🌺🍃 زندگی قرآنی (بخش اول)
✅ و لمّا بَرزوا لِجالوتَ و جنوده قالوا ربّنا افرغ علینا صبراً و ثبّت اقدامنا و انصرنا علی القوم الکافرین (بقره/۲۵۰)
🔹و هنگامی که با جالوت و لشکریانش روبرو شدند، گفتند: پروردگارا ! (پیمانه) شکیبایی را بر ما فرو ریز و گامهای ما را استوار دار و ما را بر گروه کافران پیروز فرمای.
🔸قرآن در آیات ۲۴۶ تا ۲۵۲ سورهٔ بقره، به پیوند دین و سیاست، مسأله عبرت آموز رهبر خواهی، پیمانشکنی یهودیان، ماجرای فرمانروایی طالوت و شرایط رهبری جامعه، نشانهی الهی بودن حکومت طالوت، آزمایش سپاهیان و پیروزی افراد شکیبا ولی اندک در طول تاریخ و شکست سپاه جالوت و نیز پاداش رزمندگان و سنت الهی در این باره و در پایان به آیه بودن قصص قرآنی و حقانیت نبوت پیامبر اکرم(ص)، اشاره میکند.
🔸این آیه به نقش و جایگاه دعا در جنگهای الهی توجّه میدهد. واژه «بَرزوا» به معنای ظهور و مشاهده کردن است. مبارزه هم از همین ریشه هست. همراهان طالوت در دعایشان یک چیز باطنی و درونی، یعنی روح استقامت و صبر را طلبیدند و یک چیز ظاهری و بیرونی که همان ثبات قدم است و در پایان پیروزی بر کافران را خواستند.
▫️استقامت و صبر ⬅️ ثبات قدم ⬅️ پیروزی بر کافران
🔸نکته دیگر در دعا این است که غلبه بر جالوت را درخواست نکردند بلکه پیروزی مؤمنان بر کافران و حق بر باطل را مطرح کردند تا نشان دهند؛ جنگ و جهاد زیر بنای اعتقادی داشته و پیروزی جبهه حق، ریشه در سنت الهی دارد.
❇️ از پيامهای آیه
▫️همیشه و به خصوص در جبههها، دعا همراه با حركت لازم است، نه دعا به جاى حركت. «برزوا لجالوت... ربّنا افرغ...»
▫️صبر و پیروزى، ملازم یكدیگرند. در اثر صبر، ظفر آید. «صبراً... و انصرنا»
▫️دعاهاى خود را با «ربّنا» آغاز كنیم. «ربّنا افرغ...»
▫️در شداید، انسان به صبرِ بسیار محتاج است. «افرغ» به معناى نزول فراوان است. كلمه «صبراً» نیز در قالب نكره آمده است كه نشانهى صبر بزرگ است.
▫️پشت سر گذاشتن امتحانات و موفقیّت در آنها شما را مغرور نكند، باز هم از خداوند استمداد بخواهید. «ثبت اقدامنا»
▫️وظیفه انسان، حركت و تلاش است، امّا پیروزى بدست خداست. «و انصرنا»
▫️پیروزى در جنگ، زمانى با ارزش است كه هدف رزمندگان برترى حقّ بر باطل باشد، نه برترى یكى بر دیگرى. «و انصرنا على القوم الكافرین»
🌺🍃 زندگی قرآنی (بخش دوم)
✅ فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ وَ قَتَلَ دَاوُدُ جَالُوتَ وَ ءَاتَٰهُ اللَّهُ الْمُلْکَ وَ الْحِكْمَةَ وَ عَلَّمَهُ مِمَّا يَشَاءُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ الْنَّاسَ بَعْضُهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَ لَكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعاَلَمِينَ. تِلْكَ ءَايَتُ اللَّهِ نَتْلُوهَا عَلَيْكَ بِالْحَقِّ وَ إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ (۲۵۱-۲۵۲)
🔹سپس آنها (طالوت و یاران او) به اذن خداوند، سپاه دشمن را درهم شكستند و داود (كه جوانى كم سن و سال، ولى مؤمن، شجاع و از یاران طالوت بود،) جالوت را (كه فرمانده سپاه دشمن بود) كشت، و خداوند حكومت و حكمت به او عطا نمود و از آنچه مىخواست به او آموخت. و اگر خداوند (فساد) بعضى از مردم را به وسیله بعضى دیگر دفع نكند، قطعاً زمین را فساد مىگرفت. ولى خداوند نسبت به جهانیان لطف و احسان دارد. اینها آیات خداوند است که به حق بر تو میخوانیم و براستی تو از فرستادگان الهی هستی.
