهبری مایه نگذارید.💢
🔸نامه مفصل کمیته پولی و مالی اسلامی حوزه خطاب به حجت الاسلام والمسلمین حسینزادهبحرینی، رئیس کمیته پولی و بانکی کمیسیون اقتصادی مجلس،
🔰 دلایل مخالفت مراجع عظام تقلید با طرح جدید بانکداری
❇️ بررسی ماده به ماده طرح جدید توسط کارشناسان فقه اقتصادی حوزه
⚠️ باز تولید الگوی بانکداری غربی
⚠️ از دست رفتن جنبه های مثبت قانون ۱۳۶۲
⚠️ عدم تضمین کاهش تخلفات شرعی
⚠️ انتخاب ساختاری نامطمئن برای بانک مرکزی
⚠️ برداشت اشتباه از استقلال بانک مرکزی
⚠️ ضعف نظارت بر بانک مرکزی و مقامات آن
⚠️ تجویز دریافت جریمه تأخیر
🔺برای مطالعه متن کامل نامه کلیک کنید. 👇👇👇👇
https://tyb.ir/?p=20697
#طرح_جدید_بانکداری
#نامه_کمیته_پولی_و_مالی
#حجت_الاسلام_بحرینی
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
💢برگزاری آموزش کاربردی #فقه_بیمه💢
🔸اولین دوره آموزش کاربردی #فقه_بیمه توسط مؤسسه آموزش و تحقیقات فقه اقتصادی طیبات با همکاری دفتر #فقه_معاصر حوزه علمیه قم برگزار گردید.
🔰به گزارش مدیر آموزش مؤسسه طیبات، در این دوره آموزشی که از تاریخ ۹۸/۱۱/۱۹ لغایت ۹۹/۰۱/۳۰ طی ۳۰ جلسه در مجل حوزه علمیه امام کاظم علیه السلام (تحت اشراف آیت الله العظمی مکارم شیرازی مد ظلّه) بر گزار شد تعداد 20 نفر از طلاب درس خارج حوزه شرکت کردند.
🔹در این دوره آموزشی کاربردی، ابتدا در بخش موضوع شناسی، تاریخچه بیمه، انواع بیمه، قوانین مرتبط با بیمه، شیوه های عملیاتی شرکتهای بیمه در انواع آن به ویژه نوع جدید و رایج بیمه موسوم به «بیمه عمر و سرمایه گذاری» بیان شد سپس در بخش فقهی آن نظرات فقها در مورد ماهیت فقهی انواع بیمه، شباهتها و تفاوتهای بین بیمه با قراردادهای معین نظیر مضاربه، جعاله، بیع، ضمان مطرح گردید. در بخش بعدی چالشهای فقهی بیمه از منظر ربا، غرر، ضرر، معلق بودن و ... مورد بحث قرار گرفته و در نهایت شیوه های تصحیح فقهی این قرارداد از قول فقها و مراجع معاصر بیان شد.
🔰لازم به ذکر است با شیوع پدیده کرونا و تعطیلی مدارس، بخشی از کلاسهای این دوره به صورت آنلاین و از طریق سامانه مجازی موسسه برگزار گردید.
🔰لینک خبر در کانال طیبات: https://eitaa.com/tayebat_public/918
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
#بازخوانی
✳️سئوال و جواب یکی از شاگردان با آیت الله جوادی آملی در کلاس درس:
⁉️پرسش: مديريت سرپرستی بانک در فيضيه، غرفهاي زده بودند و از طلاب درخواست کرده بودند خلاف شرعهای امور بانکی را اطلاع دهند، طلبهها جمع شدند و ديديم هيچ ايراد شرعی وجود ندارد.
✅پاسخ: اما آنچه در كاغذهاست كه مجلس شوراي محترم اسلامي مشخص كرد، آنها همين مطابق با فقه است؛ شوراي محترم نگهبان امضا كردند، مطابق با فقه است؛ اين فقه وقتي به صورت فاكتور درآمده مانند همان كاري است كه يهوديها براي گرفتن ماهي ميكردند، به آن صورت درآمده است؛ مگر شما نميبينيد؟ با فاكتور دارند رفتار ميكنند.
