♻️ تحول در #عدالت باید متّکی به یک مبنای فکری و اندیشهی متقن و شکلیافتهی قرآنی و روایی باشد.
🔵 رهبر معظم انقلاب اسلامی، ۹۹/۳/۱۴:
«تحوّل صحیح احتیاج دارد به پشتوانهی فکری؛ یعنی هر حرکت بیپشتوانهی فکری را نمیشود تحوّل دانست.
بعضی از حرکتهای سبُک و سطحی را نمیشود به حساب تحوّل گذاشت؛ تحوّل پشتوانهی فکری [میخواهد]. فرض کنید یکی از مسائلی که امروز باید حتماً تحوّل در آن به وجود بیاید، مسئلهی #عدالت است. در زمینهی عدالت باید تحوّل ایجاد کنیم و این باید متّکی باشد به یک #مبنای_فکری که #اندیشهی_متقن_و_شکلیافتهی ما در زمینهی عدالت چیست؛ آن وقت بر اساس آن برویم سراغ تحوّل؛ یعنی این #پشتوانهی_فکری یکی از چیزهای لازم است که از داراییهای معنوی ما است؛ یعنی ما بایستی از داراییهای معنویمان در این زمینه استفاده کنیم که عبارت است از #احکام_اسلام و #مقرّرات_اسلامی و آیات کریمهی قرآن و کلمات اهلبیت (علیهم السّلام)؛ از اینها باید استفاده کنیم و بر اساس اینها باید تحوّل ایجاد بکنیم.»
📎https://b2n.ir/109087
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
❇️ نمرهی مطلوبی درباب عدالت به دست نیاوردهایم
🔹 آنگاه که نمایندگان مجلس با شناخت درست از شرایط و اولویّتهای کشور، و با کارشناسی، و با حضور فعّال و منظّم، و با پاکدستی و امانتداری، وظیفهی قانونگذاری و دیگر وظایف خود را انجام دهند، مجلس، نقطهی امید مردم و نقطهی اتّکاء مجریان، و به معنی حقیقی، در رأس امور کشور خواهد بود.
🔹 آفت عمده، سرگرم شدن نماینده به حواشی زیانبار، یا وارد کردن انگیزههای ناسالم شخصی و جناحی، یا سهلانگاری در کار، یا دستهبندیهای احیاناً ناسالم قومی و منطقهای و قبیلهای و امثال آن است.
🔹 اقتصاد و فرهنگ در صدر فهرست اولویّتهای کشور است. در باب اقتصاد، علاوه بر مشکلات عمدهی مشهود، باید اذعان کنیم که در دههی پیشرفت و عدالت، نمرهی مطلوبی درباب عدالت به دست نیاوردهایم. این واقعیّتِ ناخواسته باید همه را به تلاش فکری و عملی در باب معیشت طبقات ضعیف، به مثابهی اولویت، وادار سازد.
📌 توصیهی صاحبنظران به ما میگوید که راه درست برای این مقصود اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملّی یعنی: اشتغال، تولید، ارزش پول ملی، تورم، اسراف و امثال آن است. سیاستهای کلّی اقتصاد مقاومتی در این زمینه، راهنمای معتبری است.
