🍃پرستش در مكه
در اين ميان اهل مكه كه سابقهى شهرشان به حضور هاجر عليها السلام و اسماعيل عليه السلام در آن سرزمين خشك و بىآب و علف برمىگشت و نسل آنان همان نسل اسماعيل عليه السلام بود، از نظر اعتقادى سرگذشت جالب توجهى داشتند.
عدنانيان كه ساكنان حجاز و نجد و تهامه و از نوادگان اسماعيل عليه السلام بودند، پايبند شريعت ابراهيم عليه السلام بودند. اين گروه بهتدريج، آيين توحيد را وانهادند و به بتپرستى روى آوردند. گفتهشده شخصى به نام عَمرو بن لحىّ، رييس قبيله خزاعه و متولى كعبه، تحت تأثير عمالقهى شام كه بتپرست بودند، قرار گرفت و از آنان تقاضاى بتى كرد و بت «هبل» را به مكه آورد و در مكه نصب كرد و مردم را به پرستش آن دعوت كرد.وى همچنين دو بت «اساف» و «نائله» را در كنار كعبه قرار داد. از پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم نقل شده است كه عمرو بن لحىّ، عامل انحراف دين اسماعيل عليه السلام و پايهگذار بتپرستى است. بتپرستى اهل مكه چنان گسترده شد كه در هنگام فتح مكه، بتهاى موجود در اين شهر بالغ بر ٣٦٠ بت بود.
بتپرستان مكه خدا را باور داشتند، او را آفريدگار آسمان و زمين و جهان مىدانستند؛ اما همانگونه كه اشاره شد، توحيد آنان تحريف شد. به باور اهل مكه خدا فرزند و همسر داشت و فرشتگان دختران خدا بودند. آنان ميان خداوند و جنها نيز نسبت قائل بودند. بنا بر يك تفسير، مقصود از خويشى و نسبت خدا با جن - در آيهى ١٥٨ و ١٥٩ سورهى صافات - پندار آنان دربارهى ازدواج خدا با جنها بود. به باور آنان فرشتگان ثمرهى اين ازدواج بودند.بت پرستان مكه ميان بتها و خدا رابطهاى برقرار كردند. آنان بتها را خداوندان كوچك و واسطهى ميان خود و «الله» معرفى مىكردند و پرستش آنها را موجب نزديكى به درگاه خدا و رضايت او مىدانستند. بتها در نگاه بتپرستان آفريدگار نبودند، اما امورى از عالم به آنها واگذار شده بود و آنها را اختياردار تدبير امور هستى به شمار مىآوردند. پرستش بتها با هدف جلب توجه اين موجودات مُدبِّر در كنار عبادت خداى عزوجل توجيه مىشد و اين امر عرب مكه را به شرك در عبادت كشاند.
سورهى علق سرآغاز دعوت و مبارزهاى بود كه در تمام مدت حضور پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله و سلم در مكه تعقيب شد و چهرهى غالب سورههاى مكى را تشكيل مىداد. خداى متعال در سورهىعلق، تحول را از خواندن مردم به توحيد ربوبى و نادرست دانستن جمع ميان توحيد آفريدگارى و شرك در تدبير هستى آغاز نمود. اهميت آغاز تحول از بيان انحصار تدبير عالم به خداى متعال روشن است
همهى پيامهاى دغدغهآور و بشارتها، همهى هدايتها و راهبرىها تنها به پذيرش توحيد در امر ربوبيت وابسته است. اگر انسان گمان كند كه در تدبير عالم، عوامل ديگرى نيز به طور مستقيم نقش دارند و خواست آن عوامل نيز در سعادت بشر دخالت دارد، دليلى بر پذيرش سخنان مدعى رسالت از سوى پروردگار واحد وجود ندارد؛ بنابراين اولين گام در حركت به سوى تحول، كنارزدن صاحب اختياران ديگر و انحصار آن به خداى آفريدگار و مدبر تمام هستى است و تا نياز به اين خالق و مدبر احساس نشود، تغيير و تحول همهجانبه در انسان آغاز نمىشود.
🍃نزول وحى بر حضرت محمد صلى الله عليه و آله و سلم امرى بىسابقه نبود.
آنچه در آغاز نزول سورهى علق اتفاق افتاد، رسالت و بعثت آن حضرت بود؛ اما آن حضرت پيش از آن نبى بود، بر وى وحى مىشد، اما مأمور به ابلاغش نبود. بلكه او از همان كودكى با پديدهى وحى ارتباط داشت. اين حقيقت را اميرمؤمنان على عليه السلام چنين نقل مىكند: « وَ لَقَدْ قَرَنَ اللهُ سُبْحانَهُ بِهِ صلى الله عليه و آله و سلم مِنْ لَدُن انْ كانَ فَطيماً اعْظَمَ مَلَكٍ مِنْ مَلائِكَتِهِ يَسْلُكُ بِهِ طَريقَ المَكارِمِ وَ مَحَاسِنِ اخْلاقِ العَالَمِ لَيْلَهُ وَ نَهَارَهُ. از آنگاه كه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم از شير گرفته شد، خداوند از سوى خود بزرگترين فرشته از فرشتگان خود را همدم او ساخت تا شب و روز او را در اخلاق كريمانه و نيكوى عالم به پيش برد.»
