💥💥 یک سوال مهم: آیا همانقدر كه احساس فقرداريم، فقيريم؟
نقل محافل و نُقل مجالس خیلی از دورهمیهای فامیلی چه در این روزها که خانوادهها وضعیت اقتصادی پیچیدهای را تجربه میکنند و چه در دورههای قبل، مسائل اقتصادی و صحبت از گرانیها و ارزانیهاست.
از سوژههای اصلی این مجالس، مقایسه وضعیت اقتصادی ایران با دیگر کشورهاست. بعد از این حتما صحبت به مقایسه قشر ثروتمند و ضعیف و بعد هم انتقاد از سیاستهای اقتصادی میرسد. اما اغلب افراد نه دانش اقتصادی لازم درباره این موضوع را دارند و نه روایتهایی را که مطرح میکنند از منابع موثقی گرفتهاند.
اما در هر صورت خلائی در این بین وجود دارد که خانوادهها را درگیر مسائل اقتصادی میکند و حتی حرف آن را به محافل خانوادگی و دورهمیها میکشاند. خلاءهای ناشی از بی جواب ماندن سوالهایی از این دست که آیا ایرانی «فرهنگ مصرفگرایانه» دارند یا «اسرافکار»؟ و آیا خانوادههای ایرانی به همان اندازه که فقیر باشند، احساس فقر میکنند یا بیشتر؟
در گزارش پیش رو؛ دکتر ابراهیم رزاقی از نوع نگاه خانوادههای ایرانی به مسائل اقتصادی و نحوه برخورد آنها با منابع ثروتشان گفته است. در پایان هم راهکارهایی برای بهبود وضعیت زندگی خانوادههای کمدرآمد ارائه داده است:
http://fna.ir/da5g9o
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🎯انفجار دلار نتیجه اشتباه دولت بود/ ۵۴ بار هشدار دادیم/ به جای ارز نیمایی و دولتی کوپن بدهید
لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات:
▫️ (اتاق بازرگانی 54 بار به دولت هشدار داد ولی گوش شنوایی نبود
▫️ سیاست های ارزی دولت به نفع واردات تمام شد نه تولید و صادرات
▫️ انفجار دلار نتیجه ثابت نگه داشتن تصنعی نرخ ارز با زور دلار نفتی بود
▫️آمریکا نمی تواند اقتصاد کشور را مختل کند
▫️تحریم ها فقط هزینه ها را بالا برد
▫️اعلام نرخ 4200 تومانی اشتباه بزرگ دولت در یکسال گذشته
▫️ تصمیمات دولت، بزرگترین فرصت تاریخی در شرایط تحریم را نابود کرد
▫️مطالبه دولت از صادرکنندگان برای بازگشت ارز صادراتی بحق است
▫️در روش های بازگشت ارز اختلاف نظر داریم
▫️اختلاف قیمت بین ارز نیمایی و ارز آزاد باعث رانت واردات می شود
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🔺بازار متشکل ارزی تا اوایل تیرماه راه اندازی می شود
🔹 به گزارش ایرنا در روزهای اخیر فرایند آماده سازی بخشهای مختلف برای راه اندازی این بازار شتاب گرفته و جلساتی نیز با بانکها و صرافیها در این باره برگزار شده و بر این اساس در صورت عدم بروز مشکل، این بازار باید تا اوایل تیرماه راه اندازی شود
🔹 انتظار می رود تشکیل این بازار باعث از بین رفتن بخش عمده ای از آشفتگی های بازار ارز شود.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌀مسدود کردن بخشی از تسهیلات
🔹بلوکه کردن بخشی از مبلغ تسهیلات نزد بانک موجب اعمال نرخ سودی بالاتر از نرخهای تعیینی و پرهزینه شدن تسهیلات برای مشتری میشود.