▫️[بیانات امام خامنهای ۹۹/۰۳/۰۷]
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
#پاسخ_سوالات_متداول
👈 پرسش: آیا با وجود فتوای مقام معظم رهبري مبنی بر اینکه «بهطور کلی معاملات بانکی که بانکها بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و مورد تأیید شورای محترم نگهبان انجام میدهند، اشکال ندارد و محکوم به صحّت است.»، می توان نتیجه گرفت که مقام معظم رهبری کلیه عملیات بانکی را تایید می کند؟
✳️ پاسخ کارشناس فقه بانکی، حجت الاسلام جواد عبادی در لینک زیر:👇👇👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/975
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💬|#پاسخ_سوالات_متداول
👈 پرسش: آیا با وجود فتوای مقام معظم رهبري مبنی بر اینکه «بهطور کلی معاملات بانکی که بانکها بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و مورد تأیید شورای محترم نگهبان انجام میدهند، اشکال ندارد و محکوم به صحّت است.»، می توان نتیجه گرفت که مقام معظم رهبری کلیه عملیات بانکی را تایید می کند؟
✅ پاسخ کارشناس فقه بانکی، حجت الاسلام جواد عبادی:
💥 همانطور که در متن فتوا آمده صحت عملیات بانکی مشروط به رعایت قانون مورد تایید شورای نگهبان توسط بانکها است اما در این مورد دو مشکل سیستمی وجود دارد و به خاطر این دو مشکل نمیتوان با تمسک به اين فتواي مقام معظم رهبری، همه آنچه در بانکها انجام میشود را صحيح دانست.
و اما آن دو مشکل:
🔸 1- آنچیزی که به عنوان عملیات بانکی بدون ربا مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفته و از این جهت مورد تأیید رهبری و مراجع تقلید قرار گرفته است متن قانون است که متشکل از مجموعهای قراردادهای معاملاتی نظیر فروش اقساطی، جعاله، مضاربه و... است که هم در متن فقه و هم در قانون مدنی مورد تأیید قرار گرفته است و بعید است احدی از فقها یا حقوقدانان در مشروعیت این قراردادها تردید داشته باشد.
اما به طور معمول هر قانوني که به تصويب مجلس و تاييد شوراي نگهبان مي رسد براي عملياتي شدن تبديل به محتواهايي نظير: آيين نامه ها و دستور العملهاي اجرايي و بخشنامه ها و ابلاغيه هاي مديريتي مي شود و ملاک عمل مدیران و کارمندان سازمانها همين محتواهاي عملياتي مي باشد در سيستم بانکي هم اين محتواهاي عملياتي عبارت است از آیین نامه اجرایی قانون عملیات بانکی، بخشنامههایی که از سوی شورای پول و اعتبار تصویب و از طریق بانک مرکزی به بانکها ابلاغ میشود و نیز تصمیمات درون بانکی که در قالب طرحهای مختلف جهت اجرا به شعب ابلاغ میشود که بسياري از اينها به ويژه موثر ترين آنها که تصميمات درون بانکي هيات مديره ها و مدير عامل مي باشد به منظر شوراي محترم نگهبان نمي رسد که اين شورا نظری در تأیید یا رد آنها صادر نموده باشد تا مصداق فتواي مقام معظم رهبري باشد. برای مثال: سود علی الحساب سپردههای بانکی، شرط تضمین سود در عقود مشارکتی، شیوه وکالتی فروش اقساطی، استفاده بی حد و حصر از عقد صلح در ضمن عقود دیگر و... مطلقا در متن قانون عملیات بانکی وجود ندارد.
🔹 2- واقعيت دوم این است که متاسفانه برای نظارت بر اجرای صحیح و واقعی این قانون هیچگونه تمهیداتی از جهت ابزارهای کنترلی و نظارتی -نه در دل خود آن قانون و نه در بیرون از آن، در نظر گرفته نشده است.
▪️به عبارتی اولین و اساسیترین سئوالی که در مورد این قانون مطرح است این است که کدام ماده این قانون یا آیین نامههای اجرایی و یا سندی از اسناد الزام آور وجود دارد که تکلیف نظارت بر اجرای واقعی این قراردادها را مشخص کرده باشد؟ در مدت بیش از 34 سال از اجرای این قانون آیا تاکنون مدیر یا کارمندی به خاطر اجرای صحیح و شرعی یک قرارداد تسهیلاتی مورد تشویق و یا به خاطر عدم انجام شرعی قرارداد مورد تنبیه قرار گرفته است؟ آیا اساساً نظام کنترلی و نظارتی الزام آوری برای این موضوع درنظرگرفته شده است؟ پاسخ همه این سئوالها فقط یک کلمه است: هیچ.
