✅چه کسی در سوریه به دنبال جنگ بود؟
🔹امروز وعده دادیم که به بهانه 28 مرداد و شهادت جمعی از مستشاران کشورمان در حلب، به یک شبهه رایج پاسخ دهیم که برخی ادعا دارند این ایران بود که در ابتدای بحران با حمایت خود از اسد باعث شروع جنگ شد. حال برای رد این حرف خوب است به چند فکت از وقایع ابتدای بحران بپردازیم.
🔹در آبان ۱۳۹۱ گفت و گوی ملی سوریه در هتل استقلال تهران به ریاست علی اکبر صالحی آغاز میشود. نکته اما اینجاست که در این نشست علاوه بر نمایندگان دولت سوریه، نمایندگان مخالف نظام سوریه نیز حضور دارند. هر چند قرار بر یکروزه بودن این نشست است، اما داغ بودن گفتوگوها آن را تا چند روز ادامه میدهد.
🔹این نشست در حالی برگزار میشود که مدتی قبل از آن اجلاس «دوستان» سوریه در تونس برگزار شده است. اجلاسی که هیلاری کیلینتون در آن شرکت کرده و البته بعدا مشخص میشود تقریبا اکثرا رهبران تروریستهای القاعده، جبهه اسلامی و جیشالحر در این اجلاس حضور داشتهاند!
🔹بسیار جالب است که بر خلاف سه نشست تهران که به دنبال راه حلی سیاسی و مسالمت آمیز بودند، کشورهای حاضر در اجلاس تونس ارسال نیروی حفاظ صلح عربی (بخوانید تروریستهای 90 ملیتی!) به سوریه و راهکار نظامی را راه حل پایان بحران میدانند! نتیجه نهایی این نشست جمعآوری کمکهای مالی و تسلیحاتی از ۸۰ کشور جهان برای تروریستها و سرریز کردن آن به سوریه است.
🔹 جالب است بدانید که در ابتدای بحران، ایران نه تنها سه اجلاس در تهران برگزار کرد که جلساتی میان دیپلماتها و سیاسیون ایرانی با مخالفین بشار اسد در برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان برگزار شد تا ایران نقش واسطه را داشته باشد. حتی مدتی شایعه شده بود که دمشق از این رفتارهای تهران ناراحت بوده و به هواپیمای علی اکبر صالحی، وزیر خارجه وقت ایران برای 20دقیقه اجازه فرود در فرودگاه دمشق را نمیدهد!
🔹همچنین از همان ابتدای بحران جمهوری اسلامی یک ابتکار ۴ مادهای شامل آتشبس، ارسال کمکهای بشر دوستانه، گفت و گوی سوری - سوری، برگزاری انتخابات و اصلاح قانون اساسی را پیشنهاد میدهد که به عنوان تنها راه حل سیاسی موجود، بعدها پایه نشستهای ژنو و آستانه و قطعنامه ۲۲۵۴ میشود.
✅چرا ایران حضور خود در سوریه را تکذیب میکرد؟
🔹 در ابتدای بحران، بارها و بارها این موضع از سوی کشورهای غربی و عربی تکرار شد که "ایران نظامیانش را در سوریه به خط کرده و مانع از سقوط اسد شده است." این حرف البته هم درست بود و هم غلط. درست از این جهت که ما حضور خود را ابتدا به صورت سیاسی(در بالا اشاره شد) و بعد مستشاری افزایش دادیم. البته موضع ثابت اعلامی ما تکذیب بود.
🔹در مورد مظلومیت شهدای مدافع حرم ابتدای جنگ هم بسیار میتوان نوشت. از تلاش برای اعزام صرف نیروهایی که عربی قوی بلد هستند تا عدم درج و اعلام محل شهادت برخی شهدا.
🔹برای تبیین این موضع ابتدا باید دانست که دورههای حضور ایران در سوریه به چند مقطع تقسیم میشود:
1⃣ دوره ابتدای بحران تا 1394: در این دوره ما ابتدا حمایت و مشورت سیاسی داشتیم سپس سطح این همکاری به مستشاری نظامی و اطلاعاتی افزایش یافت. سطح همکاری سیاسی هم محدود به دیپلماسی و رایزنی با مخالفین نبود و در حوزههای تدوین قانون اساسی و ... حضوری فعال داشتیم. کمکهای بشردوستانه و فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی هم انجام شد.