🔹یکی از گلایههای تسهیلاتگیرندگان به اقدام برخی از بانکهای تسهیلاتدهنده در بلوکه کردن بخشی از مبلغ تسهیلات نزد همان بانک است. این دسته از بانکها در مقابل تسهیلاتی که به مشتری اعطا میکنند بخشی از آن را در قالب سپرده تا پایان مدت بازپرداخت تسهیلات نزد خود بلوکه نگه میدارند و کل مبلغ مقرر را به طور کامل در اختیار مشتری قرار نمیدهند؛ تا اینکه بعد از تسویه کامل، مابقی تسهیلات که بعضا تا حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد تسهیلات پرداختی نیز میرسد، در اختیار مشتری قرار گیرد.
🔹بانک مرکزی بارها بانکها را از این رفتار منع کرده است. از جمله این موارد میتوان به بخشنامه شماره ۹۱.۶۲۶۶۸ مورخ ۱۰ خرداد ۱۳۹۱ تحت عنوان «ابلاغ ممنوعیت بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به عنوان سپرده» اشاره کرد. در این بخشنامه ذکر شده است که: «از آنجایی که تسهیلات اعطایی در قالب عقود اسلامی، باید در موضوع تسهیلات صرف شود، این اقـدام مغایر با روح قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) است. همچنین موضوع مذکور، موجب بالا رفتن نرخ مؤثر سود تسهیلات و مآلاً تخطی از نرخهای مقرر توسط شورای پول و اعتبار میشود
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 افشاگری سردار حاجی زاده:
🔹 بانکهای ما با برخی اعمال، #ستون_پنجم محسوب میشوند!
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
⚫️ جهاد اقتصادی (#ویژهنامه حمایت از #کالای_ایرانی)، هفتهنامه افق حوزه؛ اردیبهشت97
🔵 فایل پی.دی.اف این ویژهنامه 👇👇👇👇
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🔴 نشان دادن اقتدار امنیتی و نظامی در یک کشور، باعث #اقتدار_اقتصادی آن کشور در #جنگ_اقتصادی خواهد شد.
🔴 خبر زیر، یکی از اخباری است که امروز رسانهها منتشر کردند:
🔹۵ روز پس از انهدام پهپاد امریکایی؛ همراهی بازارهای کشور با گزینه مقاومت و اقتدار
🔸علیرغم انهدام پهپاد آمریکایی از سوی سپاه پاسداران، بازارهای مختلف کشور اعم از بورس، ارز و طلا به روند با ثبات خود ادامه داده و به نوعی نشان دادند گزینه مقاومت واقتدار مایه ثابت و آرامش است.
▫️پنجشنبه هفته گذشته پهپاد جاسوسی آمریکا در خاک کشورمان شکار شد تا علاوهبر اثبات مجدد دشمنی و خیانت آمریکاییها علیه ملت ایران ، توانمندی فنی و نظامی ایران را هم به رخ جهانیان کشاند. نکتهای که در این میان از اهمیت بالایی برخوردار است واکنش بازارهای مهم کشور مانند بورس، ارز و طلا به این اقدام مقتدرانه نیروهای نظامی است. بررسی بازار بورس تهران در روزهای اخیر که ریزترین اتفاقات نیز در آن اثر گذار است، نشان میدهد واکنش بورس به اتفاقات اخیر، نه تنها منفی نبوده بلکه مثبت نیز بوده است! به عبارت دیگر، اقدام نظامی ایران علیه آمریکا برخلاف جریان سازی رسانهای معاندین، هیچگونه تاثیر منفی در بازار بورس نداشته است.
براساس اطلاعات مندرج در سامانه شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز (دوشنبه سوم تیرماه ۹۸) با افزایش بیش از ۵۰۰۰ واحدی (که در نوع خود رقم قابل ملاحظهای محسوب میشود) به ۲۴۲ هزار و ۵۶۷ ارتقا یافت.