▫️اگر در مواردی هم مدیر یا کارمندی بر اساس تدیّن و دغدغه شخصی خود اقداماتی را برای شرعی سازی فعالیت بانکی خود یا زیر مجموعهاش انجام داده – که به صورت نادر در برخی بانکها مشاهده شده است - اینها اقدامات شخصی و البته شایسته تقدیر است اما هیچ نهاد یا سازمان یا واحدی -نه در خود بانک مرکزی و نه در بیرون از آن- مدیر یا کارمندی را به خاطر این اقدامات تشویق نمیکند بلکه برابر اطلاع در مواردی که این اقدامات باعث کاهش سود یکی از تسهیلات شود مورد بازخواست و تنبیه و تنزل جایگاه میگردد.
▪️من تقاضا میکنم یک نفر از کارشناسان بانک مرکزی پاسخ دهد اگر کارمندی به یک مشتری تسهیلات مضاربه پرداخت نموده باشد و او به خاطر شرایط تحریم یا رکود بازار نتواند سود مورد انتظار را از محل فعالیت اقتصادی کسب نماید، آیا این کارمند میتواند سود نکرده را از این مشتری نگیرد؟ آیا سیستم حسابداری بانکها که در منظر و مرآی بانک مرکزی قرار دارد، امکان درج سود نکرده را به این کارمند داده است؟ به فرض اینکه کارمند از روی تدین و عمل به شرع، بخواهد این سود نکرده را از مشتری نگیرد تشویق که هیچ، آیا مورد تنبیه قرار نمیگیرد؟
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💢برگزاری جلسه «مروری بر مسائل شرعی #بورس» 💢
🔹این جلسه روزهای شنبه و یکشنبه ۱۷ و ۱۸ خرداد پس از نماز ظهر و عصر در مسجد حوزه علمیه امام کاظم علیه السلام برگزار گردید.
🔰در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین جواد عبادی به مباحث موضوعشناسی معاملات بورس و سهام عدالت و نظام مسئلههای فقهی مرتبط پرداختند.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
#پاسخ_سوالات_متداول
👈🏻 حکم شرعی و قانونی فعالیت در شرکت یونیک فاینانس (unique finance) چیست؟
✳️ پاسخ گروه استفتائات مؤسسه فقه اقتصادی طیبات در لینک زیر:
👇👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/986
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💬|#پاسخ_سوالات_متداول
👈🏻 حکم شرعی و قانونی فعالیت در شرکت یونیک فاینانس (unique finance) چیست؟
✅ پاسخ گروه استفتائات موسسه فقه اقتصادی طیبات:
🔺پاسخ اجمالی:
▪️یونیک فاینانس یک شرکت کلاهبرداری است که با سوء استفاده از عنوان شرکتهای مطرح دنیا به فعالیت هرمی می پردازد و از نظر تمامی مراجع عظام تقلید فعالیت شرکتهای هرمی باطل و کسب درآمد از طریق آن اکل مال به باطل و حرام است.
💬 پاسخ تفصیلی:
▪️یونیک فاینانس unique finance یا به فارسی سرمایه گذاری بی نظیر، نام شرکتی هرمی با پوشش سرمایه گذاری در بورس نزدک (NASDAQ ) آمریکا است که از سال 2016 فعالیت خود را آغاز کرده است.
▫️این شرکت هرمی در تبلیغاتش، خود را یک کمپانی سرمایه گذاری و یا شرکت مدیریت مالی واقع در شهر زوریخ سوئیس معرفی می کند که تیم کاری آن متشکل از یک گروه معامله گر است که همگی تحصیل کرده و با تجربه کاری در بازارهای مالی و معامله و ساخت کسب و کار هستند.
▪️ از ادعاهای دیگر شرکت این است که توانسته با ثبت نرم افزارهای انحصاری خود در زمینه تجارت الکترونیک با ارزش چند میلیون دلاری و با بهرهمندی از 1800 نفر معاملهگر در بیش از 30 کشور دنیا، بر امنیت و اعتبار خود بیافزاید.
