📒حلیة المتقین
رنگ لباس
لباس سفيد و زرد
✨حضرت رسول ﷺ فرمودند:
« لباس سفيد بپوشيد كه نيكوترين و پاكيزهترين رنگهاست. و مردگان خود را با كفن سفيد دفن كنيد»
📚كافى/ج۶ص۴۴۵/ح۲-۱
📚وسائل الشيعه/ج۳/ص۳۵۵/ح۱
✨حفص مؤذّن مىگويد: امام صادق عليه السلام را در مسجد پيامبر در بين قبر و منبر در حال نماز ديدم. آن حضرت لباسى زرد همچون رنگ بِه بر تن داشت.
📚كافى/ج۶/ص۴۵۲/ح۱٠
📚قرب الإسناد/ص۳٠/ح۳۷
لباس قرمز و كبود
✨در حديثى معتبر آمده است كه حَكَم بن عيينه خدمت امام باقر عليه السلام رسيد. حضرت لباس سرخ تيره كه با گل كافشه رنگ شده بود بر تن داشت. به حَكم فرمود: نظر تو در مورد اين لباس چيست؟ عرض كرد: چه گويم در مورد لباسى كه اگر جوانان شوخ بپوشند ما آن را عيب مىدانيم. حضرت فرمود: «چه كسى زينت الهى را بر بندگانش حرام كرده است؟» سپس فرمود: «چون تازه دامادم چنين لباسى پوشيدهام»
📚كافى/ج۶/ص۴۴۶/ح۱
📚مكارم الأخلاق/ص۱٠۵
✨امام صادق عليه السلام فرمودند:
« جبرئيل در روز آخر ماه رمضان بعد از نماز عصر بر حضرت رسولﷺ نازل شد. چون به آسمان رفت، پيامبرﷺ فاطمه سلام الله علیها را خواند كه با شوهرت نزد من آييد. هنگامى كه خدمت حضرت رسيدند على عليه السلام را در جانب راست و فاطمه سلام الله علیها را در جانب چپ خود نشانيد و دست آنها را گرفت و بر دامان خويش نهاد. سپس فرمود: دوست داريد آنچه را كه جبرئيل به من گفت به شما بگويم؟ عرض كردند: آرى اى رسول خدا. فرمود: جبرئيل گفت: در روز قيامت من در جانب راست عرش خواهم بود وخداوند دو لباس بر من مىپوشانَد كه يكى به رنگ سبز و ديگرى سرخ همچون رنگ گل است و تو اى على، در جانب راست عرش خواهى بود و بر تو نيز دو لباس همانند لباسهاى من مىپوشانَد» راوى به امام صادق عليه السلام عرض كرد: مردم رنگ سرخ را نمىپسندند. امام فرمود: «هنگامى كه خداوند حضرت عيسى را به آسمان برد، آن حضرت دو لباس به همين رنگ بر تن داشت»
📚مكارم الأخلاق/ص۱٠۶
📚وسائل الشيعه/ج۳/ص۳۶٠/ح۱۶
✨در روايتى معتبر آمده است كه يونس مىگويد: امام رضا عليه السلام را ديدم كه لباسى گشاد و بلند وكبود رنگ بر تن داشت.
📚كافى/ج۶/ص۴۴۸/ح۱۱
📚مكارم الأخلاق/ص۱٠۶
لباس سبز سير و سياه
✨محمّد بن على مىگويد: امام هفتم عليه السلام را در لباس عدسى رنگ ديدم.
📚كافى/ج۶/ص۴۴۸/ح۱۲
📚وسائل الشيعه/ج۳/ص۳۵۹/ح۹
✨ابوالعلا مىگويد: حضرت صادق عليه السلام را در حال اِحرام با بُرد يمنى سبز رنگ ديدم.