شاخص کل با معیار هموزن نیز ۱۲۶۹ واحد رشد کرد و به رقم ۵۷ هزار و ۷۱۰ واحد رسید؛ در همین حال، ارزش بازار در بورس اوراق بهادار تهران به بیش از ۹۲۱ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. معاملهگران بورس همچنین بیش از ۳.۴ میلیارد سهام و حقتقدم در قالب ۳۲۱ هزار نوبت معامله و به ارزش ۱۳۶۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند. ... ادامه مطلب👇👇👇
http://kayhan.ir/fa/news/163397
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
بازار متشکل ارزی
🔰 پرش فنر ارز برای دومین بار در کمتر از ۶ سال در سال ۹۷ مقامات پولی کشور را به جنب و جوش انداخته تا فکر چارهای باشند تا توان مدیریت بازارساز را افزایش دهند و بر شفافیت معاملات بیفزایند.
🔰 بازار متشکل ارزی چند ماهی است قرار است راهاندازی شود و فعلا بهصورت آزمایشی در حال تست شدن است. ابعاد این بازار و نحوه فعالیت آن دارای ابهام است و با وجود گذشت چند ماه از سخنان رئیس کل بانک مرکزی درباره ایجاد بستر معاملاتی جدید، همچنان فعالان بازار درک درستی از کارکرد این بازار ندارند.
🔰 این بازار قرار است معاملات کلان را پوشش دهد و معاملات خرد همچنان قرار است در صرافیها، خیابان فردوسی و سبزهمیدان معامله شوند. الزامات موفقیت و کارآیی این بازار در این پرونده مورد بررسی کارشناسان و اقتصاددانان قرار گرفته است.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درخواست سردار حاجیزاده از وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه برای مقابله با شبکه نفوذی در بانکهای داخلی که مطیع اوامر وزرات خزانهداری رژیم آمریکا (TFI/ مرکز جنگ اقتصادی علیه مردم ایران) هستند.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛 سخنان شنیدنی دکتر ابراهیم رزاقی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در مورد تاثیرات سیاست های #سرمایه_داری و #اقتصاد_لیبرال در افزایش #قیمت_مسکن.
🔻 آقایان لیبرال و طرفدار سرمایه داری، خودشان خانه ۱۰۰ میلیاردی، ۵۰ میلیاردی دارند. آقای آخوندی گفت اینها قفس است که برای مردم میسازند. مسکن مهر را می گفت.
🔻بانکها و نهادهای لیبرال و بوروکراتیک، چگونه با احتکار خانه های خالی قیمتها را بالا می برند. این به دلیل روح سرمایه داری حاکم بر بانک هاست.
🔻خسارتی که #دولت_لیبرال روحانی به اقشار مستضعف با تعطیل کردن #مسکن_مهر زد، مردم را آلونک نشین کرد.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
جزوه خاکریز اقتصاد- نسخه نهایی .pdf
2.52M
🌐 مطالعه جزوه «خاکریز اقتصاد» ویژهنامه خواندنیِ دوره تخصصی جنگ اقتصادی و اقتصاد مقاومتی را از دست ندهید. در انتهای این جزوه لیست ارزشمندی از کتب جبهه انقلاب اسلامی در این زمینهها آمده است و به ترتیب سن و تخصص، ردهبندی شده است.
🌐 تهیه شده توسط: جمعی از اساتید، فعالان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی اقتصاد مقاومتی، جنگ اقتصادی، اقتصاد اسلامی و اقتصاد سیاسی
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
rasadname-1.pdf
7.51M
📚 برای دوستانی که درباره جنگ اقتصادی، نیاز به اطلاعات بیشتر و دقیقتری دارند:
📚 اولین «خبرنامه رصد جنگ اقتصادی» در 56 صفحه و به همت مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه منتشر شد.
