🌺🌺 سیری در سیره نبوی🍃🍃
🌷☘🌷در منابع روایی، درباره سیره رفتاری پیامبر گرامی اسلام(ع) در پیشیگرفتن به سلام، چنین آمده است: «و یبدء من لقیه بالسّلام»؛ [پیامبر] به هرکس برخورد میکرد در سلام کردن بر او سبقت میجست.
البته این منافات با آن ندارد که در برخی شرایط، ابتدا دیگران به حضرتشان سلام کنند، اما تلاش عرفی و اخلاقی آنحضرت همواره آن بود که در حد امکان، او آغاز کننده سلام باشد.
در همین زمینه، شیخ بهایی(م 1031ق) گزارشی را نقل میکند:
«در ایام حضرت نبوى، شخصى در جایى پنهان شده بود که شاید در سلام بر آنحضرت سبقت گیرد. مقارن اینحال جبرئیل آمد و آنحضرت را خبر داد و گفت:
حق تعالى میفرماید که فلان شخص در فلان موضع پنهان است تا در سلام بر تو سبقت گیرد و ما نخواستیم که مدعاى آن شخص حاصل شود، شما باید بر آن شخص در سلام سبقت کنى».
با این وجود، این روایت نیز ناظر بر آن نیست که همواره پیامبر اسلام(ص) از نیروی غیب بهره جسته و مانع از آن میشد تا دیگران ابتدا به حضرتشان سلام کرده و از این فیض بیبهره باشند، بلکه شاید دلایلی وجود داشته که تنها در همین مورد، فرشته وحی به پیامبر(ص) خبر داده که فردی به دنبال آن است که ابتدا به سلام کرده و نباید این اتفاق رخ دهد؛ زیرا شاید او قصد داشته باشد تا از این راه، مقاصد دیگری را دنبال کند.
در همین راستا باید گفت؛ مواردی در تاریخ گزارش شده است که دیگران در سلام کردن به پیامبر(ص) سبقت گرفته و ایشان پاسخ دادهاند. به عنوان نمونه:
1. عبد الرحمان بن غنم دوسی میگوید: معاذ بن جبل در حالیکه گریان بود نزد رسول خدا(ص) آمد و سلام نمود و حضرت جواب سلام او را دادند.
2. حضرت فاطمه(ع) در محراب عبادت مشغول راز و و نیاز بود و پشت سرش، ظرفى در حال جوشیدن بود. فاطمه(ع) وقتى صداى رسول خدا(ص) را شنید، بیرون آمد و بر پدرش سلام نمود... و پیامبر جواب سلامش را داد و دستش را به سر او کشید.
#هفته_وحدت
#سیره_نبوی
@ayatollah_haqshenas
#ترک_مطلق_گناهان...
🍃آیت الله حق شناس : توصیه می کردند که ترک گناه را با ترک کردن گناهان زبان آغاز کنید و ابتدا با ترک مطلق غیبت کردن ...
#غیبت
#گناه_زبان
@ayatollah_haqshenas
طب الرضا
#ترک_مطلق_گناهان... 🍃آیت الله حق شناس : توصیه می کردند که ترک گناه را با ترک کردن گناهان زبان آغاز
✅عزرائیل رفیقت می شود!
✍خدا رحمت کند استاد اخلاق آیت الله حق شناس رحمه الله علیه را، می فرمودند:«تو نمازت را اول وقت بخوان، اگر حاجتت روا نشد آب دهان بیانداز در صورت من!»
برنامه ی زندگی ات را طوری تنظیم کن که مهمترین اولویت کارهایت نمازت باشد که در روایات آمده است سخت نخواهد گرفت قابض الارواح هنگامه ی قبضِ روح از کسی که نمازش را در اول وقت بجا می آورد و خودش ذکرِ شهادتین را به او تلقین خواهد کرد.
💥نمازت را به نماز عاشقانه ی امام زمانت گره بزن😍😍
تااااا شهید بشی😍😍
@ayatollah_haqshenas
#ایستگاه_مترو_جوانمردقصاب❗️
🍃این جوانمرد ، همیشه با وضو بود. میگفتند : عبدالحسین ، چه خبر از وضع کسب و کار؟ می گفت : الحمدلله ، ما از خدا راضی هستیم ، او از ما راضی باشه!
🍃هیچکس دو کفه ترازوی عبدالحسین را مساوی ندیده بود ، سمت گوشت مشتری همیشه سنگین تر بود. اگر مشتری مبلغ کمی گوشت میخواست، عبدالحسین دریغ نمی کرد. میگفت: «برای هر مقدار پول ، سنگ ترازو هست.»وقتی که میشناخت که مشتری فقیر است، نمی گذاشت بجز سلام و احوالپرسی چیزی بگوید. مقداری گوشت می پیچید توی کاغذ و می داد دستش.
🍃کسی که وضع مالی خوبی نداشت یا حدس میزد که نیازمند باشد یا عائله زیادی داشت را دو برابرِ پول مشتری، گوشت می داد.