📚مكارم الأخلاق/ص۱٠۵
📚من لا يحضره الفقيه/ج۲/ص۲۱۵/ح۹۸۷
✨در حديث است كه كسى از امام صادق عليه السلام پرسيد: با كلاه سياه نماز بخوانم؟ فرمود: « لباس سياه لباس اهل جهنّم است با آن نماز نخوان»
📚من لا يحضره الفقيه/ج۱/ص۱۶۲
📚تهذيب الاحكام/ج۲/ص۲۲۷
✨از پيامبر اعظمﷺ روايت شده است كه فرمود: « لباس سياه كراهت دارد، مگر در سه چيز: عبا و عِمامه وكفش»
📚كافى/ج۶/ص۴۴۹/ح۱
📚من لا يحضره الفقيه/ج۱/ص۱۶۳
(گفتنى است كه چادر زنان در ميان عرب، نوعى عبا محسوب مىشود)
@tebbetabiee
📒حلیة المتقین
برخی آداب لباس پوشیدن
✨امام صادق عليه السلام فرمودند:
« حضرت امير مؤمنان علی علیه السلام به بازار رفت و با يک دينار (اشرفى) سه قطعه لباس خريد: پيراهنى كه بلنداى آن تا نزديک بند پا بود، لنگى كه طول آن تا نيمه ساق پا بود، ازارى كه از جلو تا روى سينهها و از عقب تا پايينتر از كمر را مىپوشاند. حضرت پس از خريد، دست به آسمان بلند كرد و پيوسته خدا را بر اين نعمت شكر مىكرد تا به خانه بازگشت»
📚كافى/ج۶/ص۴۵۵/ح۲
📚مكارم الأخلاق/ص۱۱۳
✨و در حديثى ديگر فرمودند:
« آنچه از بلنداى پيراهن از قوزک پا مىگذرد در آتش جهنّم است»
📚كافى/ج۶/ص۴۵۶/ح۳
📚مكارم الأخلاق/ص۱٠۹
✨امام كاظم عليه السلام فرمودند:
« خداوند به پيامبرش فرمود (وَثِيَابَکَ فَطَهِّرْ) و لباست را پاكيزه دار. لباسهاى پيامبرﷺ پاک و پاكيزه بود، منظور خدا اين بود كه پيراهنت را كوتاه كن تا آلوده نشود»
📚سوره مدّثّر/آيه۴
📚كافى/ج۶/ص۴۵۶/ح۴
✨ و در روايت ديگرى آمده است كه آن را بالا بزن تا به زمين كشيده نشود.
📚كافى/ج۶/ص۴۵۵/ح۲
📚مكارم الأخلاق/ص۱٠۳
✨امام باقر عليه السلام فرمودند:
« حضرت رسول اكرم ﷺ به مردى از بنى تميم چنين وصيّت كرد: مبادا پيراهن و لنگ خود را بلند و دراز كنى كه نشانه تكبّر است و خداوند متكبّران را دوست نمىدارد»
📚كافى/ج۶/ص۴۵۶/ح۵
📚مكارم الأخلاق/ص۱٠۹
✨ در روايتى معتبر آمده است كه امير مؤمنان على عليه السلام هرگاه پيراهن مىپوشيد آستين آن را مىكشيد و آنچه را كه از سر انگشتانش مىگذشت مىبُريد.
📚كافى/ج۶/ص۴۵۷/ح۷
📚مكارم الأخلاق/ص۱۱۱
✨در حديث آمده است كه حضرت رسول اكرم ﷺ به ابوذر فرمود:« هر كه از روى تكبّر، جامهاش را بر زمين بكشد خداوند در قيامت نظر رحمت به او نمىكند. واِزار مرد تا نيمه ساق پاست؛ البتّه تا بند پا هم جايز است، امّا افزون بر آن در آتش است»
📚امالى طوسى/ج۲/ص۱۵۲
📚مكارم الأخلاق/ص۱۱٠
@tebbetabiee
📒حلیة المتقین
لباس خوب از مال حلال
✨يوسف بن ابراهيم، از راويان حديث، مىگويد: خدمت امام صادق عليه السلام رسيدم در حالى كه لباسهايى خوب از خز پوشيده بودم. پرسيدم: نظرتان در مورد اين لباسها چيست؟
فرمود: اشكالى ندارد زيرا امام حسين عليه السلام به هنگام شهادت از همين لباس بر تن داشت، و هنگامى كه حضرت على عليه السلام به عبداللّه بن عبّاس مأموريّت داد تا با خوارج نهروان مذاكره كند، بهترين لباسها را پوشيد و با بهترين عطرها خود را خوشبو ساخت و بر بهترين اسبان سوار شد و رو به آنها رفت. خوارج چون او را در آن حال ديدند، گفتند: تو از بهترين مردمانى، پس چرا لباس جبّاران بر تن دارى و بر مركب آنان سوار شدهاى؟
ابن عبّاس این آيه را تلاوت كرد:
قُلْ مَنْ حَرَّمَ زِينَةَ اللَّهِ الَّتِى أَخْرَجَ لِعِبَادِهِ وَالطَّيِّبَاتِ مِنَ الرِّزْقِ (سوره اعراف/آيه۳۲)
بگو: چه كسى زينتهاى الهى را كه براى بندگان خود آفريده و روزىهاى پاكيزه را حرام كرده است؟
و آنها جوابى در برابر او نداشتند.