🔸 نظر سایت ایران هشدار (پایگاه رسمی آگاه سازی و اطلاع رسانی جرایم اقتصادی در فضای مجازی):
🔺 همه ادعاهای مزبور کذب بوده و هیچ فعالیت مولد اقتصادی یا سرمایه گذاری، در فعالیت این شرکت مطرح نیست و حتی در لیست اخطار سازمان نظارت بر موسسات مالی سوئیس و لیست هشدار کنسول امنیت بین الملل قرار گرفته است. برای بررسی بیشتر به آدرس زیر مراجعه کنید.
🔻🔻🔻
https://b2n.ir/553073
https://b2n.ir/393524
https://b2n.ir/021903
💬 جذب سرمایه در این شرکت همانند سایر شرکتهای هرمی به این صورت است که هر فرد باید حداقل مبلغ 1000 دلار سرمایه گذاری کند و پس از عضویت میتواند تنها سه نفر زیر مجموعه مستقیم داشته باشد. در صورتی که هر زیرشاخه مبلغ 5000 دلار سرمایه گذاری کنند، معرف مبلغ 1000 دلار به عنوان جایزه دریافت مینماید. اما اگر تعادل 5000 دلار در حتی یکی از این سه زیر شاخه برقرار نشود، هیچ جایزهای دریافت نمیکند و تنها برای سرمایه گذاری که انجام داده، و به ازای هر نفر عضو جدید، ماهیانه 3 دلار کمیسیون دریافت میکند.
🔸 نظر مراجع عظام تقلید و شورای نگهبان:
با توجه به اینکه فعالیت یونیک فاینانس از نوع هرمی می باشد از نظر مراجع تقلید کسب درآمد از آن حرام و از مصادیق اکل مال به باطل است.
🔹همچنین شورای محترم نگهبان فعالیت شرکتهای هرمی را بر اساس بند ز ماده 1 قانون مبارزه با اخلالگران اقتصادی غیر قانونی می داند.
🔘 برای اطلاع از فتاواي مراجع عظام تقليد و نظر شورای نگهبان میتوانید به آدرس زیر مراجعه کنید.
🔻🔻🔻
https://b2n.ir/097125
https://b2n.ir/821427
https://b2n.ir/02431
💬 خبر مرتبط با شرکت یونیک فاینانس از سایت مرتبط با قوه قضائیه: با توجه به ماهیت هرمی و کلاه برداری، این شرکت غیر قانونی میباشد و عدهای از سرشاخههای آن دستگیر شدهاند.
🔻🔻🔻
https://b2n.ir/836552
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
❤️پیامبر اعظم(ص):
☘️وارد بهشت شدم، ديدم بر در آن نوشته است: ثواب صدقه، ده برابر است و قرض هجده برابر.
گفتم: اى جبرئيل! چرا صدقه ده برابر و قرض هجده برابر است؟
گفت: زيرا صدقه به دست نيازمند و بى نياز مى رسد، امّا قرض جز به دست كسى كه به آن نياز دارد، نمى رسد.🌷
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥مطالعه کتاب #عصرجدید از حضرت #استادمیرباقری به کاربران عزیز پیشنهاد می شود.
🔸 موضوع محوری این کتاب، شرح مضامینِ بیانیۀ گام دوم و تبیین استراتژیِ انقلاب اسلامی به عنوان آغازگرِ عصر جدید در برابرِ عصر مدرن است.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥 انهدام بخشی از شبکه #جنگ_رسانهای_اقتصادی
👈 فرمانده انتظامی پایتخت:
🔹۳۲ سایت را که اقدام به ایجاد قیمت کاذب در حوزههای مسکن، خودرو، ارز و طلا میکردند شناسایی و احضار کردیم.