بر اساس این گزارش: رصد آرایش دشمن در جنگ اقتصادي؛ معرفی اتاق جنگ اقتصادي وزارات خزانهداري آمریکا ؛شخصیت هاي اتاق جنگ اقتصادي آمریکا؛ استوارت لوي و تاسیس دفتر تروریسم و اطلاعات مالی (تی اف اي)؛آدام زوبین ؛ آغاز جنگ اقتصادي علیه محور مقاومت ؛ریچارد نفیو ؛ معمار تحریم هاي هوشمند علیه ایران؛ استیو منوچین؛ صهیونیست دوآتیشه؛ سیگال مندلکر ؛ جدیدترین صهیونیست وزارت خزانه داري آمریکا؛ مکانیزم تحریم هاي آمریکا؛ خطر نهفته در پس بازگشت تحریمها؛ ما چه کردیم و چه میکنیم؟ ؛ زمانبندي بازگشت تحریمهاي اقتصادي پس از خروج آمریکا از برجام؛ رصد جبهه خودي د رمواجهه با جنگ اقتصادي ؛ اقدامات مثبت در جبهه خودي؛ تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت ؛ تشکیل اتاق جنگ اقتصادي توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی ؛ تهدید دولت به ایجاد محدودیت در صدور نفت از منطقه؛ پشتبیانی مقام معظم رهبري از تهدید نفتی دولت ؛ پیام روحانی به ترامپ: با دم شیر بازي نکنید؛ خطاهاي جبهه خودي در جنگ اقتصادي پیشرو؛ مدیریت اقتصادي لیبرال و عدم باور به جنگ اقتصادي و ... . از جمله مطالب منتشر شده در این خبرنامه است.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
rasadname-2.pdf
3.21M
📚 دومین شماره«خبرنامه رصد جنگ اقتصادی» در 51 صفحه و به همت مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه منتشر شد.
📚 بر اساس این گزارش: رصد آرایش دشمن در جنگ اقتصادي؛ فضای کلی اقتصاد کشور؛تحولات بازار ارز؛ تحولات بازار طلا؛ تحولات بازار مسکن؛تحولات شاخص قیمت ها؛ تحولات تولید داخلی؛ افزایش قیمت خودروها داخلی؛ تحولات تولیدات خارجی؛ منفی شدن تراز تجاری بخش داخلی کشاورزی؛ خطرهای پیش رو در جنگ اقتصادی؛ خطر هجوم مردم به بازارهای کالاهای اساسی، خود تحریمی؛ خطرات بازار ثانویه ارز؛ روشنگری در مورد اف ای تی اف؛ ماجرای اف ای تی اف و لوایح آن؛ تهدید دولت به ایجاد محدودیت در صدور نفت از منطقه؛ رصد تحرکات جبهه دشمن؛ رصد اقدامات جبهه خودی؛ رهبرانقلاب مذاکره ای نخواهیم کرد، جنگی نخواهد شد و ... . از جمله مطالب منتشر شده در این خبرنامه است.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
rasadname-3.pdf
3.05M
📚 سومین شماره «خبرنامه رصد جنگ اقتصادی» در 51 صفحه و به همت مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه، منتشر شد.
📚 بر اساس این گزارش: خطرهای پیش رو در جنگ اقتصادی؛ پذیرش SPV و FATF اجرای سازوکار نفت در برابر غذا؛مرکز پژوهش های مجلس:خودروهای مونتاژی چینی میتوانند بازار ایران را دچار تلاطم کنند؛ بشارتهای اقتصادی بانک مرکزی موظف به ارائه پیشنهاد اجرایی برای اصلاح نظام بانکی شد؛شرکت نفت انگلیس از تحریمهای نفتی علیه ایران، معاف شد؛فرصتهای پیش رو در جنگ اقتصادی؛وزیر انرژی آمریکا:با کمک عربستان و روسیه میتوانیم نفت ایران را در بازارهای جهانی جایگزین کنیم؛افزایش نرخ ارز ربطی به تحریمها ندارد/ کودتایی در حال رخ دادن است/ راه حل تثبیت نرخ ارز؛ احتمال توزیع کوپن برای تامین کالاهای اساسی؛ نارضایتی مراجع عظام تقلید از شرایط اقتصادی و سوءتدبیرها؛بازگشت کارت سوخت و ... . از جمله مطالب منتشر شده در این خبرنامه است.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
✨ضرورت های احیای معاونت اقتصادی در قوه قضائیه
🔹چندی پیش حضرت حجت الاسلام رئیسی، رئیس محترم قوه قضائیه جلسه ای را با فعالان و صاحب نظران اقتصادی برگزار کرد. ایشان به این حقیر لطف دارند و ضمن دعوت، وقتی را برای صحبت در جلسه اختصاص دادند. آنچه در ادامه می آید، متن اظهارات اینجانب در آن جلسه است که الحمدلله هم مورد استقبال سخنرانان دیگر جلسه و هم مورد استقبال رئیس محترم قوه قضائیه قرار گرفت.