🍃گاهی برای این که بقیه مشتری ها متوجه نشوند ، وانمود می کرد که پول گرفته است. گاهی هم پول را میگرفت و دستش را می برد سمت دخل و دوباره همان پول را می داد دست مشتری و می گفت: «بفرما مابقی پولت.»
🍃عزت نفس مشتریِ نیازمند را نمی شکست! این جوانمرد در ۴۳ سالگی و در یکی از عملیات های دفاع مقدس با ۱۲ گلوله به شهادت رسید.
"شهید عبدالحسین کیانی" همان ''جوانمرد قصاب'' است! روحش شاد
#یادشهدا
#سیره_عاشقان
@ayatollah_haqshenas
🗓سال 1357 همراه مش عبد الحسین برای گرفتن 🗂گواهی نامه رانندگی🚗 به تهران رفته بودیم.
هنگام برگشت با 🚞قطار، در کوپه ی ما 👩خانمی بود که سر و وضع مناسبی نداشت و در طول مسیر در مورد مشکلات و اختلافاتی که با 👱همسرش داشت درد و دل می کرد.
در تمام مدتی که ان👩 خانم حرف می زد، مش عبد الحسین در راهروی 🚞قطار سر پا ایستاده بود.
می گفت: درباره ی چیزی حرف می زنه که به ما مربوط نیست.
🌷🌷
او با تمام خستگی سفر، 🕑🕑ساعت ها سر پا ماند اما راضی نشد صحبت های نامربوط 👩زن نامحرمی را 👂بشنود.
🍃🍃🍃
راوی: احمد مهر افشان، دوست شهید
منبع: کتاب جوانمرد قصاب، خاطرات 🌹شهید عبد الحسین کیانی🌹 ص 22
#شادی_روح_شهداصلوات
@ayatollah_haqshenas
🌸 آیت الله بهجت رحمه الله علیه
🔵 هر شب محاسبه نفس کنید. حاسبوا قبل أن تحاسبوا.من عمل بما علم، علّمه الله علم ما لم یعلم(هر کس به آنچه میداند عمل کند خداوند دانش آنچه را نمیداند به او خواهد آموخت).
🔵 هر کس محاسبه نفس کند و نیز به علمش عمل کند، خداوند محاسبه آخر عمر را به او الهام خواهد کرد.
🔵 قدم به قدم انسان باید مستغفر و تائب باشد تا خداوند او را نجات دهد.هیچ شاگردی نباید در بهشت و جهنم رفتن به استادش نگاه کند. «باید خود انسان فکر بهشت و جهنم خود باشد و به دیگران نگاه نکند.
🔵 باید ببیند تکلیفش چیست و به آن عمل کند. باید موازین را شناخت و از موازین پیروی کرد، نه اشخاص.
🔵 با آدمهای امین مشورت کنید تا چنانچه زهر میخورید به شما بگویند.
🔵انسان نباید برای چهار تا شاهی(واحدپول آن زمان) حقوق، خود را بفروشد. خدایی که رزّاق است، حتی حیوانات را روزی میدهد.اگر خدا را نصرت نکردی، خداوند هم شما را یاری نخواهد کرد. اگر خدا را یاری نکردی و به کسی ظلم کردی، بعداً دیگری در حق تو ظلم میکند."عامل" بودن با عالم بودن فرق دارد."درس را رها نکنید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#محاسبه_اعمال
@ayatollah_haqshenas
☑️ شخصی خدمت امام حسین علیه السلام رسید و گفت :
یک دیه کامل به گردنم هست که از پرداختش عاجزم ، با خودم گفتم از کریم ترین مردم درخواست کمک کنم ؛
و بخشنده تر از اهل بیت پیامبر پیدا نکردم .
◀️ حضرت فرمودند :
از تو سه سوال می پرسم ، اگر یکی را جواب دادی یک سوم دیه ، اگر دو تا را جواب دادی دو سوم ، و اگر هر سه را جواب دادی دیه کامل را به تو می پردازم !
مرد با تعجب گفت :
آیا شخصیتی مثل شما که از خاندان علم شرافت هست از مثل منی سوال می پرسد؟!!!
◀️ حضرت پاسخ دادند :
جدم پیامبر فرمود :
" به هر کس به اندازه معرفتش باید عطا کرد "
مرد گفت :
بپرسین ، اگر توانستم جواب میدهم ، وگرنه از شما یاد میگیرم .
1⃣ حضرت پرسیدند:
با فضیلت ترین کارها چیست ؟
پاسخ داد :
ایمان به خدا .
2⃣ حضرت پرسیدند :
راه نجات از هلاکت چیست ؟
پاسخ داد :
اعتماد به خدا .
3⃣ حضرت پرسیدند :
چه صفتی باعث زینت می شود؟
پاسخ داد :
علم و دانش همراه با حِلم .
حضرت گفتند :
اگر این صفت نبود ؟
گفت :
ثروت همراه با جوانمردی .
حضرت گفتند :
اگر نبود ؟
گفت :
فقر همراه با صبر .
