eitaa logo
کانال طب اسلامی و سنتی سید یاسین موسوی
15.5هزار دنبال‌کننده
854 عکس
430 ویدیو
50 فایل
تلگرام @seyed_ya_seen 09196807244 درمانگر طب اسلامی سنتی سیدیاسین🏠 تدریس,تحلیل عنبیه،زبانشناسی،دیسکوپاتی،کایروپرکتیک،طب سوزنی،حجامت،فصدسوزنی،فصد و اعمال یداوی و...pv مشاوره حضوری درنسیم شهر https://eitaa.ir/teb_sayed_ya_seen
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از کتب طبی(تخصصی)
روش جستجو در کانال ؛ ادمین درمانگر موسوی @kotob_tebi @Teb_Sayed_ya_seen @amozesh_sayed_ya_seen طریقه رفتن به کتب طبی(تخصصی) پرش به اولین پیام در بالای صفحه ۳ نقطه بالا گزینه پرش به اولین پیام را زده و از ابتدای کانال مطالب بارگذاری شده را میتوانید بازدید و دانلود کنید . 🎁هدیه ما به شما ، برای استفاده بهتر از مطالب کانال💝 🔎روش 🔍 آبی را بزنید. ۱)دوست عزیز ۳ نقطه بالای صفحه سمت راست را لمس کن ۲) اولین گزینه ، گزینه جستجو هست آنرا لمس کن ۳)کلمه مورد نظرتون مثلا استاد و بقیه هشتک های آبی اسم اساتید ،اسم کتاب یا مباحث تخصصی، پوست ، لاغری ، مو و.... را در جستجو نوشته ۴)روی علامت👈 🔍 کنار حروفت که تایپ میکنی هست ، ضربه بزن علامت ^ ، بالا یا پایین صفحه ظاهر میشود روی اون ضربه بزنید تا مطلب مورد نظرتون پیدا شود. @Teb_Sayed_ya_seen مشاوره،تدریس،تحلیل و تشخیص بیماریها از طریق زبان و عنبیه و... (حضوری و مجازی) PV موسوی 09196807244 @seyed_ya_seen این متن را در تلگرام کپی کرده و روی لینکهای ابی بزنید.
✳️آموزش یک ضماد عالی و مجرب برای درمان 👇👇 https://t.me/teb_sayed_ya_seen (فروزن شولدر) 🔰 این ضماد یکی از قدیمی ترین ترکیبات درمانی هست که اسمش رو خیلی شنیدید و به نظر من همیشه باید آماده تو هر خونه ای باشه تا در صورت نیاز فوری استفاده بشه 👌نکات روش تهیه... ۱_ دنبه نیم کیلو ۲_ خرما ۳۰۰ گرم ۳_هسته خرما رو جدا کنید ۴_ اول دنبه میکس بشه بعد خرما اضافه بشه ۵_حتما داخل فریزر نگه داری کنید تا خراب نشه ۶_ اگر نازک پهن بشه داخل کیسه فریزر در موقع لزوم براحتی به اندازه ای که میخواین بشکنید و جدا کنید ✅اگر برای آرتروز استفاده میکنید کمی هم زنجبیل داخلش بریزید ✅اگر برای مشکلات استفاده میکنید روی ناحیه ساکروم تا پایین بگذارید و به مدت هفت شب استفاده کنید به علاوه اینکه داخل مقعد هم از دنبه میکس شده بدون خرما هفت شب شیاف کنید ❌به هیچ وجه بیشتر از سه روز روی زانو و شانه استفاده نکنید❌ ✅شب تا صبح بمونه بعد صبح بشورید و دوباره شبِ بعد تازه شو بذارید. 🌹
زانو بر مبنای @Teb_sayed_ya_seen 🔻خورش آلو، آلو بخارا، آلو براقانی ، آلو سیاه. خورش شیطرج(موچه) – درصورتی که فصل موچه نبود از “موچه خشک” یا پودر “ساق موچه” . ☘ ( موچه خشک) 🔻نخود و نخودآب با چربی حیوانی- گوشت و نخود+کله جوش+انجیر+شیره خرما+حلوای سویق سنجد با شیره خرما +خورش یخنه ترش+هویج+ زردک+ کدو حلوایی+ روغن های گرم غمز + ماساژ موضعی اطراف زانو ❌پرهیز از غذاهای سرد(ماست ، دوغ، ترشی،ماهی، کیوی، گوجه) نوشابه، چای سیاه ❌پرهیز از راه پله و آپارتمان نشر دهید.