2⃣ از سال 1394 با پیشروی شدید داعش در عراق و سوریه و سقوط استان ادلب به دست تکفیریها که باعث شده بود شیرازه ارتش سوری عملا از هم بپاشد ما مجبور شدیم تا رزمندگان خود را همراه با نیروهای عراقی، لبنانی، افغانستانی و پاکستانی اعزام کنیم تا با آزادسازی حلب و دیرالزور هم ورق برگردد و هم در این مدت کار آموزش، تجهیز و بازیابی ارتش سوریه انجام شود. این مقطع تا سال 1396 طول کشید و البته بعد از آزادسازی نبل و الزهرا موج بازگشت نیروهای ایرانی به کشور آغاز شد.
3⃣ از سال 1396 و با اعلام نابودی حاکمیت داعش در البوکمال، جهت گیری ما بالکل تغییر کرده و از تمرکز در حلب و دیرالزور و حماه و درعا و ریف دمشق به تلآویو و جولان تغییر کرد.
🔹اما سوال این است که چرا در ابتدای بحران ما حضور نظامی خود را همواره تکذیب میکردیم. این تکذیب بسیار شباهت دارد به تکذیب کنونی مقامات پیرامون ارسال پهپاد به روسیه.
1⃣ جلوگیری از انزوای بینالمللی: در آن سالها ما زیر سنگین ترین تحریمهای نقطه زن واشینگتن بودیم و از سویی ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد و قطعنامه 1929 که عملا اقتصاد ما را میزد نیز بودیم. در این خصوص ما در آن مقطع شاهد حمایت بیش از 80 کشور از تروریستها بر علیه دولت سوریه بودیم و حتی حمایت مسکو از اسد هم به تار مویی بند بود که فقط با جهاد دیپلماتیک کشورمان در سطوح مختلف متصل مانده بود! اعلام رسمی حضور ایران در سوریه آن هم به شکل نظامی کار را برای کشور بسیار سخت میکرد.
2⃣ عدم کسب مشروعیت برای حمله رسمی نظامی به سوریه: در آن سالها کشورهای عربی جدای از اعزام تروریست به دنبال این بودند که خودشان هم نیروهایشان را در خاک سوریه پیاده کنند. پذیرش حضور نظامی ایران در سوریه مسیر را برای دشمن هموارتر میساخت.
3⃣ ساخت دوگانه تقابلی ایران - سوریه: در آن دوره کلان روایت حریف این بود که مسلحین، مردم سوریه هستند و اثبات حضور تروریستهای چند ملیتی هم بسیار سخت بود. پذیرش حضور نظامی ایران در سوریه باعث می شد تا دشمن بر این مساله تاکید کند که "ایران با مردم سوریه میجنگد."
🔹 اما از سال ۱۳۹۴ به بعد با توافق برجام که حداقل یک فضای مثبت و سفیدسازی جهانی را به وجود آورد (این به معنای خوبی برجام و ... نیست. دوستان ما را متهم نکنند!)، پیشروی شدید تروریستها و روشن شدن چند ملیتی بودن آنان، حمایت علنی و سنگین قطر، عربستان، ترکیه، رژیم و آمریکا از تروریستها، افزایش حضور نیروهای ایرانی، ظهور داعش و علنی شدن تهدید امنیت ملی ایران، ورود روسیه و خنثی یا مثبت شدن نظر بسیاری از کشورها به دولت سوریه باعث شد تا ما حضورمان را علنیتر کرده البته بر وجه درخواست و مجوز از دولت سوریه تاکید کنیم.
🔻حال که صحبت از مرداد و ایران و ابتدای بحران سوریه شد خوب است به این ماجرا هم اشاره کنیم.
🔹مرداد ۱۳۹۱ این تصاویر شوکبرانگیز از سوی تروریستهای ارتش آزاد منتشر میشود.
در آن روزها، به دلیل شدت گرفتن بحران سوریه جریان اعزام زائر به سوریه قطع میشود اما جمعبندیها در تهران بر این است که برای عادی جلوه دادن اوضاع و بحرانی نکردن آن و حفظ روحیه دولت و ملت سوریه، جمعی از نظامیان بازنشسته ایرانی راهی دمشق شوند. در بین راه اما راننده اتوبوس که با تروریستها همراه بود اتوبوس را منحرف و تحویل جیشالحر میدهد.