روز شنبه ماهيگيري حرام بود، روز ديگر که ماهيگيري حرام نبود. چون روز «سبت» هم بود، راه اين ماهيها را ميبستند و ماهيها ميآمدند راه برگشت ندارند، آن روزی كه حرام نبود ميگرفتند. آنچه که كمر اين اقتصاد را ميشكند فاكتور بازي است.
⁉️پرسش: میگويند با فاکتور وام میتوانيم بدهيم.
✅پاسخ: اگر علم به خلاف دارند كه همه علم به خلاف دارند، چون يك چيز رايجی است و وقتي رايج شد همه علم به خلاف دارند، وقتي تك باشد انسان مأمور به تحقيق نيست، اما وقتي رواج پيدا كرده اين معلوم ميشود كه يك چيز «بيّن الغي»اي است.
⁉️پرسش: ما موظفيم که «اصالة الصحة» جاری کنيم.
✅پاسخ: نه، همان دليل «اصالة الصحة» ميگويد: «اذا كثر الخطا» وقتي خطا زياد شد جاری نيست، چرا ميگويند «يد» امّاره نيست؟ چرا ميگويند بازار اماره نيست؟ يك وقت است «يد» اماره است، «وَ مَنِ اسْتَوْلَی عَلَى شَيْءٍ مِنْهُ فَهُوَ لَهُ» اما وقتي در بازار مال فروشها كه مال باختهها به دنبال موتورهاي سرقتي ميروند، غالب آنها سرقتي است شما آنجا كه ميرويد اصل سرقت است.
⁉️پرسش: كثرت خطا حکم شرعی را نمیتواند عوض کند.
✅پاسخ: خودتان میگوييد كثرت خطا؛ خطاست.
⁉️پرسش: مثلاً در بازار قصابها خون و خونابه زياد است.
✅پاسخ: نه آنجا چون همه پاك است «الا خرج بالدليل»، اينجا همه آلوده است «الا خرج بالدليل»؛ فرق اين است.
بنابراين ما كه نميتوانيم خودمان را فريب بدهيم اين جريان مسئله كار يهوديها كه روز شنبه اين را ميبستند كه ماهيها بيايند و بعد صيد كنند همين است. بنابراين با حيله هرگز مسئله حل نميشود. روايات بحث حيله را در بحثهاي مكاسب از سيدناالاستاد امام(رضوان الله عليه) خوانديم، امام به شدت فرمود كه اين كار شدني نيست. نظر شريف ايشان اقوي بود، نظر ما احوط بود كه با اين حيله مشكل حل نميشود.
⁉️پرسش: البته اين مبنايي است.
✅پاسخ: نه، همه ميدانند كه بازي، بازي است؛ الآن بگويند هشتاد درصد فاكتور است، همه فقها ميگويند بد است.
⁉️پرسش: بعضی بازی را مشروع میدانند، چون فرق بين نکاح و سفاح.. .
✅پاسخ: نه آن طيّب و طاهر است، بازي نيست؛ آن قول حق است. مثل فرق بين ايمان و كفر يك «لا اله الا الله» است؛ بازي نيست، آن حق است، جِدّ است، قول فصل است ﴿وَ ما هُوَ بِالْهَزْلِ﴾. بنابراين ما يك بازي داريم و يك قول فصل، بين بهشت و جهنم يك «لا اله الا الله» است، حق است؛ بين حلال و حرام يك «انكحت» است، حق است؛ اما حق است، نه اينكه بازي باشد. بنابراين اينكه فرمود «أَخْبَثُ الْمَكَاسِبِ» اين است. وجود مبارك پيغمبر(صلّي الله عليه و آله و سلّم) وقتي وارد مكه شدند ـ در جريان فتح مكه ـ فرمود تمام اين رباهاي جاهليت «تَحْتَ قَدَمَيَ مَوْضُوعٌ» اولين رباخواري كه بايد محكوم شود عموي من عباس است، رباهايش را بگذاريد زير پايمان و اين كار را كرد. آن وقت اين ميرود در توليد، وقتي در توليد رفت اين مال ميشود عامل قيام، هيچ فقري در مملكت نيست، هم اشتغال هست، هم كار هست، هم بركت هست.