🔴 و انواع آن @Teb_Sayed_ya_seen 📌 بین مفاصل و استخوان‌ها همیشه مقداری بلغم باید وجود داشته باشد، این مایع مفصلی باید به اندازه کافی باشد تا استخوان‌ها به راحتی حرکت کرده و انعطاف داشته باشند. 🔹 اگر میزان این مایع کم باشد باعث خشکی بین مفاصل شده و هنگام حرکت استخوان‌ها صدا می‌دهند. این کاهش بلغم که بیشتر در گرم مزاج‌ها(صفراویها) مشاهده می‌شود، باعث ایجاد «آرتروز گرم» می‌شود. 🔸 روغن‌مالی با روغن بادام شیرین در موضع و استفاده از غذاهای رطوبت‌بخش و مصرف تخم‌های لعاب‌دار در آرتروز گرم مفید است. از مصرف غذاهای گرم و خشک و ادویه‌جات تند پرهیز شود. 🔹 افزایش بلغم و افزایش حجم این مایع بین مفاصل باعث «آرتروز سرد» می‌شود که فرد از درد مفاصل شکایت می‌کند. مصرف سردی ها و قرار گرفتن در محیط سرد و مرطوب خود باعث تشدید درد می‌شود. 🔸 در آرتروز سرد، ضمن توصیه به خوراک گرم متناسب با مزاج فرد و عدم مصرف غذاهای سرد وتر، استفاده از روغن‌های گرم نفوذکننده مثل سیاهدانه و بادام تلخ، راه ساده و پر اثر برای درمان درد است. (برای نفوذ پذیری بهتر روغن می‌توان مقداری اسانس نعناع به روغن اضافه کرد به ازای ۶۰ سی‌سی روغن ۱۴ قطره اسانس نعنا) 🔸 استفاده از کیسه نمک برای دفع بلغم از عمق بسیار کمک کننده است. (کیسه‌ای نخی که نمک طبیعی در آن باشد را کمی گرم نموده و ۳تا ۵ دقیقه در موضع درد استفاده شود)
🩺🌱درمان قطعی شپش @Teb_Sayed_ya_seen 1️⃣درمان اول : شپش شستن با گل ختمی سفید است (صابون ختمی و زیتون هم مفید میباشد) 2️⃣درمان دوم: استفاده از آب برگ چغندر است. 3️⃣درمان سوم : شستن سر با جوشانده اسپند ( مناسب برای پیشگیری و درمان) 4️⃣درمان چهارم : شستشو با سرکه انگور خمری 5⃣درمان پنجم: ریختن یک قاشق غذاخوری نوره در یک پارچ آب و شستشوی سر در یک دقیقه با آن و آبکشی بلافاصله بعد از آن ⚠️توجه : هر کدام از نسخه ها ممکن است حتی با یک بار استفاده شپش را از بین ببرد اما به دلیل مقاومت تخم شپش بهتر است تا ۱۰ روز نسخه را انجام دهید. تخم شپش،‌ رشک نام دارد و بیضی شکل و سفید رنگ و به اندازه ته سنجاق می باشد و به ساقه مو و درز لباسها می چسبد.