#تفسیر
#علق
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🍀امام باقر (ع) به نقل از رسول خدا (ص) میفرماید:
☘️مَا بَیْنَ الْمُسْلِمِ وَ بَیْنَ الْكَافِرِ إِلَّا أَنْ یَتْرُكَ الصَّلَاةَ الْفَرِیضَةَ مُتَعَمِّداً أَوْ یَتَهَاوَنَ بِهَا فَلَا یُصَلِّیَهَا
🌱بین مسلمان و كافر فاصلهاى نیست، مگر این كه مسلمان نماز واجب را عمدا ترك كند یا آن را بى اهمیت بداند و نخواند.
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص۲۳۱
#نماز
#اهمیت_نماز
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🔰 توان يا راحتى
🔸 شكى نيست كه توان و قدرت، يكى از شاخصههاى توجه تكليف است (1) و كسى كه #قدرت بر اداى تكليف ندارد يا از او ساقط مىشود مانند روزه رمضان يا تبديل به تكليف آسان تر مىشود مانند كسى كه نمىتواند ايستاده نماز بخواند بايد نشسته نماز بخواند و ...
📌 اما #راحتى مكلف معيار تخفيف نيست كه اگر مثلًا نشسته يا روى صندلى نماز بخواند راحت تر است.
--------------
1. فرهنگ فقه، ج 2، ص 610؛ شرايط عمومى تكليف عبارتند از: بلوغ، عقل، قدرت و در آيات متعددى آمده است: خداوند به جز مقدار وسع هر فردى به او تكليف نمىكند.( انعام/ 152؛ بقره/ 286؛ طلاق/ 7)
📚 احكام دو دقيقه اى ؛ ج2 ؛ ص30
#احکام
#توان
#قدرت
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃منبر امام حسین علیه السلام
۱۹.همسران
۲.ليلى
ليلى، مادر على اكبر، يكى ديگر از همسران امام حسين عليه السلام است نام وى را آمنه ، بَرّه و مُرّه نيز گفته اند پدر او، ابو مُرّه ، صحابه پيامبر صلى الله عليه و آله و مادرش ميمونه، دختر ابو سفيان است. جدّ ليلى، عروة بن مسعود ثقفى، از بزرگان صحابه است كه در رُخداد صلح حديبيّه، به نمايندگى از قريش، نزد پيامبر صلى الله عليه و آله آمد. پيامبر صلى الله عليه و آله وى را پس از اختيار كردن اسلام، جهت تبليغ دين، به سوى قبيله اش ثقيف فرستاد و وى بر اثر اصابت تيرى به شهادت رسيد. چون خبر شهادت وى به پيامبر صلى الله عليه و آله رسيد، فرمود: مَثَل عروه، مَثَل صاحب ياسين است كه قومش را به سوى خدا دعوت كرد؛ ولى آنها او را كُشتند. در مورد زندگى اين بانو، از جمله تاريخ ولادت و وفات، مدّت عمر، زمان ازدواج و...، آگاهى هاى معتبرى در دست نيست. سند معتبرى براى حضور او در واقعه كربلا وجود ندارد؛ [۱] بلكه برخى متأخّران، درگذشت او را قبل از واقعه كربلا دانسته اند. ارتباط نَسَبى ليلى با ابو سفيان از ناحيه مادر، سبب شد كه طبق نقلى، معاويه، على اكبر عليه السلام را شايسته ترين فرد براى خلافت بداند و نيز در روز عاشورا، اُمويان به وى امان دهند، كه وى با آن، مخالفت ورزيد.
[۱]: در نفس المهموم (ص ۲۸۶) آمده است: «امّا مادر على اكبر، در كربلا بوده يا نه، چيزى در اين باره، يافت نشد». برخى نيز گفته اند: «احتمال دارد كه ليلى دختر مسعود دارِمى، همسر امير مؤمنان ومادر ابو بكر و عبد اللّه، در كربلا حاضر بوده است»
#امام_حسین_ع
#منبر
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
6.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 به مقصد رسیدن #استقامت میطلبد...
💠 مرحوم علامه شهید مرتضی #مطهری
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
💐سالروز میلاد سید الکریم حضرت عبدالعظیم علیه السلام مبارک باد
🎁توصیه امام رضا عليه السلام
به عبدالعظیم الحسنی علیه السلام:
ای عبدالعظیم! سلام گرم مرا به دوستدارانم برسان و به آنان بگو: در دلهای خویش برای شیطان راهی نگشایند.
و آنان را به راستگویی در گفتار و ادای امانت و سکوت پرمعنا و ترک درگیری و جدال در کارهای بیهوده و بی فایده فراخوان.
و به صله رحم و رفت و آمد با یکدیگر و رابطه گرم و دوستانه با هم دعوت کن، چرا که این کار باعث تقرب به خدا و من و دیگر اولیاء اوست.
دوستان ما نباید فرصتهای گرانبهای زندگی و وقت ارزشمند خود را به دشمنی با یکدیگر تلف کنند. من با خود عهد کردهام که هر کس مرتکب اینگونه امور شود یا به یکی از دوستانم و رهروانم خشم کند و به او آسیب رساند از خدا بخواهم که او را به سختترین کیفر دنیوی مجازات کند و در آخرت نیز اینگونه افراد از زیانکاران خواهند بود...
💐سالروز میلاد حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام مبارک باد.
#عبدالعظیم_حسنی
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🔸علامه طباطبایی:
🌹یک صلوات تبدیل به چنان نوری در عالَم برزخ برای مُردگان میشود که آنها را از گرفتاریهای آن عالَم نجات میدهد.
❗️تا میتوانید برای اَمواتِ خود صلوات بفرستید که چشم انتظارند.
#صلوات
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774