➖ برکت شیر مادر برای فرزند
🛑 وَ قَالَ عَلِيٌّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : «مَا مِنْ لَبَنٍ يُرْضَعُ بِهِ اَلصَّبِيُّ أَعْظَمَ بَرَكَةً عَلَيْهِ مِنْ لَبَنِ أُمِّهِ » .
🔰امير مؤمنان عليه السّلام فرمود:
هيچ شيرى كه نوزاد از آن استفاده كند با بركتتر از شير مادرش نيست.
📚من لا يحضره الفقيه ج ۳، ص ۴۷۵
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
➖مدت زمان شیردهی به نوزاد در روایات
🛑…عَنْ عَبْدِ الْوَهَّابِ بْنِ الصَّبَّاحِ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع:
«الْفَرْضُ فِي الرَّضَاعِ أَحَدٌ وَ عِشْرُونَ شَهْراً فَمَا نَقَصَ عَنْ أَحَدٍ وَ عِشْرِينَ شَهْراً فَقَدْ نَقَصَ الْمُرْضَعُ وَ إِنْ أَرَادَ أَنْ يُتِمَّ الرَّضَاعَ فَحَوْلَيْنِ كامِلَيْنِ.»
🔰از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است:
«مقدار واجب در شیر دادن، بیست و یک ماه است
و هرچه از بیست و یک ماه کم شود، به شیرخوار آسیب میرسد
و اگر بخواهد شیر دادن را کامل کند، باید دو سال کامل باشد.»
📚تهذيب الأحكام، ج۸، ص۱۰۶
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
➖به کودک شیر خوار ظلم نکنیم
🛑…عَنْ سَمَاعَةَ بْنِ مِهْرَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ:
«الرَّضَاعُ أَحَدٌ وَ عِشْرُونَ شَهْراً فَإِنْ نَقَصَ فَهُوَ جَوْرٌ عَلَى الصَّبِيِّ.»
🔰از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است:
«شیر دادن، بیست و یک ماه است
و اگر از این مدت کم شود، این کار ظلم به کودک است.»
📚تهذيب الأحكام، ج۸، ص۱۰۶
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
➖آب و غذا کودک شیر خوار
🛑ْ أَبِيهِ عَنْ أُمِّهِ أُمِّ إِسْحَاقَ بِنْتِ سُلَيْمَانَ قَالَتْ نَظَرَ إِلَيَّ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع وَ أَنَا أُرْضِعُ أَحَدَ بَنِيَّ- مُحَمَّداً أَوْ إِسْحَاقَ فَقَالَ يَا أُمَّ إِسْحَاقَ لَا تُرْضِعِيهِ مِنْ ثَدْيٍ وَاحِدٍ وَ أَرْضِعِيهِ مِنْ كِلَيْهِمَا يَكُونُ أَحَدُهُمَا طَعَاماً وَ الْآخَرُ شَرَاباً.
🔰امّ اسحاق، دختر سليمان گويد:
من در حال شير دادن به يكى از پسرانم - محمّد يا اسحاق - بودم، امام صادق عليه السّلام مرا در اين حال ديد و فرمود:
اى امّ اسحاق! او را از يك سینه شير مده؛
بلكه از هردو سینه شير بده؛
چرا كه يكى از سینهها غذا و ديگرى نوشيدنى است.
📚:الكافي ج6، ص: 40
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
➖تقدم سلامت فرزند بر جنسیت
🛑 عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَمَّنْ حَدَّثَهُ قَالَ: كَانَ عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا اَلسَّلاَمُ إِذَا بُشِّرَ بِالْوَلَدِ لَمْ يَسْأَلْ أَ ذَكَرٌ هُوَ أَمْ أُنْثَى حَتَّى يَقُولَ أَ سَوِيٌّ فَإِنْ كَانَ سَوِيّاً قَالَ اَلْحَمْدُ لِلَّهِ اَلَّذِي لَمْ يَخْلُقْ مِنِّي شَيْئاً مُشَوَّهاً .