( تقویم نجومی اسلامی) روز شنبه 👈17 خرداد / جوزا  1404 👈11 ذی الحجه 1446 👈7 ژوئن 2025 @Teb_Sayed_ya_seen احکام و اختیارات ایام 📛امروز ساعت 5:54 قمر وارد برج عقرب می شود. 📛و دوشنبه ساعت 18:26 قمر از برج عقرب خارج می شود. 👶 برای زایمان مناسب و نوزاد در زندگی مبارک عمری طولانی و همیشه روزی دار است. 🔭 احکام و اختیارات بودن قمر در بروج نجومی. 🌓 امروز قمر وارد برج عقرب می شود و برای امور زیر نیک است: ✳️استعمال دارو. ✳️دوا گذاشتن بر زخم. ✳️قی کردن. ✳️پیکار با خصم. ✳️تحقیق و تفحص. ✳️وارسی کردن موضوعات. ✳️مسهل خوردن. ✳️خرید باغ و زمین زراعی. ✳️کشیدن دندان. ✳️جابجا کردن درخت. ✳️جراحی چشم. ✳️آبیاری. ✳️و از شیر گرفتن کودک نیک است. 📛ولی امور اساسی و زیر بنایی مثل سفر و  ازدواج خوب نیست. 💇💇‍♂  اصلاح سر و صورت طبق روایات، (سر و صورت) در این روز از ماه قمری ، باعث غم و اندوه می شود. 💉💉 حجامت، فصد، زالو انداختن یا در این روز از ماه قمری ، موجب خبط دماغ می شود. 😴😴 تعبیر خواب امشب :خواب و رویایی که شب یکشنبه دیده شود تعبیرش از ایه ی 12 سوره مبارکه "یوسف علیه السلام " است. ارسله معنا غدا یرتع و یلعب... و از مفهوم و معنای آن استفاده می شود که عزیزی از خواب بیننده دور افتد و عاقبت آن دور افتاده خیر و نیک باشد. 💅 ناخن گرفتن شنبه برای ، روز مناسبی نیست و طبق روایات ممکن است موجب بیماری در انگشتان دست گردد. 👚👕دوخت و دوز. شنبه برای بریدن و دوختن، روز مناسبی نیست آن لباس تا زمانی که بر تن آن شخص باشد موجب مریضی و بیماری اوست.(این حکم شامل خرید لباس و پوشیدن نمی شود) 🙏🏻 وقت در روز شنبه: از طلوع آفتاب تا ساعت ۱۰ و بعداز اذان ظهر تا ساعت ۱۶ عصر. 📿 ذکر روز شنبه : یارب العالمین ۱۰۰ مرتبه 📿 ذکر بعد از نماز صبح ۱۰۶۰ مرتبه که موجب غنی و بی نیاز شدن میگردد . 💠 ️روز شنبه طبق روایات متعلق است به (ص). رسیدن کف الخضیب به نصف النهار، ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه.در این ساعت دعا به اجابت نزدیکتر است.
✴️ جامع با آب مرزنجوش 🔵 موارد مصرف: 1- درمان تیروئید (هم برای کم کاری تیرویید و هم برای پر کاری آن) و به طور کلی تنظیم کننده تیروئید 2- سفت شدن مغز 3- درمان درد قاعدگی 4- ترمیم آسیب های مغزی، فلج 5- حفظ تعادل و تقویت پاها در بیمارانی که به علت ضایعات مغزی نمی‌توانند بایستند 6- جن زدگی 7- درمان آسیب های نخاعی و... 🔴دستور مصرف: ❇️ توجه: این دارو برای موارد گفته شده، هم به صورت خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد و هم به صورت قطره داخل بینی چکانده می‌شود. 🔰 دستور خوراکی: اندازه سه قاشق غذاخوری مرزنجوش را در دو لیوان آب با حرارت ملایم جوشانده تا آب باقیمانده اندازه یک لیوان باقی بماند، سپس اندازه یک عدس داروی جامع داخل آن حل نموده و میل بفرمایید. 🔰 دستور قطره چکان: یک قاشق غذا خوری مرزنجوش در یک لیوان آب جوشانده تا اندازه یک قطره چکان باقی بماند، پس از صاف کردن، اندازه یک نخود داروی جامع را در آب مرزنجوش حل نموده، شب موقع خواب در بینی چکانده شود. ❇️ مدت زمان مصرف: تا حصول نتیجه ✴️ مرزنجوش برای درمان چسبندگی رحم 👈 جهت درمان چسبندگی رحم تمام بسته مرزنجوش را در آب فراوان به مدت 20 دقیقه جوشانده و پس از سرد شدن اندازه نصف لیوان روغن زیتون و یا هر روغن دیگر به آن اضافه شود و در آن بنشینید. خانم ها نیم ساعت و دوشیزگان چهل و پنج دقیقه در آن بنشینند.