🔹طبق خاطرات دکتر صالحی، تروریستها پس از آزار و اذیت و شکنجه ایرانیها تصمیم به اعدام آنها میگیرند. سردار سلیمانی با آقای صالحی تماس گرفته و او نیز با حمد بن جاسم نخست وزیر قطر تماس میگیرد و مسئولیت جان ایرانیها را برعهده دولت قطر میداند(نقش قطر در شروع و تداوم بحران سوریه خود نیازمند نوشتن چند کتاب است!)
🔹دوحه ابراز بیاطلاعی میکند اما حمد بن جاسم همان شب در تلویزیون الجزیره تهدید میکند که جان این افراد باید حفظ شود. نهایتا تروریستها از اعدام آنها منصرف شده و با رایزنیهای دولت ایران و قطر و یکسری تبادل زندانی در بین ایران و قطر و سوریه این عزیزان نیز آزاد میشوند.
🔹نکته جالب اینجاست که بسیاری از این افراد جزو سادات بودند. نقل است که برخی از تروریستها بعد از آزار و اذیت اسرای ایرانی هر یک به دلایلی عجیب کشته میشدند! مثلا یک نفرشان پس از شکنجه یکی از سادات حاضر، دست به سیمی میزند که خیس بوده و همان لحظه خشک میشود! لذا تروریستها نیز برای کاهش تلفاتشان خودشان هم که شده مشتاق آزادی اسرا بودند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️️ابتکارات در دوران دفاع مقدس: بالگرد کبرا و موشک ماوریک
🔹 ویدیویی از تست موشک ماوریک بر روی بالگرد کبری که با موفقیت تانک عراقی را منهدم میکند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وضعیت اسف بار صندوقداری که اعتیاد شدید به مواد مخدر دارد!
تصاویری از قهرمان این روزهای ایران فرزاد بادپا که با دست خالی تروریست تکفیری را خلع سلاح کرد در تهران نصب شده است.
17.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برشی از مستند تولید شبکه چهار انگلیس The Queen and the Coup
با موضوع نقش ملکه انگلیس در کودتای ۲۸مرداد
با زیرنویس فارسی
📣 تحلیلگران صهیونیست: باید تهدیدات نصرالله را جدی گرفت
1⃣ ایتان بن داوید معاون آژانس امنیت ملی اسرائیل: حسن نصرالله دشمن سرسختی برای اسرائیل است و نباید قدرتهای او را دستکم گرفت و تهدیداتش را کوچک شمرد.
2⃣ تسیفی یحزکلی تحلیلگر نظامی: باید به آنچه نصرالله میگوید توجه کنیم و تهدیدات او را جدی بگیریم علیالخصوص پس از بحرانهایی که اسرائیل با آنها مواجه است.
3⃣ ژنرال ذخیره امیر افیفی: نصرالله اعتماد به نفس را از موشکهای دقیقش میگیرد؛ موشکهایی که خالق وحشت بوده و تهدیدی استراتژیک برای ما هستند.
طبق اسناد منتشرشده آمریکایی، اولین طرح سیا برای کودتا علیه دکتر مصدق، تضعیف دولت او با استفاده از انتشار مقالات و کاریکاتور در بیش از بیست نشریه ایرانی بود.
🔹یعنی CIA رسما پول میداد تا نشریات داخلی، مقالات و کاریکاتور ضد کاشانی و مصدق منتشر کنند و وحدت بین طرفداران این دو را برهم بزند.
🔸این نشریات شامل کیهان، شاهد، فرمان، ملت ایران، صدای مردم، داد، ملت ما، آسیای جوان، مهر ملت، نبرد ملت، ندای سپهر و… میشدند.
📚 منبع: سیا در ایران؛ کودتای ۱۳۳۲ و ریشههای اختلاف ایران و آمریکا، ص ۴۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹ویدئوی جالب از سفیر آمریکا در ایران طی دهه ۱۹۵۰ و سخنان یک مقام نظامی آمریکایی در مورد کودتای سال ۱۹۵۳ در ایران را تماشا کنید.
🔹سفیر آمریکا معتقد است که مصدق فوقالعاده توانا و وطن پرست است و شک دارد که خود ایرانیها بتوانند صنعت نفت را اداره کنند و اعتراف میکند که تقریباً نیمی از ذخایر شناخته شده نفت و گاز جهان در خلیج فارس قرار دارد.
🔹سفیر وقت آمریکا در ایران معتقد است طی تحقیقات گسترده تاریخی در ایران و آمریکا، به طور کلی مشخص شد که سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس کودتای سال 1953 را شکل دادند و دولت نخست وزیر وقت ایران، محمد مصدق را سرنگون کردند.