🔸مبارزه با فساد معمولا به مبارزه با «تعرض نامشروع به حقوق»، محدود می شود؛ اما مبارزه با فساد وجه دیگر و بسیار مهمی دارد و آن، مبارزه با «استنکاف از ادای تکلیف» است. قوه قضائیه هم باید با تعرض به حقوق مقابله کند و هم با استنکاف از ادای تکلیف.
🔸در برخورد با مفاسد اقتصادی، قوه قضائیه ابزارهایی در اختیار دارد. سازمان بازرسی کل کشور هست که به مثابه یک چشم محرم، می تواند از هر نقطه ای خواست بازدید و هر مسئله ای را خواست واکاوی کند. محاکم قضائی هستند که به مثابه یک دست قدرتمند، میتوانند با مفسدان برخورد کنند. اما نقص کجا بوده که این چشم و دست، تاکنون آنطور که باید عمل نکرده اند؟ چرا مفاسد اقتصادی اتفاق می افتند، به اموال مردم یا بیت المال تعرض می شود، اما دستگاه قضائی وقتی وارد عمل می شود که خسارت فساد آشکار شده و در بسیاری موارد جبران ناپذیر است؟ چرا قانون و تکالیف مهم اقتصادی دستگاهها بر زمین مانده و اقتصاد کشور از اجرایی نشدن آنها خسارت می بیند؟
🔸من فکر می کنم که این چشم تیزبین و دست قدرتمند که دستگاه قضا دارد، یک مغز اقتصادی ویژه هم نیاز دارد که بر تمامی روندها و معادلات اقتصادی کشور اشراف داشته باشد. وقتی این اشراف حاصل شد و قوه قضائیه به روز و به لحظه در جریان مسائل قرار گرفت، آنگاه است که خواهد توانست هم از فساد پیشگیری کند و هم با آن مبارزه قاطع نماید. دستگاه قضایی اگر اشراف به اقتصاد کشور داشت، خواهد توانست ورود ابتدائی به مسائل داشته باشد و منتظر شکایت کسی نخواهد ماند. در بسیاری از موارد که پرونده ای با عنوان اخلال در نظم اقتصادی گشوده میشود، ورود به پرونده از ناحیه قوه قضائیه نبوده، بلکه یا منتظر شاکی بودهایم، یا اینکه اخلال اتفاق افتاده و بزرگی خسارت، باعث توجه ما به مجرم شده است.
🔸هر عمل مفسدانه، با تعدادی تراکنش بانکی توام است و اگر قوه قضائیه بر تراکنش های بانکی اشراف داشته و موارد مشکوک را مورد بررسی قرار دهد، از بسیاری مفاسد اقتصادی از اختلاس گرفته تا قاچاق و پولشوئی و... می تواند پیشگیری کند. امروز مفسدان با چمدان دزدی نمی کنند، از بستر شبکه بانکی ما استفاده می کنند که قاعدتا باید تحت اشراف ما باشد.