🔸در این آیه به یکی از اهداف و فلسفه جهاد اشاره شده است که ریشه در سنّت الهی دارد. در ضمن با توجّه به آیات گذشته معلوم مىشود كه عوامل پیروزى در چند چیز است:
▫️رهبر توانا و لایق: «زاده بَسطةً فىالعلم والجسم»
▫️پیروان مؤمن: «قال الّذین یظنّون انّهم ملاقوا اللّه»
▫️توكّل: «كم مِن فئة قلیلة غَلبت فئة كثیرة باذن اللّه»
▫️صبر و استقامت: «ربّنا أفرغ علینا صبراً و ثبّت اقدامنا»
▫️انگیزهى الهى داشتن: «وانصُرنا على القوم الكافرین»
❇️ از پيامهای آیه
▫️گرچه تلاش و جهاد از شما بود، امّا شكست دشمن بدست خداوند است. «فهزموهم باذن اللّه»
▫️دعاهاى خالصانه رزمندگان و مجاهدان، مستجاب مىشود. «وانصرنا على القوم الكافرین. فهزموهم باذن اللّه»
▫️تا استعداد، لیاقت، ایثار و سابقه درخشانى نباشد، كسى مورد لطف خاصّ الهى قرار نمىگیرد. «وقتل داود جالوت واتاه اللّه الملک و الحكمة»
▫️در جبهه و جهاد، لبهى تیز حمله به سوى فرماندهى دشمن باشد. «قتل داود جالوت»
▫️نام كسانى را كه در جنگ مردانگى از خود نشان دادهاند، زنده نگاه دارید. «قتل داود»
▫️نابودى رهبر كفر، با تارومار شدن لشكر او برابر است. «فهزموهم... قتل داود جالوت»
▫️اگر در برابر متجاوز و ظالم دفاع صورت نگیرد، فساد و تباهى زمین را فرا خواهد گرفت. «لولا دفع اللّه الناس... لفسدت الارض»
▫️جنگ با مفسدان، یک ضرورت است. اگر عنصر مضرّ حذف نشود، عناصر دیگر به تباهى كشیده مىشوند. «لولا دفع اللّه الناس... لفسدت الارض»
▫️اراده و فضل الهى از راه عوامل طبیعى عملى مىشود. «دفع اللّه... بعضهم ببعض»
▫️حكم جهاد و دفاع در برابر متجاوز، فضل الهى است. «اللّه ذو فضل على العالمین»
📢 رهبر معظم انقلاب درباره تحولات منطقه سخنرانی خواهند کرد
🔹️هزاران نفر از اقشار مختلف مردم چهارشنبه ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳ با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار خواهند کرد.
✏️ حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار درباره تحولات اخیر منطقه به سخنرانی خواهند پرداخت.
💻 Farsi.Khamenei.ir
🇮🇷ما عصمت حزب اللهی داریم
🌷شهید بهشتی یک هفته قبل از شهادتشان در جلسه ای در باره وضع رئیس جمهور بنی صدر و وقایع روز می گفتند:برادران، مشکل ما که در عین حال بزرگترین حسن ماست این است که ما عصمت حزبی و عصمت حزب اللهی داریم که این عصمت حزبی دست و پایمان را بسته است و نمی توانیم خلاف موازین قرآن کریم و گفتار ائمه معصومین رفتار کنیم.
🌷نه می توانیم به کسی تهمت بزنیم و نه می توانیم چیزی را که برایمان ثابت نشده به عنوان یک امر ثابت شده برای مردم بگوییم.
🌷ولی دشمن ما الان این عصمت را ندارد و به همین جهت ظاهراً هم موفق تر از ماست.
🌷مردم از ما توقع عصمت دارند ولی از فلانی که در کاخ می نشیند یا با فلان نوع ماشین و اسکورت حرکت می کند توقع عصمت ندارند .
📚 سیره شهید دکتر بهشتی ص ۵۸۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهید بهشتی: بیتفاوتی یعنی مرگ انقلاب. اسلام شهروند پفیوز نمیخواهد
شهید بهشتی: در سختترین مواقع هم افسرده نباشید
انقلاب با چهرهها و دلهای افسرده تضمینشدنی نیست. انقلاب با دلهای پرشور و چهرههای شاداب تضمین میشود ... هیچکس مرا در این دوره نشیب و فراز انقلاب در سختترین مواقع، نتوانسته است با قیافهٔ افسرده ببیند. چرا افسرده باشیم ما که به دنبال إحدی الحُسنَیَینیم؛ یا #شهادت یا پیروزی، دیگر چرا افسردگی؟ افسرده نباشید چهرهها شاداب باشد، نشاط داشته باشید.آنوقت شعارتان همین است که آمریکا و مزدورانش هیچ غلطی نمیتوانند بکنند
ما در زیر بار سختیها و مشکلات و دشواریها قد خم نمیکنیم. «ما راستقامتان جاودانهٔ تاریخ خواهیم ماند.» تنها موقعی سرپا نیستیم که یا کشته شویم و یا زخم بخوریم و بر خاک بیفتیم و الّا هیچ قدرتی نمیتواند پشت ما را خم بکند