🔹تعدادی از این سایتها مسدود و تعدادی هم با قرار تعهد اجازه فعالیت یافتند.👇👇
fna.ir/exs06d
👌 پ.ن: برخی از این سایتهای اخلالگر اقتصادی، در تجربههای قبلی قوه قضائیه و پلیس و اطلاعات و اطلاعات سپاه، ارتباط نزدیکی با #جنگ_اقتصادی دشمن داشتهاند.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
👌 مواظب #بورس باشیم: فروشندگان سهام عدالت ۱۶ درصد ضرر کردند.
💥 هشدار! سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت:
🔹کسانی که ۱۰ خرداد اقدام به فروش #سهام_عدالت کردند حدود ۱۶ درصد متضرر شدند.
🔸تعداد کسانی که برای فروش سهام خود به بانکها یا دفاتر کارگزاری مراجعه کردهاند، کمتر از یک میلیون نفر است.
🔹تاکنون بیش از ۵۲۰ میلیارد تومان به حساب مشمولان واریز و تسویه شده است و ۲۰۰ میلیارد تومان باقیمانده نیز تا روزهای آینده واریز میشود.
🔸علت واریز مبالغی در حدود ۱۰۰ یا ۱۴۰ هزار تومان به حساب فروشندگان ۳۰ درصد سهام این است که از ابتدا میزان دارایی (سهام) آنها پائین بوده است.
fna.ir/exs05t
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥 کسب درآمد از سایتهای کلیکی
#استفتاء_از_مقام_معظم_رهبری
https://eitaa.com/tayebat_public/992
🔹متن سئوال و پاسخ معظم له 👇👇👇
💥 کسب درآمد از سایتهای کلیکی
#استفتاء_از_مقام_معظم_رهبری
🔺سوال: بنده در یکی از سایتهای کلیکی مقدار دو میلیون تومان سرمایه گذاری کرده ام و آن سایت هم مبلغ ۲۸۰ هزار تومان سود خالص هر ماه به بنده میدهد و طرز کارش این طور است که بنده چهار یا پنج تا تبلیغ کلیکی مشاهده می کنم که به مدت تقریباً ۳۰ ثانیه می باشد و بنده مقداری زیرمجموعه اجاره ای خریداری کردم در همون سایت، که همشون به صورت ربات هستند و آنها هم سود و هم سرمایه را هر شب وارد حساب من می کند یعنی هر شب ساعت ۲۴ مقدار ۷۹ هزار تومان به حسابم واریز میشود که در ماه حساب کنم می شود ۲۸۰۰۰۰ تومان سود یا هر روز ۹ هزار و ۵۰۰ تومان سود، آیا این این کار جایز است یا خیر؟
🌺 جواب: این کار که مبتنی بر امور غیر واقعی، فریب و اغراء به جهل است، جایز نیست.
#گروه_استفتاء_طیبات
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥|#ببینید
💢 مثل آب خوردن صاحب #بانک شوید! و پول خلق کنید.
♨️انگشت به دهان میمانید اگر بدانید #نظام_بانکداری آنقدر بی در و پیکر است که به سادگی یک آب خوردن و تنها با سرمایه چند دهمیلیاردی میتوان یک بانک تاسیس کرد و پس از آن به هر اندازه که اراده کنی میتوانی پول خلق کنی و نتیجه آن است که میبینید تمام شهرها توسط #مالها به تسخیر درمیآید و انبوه ثروتها روانه جیب صاحبان آن میشود.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
#استفتاء_از_مقام_معظم_رهبری
💥 موضوع: خرید سی دی به صورت شراکتی
🔺سوال. موسسه هایی هستند که دی وی دی های آموزشی با قیمت بالا می فروشند، چون تمکن ندارم که دی وی دی را به تنهایی بخرم آیا می توانم با دوستم به صورت شراکتی دی وی دی بخرم؟
🔹متن سئوال و پاسخ معظم له 👇👇👇
https://eitaa.com/tayebat_public/997
💥خرید سی دی به صورت شراکتی
#استفتاء_از_مقام_معظم_رهبری
🔺سوال. موسسه هایی هستند که دی وی دی های آموزشی با قیمت بالا می فروشند، چون تمکن ندارم که دی وی دی را به تنهایی بخرم آیا می توانم با دوستم به صورت شراکتی دی وی دی بخرم؟
🌺 جواب. اگر فروشنده هنگام فروش، در این مورد شرط خاصی با شما نداشته باشد، اشکال ندارد.