سپس امام صادق عليه السلام به يوسف بن ابراهيم فرمود: لباسهاى خوب و ارزشمند بپوش و خود را پيرايش كن كه خداوند زيباست و زيبايىها را دوست مىدارد؛ البتّه مشروط بر آنكه از راه حلال به دست آمده باشد و در حدّ اسراف نباشد.
📚كافى/ج۶/ص۴۴۲/ح۸
📚بحارالأنوار/ج۶۵/ص۱۲۵
@tebbetabiee
📒حلیة المتقین
حرمت پوشيدن لباس مخصوص زنان يا كافران
پوشيدن لباس ويژه بانوان، مانند روسرى، مقنعه، چادر و برخى از لباسهاى زير، بر مردان حرام است. چنانكه بر بانوان حرام است پوشيدن لباسهاى مخصوص مردان، مانند قبا، عِمامه و ديگر لباسهاى ويژه آنان. و بر مرد و زن جايز نيست پوشيدن لباسهاى مخصوص كافران.
✨امام باقر عليه السلام فرمودند:
« جايز نيست زنان شبيه مردان شوند، زيرا رسول خدا زنانى را كه شبيه به مردان مىشوند ومردانى را كه شبيه به زنان مىشوند نفرين كرده است»
📚خصال/ج۲/ص۳۷۴
📚بحارالأنوار/ج۱٠۳/ص۲۵۶
✨امام صادق عليه السلام فرمودند:
« خداوند متعال به پيامبرى از پيامبرانش فرمود: به مؤمنين بگو: لباسهاى مخصوص دشمنان مرا را نپوشيد و از غذاى آنان نخوريد و خود را شبيه آنان نكنيد، وگرنه شما هم دشمن من خواهيد بود»
📚من لا يحضره الفقيه/ج۱/ص۱۶۳/ح۷۶۹
📚مشكاة الأنوار/ص۳۲۵
@tebbetabiee
#پوشیدن_کفش_مشکی ⛔️✋🏻
امام صادق علیه السلام :
چرا کفش مشکی پوشیدی ؟!
آیا نمی دانی که این کفش به چشم ضرر میرساند، آلت مردانگی را سست میکند.