📌 سردی دست و پا @teb_sayed_ya_seen ✍ ناشی از نرسیدن خون کافی به این نواحی است؛ نواحی که از قلب دور هستند و طبیعیه که خون به این نقاط دیرتر برسه ✍ در طبی سنتی دست و پای سرد همچنین نشانه‌ی این هست که احتمالا گوارش سردی داریم و در خانم‌ها رحم و تخمدان سردی داریم ⬅️ و نیاز به اصلاح هست 🖍 اگر فرد دچار کم‌خونی و مشکلات تیرویید باشه باید بررسی و درمان شود 🖍 و از مواد خونساز مثل زرده تخم‌مرغ نیم‌برشت، مویز، بادام، نخودآب و موارد دیگر استفاده شود ✍ از طرف دیگر باید پمپ قلب را قوی کنیم؛ قدرت رسیدن خون را بیشتر کنیم و مسیر رو هم باز کنیم 🖍 پس بهتر که در طول چند مرتبه دویدن آرام یک تا دو دقیقه‌ای داشته باشیم؛ سبب تقویت عضلات قلب میشه 🖍و برای باز شدن مسیر قلب از ماساژهای مو‌ضعی دست و پا کمک بگیریم که باعث بشه بافت‌ها و عروق این نواحی، خون رو راحت‌تر رد کنه و این نواحی گرم بشه👌
@Teb_Sayed_ya_seen https://t.me/teb_sayed_ya_seen کم کاری این بیماری به دلیل عدم مصرف نمک طبیعی و شکر نیشکر، بسیار شایع شده است. بالا رفتن استرس و هم و غم که آن نیز معلول غذاهای سرد و ناسالم از جمله شکر چغندر،نمک تصفیه شده و... است هم از دیگر دلایل اختلال تیرویید است. طب اسلامی توصیه های بسیار مجربی برای درمان قطعی کم کاری تیرویید دارد. غذایی: شیره انگور فالوده سیب شیربادام دمنوش بابونه دمنوش مرزنجوش عسل و سیاه دانه دوایی: مرزنجوش جامع خوراکی هفته ای دوبار قطره مرزنجوش جامع در بینی هفته ای دوبار روغن بنفشه کنجدی سبی دو قطره در هر بینی اسپند ۱۴ روز یداوی: ماساژ زیر گلو با روغن بابونه سبزی گیشنیز ساتوری و روی موضع ضماد شود نوره طبیعی به گردن دو دقیقه و هفته ای سه بار حنا بعد از نوره چند دقیقه ❇️برای درمان تیروئید پرکار : گل ختمی - گل بنفشه - پر سیاوش - اسطوخدوس - بهار نارنج - خوشاروزه - گل گربه - چای سبز و سفید از هر کدام 5 مثقال مخلوط کنید و سپس دم کرده و میل نمائید. البته تازه به تازه دم شود. https://t.me/teb_sayed_ya_seen ❇️برای درمان تیروئید کم کار : گل ختمی - چای سبز و سفید - اسطوخدوس - بهار نارنج - گل بنفشه - پر سیاوش را طبق دستور بالا تهیه کرده و میل نمائید. خمیر فرنگی نیز روی قسمت تیروئید گذاشتن مفید است.
@teb_sayed_ya_seen ✅فرنی سنجد هرروز ✅آبگوشت باقلم گوسفندی هفته ای دو الی سه وعده ✅حجامت قد سالی سه بار زیر نظر حکیم طب سنتی ✅سوپ گندم پخته شده با روغن زیتون ✅قرص گیاهی استخوان ساز طبق دستور ✅انجیر شبی هفت عدد-مویز روزی ۲۱عدد-زیتون صبحی هفت عدد-بادام درختی روزی ۱۴عدد بادام ها دانه دانه مثل آدامس جویده بعد قورت دهید ✅انجام ورزش های کششی مرتب هر روزروغن مالی گیاهی به مفاصل و سپس تنوع ورزشهای کششی ( والیبال ، پرتاب نیزه ، فوتبال ، بسکتبال ، شنا ، پیاده روی تند ،بدمینتون و دوچرخه سواری و… ) و پیاده روی درروی سنگلاخ و کوهها ✅پرهیزات:ترشیجات، برنج، گوجه، خیار و کلا غذاهای طبع سرد.