🔅 لینک کوتاه منبع:👇👇👇👇
https://b2n.ir/614713
#گروه_استفتاء_طیبات
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
✅حجتالاسلام ابراهیم خرمدل، روحانی ساکن در روستای زَرینگُل از توابع شهرستان علی آباد استان گلستان است. او که خود روستازاده و اهل خراسان است می گوید:
🔹امام جماعت فقط امام نماز جماعت نیست، بلکه در تمام شئون زندگی باید پیشقدم و الگوی مردم باشد و بر همین اساس برای بهبودمعیشت مردم روستا دنبال راه چاره گشت و در نهایت به ترویج و آموزش کِشت گیاه داروییِ گلگاوزبان در روستا پرداخت.
🔸حاج ابراهیم برای اینکه اعتماد مردم به سود آوری و پربازده بودن این گیاه را جلب کند ابتدا خودش در زمینی کوچک این گیاه را کاشت و پس از خشک کردن آن با حذف کردن بخشی از دلالان آن را با قیمتی قابل توجه به فروش رساند. حالا مردم روستاهای اطراف هم برای آموختن تجارب این روحانی در زمینهی کشت گیاهان دارویی به او رجوع میکنند و البته بسیاری از اوقات هم حاج ابراهیم خودش به این روستاها سر می زند و به کشاورزان و اهالی روستا کمک میکند.
#طلبه_باید_روحانی_باشه
#اقتصاد_مقاومتی
#پدافند_غیر_عامل
◀️نقل از:
🆔 @eghtesad_mardomi
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
⚫️ ویژه سالروز شهادت #امام_صادق (ع)
🔻 خورشید وجود مقدس امام صادق (ع) در ۱۷ ربیع الاول سال ۸۳ هجرس قمری در مدینه طلوع کرد و در سال ۱۱۴ ه. ق به مقام امامت نائل گشتند. دوره امامت امام بالغ بر ۳۴ سال به درازا کشید.
🔹حضرت در طول امامت خود هم خلافت غاصبانه و جائرانه بنی امیه را تجربه فرمود و هم سقوط آن و روی آمدن خلافت جبار بنی عباس را.
🔹از ۱۲۵ ه ق تا سال ۱۳۲ که بنی امیه مضمحل میشوند، جنگ قدرت بین آنها در گرفته است؛ دوره خلافت ها کوتاه و عزل و قتل خلفا را در رقابتهای درون خانوادگی امویان شاهد هستیم. در سال ۱۳۲ دولت غاصب بنی امیه توسط عباسیان سرنگون شد و کشتار وسیعی از بنی امیه صورت گرفت و بنی عباس که شاخهای از بنی هاشم بودند و نسب آنها به عبدالله بن عباس پسر عموی پیامبر میرسید قدرت را به دست گرفتند.
🔹 در فاصله سال ۱۲۵ تا ۱۳۲ که دوران ضعف و انحطاط بنیامیه بود، خلفای جائر از امام صادق علیه السلام غافل بودند و آن حضرت فرصت مناسبی را بدست آورد تا وظیفه امامت خود را در قالب تدوین معارف اهل بیت علیهمالسلام در مباحث فقهی، کلامی و اخلاقی تبیین بفرماید.
🔹 همچنین ۴ سال اولِ روی کار آمدن بنی عباس یعنی از سال ۱۳۲ تا ۱۳۶ که ابوالعباس سفاح اولین خلیفه عباسی قدرت را در دست دارد، به سبب آنکه هنوز پایگاه محمکی برای بنی عباس در امر خلافت ایجاد نشده بود نسبت به امام_صادق علیهالسلام مدارا میکردند و این فرصت هم برای امام فراهم شد تا به اقدامات ارزشمند خود در نشر معارف اهل بیت علیه السلام ادامه دهد.