💢دروس خارج #فقه_معاملات حضرت آیت الله العظمی #نوری همدانی💢
🔸متن و صوت دروس خارج #فقه_معاملات حضرت آیت الله العظمی #نوری_همدانی زید عزه از طریق سایت مؤسسه طیبات در دسترس علاقهمندان میباشد.
▪️بانکداری / ربا
▪️ کتاب الوقف
▪️ القول فی المجیز
▪️ من باع شیئا ثم ملکه
▪️ بحث فی الإجازة
▪️ قصد / اختیار
▪️ عقد فضولی
▪️ ابتیاع بعقد فاسد
▪️ بیع المعاطات
🔺جهت مطالعه و دسترسی به دروس کلیک کنید. 👇👇👇👇
🔗 لینک دروس: https://tyb.ir/?p=3514
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
✉️نامۀ سرگشادۀ مدیر موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا به رئیس بانک مرکزی :
بسم الله الرَّحمن الرّحیم
با عرض سلام و احترام خدمت جناب آقای دکتر عبدالناصر همتی؛ ریاست محترم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
🔹موضوع : اصلاح نظام پولی کشور
تصمیم گرفتم مختصری از تحقیقات میدانی و مطالعات علمی 15 ساله دربارۀ وضعیت پولی کشور را با جنابعالی در میان بگذارم. امید است با تامل دوستان و عزم مدیران، مشکلات ناشی از نوسانات پولی برطرف گردد.
🔹مبانی تمدنی :
با نگاه تمدنی، سیستمها برآمده از اهداف و مبانی هستند و نمیتوان یک سیستم تمدنی را در جامعه ای با مبانی و اهداف متفاوت مستقر ساخت.
ما قدردان تلاشهای شما هستیم، لیکن پارادوکس تمدنی موجود بین سیستم اکانومی با جامعۀ ایرانی-اسلامی، منجر به عدم موفقیت اقدامات صادقانۀ شما شده است.
🔹طرح مسئله :
در آغاز مسئولیت حضرتعالی (مردادماه1397) قیمت هر انس طلا 1220 دلار بوده و اکنون به حدود 1700 دلار رسیده است.
درواقع ارزش ذخائر ارزی کشور کاهش یافته و جامعۀ ایرانی ضرر کاهش ارزش دلار آمریکا را پرداخت میکند. با درنظر گرفتن آمار رسمی 100میلیارد دلاری ذخائر ارزی، 713 تن طلا به کشور خسارت وارد شده است. یعنی هر ایرانی 1 سکۀ طلای بهار آزادی
🔹راهکار عملیاتی :
موسسۀ متا ، نظام پولی متناسب با جامعۀ ایرانی-اسلامی را با عنوان «پولطلا» طراحی کرده و پیگیری مینماید.
طرح «پولطلا» در شرایط امروز جامعه قابل اجراست و هزینه ای به جامعه تحمیل نمیکند. ما برای گذار از ریال به پولطلا، برنامۀ زمان بندی شدۀ مشخصی داریم. کلیۀ مراحل عملیات گذار قابل پایلوت سازی بوده و برگشت پذیر میباشد. «پولطلا» میتواند در کنار ریال و به انتخاب مردم، مورداستفاده قرار گیرد.
معتقدیم با همکاری شما بزرگواران، در مدت کوتاهی مشکلات پولی و تورمی کشور با نگرش اسلامی قابل حل است. مباحث تخصصی و اسناد پشتیبان در موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدنی اسلامی موجود است.
🔹سخن پایانی :
مستحضرید؛ مردم در حال انتقال کارکردهای پولی از ریال به طلا هستند و در هرصورت «پولطلا» را شکل میدهند.
ان شاءالله با همکاری حضرتعالی، سرعت این حرکت تمدنی به سوی پول مقاوم بیشتر گردد.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
مدیر موسسۀ تحقیقات راهبردی تمدن اسلامی - متا
سیدمحمدحسین متولی امامی - اصفهان - 12اردیبهشت1399
🔅آدرس سایت و کانالهای مؤسسه فقه اقتصادی طیبات در پیامرسانهای ایتا، سروش و تلگرام 👈
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
(تکمیل ظرفیت)
قابل توجه طلاب علاقهمند به نویسندگی، معاونت پژوهش حوزه امام کاظم علیه السلام جهت تکمیل ظرفیت کارگاه آموزش مجازی نویسندگی ثبتنام به عمل میآورد. جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به آدرس @pheekq مراجعه فرمایید و یا با شماره تماس 02537108138 (معاونت پژوهش) تماس حاصل بفرمایید.