🔸من معتقد بودم FIU (واحد اطلاعات مالی) باید در قوه قضائیه مستقر باشد، اما الان که نیست، اولا در برنامه ششم ایجاد واحد مشابهی در تکالیف قوه قضائیه آمده، ثانیا دسترسی قوه به اطلاعات این واحد و هر اطلاعات اقتصادی دیگری که در حوزه سایر دستگاه ها تولید می شود، مقدور است. برخی موارد اشراف که زمینه مبارزه با مفاسد است، زمینه هدایت نقدینگی به سمت تولید و بازداشتن نقدینگی از فعالیت غیر مولد هست، مانند ماده 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم، متاسفانه از سال 1394 روی زمین مانده و اجرایی نشده و قوه می تواند و اختیار دارد که مجری را ملزم به اجرای قانون کند. برخی موارد اشراف نظیر طرح کاداستر هم که ماموریت خود قوه قضائیه است.
🔸لذا پیشنهاد می کنم معاونت اقتصادی قوه با سه ماموریت تخصصی رهگیری، پیشگیری و پیگیری احیا شود. در زمان مرحوم آقای شاهرودی این معاونت وجود داشت که در زمان آقای لاریجانی تعطیل شد. من پیشنهاد می کنم تجارب گذشته مطالعه شده و این معاونت با یک رویکرد به روزتر، احیا شود. رهگیری به این معنا که روندها و معاملات اقتصادی را رهگیری کند، پیشگیری به این معنی که اگر فسادی را در حال وقوع دید، متوقفش کند، و پیگیری به این معنی که هرگاه قانون و تکلیفی را بر زمین مانده دید، اجرایش راپیگیری کند. این یک بحث حقوقی نیست و باید نگاه تخصصی و عملیاتی اقتصادی به آن داشت.
#سیدیاسرجبرائیلی
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🔵مستاجران وام خواهند گرفت
🔹️اقتصادنیوز: وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت که به دنبال راهاندازی صندوقی برای دادن وام به مستأجران برای تأمین رهن آنها هستیم.
🔹️به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست خبری خود با خبرنگاران با بیان اینکه سرمایهگذاری خارجی در سال گذشته به ۴ میلیارد دلاررسیده است در مورد شاخص کسب و کار هم گفت: با اینکه ایران در آمارها چهار رتبه تنزل داشته اما این ناشی از امتیاز نیست چرا که امتیاز ایران افزایش هم داشته است و در تجارتبرون مرزی ۴۹ رتبه پیشرفت داشتهایم.
🔹️دژپسند در ادامه بحث خود با بیان اینکه برای تأمین درآمدهای مالیاتی به دنبال آسیب زدن به فعالان اقتصادی نیستیم اظهار کرد: با اینکه به دنبال افزایش درامدهای مالیاتی هستیم اما نمیخواهیم به فعالان خوش حساب و با عملکرد شفاف آسیب بزنیم.
🔹️او همچنین به پیشنهادات خود برای حمایت از اقشار آسیب پذیر هم اشاره کرد و گفت که برای حمایت از مستأجران قصد داریم صندوقی را راهاندازی کنیم که با وام دادن به مستأجران به تأمین رهن آنها کمک کنیم.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🔴معاون اول #قوه_قضاییه: ارائه گزارش عملکرد یکساله #دادگاههای_ویژه_اقتصادی به #رهبرانقلاب
🔴اژهای، معاون اول قوه قضائیه: در این مدت کوتاه، کارهای بسیاری خوبی انجام شد؛ سند تحول قوه قضاییه که به رهبر انقلاب تحویل شد، ایشان تأکید بر تعیین زمان درباره تحقق برنامهها داشتند؛ آنچه که در ۳ ماه گذشته انجام شده از برنامه پیشبینی شده جلوتر هم بودهایم و با این همتی که رئیس قوه و مدیران عالی دارند امیدواریم قبل از ۶ ماه به برنامه کوتاهمدت برسیم.