🔰روایت شده است:
هرگاه مژده ولادت نوزادى را به امام سجاد عليه السّلام مىدادند،نمىپرسيدند كه پسر است يا دختر،بلكه مىفرمود:آيا سالم است؟اگر سالم بود عرض مىكرد: «سپاس خدايى را كه او را ناقص نيافريد».
📚الکافي ج ۶، ص ۲۱
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
➖ علت گریهی کودک
🛑ٍ عَنْ نَافِعٍ عَنِ اِبْنِ عُمَرَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : لاَ تَضْرِبُوا أَطْفَالَكُمْ عَلَى بُكَائِهِمْ فَإِنَّ بُكَاءَهُمْ أَرْبَعَةَ أَشْهُرٍ شَهَادَةُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اَللَّهُ وَ أَرْبَعَةَ أَشْهُرٍ اَلصَّلاَةُ عَلَى اَلنَّبِيِّ وَ آلِهِ وَ أَرْبَعَةَ أَشْهُرٍ اَلدُّعَاءُ لِوَالِدَيْهِ .
🔰رسول خدا(صلّى الله عليه و آله)فرمود:
كه اطفال خود را زمانی که گریه میکنند نزنيد؛
زيرا كه گريه ايشان در چهار ماه اول شهادت به اینست كه خدائى نيست مگر خدای یگانه
و چهار دوم ماه صلوات بر پيغبر و آل آن حضرت عليهم السلام
و چهار ماه سوم دعاء برای پدر و مادرش است
📚التوحيد ج ۱، ص ۳۳۱
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
➖ دلیل گریهها و خندههای بی دلیل نوزادان
🛑أَخْبَرَنِی عَلِیُّ بْنُ حَاتِمٍ رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا إِسْمَاعِیلُ بْنُ عَلِیِّ بْنِ قُدَامَةَ أَبُو السَّرِیِّ قَالَ حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ عَلِیِّ بْنِ نَاصِحٍ قَالَ حَدَّثَنَا جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ الْأَرْمَنِیُّ قَالَ حَدَّثَنَا الْحَسَنُ بْنُ عَبْدِ الْوَهَّابِ قَالَ حَدَّثَنَا عَلِیُّ بْنُ حَدِیدٍ الْمَدَائِنِیُّ عَمَّنْ حَدَّثَهُ عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ قَالَ سَأَلْتُ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ ع عَنِ الطِّفْلِ یَضْحَکُ مِنْ غَیْرِ عَجَبٍ وَ یَبْکِی مِنْ غَیْرِ أَلَمٍ فَقَالَ یَا مُفَضَّلُ مَا مِنْ طِفْلٍ إِلَّا وَ هُوَ یَرَى الْإِمَامَ وَ یُنَاجِیهِ فَبُکَاؤُهُ لِغَیْبَةِ الْإِمَامِ عَنْهُ وَ ضَحِکُهُ إِذَا أَقْبَلَ عَلَیْهِ حَتَّى إِذَا أُطْلِقَ لِسَانُهُ أُغْلِقَ ذَلِکَ الْبَابُ عَنْهُ وَ ضُرِبَ عَلَى قَلْبِهِ بِالنِّسْیَان».2
🔰مفضّل بن عمر گفت: از امام صادق(علیه السلام) پرسیدم:
اینکه کودک بدون هیچ دلیلی خندیده و بدون هیچ درد و رنجی میگرید سببش چیست؟ آنحضرت فرمود: «اى مفضّل! هیچ طفلى نیست مگر آنکه امام خود را دیده و با او مناجات مینماید،
پس گریهاش به خاطر غایب شدن امام از او است و خندهاش زمانى است که امام به او رو میکند. و وقتى زبان طفل باز شد این باب بر رویش بسته شده و دیگر امام را ندیده و در دلش نسبت به آنچه قبلاً برایش اتّفاق افتاده فراموشى پیدا میشود».
👇شرح👇
🛑بيان: لا استبعاد في ظاهر الخبر مع صحته، ويحتمل أن يكون المراد برؤية.