🔹برآورد اغلب سیاستمداران آمریکایی درباره اقدام دولت وقت آمریکا نشان میدهد که ایران رابطهی خوبی با آمریکا داشته و حکومت محمدرضا پهلوی پشتوانه خوبی برای آمریکا در دوران جنگ سرد بوده است.
🔻آمادگی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای برای استقبال از زائران اربعین حسینی در پایانه برکت
🔷معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری وحملونقل جادهای با تشریح اقدامات انجام شده توسط این سازمان در پایانه برکت از افزایش سه برابری ظرفیت پارکینگ اتوبوسی نسبت به سال گذشته خبر داد.
🔷داریوش امانی ، نصب ۵۰۰۰ متر مهپاش، آسفالت ۲۷ هکتار از محوطه پایانه برکت، احداث ۱۰۰۰۰متر سایبان، احداث زائرسرا و استراحتگاه رانندگان و افزایش امکانات بهداشتی برای خدمترسانی بیشتر و بهتر به زائران اربعین حسینی را از جمله اقدامات انجام شده در پایانه برکت برشمرد.
23.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دکتر_علی_تقوی
🔴 چه کار کنم که همه نماز خوانها، آمر به معروف هم بشن⁉️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستگیری زنان در ساحل میرتل آمریکا در کارولینای جنوبی به علت عدم توجه به قانون پوشش آمریکا
پوشش در همه کشورهای دنیا اجباریست و تفاوت در حد و حدود آن هست.
در ایران حجاب اجباریست.
در آمریکا لباس زیر اجباریست.
در چین حتی به خاطر پوشیدن لباس ژاپنی به علت تبلیغ ژاپن دستگیر می کنند!
در اندونزی گشت ارشاد وجود دارد و در برخی شهرها با چوب به بی حجابان میزنند.
در قطر حجاب اجباریست.
حد و حدود و قانون در هر کشور متفاوت است ولی برخورد با هنجارشکن و قانون شکن در همه جا قاطعانه هست.
به قانون شکن دستبند می بندند!
این خانم در آمریکا جلوی همه دستگیر میشه و کسی نمیگه با زور و اجبار چیزی حل نمیشه! اینجا زور خوبه؟ یا وقتی که حجاب در اروپا ممنوع میشه کسی نمیگه زور نتیجه عکس میده و با حجاب ها در اروپا بیشتر می شوند؟!
اگر زور بد هست! برای همه بد هست! اگه نتیجه عکس میده، پس چرا در اروپا نمیده و سایر نقاط نمیده!
https://library.municode.com/sc/myrtle_beach/ordinances/code_of_ordinances
اینجا قوانین شهر میرتل را بخوانید.
عده ای روشنفکر نما ادعای ازادی و عدم اجبار در پوشش را بیان می کنند! پس چرا در کشورتون و همه جای دنیا پوشش اجباریه! مگه نگفتید کسی نباید در پوشش کسی دخالت کنه! هر کس حق انتخاب دارد؟!
اگه اجبار و زور چیز بدی نیست، خب اجبار به حجاب بهتر است چون یک پوشش کامل هست و به تعقل نزدیک تر است و دستور خداست.
#حجاب
🔴 فرق آشکار بین تفکر اسلامی و انقلابی با تفکر سکولار و بی دین
❌ محمدخاتمی:
ادامه وضع موجودبه سمت فروپاشی اجتماعی میرود!
❌ محسن رفسنجانی:
به فروپاشی اجتماعی رسیده ایم و دربن بست سیاسی هستیم!
✅ سیدحسن نصرالله:
کسانی که روی فروپاشی ایران حساب باز کرده اند در توهم هستند.
✅ رهبر معظم انقلاب:
نزدیک قله ایم؛ خستگی ممنوع، امروز روز خسته شدن نیست، امروز روز شوق و حرکت است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دولت در جاهایی بخاطر آرامش نظام سکوت اختیار میکند و از حرف های خود عبور می کند/ برخی دنبال تکرار یکشنبه سیاه بودند
🔺منصوری، معاون اجرایی رییس جمهور:
🔹ما در دولت مفتخریم به این که مصلحت کلان کشور را در نظر میگیریم وارد دعواها و بازیهای سیاسی نمیشویم همین اتفاقی که اخیرا در خصوص معاون سیاسی وزارت کشور افتاد،دولت حرفهای زیادی برای گفتن دارد اما بنظرمان میرسد که مهم ترین مسئله در حال حاضر آرامش در کشور است،اختلاف بین قوا نباید شکل بگیرد و این توصیه حضرت آقا است.