⛔️⛔️⛔️ممنوعه های همیشگی دوری مطلق از پفک بعنوان عامل یبوست و بلغم بدن پرهیز از تزریق مواد شیمیایی رشد پرهیز از استفاده مواد اسانس دار شیمیایی فست فودها و ماکارونی و کیک و قهوه و کافئین ها و کلوچه ها دوری مطلق از آدامس نوشابه گازداررنگی کارخانه ای و اب یخ و بستنی ✅مصرف غذاهای گرم وخشک مثل: فسنجان، خرما، ارده، شیره، ادویه جات و… ✅⇦موارد زیر را رعایت فرمایید⇩⇩⇩ ⇦نشستن پشت به آفتاب روزی نیم ساعت ✅استفاده از سنگ‌پا با تحریک هیپوفیز مغز و تولید هورمون رشد به افزایش قد کمک شایانی می‌کند ✅زمان خواب بین ساعت ۹ شب تا ۱ شب اوج ترشح هورمون رشد است و هورمون رشد در زمان استراحت و خواب ترشح میشود اگر در این زمان کودک شما خواب باشد بهره خواهد برد وگرنه بهره ای نخواهد برد. پس عادت کنیم بچه راس ساعت ۹ بخوابند و صبح زود بیدار شوند و مصرف صبحانه هم از الزامات هست ✅حجامت سه مرحله بفاصله یکماه:حجامت عام، حجامت ساکرال وحجامت ساقین ✅بادکش گرم وخشک ناحیه پشت “پشت کمر,کتف، پشت ران، پشت ساق،۲۱مرحله یک شب درمیان ✅فسنجان بادام درختی هفته ای دو بار ✅نخودچی کشمش روزی یک مشت ✅روغن مالی وماساژ کل بدن باروغن بادام شیرین هر روز ✅شربتی متشکل از زعفران(سابیده شده سه تار زعفران) +عرق کاسنی +شیرین بیان +گلاب +عسل بمقدار لازم بسیار مفید است ✅خوراک حریره بادام هفته ای ۳ وعده بمدت ۵ الی ۷ هفته میل شود ✅خوردن حریره بادام ✅روزی یک لیوان شیر گاو طبیعی را با سه شیره شیرین کرده میل کنید ✅چهارمغز خام نیم کیلو پودر کرده با نیم کیلو عسل ترکیب کرده صبح وشب یک قاشق میل کند
بسمه تعالی . موضوع: درخواست رسیدگی به غیرقانونی بودن اجبار به واکسیناسیون کودکان و الزام کارت واکسن برای ثبت‌نام در مدارس ریاست محترم دادگستری شهر [نام شهر] مدیریت محترم شبکه بهداشت و درمان شهر [نام شهر] مدیریت محترم اداره آموزش و پرورش شهر [نام شهر] با سلام و احترام، ما، جمعی از والدین ساکن شهر [نام شهر]، با استناد به قوانین داخلی جمهوری اسلامی ایران، کنوانسیون‌های بین‌المللی، اصول حقوق شهروندی، و فتاوای مراجع عظام تقلید، مراتب اعتراض خود را نسبت به اجبار به واکسیناسیون کودکان و الزام ارائه کارت واکسن برای ثبت‌نام در مدارس اعلام می‌داریم. این اقدامات، به دلایل حقوقی و شرعی ذیل، مغایر با قوانین جاری کشور و تعهدات بین‌المللی ایران است. لذا، درخواست رسیدگی فوری و توقف این رویه‌ها را داریم. استدلال‌های حقوقی با استناد به قوانین و مقررات زیر، به ترتیب اولویت، اجبار به واکسیناسیون کودکان و الزام کارت واکسن برای ثبت‌نام در مدارس غیرقانونی است: اصل 167 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (1358): متن: «قاضی موظف است کوشش کند حکم هر دعوا را در قوانین مدون بیابد و اگر نیابد، با استناد به منابع معتبر اسلامی یا فتاوای معتبر، حکم قضیه را صادر نماید.» استدلال: فتاوای مراجع عظام تقلید، از جمله آیت‌الله العظمی سیستانی (استفتاء 2759، 12 مهر 1400، https://www.sistani.org/persian/qa/02759/)، آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی (استفتاء 98/H/27، 15 شهریور 1400، https://makarem.ir/main.aspx?type=est&lid=0&mid=402587)، و آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (سخنرانی، 12 مهر 1400، https://www.khamenei.ir/news/14000712)، اجبار به واکسن را در صورت احتمال ضرر یا بدون