🔹 اما در سال ۱۳۶ در پی مرگ أبوالعباس و روی کار آمدن أبوجعفرعبدالله که بعداً به منصور معروف شد، دوران سختی برای امام صادق علیه السلام و علویان پدید آمد. چرا که او میدانست امامت حق آن ذوات مقدس است و با علم براین مسئله بر امام صادق (ع) به عنوان بزرگ علویان و چهره برتر علمی و تقوایی آنان و همچنین بر نوادگان امام مجتبی علیه السلام بسیار سخت گرفت.
🔹 منصور امام صادق (ع) را در مضیقه فراوان گذاشت و بارها آن حضرت را به کوفه و بعداً شهر هاشمیه که بعنوان مرکز خلافت عباسیان پیش از بغداد بنا شده بود، احضار می کرد و امام را در تنگنا و فشار قرار میداد. با این حال امام در احضارها، مخفیانه با شیعیان و جویندگان دانش اهل بیت ارتباط برقرار می کرد و آنها را از دریای بی کران معلومات خود بهره مند میفرمود تا اینکه منصور امام را به مدینه باز گرداند و تحت مراقبت شدید قرار داد.
🔹 به گفته و اعتقاد بسیاری از علمای ما، از نظر فشار و مشکلات و سختی ها میتوان گفت که دوران منصور از دوران معاویه و یزید هم سخت تر بوده است. لذا دیگر از آن جلسات علمی و ارتباطات امام با مردم خبری نیست تا اینکه منصور تصمیم به شهادت امام صادق گرفت و در چند نوبت اقدام به قتل امام نمود اما موفق نمیشد تا اینکه به حاکم مدینه فرمان قتل امام را صادر کرد.
🔹شهادت امام صادق(ع) بنابر نقل معروف در ۲۵ شوال سال ۱۴۸ اتفاق افتاد و آن حضرت بر اثر مسمومیت روح مقدسش به ملکوت اعلی پیوست.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبرانقلاب: فرزندی تربیت کنید که پس از مرگ برایتان طلب مغفرت کند
▪️شرح حديثی از امام صادق (علیه السلام)
#پای_منبر_ولی
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
✴️ امام صادق عليه السلام:
🔆 لمّا سُئِلَ عَنْ قَوْلِ اللّه ِ عَزَّ وَ جَلَّ : «يَمْحَقُ اللّه ُ الرِّبا وَ يُرْبِى الصَّدَقاتِ» وَ قَد أَرى مَنْ يَأْكُلُ الرِّبا يَرْبُو مالُهُ؟ ـ : فَأَىُّ مَحْقٍ أَمْحَقُ مِنْ دِرْهَمِ رِبا يَمْحَقُ الدّينَ فَإِنْ تابَ مِنْهُ ذَهَبَ مالُهُ وَ افْتَقَرَ؛
🔸 مردى از امام صادق عليه السلام درباره آيه «خداوند ربا را نابود مى كند و صدقات را افزايش مى دهد» سؤال كرد و گفت: گاه كسى را مى بينم كه ربا مى خورد و با اين حال ثروتش زياد مى شود؟
حضرت فرمودند: كدام نابودى، نابود كننده تر از يك درهم ربا كه دين را نابود مى كند. كه اگر توبه هم كند ثروتش از دست مى رود و فقير مى شود.
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥تعویض طلای کهنه با طلای نو
#استفتاء_از_مقام_معظم_رهبری
💭 سوال: آیا تعویض طلای کارکرده با طلای نو اشکال دارد؟
💬 جواب: اگر وزن دو طلا مساوی باشد یا در صورت تفاوت در وزن، مبلغی یا چیزی به طلایی که وزن کمتر دارد اضافه شود، اشکال ندارد، اما در صورت تساوی در وزن، اضافه کردن مبلغ به هیچ کدام جایز نیست، در هر حال بهتر است هر کدام را در بیعی جداگانه معامله کنند، یعنی ـ مثلا ـ ابتدا طلای کهنه را بخرد، سپس طلای نو را بفروشد، یا بر عکس.
