َ➖مصحف حضرت زهراسلاماللهعلیها
قسمت چهارم
(مصحف یکی از منابع علم اهلالبیت علیهمالسلام )
🛑عنْ فُضَيْلِ بْنِ سُكَّرَةَ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَقَالَ يَا فُضَيْلُ أَ تَدْرِي فِي أَيِّ شَيْءٍ كُنْتُ أَنْظُرُ قُبَيْلُ قَالَ قُلْتُ لَا قَالَ كُنْتُ أَنْظُرُ فِي كِتَابِ فَاطِمَةَ ع لَيْسَ مِنْ مَلِكٍ يَمْلِكُ الْأَرْضَ إِلَّا وَ هُوَ مَكْتُوبٌ فِيهِ بِاسْمِهِ وَ اسْمِ أَبِيهِ وَ مَا وَجَدْتُ لِوُلْدِ الْحَسَنِ فِيهِ شَيْئاً.
🔰فضيل بن سكرة گويد:
بر امام صادق عليه السلام وارد شدم، فرمود اى فضيل ميدانى اندكى پيش چه مطالعه ميكردم؟ عرضكردم: نه، فرمود: كتاب فاطمه عليها السلام را مطالعه ميكردم، تمام سلاطينى كه در زمين فرمانروائى ميكنند، بنام خود و نام پدرانشان در آن نوشته است و من براى فرزندان حسن چيزى در آن نديدم
👇🏻نکته👇🏻
روایت شریف اشاره به «محمد بن عبدالله بن الحسن علیه السلام_سادات حسني_» معروف به «نفس زکیه» و خروجش بر منصور دوانیقی حاکم عباسي دارد.
📚: الکافي: ج 1 ص 242
♻️کانال: تذکرة المتقين
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
.
نظر آیت الله ریاضی خوانساری استاد علامه طباطبائی درباره رساله سیر وسلوک منسوب به سیدبحرالعلوم
علامه حسینی تهرانی در مقدمه رساله از علامه طباطبائی نقل میکند:
«اخیرا یک نسخه بسیار صحیح باخطی بسیار زیبا و... نزد استاد خود در ریاضیات وهیئت مرحوم آقا سیدابوالقاسم خوانساری یافتم واز ایشان برای استنساخ گرفتم... بعضی این رساله را ترجمه از رسالۀ مرحوم سید ابن طاوس میدانند ومعتقدند که دراصل عربی آن... ونیز درعنوان نسخهای که من ازمرحوم آقا سید ابوالقاسم خوانساری گرفتم نوشته بود: رسالة فی السیر والسلوک لابن طاوس. لکن استاد بزرگ ما آیةالحق مرحوم حاج میرزاعلی آقا قاضی (رضوان الله علیه) تمام این رساله را بطور قطع ویقین از مرحوم سیدمهدی بحرالعلوم میدانستهاند».
اما آیت الله ریاضی، در رساله نگهداری اخبار و کتب، مطبوع در کتاب شیعه، از نسخه مورد اشاره علامه طباطبائی یاد کرده و مینویسد:
«نیز مانند این رسالۀ سیر و سلوک منسوب به سیدبحرالعلوم طباطبائی است که بسیاری مسلّم داشته بودند نسبتش را، و در نسخۀ حقیر، نام مصنف را سیدابن طاووس نوشته و انصافاً ازمذاق سیدین سندین دور است».
(کتاب شیعه، ش۱۷-۱۸، ص۵۹۸).
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
➖منابع علوم اهلالبیتعلیهمالسلام
🛑عُمَرَ الْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَقُلْتُ لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنِّي أَسْأَلُكَ عَنْ مَسْأَلَةٍ هَاهُنَا أَحَدٌ يَسْمَعُ كَلَامِي قَالَ فَرَفَعَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع سِتْراً بَيْنَهُ وَ بَيْنَ بَيْتٍ آخَرَ فَاطَّلَعَ فِيهِ ثُمَّ قَالَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ سَلْ عَمَّا بَدَا لَكَ قَالَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنَّ شِيعَتَكَ يَتَحَدَّثُونَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص عَلَّمَ عَلِيّاً ع بَاباً يُفْتَحُ لَهُ مِنْهُ أَلْفُ بَابٍ قَالَ فَقَالَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ عَلَّمَ رَسُولُ اللَّهِ ص- عَلِيّاً ع أَلْفَ بَابٍ يُفْتَحُ مِنْ كُلِّ بَابٍ أَلْفُ بَابٍ قَالَ قُلْتُ هَذَا وَ اللَّهِ الْعِلْمُ قَالَ فَنَكَتَ سَاعَةً فِي الْأَرْضِ ثُمَّ قَالَ إِنَّهُ لَعِلْمٌ وَ مَا هُوَ بِذَاكَ قَالَ ثُمَّ قَالَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ وَ إِنَّ عِنْدَنَا الْجَامِعَةَ وَ مَا يُدْرِيهِمْ مَا الْجَامِعَةُ قَالَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ وَ مَا الْجَامِعَةُ قَالَ صَحِيفَةٌ طُولُهَا سَبْعُونَ ذِرَاعاً بِذِرَاعِ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ إِمْلَائِهِ مِنْ فَلْقِ فِيهِ وَ خَطِّ عَلِيٍّ بِيَمِينِهِ فِيهَا كُلُّ حَلَالٍ وَ حَرَامٍ وَ كُلُّ شَيْءٍ يَحْتَاجُ النَّاسُ إِلَيْهِ حَتَّى الْأَرْشُ فِي الْخَدْشِ وَ ضَرَبَ بِيَدِهِ إِلَيَّ فَقَالَ تَأْذَنُ لِي يَا أَبَا مُحَمَّدٍ قَالَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ إِنَّمَا أَنَا لَكَ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ قَالَ فَغَمَزَنِي بِيَدِهِ وَ قَالَ حَتَّى أَرْشُ هَذَا كَأَنَّهُ مُغْضَبٌ قَالَ قُلْتُ هَذَا وَ اللَّهِ الْعِلْمُ قَالَ إِنَّهُ لَعِلْمٌ وَ لَيْسَ بِذَاكَ ثُمَّ سَكَتَ سَاعَةً ثُمَّ قَالَ وَ إِنَّ عِنْدَنَا الْجَفْرَ
🔰ابى بصير گويد: خدمت امام صادق (علیهالسلام) رسيدم و عرض:
كردم: قربانت، مىخواهم از شما پرسشى خصوصى كنم، در اينجا كسى هست كه سخن مرا بشنود؟ گويد: امام پردهاى كه ميان او و اتاق ديگرى آويخته بود بالا زد و سرى در آن كشيد(که نامحرمی نباشد)، و سپس فرمود: اى ابو محمد، از هر چه خواهى بپرس، گويد: گفتم: قربانت، شيعيان باز مىگويند كه: رسول خدا (صلیه الله علیه و اله) به على (علیه السلام) بابى از دانش آموخته كه از آن هزار باب براى وى گشوده شده؟ گويد:
فرمود: اى ابا محمد، رسول خدا (صلیه الله علیه و اله) به على (علیه السلام) هزار باب آموخت كه از هر باب آن هزار باب گشوده مىشد، گويد: گفتم: بخدا علم اين است، ساعتى آن حضرت سر انگشت به زمين زد و سپس فرمود:
محققاً اين علم است ولى باز آن علم كامل و نهائى نيست و به راستى
👈جامعه نزد ما است و مردم چه مىفهمند كه جامعه چيست؟ گويد:
گفتم: قربانت، جامعه چيست؟
فرمود: يك دفترى است كه هفتاد ذراع به ذراع رسول خدا (صلیه الله علیه و اله) درازا دارد و به املاء آن حضرت است كه از زبان خود بيان كرده و على (علیه السلام) به دست خود نوشته، هر حلال و حرام و هر چه مورد نياز مردم باشد در آن است تا برسد به حكم ارش يك خراش در تن، و دست بر من زد و فرمود: اى ابو محمد، به من اجازه مىدهى؟ گويد: عرض كردم: قربانت، من در اختيار شما هستم هر چه خواهيد بكنيد، گويد: يك وشكنى از من گرفت و فرمود: حتى ارش اين عمل هم در آن ذكر شده و در اين حال چهره خشمگينى داشت، گويد: گفتم: به خدا علم اين است، فرمود: اين هم علم است ولى باز علم نهائى و كامل نيست و ساعتى خاموش شد و باز فرمود: و به راستى در نزد ما است
👈 جفر و چه مىفهمند كه جفر چيست؟ گويد: عرض كردم كه: جفر چيست؟
فرمود: يك ظرفى است از پوست كه در آن است علم انبياء و
اوصياء و علم دانشمندان گذشته از بنى اسرائيل، گويد: گفتم: به راستى اين است همان علم كامل، فرمود: اين هم علمى است ولى باز آن علم نهائى و كامل نيست، و ساعتى خاموش شد و باز فرمود: به راستى نزد ما است
👈مصحف فاطمه (علیها السلام) و چه مىفهمند كه مصحف فاطمه چيست؟ گويد: گفتم: مصحف فاطمه (علیها السلام) چيست؟ فرمود:
سه برابر اين قرآنى كه ميان شما است در آن است و به خدا يك كلمه از اين قرآن شما هم در آن نيست، گويد: گفتم: به خدا علم كامل اين است، فَرمود: اين هم علمى است ولى آن علم نهائى و كامل نيست، و ساعتى خاموش شد و باز فرمود: به راستى در نزد ما است علم آنچه بوده و علم هر چه خواهد بود تا قيام ساعت، گويد:
گفتم:
قربانت بخدا علم نهائى اين است، فرمود: اين هم علمى است ولى آن علم نهائى نيست، گويد: عرض كردم: قربانت، پس علم نهائى و كامل چيست؟ فرمود: آن علمى كه در هر شب و هر روز نسبت به كارى دنبال كارى و چيزى دنبال چيزى پديد شود تا روز قيامت.
📚: الکافی ج ۱ ص ۵۹۴
♻️کانال: تذکرة المتقين
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🔹ورود ایرانی و سگ ممنوع!