🔹جاهایی دولت به نفع آرامش نظام و کشور از بسیاری از حرفهای خود عبور میکند و سکوت پیشه میکند.طراحی کرده بودند اتفاقاتی از جنس یکشنبه سیاه در کشور اتفاق بیافتد.
🔹این دولت از ورود جریان سکولار و تقویت جریان سکولار و تکنوکرات در بدنه اجرایی کشور جلوگیری کرد و ما این را یک اتفاق مهم میدانیم.
🔹ما مفتخریم به این که اعلام میکنیم بسیاری از صورت مسئلههای حاکمیت را در دولت به نفع مردم تغییر دادیم.در کشور باید انتخاب کنیم.
27.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سخنان سردار نوعی اقدم درباره خبر محرمانه ای که فاش شد و هیچ رسانه ای پوشش نداد....
🔰 روحانی رئیس دولت قبل در سفر به یزد چه خبری را شنید که از روی عصبانیت هر آن چه خواست بر زبان آورد؟
دلیل عصبانیت روحانی و خبری که به او دادند چه بود؟
•#سلام_امام_زمانم....🌱
عشقآندارمڪهتاآیدنفـس
ازجماݪدلبـرمگویمفقط
حـقپرستم،مقتدایممهـدۍاست
تاابدازسرورمگویمفقــط...🌺🌱
🌷عـلامه حـسن زاده آملی(ره):
انسان #اســـــتاد میخواهد و به
معلم و مربی احتیاج دارد تنها به
ڪتاب مشڪل حـــل نمیشـــود.
آهـن باید به ڪورهی آتـــش برود
و استاد و چڪش و سندان ببیند
تا #شمــشیر بُرنده شود.
🔴 #آیتالله_حائری_شیرازی
⭕️ اگر یکدیگر را دوست ندارید به جایی نمیرسید!
💠 اگر کسی، مومنی را به عنوان #مومن در آغوش بگیرد یا با او دیدار کند، مثل این است که خدا را در عرش زیارت کرده است. چه حرف عجیبی است دربارهی انسان!! این معنای #انسان_شناسی است: «مَن زارَ أخاهُ المُومِنَ کَمَن زارَ اللهَ فی عَرشِهِ»؛ این تعریف انسان است. یعنی انسان موجودی است که میتواند دیدن او به معنای دیدن خدا باشد.
💠اگر همدیگر را دوست ندارید به جایی نمیرسید. وقتی که دوست نداری از او جدایی، وقتی از او جدایی #شیطان تو را تنها گیر میآورد. وقتی تنها گیرت بیاورد میخوردت، قورتت میدهد. شیطان گرگ است دنبال زمانی میگردد که تو از رفقایت جدا شدهای، توصیه میکنم که همدیگر را دوست بدارید و این را به عنوان یک #اصل برای خودتان قرار دهید. جدی بگیرید.
🔻اگر همه عالم را بگردید، خسته تر از من نمیتوانید پیدا کنید، لکن خدمت به #اسلام و مسلمین از همه چیز مهمتر است...
#امام_خمینی_ره
🌷 آيت الله مجتهدی تهرانی(ره) :
✍ من علمای بسياری را درک كردم ، از امام خمينی گرفته تا آيت الله بروجردی و آيت الله شاه آبادی و آيت الله حائری و آیت الله سید احمد خوانساری و ... و اگر بخواهم در يک كلام نصيحت تمام بزرگان را بگويم می گويم :
👌 اگر دنيا و آخرت می خواهيد ، اگر رزق و روزی می خواهيد و در يڪ كلام اگر همه چيز می خواهيد نماز اول وقت بخوانید.
🔰علامه حسن زاده آملی :
🌿شبی در حشر و معاد خود فکر میکردم و به نامه اعمال خویش نظر میافکندم
و این که چگونه به اعمالم رسیدگی خواهد شد که دیدم چیزی لازمه نفسم شده، با آن محشور گشته و از آن جدا نمیشود،
وقتی دقت کردم دیدم کتابی خطی است که آن را به شدت دوست دارم. در این وقت این حدیث را به یاد آوردم
که هرکس سنگی را هم دوست داشته باشد با آن محشور میشود و کتاب هم مانند سنگ، از جمادات است و از این جهت با آن فرقی ندارد.
📚پندهای حکیمانه