🔅 لینک کوتاه منبع:👇👇👇👇
https://b2n.ir/614713
#گروه_استفتاء_طیبات
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥 کسب درآمد از طریق پیش بینی سهام
#استفتاء_از_مقام_معظم_رهبری
💭 سوال: دربعضی سایت ها مقداری پول میگذاریم و پیش بینی می کنیم که نمودار سهام در یک یا چند دقیقۀ آینده رشد خواهد کرد، اگر پیش بینی درست باشد، به ما سود تعلق میگیرد وگرنه، ضرر میکنیم، آیا چنین درآمدی حلال است؟ ( ضمنا پول معامله شامل دلار یا یورو و...میباشد)
💬 جواب: سود را مالک نمی شوید.
🔅 مطالعه مطلب در سایت طیبات:👇👇👇
https://tyb.ir/?p=21580
#گروه_استفتاء_طیبات
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥حکم شرعی معاملات بورس در فقه اهل سنت
🔺به گزارش بینالملل خبرگزاری رسا، صفحه رسمی دارالافتای مصر در شبکه اجتماعی فیسبوک در پاسخ به استفتائی، معاملات مالی در بورس را شرعا جایز دانست.
🔹دارالافتا خاطر نشان کرد که بورس عبارت از بازار فروش اوراق مالی و معاملات تجاری است و معامله در آن با خرید و فروش سهم شرکتهای مختلف انجام میگیرد.
🔸این نهاد دینی افزود: معاملات بورس در زمره اطلاق «أحل الله البیع» قرار میگیرد از این رو فعالیت شرکتهای تجاری در بورس شرعا جایز است مشروط بر آنکه هدف از خرید و فروش سهمها، مشارکت در تجارت، صنعت، پیشه و یا فعالیت خدماتی نهادها و سازمانهای حاضر در بورس باشد.
💢مرکز رسمی پاسخگویی به مسائل شرعی مصر اظهار داشت: اگر معاملات بورسی به قصد مضاربه بر سهمها برای ضرر به شاخص مالی سهم شرکتها یا خدعه، نیرنگ و فریب متقاضیان باشد، چنین معاملهای شرعا حرام و باطل است.
◾️دارالافتای مصر تصریح کرد: وارد ساختن ضرر مالی به سهامداران با زد و بندهای اقتصادی، ایجاد اختلال در قیمت واقعی سهم موسسات مالی و تجاری جایز نبوده و افراد سهامدار میبایست نسبت به قواعد و ضوابط معاملات بورس آگاهی و اشراف مناسبی را داشته باشند تا مغبون نگردند.
🌐 لینک مطلب در سایت رسانیوز
rasanews.ir/002aay
#گروه_استفتاء_طیبات
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
💥خرید سهام شرکتی که بعضا معامله حرام انجام میدهد
#استفتاء_از_آیت_الله_شبیری_زنجانی
💭 سوال: بنده سهام شرکتی را خریداری کردهام و اکنون فهمیدم که برخی از معاملههای آن حرام است و طبعا بخشی از اموال آن شرکت حرام است، از طرفی اگر بخواهم خمس مال مخلوط به حرام را صدقه بدهم، اطمینان دارم که بلافاصله اموال شرکت مخلوط به حرام میشود، وظیفه من را بیان بفرمایید؟
💬 جواب: مومنان در چنین مواردی مجاز هستند یک پنجم مال حلال مخلوط به حرام را هنگام فروش به فقیر پرداخت کنند، البته اگر علم به وجود حرام ندارند وظیفه ای ندارند.
لینک کوتاه مطلب:👇👇👇
https://tyb.ir/?p=21642
#گروه_استفتاء_طیبات
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