رضایت آگاهانه حرام دانسته‌اند. این فتاوا برای قاضی الزام‌آور است. اصل 22 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (1358): متن: «حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است، مگر در مواردی که قانون تجویز کند.» استدلال: اجبار به واکسیناسیون بدون رضایت والدین، نقض حق حیثیت و حقوق شخصی است، زیرا هیچ قانون مصوبی اجبار به واکسن را تجویز نکرده است. اصل 23 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (1358): متن: «تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‌کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مؤاخذه قرار داد.» استدلال: امتناع از واکسیناسیون ممکن است مبتنی بر عقاید مذهبی یا شخصی والدین باشد. اجبار به واکسن یا محرومیت از ثبت‌نام، نقض این اصل است. اصل 36 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (1358): متن: «حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد.» استدلال: محرومیت کودکان از تحصیل به دلیل عدم ارائه کارت واکسن، مجازاتی بدون حکم دادگاه صالح است و مغایر با این اصل است. ماده 3 قانون مدنی (1307): متن: «انتشار قوانین باید در روزنامه رسمی به عمل آید و پس از 15 روز از انتشار، لازم‌الاجرا است.» استدلال: هیچ قانون مصوبی در روزنامه رسمی مبنی بر اجباری بودن واکسیناسیون کودکان یا الزام کارت واکسن برای ثبت‌نام منتشر نشده است. لذا، این رویه غیرقانونی است. ماده 958 قانون مدنی (1307): متن: «هر انسان متمتع از حقوق مدنی خواهد بود، لیکن هیچ‌کس نمی‌تواند از این حقوق به نحوی استفاده کند که مخالف با قوانین موضوعه باشد.» استدلال: والدین حق دارند درباره امور پزشکی فرزندانشان تصمیم بگیرند. اجبار به واکسن، نقض این حق مدنی است. ماده 1 قانون تکریم حقوق بیماران (1381): متن: «بیمار حق دارد از کلیه اطلاعات مربوط به بیماری، روش‌های درمانی، و عوارض احتمالی آگاه شود و در انتخاب روش درمان مشارکت نماید.» استدلال: اجبار به واکسیناسیون بدون ارائه اطلاعات کامل به والدین و کسب رضایت آگاهانه، نقض حقوق بیماران (کودکان) و والدین است. ماده 2 قانون تکریم حقوق بیماران (1381): متن: «بیمار حق دارد در موارد غیراورژانسی از درمان پیشنهادی امتناع کند.» استدلال: واکسیناسیون کودکان در شرایط غیراورژانسی است. امتناع والدین از واکسن، حقی قانونی است که نمی‌توان آن را نقض کرد. ماده 158 قانون مجازات اسلامی (1392): متن: «هرگاه رفتار شخصی به تجویز قانون یا امر مقام صلاحیت‌دار باشد، قابل مجازات نیست.» استدلال: امتناع از واکسیناسیون به استناد فتاوای مراجع (منابع معتبر اسلامی) انجام می‌شود و قابل مجازات (مانند محرومیت از تحصیل) نیست. ماده 506 قانون مجازات اسلامی (1392): متن: «هر کس به دیگری اجبار کند که عملی را انجام دهد که از نظر شرعی یا قانونی برای او جایز نیست، به حبس یا جزای نقدی محکوم می‌شود.» استدلال: اجبار به واکسیناسیون برخلاف فتاوای مراجع (مانند آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی، استفتاء، 20 مهر 1400، https://shabiri.ir/fa/questions/14000720) نقض شرع است و مشمول این ماده می‌شود.