📊 درآمد مالیاتی ۴ هزار میلیارد تومانی دولت از نقلوانتقال سهام در سال ۹۸/چرا نباید دولت عاشق رشد بورس باشد؟
🔹 براساس قانون مالیاتهای مستقیم، یکی از بخشهای درآمد مالیاتی دولت، اخذ مالیات از نقلوانتقال سهام است. این مالیات شامل نیم درصد مالیات از هر نقلوانتقال در بورس و چهار درصد مالیات از نقلوانتقال سهام و سهمالشرکه و حق تقدم سهام و سهمالشرکه شرکا در سایر شرکتهای خارج از بورس است.
🔹براساس گزارشی که سازمان امور مالیاتی کشور منتشر کرده، دولت در سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان درآمد از نقلوانتقال سهام داشته است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۷ رشد ۵۰۵ درصدی را نشان میدهد.
🔹 با رشد چشمگیری که بورس در سال جاری و تاکنون داشته، برآورد میشود با رشد فعلی بورس در سال ۱۳۹۹ درآمد مالیاتی دولت از نقلوانتقال سهام به حدود ۲/۵ برابر مدت مشابه سال گذشته برسد.
🔹بر همین اساس طی سال جاری دولت در کنار درآمدهایی که از عرضه اولیهها و واگذاریهای سهام شرکتهای خود در بورس خواهد داشت، درآمد مالیاتی نسبتا قابلتوجهی نیز از این نقلوانتقالهای سهام دشت خواهد کرد.
🔅آدرس سایت و کانالهای مؤسسه فقه اقتصادی طیبات در پیامرسانهای ایتا، سروش و تلگرام 👈
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
شرکتهای سهام عدالت.pdf
193.9K
📎 اسامی شرکتهای بورسی و غیر بورسی سهام عدالت
✅ ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیر بورسی
🔅آدرس سایت و کانالهای مؤسسه فقه اقتصادی طیبات در پیامرسانهای ایتا، سروش و تلگرام 👈
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
#ارسالی کاربران
✴️در قانونهای پولی و بانکی کشور، بانک به اشتباه نهاد واسطی معرفی میشود که بین سرمایهگذار و سرمایهپذیر وساطت کرده و میزان سود حاصله صرف هزینههای بانکی میشود.
⁉️آیا میتوان تصور کرد که این حجم عظیم از سپردههای بانکی از همین مقدار ناچیز ایجاد شده؟ آیا سود حاصله از مشارکت بانک و افراد به عدالت توزیع میشود؟
⁉️آیا میتوانید تصور کنید که اگر قوه قضاییه خصوصی بود چه وضعی در جامعه پدید می آمد؟ یا اگر نیروی انتظامی خصوصی بود و امنیت را بر اساس رابطه و پول تامین میکرد؟
❌بانکها نه تنها واسطه وجوه نیستند بلکه به وسیله خلق پول عظیمی که به انحاء مختلف انجام میدهند،سرمایه هنگفتی را به جیب زده و با بنگاه داری و هدایت این سرمایهها به بخشهای غیر مولد به کپیتالیستی شدن بیش از پیش جامعه دامن زدهاند.
💢هلدینگ بانکها که شامل بخش بیمهای، سرمایهای و بورسی میشود به این شکل درحال تملیک اموال عمومی بانک دربخش خصوصیتر آن یعنی بورس است.
🔅آدرس سایت و کانالهای مؤسسه فقه اقتصادی طیبات در پیامرسانهای ایتا، سروش و تلگرام 👈
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
#پیشنهادی_کاربران
◀️ حذف چهار صفر از پول ملی؛ اقدام از پیش شکست خورده !