♦️ نگاه عمومی به قوه قضاییه تغییر کرده است و این تغییر باید مستمر باشد.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 بیت کوین، آخرین برگ برنده آمریکا
#BitCoin
#جنگ_ارزی
#حسن_عباسی
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
▪️ شهادت #امام_صادق علیه السلام را تسلیت عرض می نماییم.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🔰 نکاتی مهم درباره ضمانت دیگران
✅ ماده 684قانون مدنی:" عقد ضمانت عبارت است از اینکه شخصی مالی را که بر گردن دیگری است به عهده بگیرد."
معنی و مفهوم این ماده قانونی این است که اگر وام گیرنده تحت هر شرایطی اقساط وام را پرداخت نکند. شما به عنوان ضامن پرداخت آن را به عهده می گیرید. و با امضای فرمهای بانک در واقع به بانک وکالت می دهید.که مطالبات خودش را از محل موجودی حساب یا سپرده های شما بر داشت کند.
فرقی نمی کند که شما چک داده باشید یا سفته و یا اینکه اسناد بانک را امضاء کرده باشید.در هر حال بانک می تواند به راحتی اقدامات قانونی را بر علیه شما انجام دهد. بدون اینکه به وام گیرنده کاری داشته باشد. و معمولا بانک ها
به خاطر اینکه کار مندان دولت دارای حقوق ثابت هستند و دسترسی به آنها ساده است اول به سراغ شما خواهند آمدو شما به عنوان ضامن نمی توانید نسبت به اقدامات بانک اعتراضی داشته باشید.
⁉️ چه زمانی ضامن می تواند از دست وام گیرنده شکایت نماید؟
🔺 ماده 709 قانون مدنی:"ضامن حق رجوع به وام گیرنده را ندارد مگر بعد از اتمام کسر اقساط از حقوقش
✳️ این ماده قانونی اشاره دارد تا زمانی که اقساط توسط شما پرداخت نشده یا اینکه توسط بانک از حساب شما برداشت نشده باشد حق رجوع به وام گیرنده را نخواهید داشت. ولی پس از پرداخت اقساط به میزان مبلغی که پرداخت نموده باشید. در صورتی که کمتر از بیست میلیون تومان باشد در شورای حل اختلاف و بیشتر از آن را در دادگستری می توانیدطرح دعوی نمایید
🔺 مراحل طرح داد خواست حقوقی:
پس از پرداخت اقساط یا کل بدهی وام گیرنده، می توانید دادخواستی را با عنوان مطالبه طلب به میزان مبلغ پرداختی به استناد فیش واریزی تقدیم شورای حل اختلاف نمایید. که شورا پس از تعیین جلسه رسیدگی و استعلام از بانک و استماع دلایل شما و دفاعیات وام گیرنده درصورت کامل بودن دلایل و مدارک اقدام به صدور رای می کند. که پس از طی مراحل قانونی و قطعی شدن رای شما می توانید تقاضای اجرائیه نموده و طلب خود را وصول کنید. (در صورتی که داشته باشد)و در غیر اینصورت تقاضای جلب وام گیرنده را نمایید. در خوش بینانه ترین حالت اگر اعتراض نکند و تقاضای اعسار نکند چند ماه باید در انتظار باشید تا اصل طلب خود را بدست آورید.