@tebbetabiee
چه کفشى بپوشیم
۱. از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «پوشیدن نعل هموار وصاف که همهاش بر روى زمین برسد، پوشش یهودیان است» و روایات فراوانى در مذمّت چنین کفشى وارد شده است
۲. در احادیث معتبر آمده است: «کفش سیاه نپوشید که: چشم را ضعیف مىکند، از قدرت شهوت مىکاهد، موجب اندوه مىشود. وکفش زرد بپوشید که :
چشم را جلا مىدهد، بر قدرت شهوت مىافزاید، اندوه را برطرف مىسازد وپوشش پیامبران است»
۳. از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «پوشیدن کفش سیاه موجب غرور وتکبّر است»
۴. در حدیثى مىخوانیم که امام باقر علیه السلام فرمود: «هر که کفش زرد رنگ بپوشد، تا وقتى در پاى اوست در شادى وسرور باشد زیرا خداوند متعال در وصف گاو بنىاسرائیل مىفرماید: (صَفْرَاءُ فَاقِعٌ لَوْنُهَا تَسُرُّ النَّاظِرِینَ)»
۵. سُدیر صرّاف مىگوید: با کفشى سفید رنگ خدمت امام صادق علیه السلام رسیدم. حضرت فرمود: آیا دانسته چنین رنگى را انتخاب کردهاى؟ سپس فرمود: «هر که کفشى سفید از بازار بخرد کهنه نمىشود، مگر اینکه از جایى که گمان نمىبَرد مالى به او مىرسد». سدیر مىگوید: هنوز آن کفش سفید کهنه نشده بود که صد اشرفى از جایى که گمان نداشتم به دستم رسید
۶. از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود: «هر که کفش سفید یا زردرنگ بپوشد، مال وفرزندانى نصیب او شود»
۷. در حدیثى معتبر آمده است که امام صادق علیه السلام فرمود: «پوشیدن چکمه بر نور چشم مىافزاید»
۸. ودر روایتى دیگر فرمود: «مداومت بر پوشیدن چکمه، انسان را از مرگ بد و بیمارى سل مىرهاند»
۹. در حدیث است که داوود رقّى مىگوید: امام صادق علیه السلام را در سفر دیدم که چکمه سرخى پوشیده بود. پرسیدم: این چکمه سرخ چیست؟ فرمود: «این کفش را براى سفر گرفتهام وبراى گِل وباران خوب است، امّا در وطن هیچ رنگى بهتر از سیاه نیست»
۱۰. و در روایتى مىخوانیم که امام صادق علیه السلام فرمود: «حضرت ابراهیم اوّل کسى بود که نعلین پوشید»
@tebbetabiee
بهترین رنگ براى نعلین و دیگر کفشها، رنگ زرد است وسپس سفید. و بهترین رنگ براى چکمه، رنگ سیاه است. رنگ قرمز در سفر سفارش شده، ولى در وطن کراهت دارد. ودر مورد نعلین سفارش شده است که جلو و عقبش بلند و قسمت میانى آن کوتاه و تهى باشد وتمام آن بر زمین نچسبد وغیر آن کراهت دارد؛ ظاهراً کفش نیز همین حکم را دارد. و (پوشیدن) کفش سرپایى (در بیرون از منزل) مکروه است. (به روایاتى در این زمینه توجّه فرمایید:)
@tebbetabiee
اهمیّت پوشیدن کفش
۱. در روایتى معتبر آمده است که حضرت على علیه السلام فرمود: «پوشیدن کفش خوب، تن را از بلاها حفظ کرده، به انسان کمک مىکند که وضو ونمازش را به صورت کامل به جا آورَد»
۲. آن حضرت در حدیثى دیگر فرمود: «هر که دوست دارد عمرش طولانى شود، باید چهار کار کند: صبحانه را نزدیک طلوع آفتاب بخورد، کفش خوب بپوشد، لباس سبک بپوشد، کمتر آمیزش جنسى کند»
@tebbetabiee
6 کار را ایستاده انجام ندهید🤔❌
✅ ١. پوشیدن شلوار
(به صورت ایستاده موجب #سیروز_کبدی و #غم و #اندوه میشه.)
✅ ٢. پوشیدن کفش
(به صورت ایستاده نهی شده.)
✅ ۳. غذا خوردن
(بهتره به صورت نشسته غذا بخوریم و به سمت چپِ بدن تکیه بدیم و وسط غذا خوردن هم پا نشیم)
✅ ۴. شانه زدن
(به صورت ایستاده موجب #ضعف_قلب و #فقر میشه.)
✅ ۵. ادرار کردن
(به صورت ایستاده نهی شده و خطر آسیب #ماورایی وجود داره؛ مگه اینکه کسی به علتی یا بیماری نتونه نشسته ادرار کنه؛ همچنین کسی که به صورت ایستاده واجبی به بدنش کشیده، و احساس ادرار گرفت اجازه داره ایستاده ادرار کنه، چون نشستن با واجبی، موجب #فتق میشه)
✅ ۶. آمیزش جنسی
(به صورت ایستاده احتمال ضرر #شبادراری برای فرزند رو به دنبال داره)
@tebbetabiee