⭕️ امروز عبدالناصر همتی رئیس کل #بانک_مرکزی رسماً این خبر را تأیید کرد و گفت: نقدینگی ۱۷۰۰ هزار میلیاردی ۳۰ درصد قدرت خود را به دلیل تورم از دست داده است، به همین دلیل در نظر داریم ۴ صفر را از پول حذف کنیم، که باید هر چه زودتر این تصمیم گرفته و انجام شود، حذف ۴ صفر به این معنا است که به جای ۱۰ هزار تومان گفته شود ۱۰ تومان.
⭕️ سال ۱۳۸۶ ایده حذف صفر از پول ملی با دستور رئیس جمهور وقت، محمود احمدینژاد در دستور کار قرار گرفت و پیش از این نیز در سال ۱۳۷۲، بانک مرکزی مطالعاتی گسترده را در این زمینه آغاز کرد، ولی در هر دو مقطع این کار نیمهتمام ماند.
⭕️ حذف صفر از پول ملی کشورها نخستین بار پس از پایان جنگ جهانی دوم و تورم تازنده #آلمان تجربه شد که چاپ #مارک جدید را بهدنبال داشت. پس از آن بهویژه از دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی به این سو این عمل بارها و بارها در کشورهای مختلف که اکثراً کشورهایی بودند که پول ملیشان در اثر منازعات مختلف بی ارزش شده بود صورت گرفت که معمولا تأثیرگذاری مثبتی نداشت.
⭕️ کشورهایی که اقتصادشان از تورم بالا رنج برده و ارزش پول ملی آنها در سراشیبی سقوط قرار گرفته بود، برای سادهتر شدن مبادلات اقتصادی و بازرگانی و همچنین کاهش هزینه چاپ اسکناس، اقدام به حذف صفر یا صفرهایی از اسکناسها کردند.
⭕️ استدلال همتی مبنی بر افزایش #قدرت_خرید از طریق این اقدام درست نیست. قدرت خرید، امری متفاوت از #قدرت_پول_ملی است و از آنجایی که هم درآمد و هم قیمت، هر دو با واحد پول مشترک صورت میگیرد، این اقدام هیچ تأثیری بر قدرت خرید مردم نخواهد داشت.
⭕️ در #ونزوئلا هم همین اقدام صورت گرفت که هیچ فایدهای نداشت و آمریکا با ادامه حملات ارزی علیه آنها باز هم با برهم زدن نسبت پول ونزوئلا با #دلار، #تورم و نارضایتی را به اقتصاد این کشور تزریق کرد.
⭕️ ونزوئلا در چند سال گذشته چندین بار چند صفر را از پول خود حذف کرد، اما چون حاکی از هیچ استراتژی بنیادینی در اقتصاد این کشور در #جنگ_ارزی نبود، هیچ تأثیری نداشت.
⭕️ البته بعضی از کشورها در این زمینه طی سالهای اول اجرای آن موفق بودند که در جنگهای ارزی هم عملکرد بهتری داشتند. ترکیه یکی از آن کشورها است که در سال ۲۰۰۵ شش صفر از پول خود را حذف کرد که در آن برهه جواب گرفت اما چندی پیش، بار دیگر در تقابل با آمریکا ۳۰ درصد از ارزش پولش از بین رفت و عملاً آن اقدام خنثی شد.
⭕️ اما با این اتفاق مشخص شد که یکی از دلایل نقطه ضعف اقتصادها پذیرش بی قاعده سیاستهای ارزی لیبرالی است که باعث میشود دولتها را در دوقطبی «اشتغال یا قدرت پول» قرار دهد.
⚠️ لذا تا اصلاحاتی اساسی صورت نگیرد و استراتژی بنیادین اقتصادی در جنگ ارزی تبیین نشود، این اقدامات فایدهای ندارد.
⭕️ دادههای #بانک_جهانی و #صندوق_بین_المللی_پول حاکی از آن است که دستکم 50 کشور جهان تاکنون اقدام به حذف صفر از پول ملی خود کردهاند که در بسیاری از این کشورها نتایج موفق اقتصادی حاصل نشده و فقط برای اهداف روانی، این کار صورت گرفته است.
🔅آدرس سایت و کانالهای مؤسسه فقه اقتصادی طیبات در پیامرسانهای ایتا، سروش و تلگرام 👈
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