✴️ یادتان باشد که ضمانت قبل از اینکه یک کار خیر خواهانه باشد یک اقدام حقوقی است و بار مسئولیت آن بر عهده شماست ، اما با این وجود برای کاهش تبعات حقوقی آن و دور نشدن از اقدامات خیر خواهانه لازم است قبل از حضور در بانک و امضاء فرمهای ضمانت تضمین محکمی از قبیل چک یا سفته یا نوشته بالاتر از اصل و سود وام از وام گیرنده بگیرید تا در صورت عدم پرداخت اقساط بتوانید از آن استفاده نمایید.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
♨️سود وامهای زیر ۱۰۰ میلیون بخشیده شد
🔻بانک مرکزی در راستای اجرای بند 'ل' تبصره ۱۶ قانون بودجه امسال کشور موضوع تنفیذ حکم تبصره [۳۵] قانون اصلاح بودجه سال ۱۳۹۵، بند 'و' تبصره [۱۶] قانون بودجه سال ۱۳۹۶ و بند 'ط' تبصره [۱۶] قانون بودجه سال ۱۳۹۷ درباره بخشودگی سود تسهیلات کمتر از یک میلیارد ریال را ابلاغ کرد.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🔴شروط بخشودگی سود تسهیلات کمتر از یک میلیارد ریال اعلام شد
🔹با توجه به اینکه آمار مربوط به تمام مطالبات کمتر از یک میلیارد ریال نظام بانکی تا ۹۵، بالغ بر ۲۶ میلیون پرونده با مانده اصل بدهی بیش از ۲۴۷۸ هزار میلیارد ریال و سود متعلقه آن به میزان بیش از ۴۳۸ هزار میلیارد ریال مشمول قانون یادشده میشود و باتوجه به محدودیت منابع در نظرگرفته شده در مفاد تبصره (۳۵) قانون اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۹۵ و جدول پیوست آن، حسب مباحث مطرح شده در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، بانک مرکزی ناگزیر شد تا اولویتهایی را در مفاد دستورالعمل اجرایی مربوطه مدنظر قرار دهد و برهمین اساس دستورالعمل مورد اشاره در اسفند ۹۵ به بانکهای عامل ابلاغ شد. ضمن اینکه در ادامه اجرای طرح نیز، حسب بررسیهای به عمل آمده و به مقتضای تصمیمات متخذه، اولویتهایی خاصی مورد تاکید قرار گرفته و به بانکهای عامل ابلاغ شده است.
🔹با توجه به مفاد تبصرههای قانونی یادشده، آییننامه اجرایی مربوطه و دستورالعمل اجرایی مربوط به بخشودگی سود تسهیلات کمتر از یک میلیارد ریال، سهمیه بانکهای عامل شامل: بانکهای ملی ایران، صادرات ایران، تجارت، ملت، رفاه کارگران، کشاورزی، مسکن، سپه، توسعه تعاون، توسعه صادرات ایران و پست بانک ایران تعیین و ابلاغ شده است.
🔹بانکهای عامل میتوانند در چارچوب سهمیه ابلاغی و اولویتهای تعیین شده نسبت به اجرای قانونی موصوف اقدام کنند.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
✅ سیره رسول خدا (ص)درقرض الحسنه
🔺 سـنـّت و سـیـره رسـول خدا(ص ) قرض گرفتن و دادن و ادای قرض به وجهی نیکو بود.
✴️ خود حضرت بارها در ایام زندگی با برکتش ، قرض می گرفت و به وجهی بهتر ادا می نمود:
کانَ(ص ) یستَقْرِضُ الدَّراهِمَ الفَسُولَةَ (ای الرزیله ) وَ یُردُّ الْجِیادَ.
✳️ حـضـرت درهم های معیوب را که قرض می گرفت هنگام بازپرداخت آنها را صحیح و سالم ادا می نمود.
❎ سـائلی نـزد رسـول خـدا(ص ) آمـد و خیری طلب نمود. حضرت فرمود: کسی هست که به ما قـرض دهد؟
◀️ یکی از انصار گفت : نزد من هست . رسول اکرم (ص ) فرمود: چهار وسق (حدوداً مـعـادل 6 کـیـلو) خرما به این سـائل بده . چون خرما را به سائل داد، بعد از مدّتی نزد حضرت آمد و قرض خود را طلب نـمـود.
🔹حـضـرت هـشـت وسـق خـرمـا بـه ایـن مـرد داد. آن مـرد انـصـاری گـفـت یـا رسول الله (ص ) من چهار وسق داده بودم . فرمود: چهار وسق دیگر را ما به تو بخشیدیم.
🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public