الامام ومناجاته توجهه وشمول شفاعته ولطفه ودعائه له، فإن لهم تصرفا في العوالم يقصر العقل عن إدراكه.2
🔰علامه مجلسی رحمه الله علیه:
ظاهر آن دور از باور نیست، و احتمال دارد که مقصود از دیدن امام(علیه السلام) و مناجاتش، توجه او و شفاعت و لطفش و دعایش براى کودک باشد؛ زیرا آنها در عوالم تصرفى دارند که عقل بدان نرسد
📚منابع:
1علل الشرائع، ج 2، ص 584
2:بحار الأنوار ج57 ص381
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ناامیدسازی مردم (دانسته یا نادانسته) با کدام هدف دنبال میشود؟
💠 رهبر معظم انقلاب
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🍃گفتگوی سایت صابر نیوز با آیةالله صدیقی پیرامون شخصیت مرحوم آیةالله خوشوقت رضوان الله تعالی علیه(۲):
می توانید چند تن از بزرگانی که آیت الله خوشوقت با آنها ارتباط داشتند، نام ببرید؟
در این راستا مرحوم آیت الله خوشوقت با آیت الله بهجت مانوس بوده است. قبل از آن که آیت الله بهجت مشهور شوند و در حوزه علمیه مورد توجه عموم قرار بگیرند آیت الله خوشوقت با ایشان مانوس بوده است و مراوداتی داشته است. آیت الله بهجتی که معمولش این نبود که کسی را دعوت کند ولی آیت الله خوشوقت را دعوت کردند و از ایشان پذیرایی کردند و آیت الله خوشوقت با آیت الله بهجت مانوس بودند و معلوم است که آیت الله خوشوقت در فضای خاص آیت الله بهجت بوده اند.
از دیگر کسانی که آیت الله خوشوقت با ایشان مراودات زیادی داشته اند آیت الله انصاری همدانی است که سفرها و رفت و آمدهای زیادی با یکدیگر داشته اند. آیت الله خوشوقت آقای انصاری را در مسیر خیلی بر افروخته و جا افتاده می دانستند. ایشان از مانوسین آیت الله انصاری بودند و همیشه با عظمت از آقای انصاری یاد می کردند و او را فرد برجسته ایی در مسیر توحید می دانستند.
#ادامه_دارد
#عزیز_خدا
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🍃گفتگوی سایت صابر نیوز با آیةالله صدیقی پیرامون شخصیت مرحوم آیةالله خوشوقت رضوان الله تعالی علیه(۳):
یکی دیگر از کسانی که آقای خوشوقت خیلی یاد می کردند مرحوم حاج هادی ابهری بوده است. حاج هادی ابهری با این که عوام و ترک زبان بوده و فارس را خیلی خوب نمی توانسته صحبت کند اما از بس که زلال بود تحولاتی در وی رخ داده بود و یکی از عرفا می گفت که کاری با حاج هادی ابهری نداشته باشید وی هدایت شده است یکی از کراماتی که حاج هادی ابهری داشته این بود که در هر شهری که وارد می شد بدون این که آدرس بگیرد می رفت و یک راست هیئت امام حسین (علیه السلام) را پیدا می کرد.
شخصیت حاج هادی ابهری برای آقای خوشوقت خیلی عجیب بود که یک فرد عادی چگونه یک مرتبه این گونه ذوب شود و هیچ خودیت برایش نماند. آیت الله خوشوقت می فرمودند حاج هادی ابهری اهل گریه بود و گاهی حدود سه ساعت گریه مداوم می کرد و از بس گریه می کرد چشم هایش خیلی اوقات زخم بود ولی حاج هادی وقتی به مردم می رسید یک بشکنی می زد و خنده بلندی می کرد وهرکس می دید می گفت حتما گریه حاج هادی مانند خنده اش بی حساب و کتاب است.
حاج آقای خوشوقت معمولا با امثال این افرادی که ذکر شد قاطی بودند و جلسات مختلفی داشتند.
#عزیز_خدا
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774