حضرت گفتند :
اگر نبود ؟
گفت :
صاعقه ای از آسمان بیاید و او را بسوزاند که برایش بهتر است !!!
حضرت خندیدند و یک کیسه پول که هزار اشرفی داشت و انگشترشان که دویست درهم ارزش داشت به او دادند
و فرمودند :
این اشرفی ها را بابت دیه بده و انگشتر را خرج مصارف زندگی خودت کن .
مرد هم لطف امام حسین علیه السلام را گرفت و این آیه را خواند :
اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسَالَتَهُ
خدا می داند که مقام رسالت را کجا قرار دهد .
⚪️ بحار الانوار ، ج ۴۴ ، ص ۱۹۶
#روش_تربیتی_ائمه
#حدیث
#امام_حسین_علیه_لسلام
@ayatollah_haqshenas
🔰 پیامبر(ص) در مورد چه مسائلی سختگیر بودند؟
✍استاد متفکر #شهید_مطهری
🔸اينكه عرض مىكنيم پيغمبر ملايم بود و بايد يك رهبر ملايم باشد، مقصود اين است كه پيغمبر در مسائل فردى و شخصى نرم و ملايم بود نه در مسائل اصولى و كلى. در آنجا پيغمبر صددرصد صلابت داشت يعنى انعطاف ناپذير بود
🔸 ظاهراً در فتح مكه است؛ زنى از اشراف قريش دزدى كرده است. به حكم قانون اسلام دست دزد بايد بريده شود. وقتى قضيه ثابت و مسلّم شد و زن اقرار كرد كه دزدى كردهام، مىبايست حكم درباره او اجرا مىشد. اينجا بود كه توصيهها و وساطتها شروع شد. يكى گفت: يا رسول اللَّه! اگر مىشود از مجازات صرف نظر كنيد، اين زن دختر فلان شخص است كه مىدانيد چقدر محترم است، آبروى يك فاميل محترم از بين مىرود. پدرش آمد، برادرش آمد، ديگرى آمد كه آبروى يك فاميل محترم از بين مىرود. هرچه گفتند، فرمود: محال و ممتنع است، آيا مىگوييد من قانون اسلام را معطل كنم؟!
🔸 اگر همين زن يك زن بىكس مىبود و وابسته به يك فاميل اشرافى نمىبود، همه شما مىگفتيد بله دزد است، بايد مجازات بشود. آفتابه دزد مجازات بشود، يك فقير كه به علت فقرش مثلًا دزدى كرده مجازات بشود، ولى اين زن به دليل اينكه وابسته به اشراف قريش است و به قول شما آبروى يك فاميل اشرافى از بين مىرود مجازات نشود؟! قانون خدا تعطيل بردار نيست. ابداً شفاعتها و وساطتها را نپذيرفت
🔸 پس پيغمبر در مسائل اصولى هرگز نرمش نشان نمىداد در حالى كه در مسائل شخصى فوقالعاده نرم و مهربان بود و فوقالعاده عفو داشت و باگذشت بود.
📚سیری در سیره نبوی، ص ٢۰٧
#سیره_نبوی
#هفته_وحدت
#آثارشهیدمطهری
@ayatollah_haqshenas
🌸ولادت پیامبر رحمة العالمين حضرت محمد مصطفی(ص) ❤️و آغاز هفته وحدت را به تمامی مسلمانان جهان تبریک و تهنیت عرض می نمائیم.💐💐💐🎉🎉🎉🎉🎊🎊🎊🎊
#ولادت_پیامبراکرم صلی الله علیه وآله وسلم
#هفته_وحدت
#صلوات
12ربیع الاول 💐سالروز ولادت حضرت رسول اکرم به روایت اهل سنت
@ayatollah_haqshenas
🌸🌸السلام علیک یارسول الله🌺🌺
استاد احمد عابدی:
💠 در جلد اول کتاب " تهذيب الکمال" ص 213 بحث مفصلی درباره اخلاق پيامبر اکرم(ص) دارد که چند جمله از آنرا در اينجا می آورم:
🔷 پیامبر اکرم(ص) دائماً مشغول کار بود، کم حرف بوده و سکوتش زیاد بود، هرگز از غذا و نعمتی بدگویی نمی کرد، عصبانی نمی شد
🔷 مکرر می فرمود: کار کسانی که به من دسترسی ندارند را نزد من بیاورید، احوال و سراغ اصحاب خود را می گرفت.
🔷 خوبی را خوب می شمرد و تایید می کرد، زشتی را بد می شمرد و از آن نکوهش می نمود. پیروان خود را از سستی و تنبلی و فراموشی برحذر می داشت.
🔷 هرگز جایی نمی نشست و بر نمی خاست مگر با ذکر و نام و یاد خداوند. در مجلس او هرگز کسی احساس تفاوت نمی کرد که پیامبر دیگری را بر او ترجیح داده باشد.
🔷 پیامبر بشاش، خوش خلق و نرم بود. هرگز عیب کسی را نمی گفت.
#سیره_نبوی
#آداب_اجتماعی
#اسوه_حسنه
@ayatollah_haqshenas