@teb_sayed_ya_seen 🔵روش تهیه ابتدا انگور را شسته و صبر کنید تا خشک شود زیرا آب سبب کپک زدن آن میشود. سپس آب انگور را گرفته و در ظرفی بریزید و درب آن را ببندید. نکته: میتوانید خود انگور را در ظرف بریزید و در نهایت آن را صاف کنید. در زمستان شش روز و در تابستان سه روز طول میکشد که مرحله ی اول رخ داده و تفاله های آن بالا بیاید. پس از ده روز (پس از رخ دادن مرحله ی اول) که تبدیل به خمر شد، درب ظرف را باز کنید تا پشه یا مگس سرکه که کوچک و قرمز رنگ هستند وارد آن شود (این کار یک تا دو هفته زمان میبرد). این حشره سبب میشود آب انگور  و مواد شروع به کپک زدن و پف کردن کند سپس تبدیل به سرکه شوند و تفاله های آن پایین رفته و انقلاب دوم رخ دهد. این فرآیند نود روز زمان میبرد. نکته: درب ظرف را نباید بصورت کامل باز کرد چون سبب تبخیر زیاد سرکه میشود بلکه ایجاد روزنه کفایت میکند تا اصطلاحا سرکه نفس بکشد (میتوان تا آمدن پشه ها درب آن را باز بگذارید سپس درب آن را بگذارید و در حد روزنه باز باشد). ■روش دیگر این است که بعد از ده روز (پس از مرحله ی  اول) به آن سرکه کهنه اضافه کنید زیرا در سرکه کهنه تخم مگس سرکه وجود دارد و حتی اگر در را ببندند بازهم مگس سرکه در آن به وجود می‌آید و پس از چهل روز تبدیل به سرکه می‌شود ولی آنچه در روایات توصیه ‌شده تهیه سرکه با باز گذاشتن ظرف و ورود مگس سرکه از راه طبیعی آن و بدون اضافه کردن سرکه است. ●نکات تهیه سرکه خرما - برای تهیه سرکه از خرما باید بقدری آب به آن اضافه کنیم تا جایی که آب روی خرما بیاید؛ پس از چهل روز آن را صاف کنید و تا نود روز بگذارید. ●نکات تهیه سرکه عسل - عسل به خودی خود دارای موادی است که از فاسد شدن آن جلوگیری می کند و برای تهیه سرکه از آن بایستی آن را بوسیله آب رقیق کرد تا آن مواد اثر خود را از دست بدهند به این صورت که در شرایط مناسب دو برابر مقدار عسل به آن آب اضافه کنید. نکته: عسل دقیقا بعد از نود روز تبدیل به سرکه میشود و دردسرهای خاص باقی مواد از قبیل صاف کردن و ... را ندارد و مشکلی که در بقیه مواد هست که باید اصطلاحا روش تهیه باید بدست فرد تهیه کننده بیاید را ندارد. 🔸نکات 1. سرکه خمر به سرکه‌ای می‌گویند که در فرآیند تبدیل‌شدن به سرکه ابتدا تبدیل به خمر می‌شود (مرحله ی  اول) سپس تبدیل به سرکه می‌شود (مرحله ی دوم). تبدیل مستقیم آب انگور به سرکه مانند سرکه های بازاری نفعی ندارد. 2. شش ماده ذکر شده اند که تبدیل به خمر شده و سپس تبدیل به سرکه میشوند: انگور، خرما، جو، عسل، انجیر و نیشکر ، توت و... 3. شاید سرکه ای که ابتدا خمر بوده سپس بوسیله مواد دیگر، نمک یا سرکه کهنه فوراً تبدیل به سرکه شود هم خوب باشد ولی بهتر است اجازه داده شود که خودش تبدیل به سرکه شود و هیچ چیزی به آن نباید اضافه کرد و شاید مضر باشد چرا که روایت میفرماید سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کرده‌اید. 4. بهتر است زمان مناسبی جهت تهیه سرکه انتخاب کنید. 5. چون سرکه اسیدی است ظرفی که می خواهید در آن سرکه درست کنید حتی القدور شیشه ای باشد 6. برای تهیه سرکه حوصله بخرج دهید زیرا مدت زمان تهیه آن حداقل 3 ماه است که مدتی طولانی است و حتی امکان دارد تا یک سال هم طول بکشد! 7. ظرفی که می خواهید برای تهیه سرکه اختصاص دهید سعی کنید بیشتر از مقدار سرکه ظرفیت داشته باشد چون نوعا سرکه در ظرف های کوچک اولا فضای پف کردن ندارد و دیگر این که تجربه نشان داده ظرف بزرگ و مقدار زیاد بهتر می رسد و کمتر خراب می شود. 8. هرچه انگور و مواد دیگر شیرین تر باشند سرکه حاصله بهتر و ترش تر میشود. 9. در طب سنتی سرکه ای توصیه میشود که ابتدا تبدیل به خمر شده و سپس سرکه گردد و این خاصیت برای سرکه سیب که در طب سنتی توصیه میشود وجود ندارد و سرکه خمری منحصر در موارد ششگانه است که ذکر شد. ❌ سرکه شیمیایی و صنعتی موجود در بازار که اساسا با اسید سیتریک شیمیایی و کاملا مصنوعی تولید شده و توصیه به مصرف نمیشود