یه زمانی تو کشور خودمون همردیف سگ بودیم و نمیتونستیم از کمترین امکانات کشورمون استفاده کنیم. انگلیسیا روی در باشگاه راه آهن که با پول مردم ایران ساخته شده بود نوشته بودن: "ورود سگ و ایرانی ممنوع"
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀همدرس رهبر انقلاب: آیتالله خامنهای در بحثها خیلی منصف بودند🍀
🔹آیتالله سیدجعفر شبیریزنجانی: رهبر انقلاب به محض اینکه تشخیص میدادند حق با طرف مقابل است، فوراً میپذیرفتند.
🔹یک بار در اوج بحث ایشان گفتند که «حق با توست» و ادلهای هم به آن اضافه کردند.
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
.
﷽؛
✧ #حديث_روز جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳
🏷 بـه مـحبّـت مـا نـزديـك شـویـد!
🔅 #امام_مهدی_علیه_السلام :
✓ «پس هر يك از شما بايد كارى كند كه به محبّت ما نزديك شود و از آنچه او را به ناپسندى و ناخشنودىِ ما نزديك مىكند، بپرهيزد كه امر ما، ناگهانى و بى آمادگى است و هنگامى است كه توبه سودى نمىبخشد و پشيمانى از گناه، كسى را از كيفر ما رهايى نمىبخشد. خداوند، راه درست را به شما الهام مىكند و به رحمتش، لطف خويش را همراهتان مىنمايد».
⁙ «فَليَعمَل كُلُّ امرِئٍ مِنكُم بِما يَقرُبُ بِهِ مِن مَحَبَّتِنا، وَليَتَجَنَّب ما يُدنيهِ مِن كَراهَتِنا وسَخَطِنا، فَإِنَّ أمرَنا بَغتَةٌ فَجأَةٌ حينَ لا تَنفَعُهُ تَوبَةٌ ولا يُنجيهِ مِن عِقابِنا نَدَمٌ عَلى حَوبَةٍ. وَاللَّهُ يُلهِمُكُمُ الرُّشدَ، ويَلطُفُ لَكُم فِي التَّوفيقِ بِرَحمَتِهِ».
📚 الاحتجاج: ج۲ ص۵۹۶ ح۳۵۹
#امام_زمان علیهالسلام
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
📷 بازیکن تعویض شد
🔸واکنش کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی به فعال شدن گروههای تروریستی در سوریه
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🔶🔸آیت الله شوشتری:
از مرحوم علامه طباطبایی پرسیدم
آیا امکان ملاقات حضرت ولی عصر (علیهالسلام) وجود دارد یا خیر!؟
♦️فرمودند: بله، به سه شرط:
تقوای کامل
عشق فراوان
مداومت به خواندن زیارت آل یس
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
📚 کیفیت نماز جعفر طیار
✅ #نماز_جعفر_طیار دو نماز دو_رکعتی است، در هر ركعت حمد و سوره و بعد از آن #پانزده_مرتبه: «سُبْحانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ للَّه وَ لا الهَ الَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ اكْبَر» خوانده شود، همين #تسبيحات را ده مرتبه در ركوع و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از ركوع، و ده مرتبه در سجدۀ اول و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ده مرتبه در سجدۀ دوم و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن گفته شود، در رکوع و سجده می توان ذکر مخصوص ـ سبحان ربی ... ـ را نگفت، اما احتياط مستحب آن است كه علاوه بر تسبیحات، ذکر نیز گفته شود. اين نماز سوره مخصوصى ندارد، لكن افضل آن است كه در ركعت اول، سوره «إِذَا زُلْزِلَتْ» و در ركعت دوم، سوره «وَ الْعَادِيَاتِ» و در ركعت سوم، «إذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ» و در ركعت چهارم، سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ احَد» خوانده شود.
#احکام_نماز
#نماز_جعفر_طیار
🆔https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🔅 #امام_باقر_علیه_السلام :
⁘ خداوند قرباني كردن و اطعام كردن را دوست دارد.
«اِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ هِراقَةَ الدِّماءِ وَ إطعامَ الطَّعامِ».
▫️ المحاسن، ج۲ ، ص۱۴۳ .
🆔 @masjed_emamHasanmojtaba
🐑 قربانی اول ماه
📌 بزرگوارنیکه میخواهند در خرید گوسفند قربانی #اول_ماه مشارکت داشته باشند، به شماره حساب زیر پول واریز کنند تا اگر پول جمع شد، قربانی تهیه و توزیع گردد انشاالله
🐑 شماره کارت برای قربانی:
💳
۵۸۹۲۱۰۱۵۶۱۸۶۱۲۸۳شماره حساب: 💳
3120070979235شماره شبا: 💳
IR440150000003120070979235بنام: امیرآقاجری(مسجد امام حسن مجتبی ع) 💳 روی شماره بزنید، کپی میشود 📌 با توجه به واریز وجوه مختلف به این حساب از قبیل #صدقه و #فطریه و #کفاره و #قربانی... 👈 حتما پس از واریز به لینک زیر اطلاع دهید و جهت پرداخت را مشخص فرمایید که کدامیک میباشد. 👉 @Khadem_masjed_emamhasan_mojaba